Dec 29, 2011

Demam berpanjangan

Dh 4 hari aku demam ni...bile demam panjang2 mcm2 laa yang timbul...badan pun ada perubahannya...nak cerita pun rs malu...huhuhu

Jd aku tak bleh nk buat entry panjang arini..sbb aku takut...takut...takut...nak g klinik plak petang karang..ape2 pun kata doktor,aku kene bersedia untuk terima...

P/s : ya Allah...Kau jauhilah aku dr penyakit2 merbahaya...aminn

Dec 27, 2011

Penstrukturan baru SATU

sekarang sedang berlansung interview penstrukturan baru Syarikat Air Terengganu Sdn. Bhd..cik hubby pun interview juga.

Aku tak kisah samada die dpt job tu ke tidak..sbbnya dpt or tak dpt,job lama die masih menanti untuk die..cuma kalo dpt tu,gaji lebih sket...keje pun takdelah kat luar pejabat sgt...wiken pun tak terganggu...skurang2nya bleh laa rehat..kan?hehehe...

Aku sentiasa doakan yang terbaik untuk kami suami isteri dan anak...ape2pun keputusannya,aku yakin itu lah yang Allah dh atur untuk kami anak beranak...insyAllah...aminn


Dec 26, 2011

Sakit tubuh

Agaknye dh lama aku tak g jalan jauh...tp weekend aritu mmg tak.lekat kat rumah pun..maybe sbb tu kot aku sakit tubuh ni..huhuhuh sabo ajelaaaa

Mlm jumaat tu cik hubby kene tahan kat wad...tuan.punye badan bukan sakit pun,org yang.meneman diwad yang sakit badan..hakhakhak...mane tak sakit...bukannye ada katil untuk aku...untuk pesakit ajelaa...hehehee...nak menyibuk pun tak muat katil...kecik betul katil kat KTS tu..huhuhuhu

Ari jumaat aritu mak mntua aku buat bubur asyura..yum yum...sempat jugak laa tolong kaco...penat jugak weh kaco tu..hehe..pengalaman baru..mane penah buat..hehehehe..lgpun baru je balik dr hospital,terus kaco bubur asyura plak...mane tak penat..kan?



Gambar amik dr mr.google..hehehe

Ari sbtu plak,aku g kerteh..tgk wayang...mls lg nk cerita pasal wayang tu..nnt2 laa...bleh?heheheh...penat jalan jauh plak..pegi tghari,balik mlm..pkul 2pagi baru smpai rumah..sbtu plak sibuk g jalan tgk baby..keje gile..hakhakhak...

3hari cuti lebih penat dr 5hari keje..mcamane tu..heheheh...



Gmbar eryna n bby cik yani (ahmad hadif rifqi)...

P/s : jeles tgk kawan2 branak...haishhh

Dec 25, 2011

Happy holiday

Aku yakin,org yang baca blog aku ni sume tak smbut krismas..bukan glemer sgt pun..hikhik...tp yang pasti,semua bercuti..kecuali mereka2 yang tpksa bekerja..huhuhu...

Buat ape cuti kali ni?aku?semalam aku g mesra mall...pegi tgk wayang...ye laa..kat trg ni mane ada panggung...ada kat mesra mall tu je satu..sanggup tinggal eryna,sanggup drive 2jam just for tgk movie...

Rsnye last time aku tgk movie masa mula2 kawen...means 3 tahun lepas laa lebih kurang...hohoho....masa tu tak mengandungkan eryna lg...bleh laa...once pregnant,mls nk gerak kan...pastu branak,eryna plak menyusu...oleh sbb aku sayang eryna lebih dr aku sayang movie2 fav aku,aku buat derkkk je..sabo ajelaa...hehehe

Semalam masa pegi pun,teringat2 eyna...mane penah aku tinggal eryna dgn sesape...nnt eryna dah besar sket,umi bwk ye sayang...bukan tanak bawak,takut die bosan...kat rumah pun tak tgk tv,mcmane nk mengadap wayang smpai 2jam kan?tu yang aku pk..kang tak pasal2 eryna buat wayang sendiri kat belakang...bguling2 atas lantai..hohoho

Aku tgk cite ape?of coz laa bukan ombak rindu...walau teringin jgk nk tgk,tp mcm aku ckp dlm entry sblm ni,takut tak seindah yang disangka...huhuhu....aku tgk MI4 dan sherlock holmes....2 cite straight hokay...pkul 7 mlm masuk sherlock, pkul 930 plak masuk MI4...mcm lepas gian plak..hakhakhak

Nnt laa aku cite preview kedua2 movie tu...ye?skrg aku nak g iron baju untuk keje esok..hehe..selamat bercuti semua....




My sis in law tgk cite ni...hehe...alif ba ta...alif ba ta..alif ba ta

P/s : pada aku, cite SH lg best dt MI4 kali ni...hukhukhuk...

Dec 23, 2011

Kuala Terengganu Speciallist

Skrg ni cik hubby ngan aku duk kat KTS ni...sakit ape?bukan sakit sgt pun...cik hubby je..ada ketulan bawah leher...semalam g check klinik,doktor buat surat suh datang cini..



Die sihat aje..tak caye?tgk gmbar ni



Siap main game lg tu..hohoho...semalam dah amik darah,dah buat CT scan...result darah dh keluar...alhamdulillah..semua ok...cuma CT scan je belum...katenye arini...hehehe...menunggu jelaa....

P/s : alhamdulillah aku tergerak hati nk amik insuran aritu...sekurang2nya tak perlu menunggu lama untuk result ape2 ujian...^^

Dec 22, 2011

Kembali bersiaran

Assalamualaikum semua...sorry sebab dh lama menyepi...

Alhamdulillah...my lovely gadjet dh dpt dh..heheh...bleh laa bersiaran siang malam lepas ni...jgn lupe jenguk ye...hehehehe

Meh nk cerita pasal customer service maxis centre(MC) ngan htc(HC)...kalo laa sesape yang keje kat dua2 tempat ni baca entry aku ni,sorry laa ye..bukan mengutuk..just nak bercerita untuk ingtan aku sendiri...huhuhu

As semua readers2 yang baca blog aku tu tau,gadjet kesayangan aku ni tak bleh nak charge kan,so,aku g laa maxis centre...ye laa kan,aku amik dengan die,mesti laa bile ada masalah aku cr die...kan?bile aku ckp prob htc aku ni,org maxis ckp,aku kene call htc sendiri...aku mcm tkejut mula2 tu..tp tanak laa melenting..aku ok kan aje...

Aku pun g klinik sbb aku tak sihat masa tu...balik klinik,aku call htc...sekali tak angkat...dua kali tak angkat lagi..masuk tiga kali tak angkat,aku pun naik angin..hehehe...dhlaa aku tak sihat,lg laa naik angin..aku pun dengan tak malunye,call maxis careline...cerita masalah aku dr awal smpai akhir...

Yang lebih buat aku naik angin,budak maxis tu ckp sepatutnye maxis centre bleh tolong hantarkan gadjet aku ni kepada htc...hohoho...terus aku melenting...dengan pantas aku g MC kuala terengganu ni...

Sekali lagi org MC suh aku call HTC sendiri...aku pun ckp sy nak jumpe pengurus awk...panggil sekarang...jgn main2 dgn aku...hahaha...bdebar jugak aku..kang yang turun tu cha ya nun alif pastu marah2 mampos..hehehe...

Lebih kurang 30min jugak laa nk tunggu manager die turun...sekali turun,yang namanya irfan dan baik sungguh..terus hilang sakit ati dan turun laa darah aku..hehehe...rupanye mmg sepatutnya customer sendiri call htc sbbnye die mmg akan amik gadjet tu dr rumah dan akan hantar sendiri ke rumah kita...en irfan pun tolong aku call HTC tu...selesai masalah...

Dan inilaa htc ada dengan aku sekarang...terima kasih en irfan sbb tolong aku...sungguh aku saspek laa en irfan ni...mmg patut pun die jd asst. manager...aku plak yang malu sendiri...tp aku tetap argue knape masa aku call maxis careline die ckp cmtu..tp en irfan tenangkan aku dan ckp nnt die akan check siapa yang bckp dengan aku masa tu,pastu die akan explain balik...

Abis cerita aku..ok laa kan?berjela2 dh ni...mcm buang tebiat je..heheh....

P/s : aku sebagai pegawai khidmat pelanggan,sepatutnya aku tak bleh cepat melenting kan?hohoho

Dec 20, 2011

Terima kasih Allah

Alhamdulillah...rezeki...hhehe..org2 keje gomen sume dh dpt gaji + bonus...aku cuma masuk gaji je...bonus?ntah..aku kan baru keje...takde kot...hehehe...mls nak mharap sgt..hehehe...

Kdg2 ada sesetengah perkara yang buat aku rs,knape susah sgt ni mk dpt...tp bile aku pk secara rasionalnya,Allah nk bagi aku benda lain..sepatutnya aku bersyukur kan?hmmm....alhamdulillah...



Terima kasih Allah kerana bagi aku peluang untuk menikmati perasaan seorg ibu...hmm...kdg2 aku terlupa yang ada org yang lebih malang dr aku...sekurang2nya aku dh ada eryna...^^



Aku juga punya suami yang cukup memahami diri aku...alhamdulillah...terima kasih Allah...

P/s : ya Allah,peliharalah hubungan kami suami isteri..panjangkanlah jodoh kami dan kurniakanlah kami anak2 yang soleh dan solehah..aminn

Dec 15, 2011

Terpaksa bercuti

Sminggu ni,aku terpaksa lah bercuti menulis blog..mungkin mlm sempat aku tulis....siang?tak bleh kot...so,kepada readers2 semua..jgn marah ye...aku jugak tak bleh nk jenguk blog korang waktu siang...

Knape?sebabnye gadjet terbaru aku telah dihantar repair..hoho...pakai tak smpai sminggu,dh kene repair...ntahlah...masalah die tak bleh nak charge...aku tak tau masalah charger ke masalah flyer tu sendiri...tp takpe laa...pihak HTC jnji akan siapkan dlm masa seminggu..so,insyAllah nnt aku kembali bersiaran waktu siang...

P/s : aku ada cerita pasal maxis center dan maxis customer service berkenaan HTC Flyer tu..nnt2 ku cerita ye?mlm karang aku jengok blog korang...




Gmbar kaki eryna...die snap sendiri ni...hmm...eryna...eryna

Dec 14, 2011

Muntah2?pening2?

Dah dekat sminggu aku rs mcm ni..pening pastu loya2...pinggang aku pun sakit jugak...tp aku diamkan aje..bukannya tak bleh bangun..kn?

Tp pagi semalam kemuncak segalanya...perut aku meragam...kepala aku terasa pusing2...aku muntah2...hishh...ke aku???betul tak ni?aku pun pegi klinik...

Dr : ye puan?

Aku : sy pening2 loya dah 2 3 hari dah..pagi td sy muntah...

Dr : ke awk mengandung?

Aku : ntah laa doktor...tp belum smpi waktu uzur lagi ni doktor..

Dr : ooo..takpe...(smbil2 check aku punye tekanan darah..)...ok...darah normal...baring situ..(check lagi...check lagi...check lagi...)hmm...awk ni byk angin dlm badan...awk byk minum kopi ke?

Aku : sy tak minum kopi..teh je...

Dr : suke mkn mknan pedas ke?

Aku : ntahlah dr...kdg2 makan je

Dr : asam?jeruk?

Bingo!! Mmg lately setiap hari aku mkn asam...dh ada dlm peti ais...stiap kali bukak mmg aku mkn..tak kire masa...pagi2 bute pun aku bleh telan..ahahaha...hancur harapan ku..ingatkan dh pregnant...sabo ajelaa...hehehe

Sabo ye eryna...belum ada rezeki nk bg eryna adik..hehe...

Eryna skrg ni,kalo tgk aki baring je,dtg dekat pastu pegang perut ku, ckp "adikkkk...adikkk.."terharu hokay...umi nk bg eryna adik..tp belum masanya...sabar ye..Allah lebih tau ape yang lebih baik untuk kita waktu ni

P/s : setiap kali eryna tgk gmbar kazen baru die ni,mesti die cr aku...just untuk bagitau,adik die dlm perut aku...huhuhuhu...terharu..hrp2 eryna akan jd kakak yang baik..aminn

Muntah2?pening2?

Dah dekat sminggu aku rs mcm ni..pening pastu loya2...pinggang aku pun sakit jugak...tp aku diamkan aje..bukannya tak bleh bangun..kn?

Tp pagi semalam kemuncak segalanya...perut aku meragam...kepala aku terasa pusing2...aku muntah2...hishh...ke aku???betul tak ni?aku pun pegi klinik...

Dr : ye puan?

Aku : sy pening2 loya dah 2 3 hari dah..pagi td sy muntah...

Dr : ke awk mengandung?

Aku : ntah laa doktor...tp belum smpi waktu uzur lagi ni doktor..

Dr : ooo..takpe...(smbil2 check aku punye tekanan darah..)...ok...darah normal...baring situ..(check lagi...check lagi...check lagi...)hmm...awk ni byk angin dlm badan...awk byk minum kopi ke?

Aku : sy tak minum kopi..teh je...

Dr : suke mkn mknan pedas ke?

Aku : ntahlah dr...kdg2 makan je

Dr : asam?jeruk?

Bingo!! Mmg lately setiap hari aku mkn asam...dh ada dlm peti ais...stiap kali bukak mmg aku mkn..tak kire masa...pagi2 bute pun aku bleh telan..ahahaha...hancur harapan ku..ingatkan dh pregnant...sabo ajelaa...hehehe

Sabo ye eryna...belum ada rezeki nk bg eryna adik..hehe...

Eryna skrg ni,kalo tgk aki baring je,dtg dekat pastu pegang perut ku, ckp "adikkkk...adikkk.."terharu hokay...umi nk bg eryna adik..tp belum masanya...sabar ye..Allah lebih tau ape yang lebih baik untuk kita waktu ni

P/s : setiap kali eryna tgk gmbar kazen baru die ni,mesti die cr aku...just untuk bagitau,adik die dlm perut aku...huhuhuhu...terharu..hrp2 eryna akan jd kakak yang baik..aminn

Dec 12, 2011

Doa pagi ni

Pagi2 lagi td,sedang aku dan za(peg khidmat pelanggan skali ngan aku) sibuk menjawab telefon, datang lah seorg pakcik...kebetulan za dah letak phone,jd za pun pandang pakcik tu...ye laa..kot2nye lah die nk dtg tanye ape2...aku pun teruskan lah keje aku tu...

Pakcik : assalamualaikum

Za : waalaikummussalam...mcmane tu pakcik..ape bleh sy bantu?

Pakcik pun dtg dekat, tadah tangan pastu ckp : kite baca doa pagi dulu..

Aku pun pandang za..ishh pakcik ni sihat ke tak?za plak buat muka toya je, pastu angkat tangan mcm nk baca doa tu..aku tgk muka za mmg betul2 takde perasaan...relax je die layan pakcik tu baca doa...

Pakcik : bismillahhirrahmannirrahim..ya Allah ya Tuhanku,Kau selamatkanlah kerani2 perempuan yang jaga didepan ni,jauhkan lah daripada bahaya naik moto ke naik kereta..Kau panjangkan lah umur mereka...aminn

Aku plak tgh ckp tepon,tangan pun sibuk dail nombor...tp aku dengar jugak sket2...aku ingat setakat tu je..tiba2 pakcik tu ckp

Pakcik : kene byr singgit...baca doa kene byr singgit

Za : ooo..ok..(smbil amik beg duit,pastu bg duit singgit kat pakcik tu)

Then die tunjuk laa borang duit RM500 yang LHDN handle tu,tanye nk hantar kat mane..kami pun bgtau laa kene hantar ke mane...bile pakcik tu dh naik atas,kami bantai gelak guling2...

Mcm ni punye org pun ada..hehehe...

P/s : skrg ni sibuk org dtg pejabat daerah amik borang yang RM500 tu..sabo ajelaaaaaaa

Dec 11, 2011

Update Eryna

Dh masuk 2tahun setengah anak umi...dh pandai macam2..bercakap kalah org tua dah...naik pening umi ni..hehehe

Mmg sejak eryna pandai bercakap ni,eryna sentiasa gubah lagu untuk umi dan abah..mcm2 bunyi dh jdnye...tajuk pun bergantung kepada situasi pada masa tu...

Contoh terdekat,weekend aritu,aku buat nasi goreng..dh siap masak tu,aku kemas laa dpur sume...sikecik tu duk main kat depan tv..aku tak amik tau laa kan?pastu,bile cik hubby dh siap2 nk mkn,aku pun angkat ns goreng tu atas meja..eryna pun bile nmpak je aku angkat ns goreng tu, die berlari naik kerusi...nmpak je ns goreng die pun nyanyi.. "nasi goreng..la la laa...." Aku ckp laa,tunggu dulu..umi buh dlm pinggan...die pun jawab "umi buh dlm pinggan..la la la..." Siap ada alunan lagu balada,irama pop dan irama dangdut dh..macam2 laa kamu ni eryna...hishhh

Tp bukan setakat lagu je...die dh pandai baca doa makan...
"Allahummaba riklana fiima rozaktana wakiina azabannar...ya Allah berikanlah kami keberkatan diatas rezeki tedas tedas tedas.."sila jgn tanya ape tedas tu..aku pun tak tau..hahaha...mula2 dengar mmg gelak guling2...tp bile dh lama2,buat tak reti aje...



Yang paling aku rs bangga bile anak aku dh mula kenal huruf dan nombor...bukan lah semua..tp nombor tu bleh dikatakan semua laa..die cuma kdg2 tertukar antara 1 dengan 7..yang lain alhamdulillah...huruf plak,sket2 jelaa...terasa bangga sgt..huhu..biarlah kalo anak org lain, 3 tahun dh pandai mbaca but still aku bangga dengan eryna...^^

Umi always love u sayang...mmuahh

P/s : bile ari ahad je,terus rs rindu kat eryna..huhuhu

Tenang

Setiap ape yang berlaku,pasti ada hikmahnya..aku percaya tu sume..aku pun yakin pada kuasa Allah yang sentiasa jdkan yang terbaik untuk kita semua...alhamdulillah..aku bersyukur pada-Mu ya Allah...



Sejak keje kat sini,otak aku dh tak tensen dengan kerja..alhamdulillah...aku tenang...terima kasih Allah...tp yelah...mana ada perkara dlm dunia ni perfect..yang penting,kita jgn cepat melatah...insyAllah..aku cuba yang terbaik..untuk jd yang lebih baik...

Semalam gerhana..ada sape2 tgk tak?pkul 7 mlm semalam,aku sempat renung bulan..dh lama aku tak tenung begitu...bulan penuh semalam...ye laa,mlm 15hb muharram semalam...cntik sungguh...subhanallah...tp aku tgk masa tu je sekejap...walau sekejap,betul2 terkesan dihati aku..hmm

Sape tgk gerhana semalam?cerita sket...^^

P/s : lepas ni nak buat jadual untuk diri sendiri..ingat budak sekolah je ada jadual?hikhikhik

Dec 10, 2011

Raining saturday

Bangun je pagi ni,tau2 dh hujan...takde laa lebat tp still ujan..takpe laa...dh lama tak ujan di bumi trg kesayangan ku ni..heheh...hujan rahmat...alhamdulillahh

Kenduri arini ada 3 tempat...sempat tak nk pegi byk2 ni...sume kawan..kalo ikutkan ati,tiga2 pun aku nk g...insyAllah kalo takde aral aku smpai laa ye semua... lagipun sesekali mkn gulai kawah..best jugak kan?hehehehe

Cik hubby n eryna masih lg terbungkam tido tu..aku ingat nk iron baju keje dulu laa...masak kejap je kan?hehehe...makan roti pun takpe..kadang2 mkn mknan omputih...ape salahnye..hehehe....

Esok dh keje...sedar tak sedar, nak abih tahun dh...muharram pun dh masuk 14hb dh arini...mlm ni jgn lupe gerhana bulan..jom buat solat sunat gerhana ye...aku difahamkan pkul 10 mlm kalo tak silap...tlupe dh..pastu malas nk godek2 google cr..korang search sendiri laa ye..hehehe...

P/s : selamat berhujung minggu..

Dec 9, 2011

My new gadjet



Thanx to cik hubby...tp bukan ah beli pun..amik dengan pkej hotlink...

Tp gadjet baru ni aku tak bleh nk call..tak bleh nk sms...just surfing je..jdnya htc desire hd tu cik hubby pkai...hehehe...

Bukan ape,htc flyer ni besar..lelaki nk letak katne kan?masuk poket tak muat..jdnye ok laa die pkai desire hd tu..aku pkai yang no,bleh masuk beg tangan..hehehe

So,lepas ni,aku dh tak bleh guna what's app...cik hubby guna..flyer cuma support kakao talk...sape nk chat ngan aku, bleh add 0173740100...

Pls : aku berani bagi no tu sbb tak bleh call pun..no tu cuma untuk kakaotalk je..hehehe

Dec 8, 2011

Khamis..khamis..khamis


Skejap je seminggu dah nak abih...kan?dh khamis dh...kdg2 terfikir jugak,ape yang aku buat seminggu ni..huhuhu

Sape dah pegi tonton filem ombak rindu?aku?mesti lah belum...haha...kalo dah tgk,sure aku dh cerita kan...tp mcm tanak g tgk je..ntahlah...biasanya filem yang adaptasi dr novel ni,indah khabar dari rupa..hehe..bukan ape,takut tak padan dengan nk kene gerak jauh semata2 nk tgk cite ni,tp tak menarik minat aku...camano tu?huhuhuhsape yang dh tgk?bleh bg komen sket?hehehe

Wiken ni,terasa nk rehat dirumah je..tp bleh ke?skejap2 nk g rumah mentua laa...kang nk g rumah mak pulak...hmm...bukan jauh jd masalah,penat je...rsnya aku perlu waktu untuk diri aku sendiri..bukan untuk sape2 disekeliling aku...mungkin lah kot

Tgh berkira2 rancangan untuk esok dan lusa...wiken bagi aku biasanya lebih memenatkan dari weekdays..hmm...

P/s : yang penting bagi aku,eryna dan cik hubby hepi sepanjang 2hari dirumah bersama aku..masa bersama org lain tolak ketepi dulu..hehehe

Dec 7, 2011

Bot beroda



Didarat pun bleh dilaut pun takde masalah..hehehe

Ya Allah...


Kau lindungilah aku dari malapetaka...

Pagi td bangun lmbat...terus buat keputusan nak dtg ofis sendiri..means, drive sendiri laa...aku pun msg laa abg driver van tu,aku nk g sendiri...so, lepas siap2 semua,aku pun gerak laa dari rumah...mmg lambat betul ni..biasa btolak pkul 7pagi,arini btolak 715...mmg lewat laa...

Jd aku pun pecut laa sket...pastu tengah elok2 bwk kete, aku dpt msg dr kawan ofis, die ckp die demam..jdnye arini ku sorg2 laa..dpt berita tu,lglahh aku nak cepat smpai..ye laa, kang org call pejabat takde org jawab plak..huhuhu

Smpai kat satu tempat tu(aku lupe laa plak...ajil kot)syok2 bwk laju kete,dengan otak duk pk nak smpai awal,aku tak perasan traffic light merah laa plak...aku tengah laju,dh dekat baru perasan,aku brek mngejut..mmg betul2 mengejut sbbnye tali pinggang kledar ku bleh stuck..tp aku tak brenti pun sbb mmg tak sempat..alhamdulillah,Allah panjangkan akal aku waktu tu,aku cuma tgk,ada sape2 nk melintas ke tak..skilas ke kanan,skilas ke kiri, confirm takde org,aku lepas brek,pastu terus je pandu kedepan...(klo abg polis baca ni,tolong ampunkan aku ye..huhuhu)

Mengucap panjang bile dah lepas tu..ketar skejap lutut aku...lepas tu,aku dh tak kisah lambat ke cepat..yang penting aku selamat sampai...alhamdulillah,aku smpai betul2 pkul 8pagi...

Lepas ni tanak bwk laju dah..kalo lmbat bangun,aku nk amik cuti terus...tanak dah berkejar2 lagi..aku serikk...ya Allah..

P/s : kecik ati dgn cik hubby sbb bile bgtau die tadi,die marah...sepatutnye bersyukur lah aku selamat...bg laa semangat kat aku...hmmm

Dec 6, 2011

Pukul 3 pagi



Entry ni bukan aku buat pkul 3 pagi hokay...bukan jugak nk cerita pasal lagu P.Ramlee dlm cerita madu 3 tu...hehehe...cuma nak cerita ape yang jd pkul 3pagi tadi...

Eryna : umi...bngunlahh...gatal laa umi(smbil2 goyang2 badan umi)

Aku : ape eryna...nape bangun ni?

Eryna : gatal laa umi...letak ubat umi(smbil tunjuk tempat gatal)

Aku pun tgk laa peha die..mmg merah pun...mcm gigit nyamuk tp byk gile...keciannye anak umi...pastu aku g laa amik ubat...dah siap letak ubat...

Eryna : siap doh..ok

Aku : makan ubat nak?(ubat alergik ada aku stnby dlm fridge)

Eryna : nakk

Aku pun pegi laa amik ubat...dlm mamai2 tu ngantuk gile..bleh plak sikecik ni buat hal..takpe laa..bukan selalu...dah siap mkn ubat sume,aku teringat nk puasa arini...

Aku : eryna tido laa dulu,umi nak makan nasi jap

Eryna : eryna nk makan nasi gakk

Sibuk jee...hahaha...takpe..bleh jugak buat teman...siap makan nasi, aku pun suh laa die tido...tanak dahlaa..kan dh bangun...amik HP aku,main game..aku bntai tido jelaa...masa tu dlm pkul 430 pagi...

Tetiba...

Eryna : umi...nak susu...

Ape lagi ni...umi baru nak lelap..aiyooo...oleh sebab aku buat2 tak dengar, die pun tarik muka aku suh pandang die...pastu tau ape die buat?

Eryna : umi nak susu yang mcm ni (smbil tunjuk gambar die tgh minum susu...gmbar di atas tu haa)

Aku nak marah pun terus tak jd marah...tp aku kejutkan cik hubby laa pegi buat susu...hehehe...

P/s : mcm2 laa kamu ni eryna..bikin umi gelak pagi2...hehehe

Dec 5, 2011

Ikan singgang, rambutan dan eryna



Lama gilos tak mkn menu ni..oleh sbb aku puasa,cik hubby ok je bile aku ckp nk mkn ns lauk ikan singgang..hahaha

Menu kick nya petang td ialah budu...haha...kalo dh mkn ikan singgang,tak sah kalo takde budu...mmg syiokk...hahaha

Jd oleh sebab terlalu gelojoh nak mkn td,aku langsung terlupe nak snap gambar...hahaha...korang2 bukak puasa mkn ape td?hikhikhik

Ingat td balik keje nk pegi cr buah rambutan,tp mahal "ge bedil" rambutan time2 ni...RM6/kg...terima kasih jelaa...berkira gile kan?tp mmg mahal tau..kalo time murah tu 3kg RM10 tau...tunggu jelaa dulu..nnt2 harga turun laa kan?bukan nye kedekut tp rs tak berbaloi...skrg ni sume nk kene pk...huhuhu

Dhlah celoteh mlm ni..nk layan sikecik main lego...jd aku letak gmbar eryna main lego..her new gadjet..huhuhu...

P/s : kalo sape2 tak tau masak ape singgang ikan tu,sila lah google ye..hahah

Jom puasa


Jom puasa sunat 9 dan 10 muharram...arini laa 9 muharram...skejap je kan?baru je rsnye 1 muharram...huhuhu

Sesape yang sempat berpuasa arini dan esok,insyAllah besar ganjarannya..yang penting niat dan kesungguhan.^^

Aku suke puasa tau..bukan nk tunjuk baik tp bile kite niat je puasa,tak kire lah puasa sunat ke puasa ganti ke puasa nazar ke, pasti perut tak rs lapar mcm biasa...huhuhu...awal2 pagi je lah rs sket,lepas tu dah bleh tahan smpai petang..kalo tak pcaya cuba buat...

Duk fikir2 nk masak ape petang ni...buat ns lemak aci dak?hikhikhik

P/s : bile bleh makan bubur ayura ni...hishh

Dec 4, 2011

Bubur asyura


Teringin nye nak mkn bubur asyura ni...takde sesape nk tolong buat ke?hikhikhik....oleh sbb aku tak penah buat,dan aku mls nak google,jdlah entry bubur asyura tanpa gmbar ye..hehehe

Sape yang tak penah makan bubur asyura?aku pasti ramai yang pernah mkn kan?kalo tak suke pun,pasti penah rs...hehehe...

Ada org suke mkn time panas2...time die lembik lagi..wallahh...marbeles..hehehe...kadang2 ada jugak yang suke mkn yang duk dlm fridge...sejuk2 syiookkk.....perghh....aku?dua2 pun suke...sume aku bedal..hahaha...tp kalo time suam2 kuku,dah pejal sket tu,mmg best wa ckap lu..hehehe...

Tp yang aku penah dgr,org ckp, lain negeri lain resepinya...aku tak penah rs pun yang negeri lain..aku mkn yang trg punye je..tp sorry laa..jgn tnye aku ape resepi bubur asyura trg...aku tak penah buat..hahaa...korang tau tak?jom kongsi...^^

P/s : agak2 kalo aku mintak resepi mak mentua pastu buat seperiuk kecik kat rumah jd tak? Hikhikhik

Dec 1, 2011

Upin & ipin



Dah macam fenomena kan?kalo lah ada bdk2 besar eryna tu tgk cite upin & ipin ni tak suke,bgtau aku..aku nk kenal budak tu..hehehehe

Eryna skrg dah mcm angau dgn si upin ipin ni...pantang dengar iklan kat tv, trus blari2 dtg kat aku tanye bile cite upin ipin nak siar?jengggg....tp bile aku ckp,takde arini ke atau,esok baru ada,die ok je..takde laa mngamuk...nasib jugak perngainye begitu, takde laa susahkan aku ngan cik hubby kan?hehehe

Nk jd cerita,last weekend kan ada acara monsoon cup kat trg ni...jd maskot upin ngan ipin ni dtg laa melawat trg...tiap2 tahun pun ada rsnye..tp seingat aku,tahun lepas,masa kami pegi,eryna kecik lg...tgk tv pun tak minat...mane nak kenal si upin ipin ni..hehehhe

Alkisahnya,kami pegi laa ari sbtu tu kononnye nak jmpe upin dan ipin ni...sekali dh smpai, si upin ipin dah balik..tak sempat laa nak jmpe...tgk die gerak keluar dewan je...blik je, die cerita kat tok ngan toki

Eryna : pinpin balik doh..dok dang salam pun...pinpin balik doh...



Oleh sbb kecian die...esoknye ari ahad,bwk lg sikecik eryna ni...nk laa kenalkan eryna dgn upin ipin ni...bile die nmpak dekat maskot ni besar gedabak...takut plak...heehe...cuma tk lah nangis...takut nk g dekat...hehehe...lepas salam n amik gmbar, tgk dr jauh je...

Bile balik rumah,mula laa bercerita...

Eryna : pin pin beso...takut umi

Aku : eryna jmpe upin ipin ke?

Eryna : eryna salam pin pin..takut umi, pinpin beso..esok takdok doh pinpin...balik doh...

Ye laa...asyik ulang je upin ipin die beso..cik hubby gelak je..hahahaha...tp bile aku ckp, tahun depan baru ada plok upin ipin, die mcm paham...2 hari sebut benda sama je...hahahaha

P/s : ntah2 tahun dpan,eryna dh lupe upin ipin...mane tau kan?^^

Nov 26, 2011

Salam maal hijrah 1433



Buat semua reader2 dan umat isam dunia...sama2 lah kita panjatkn doa supaya diampunkan dosa2 yang lalu..smoga dengan kedatangan tahun baru ini,hidup ini sentiasa diberkati dan sentiasa dlm lindungan Nya..aminn

Nov 24, 2011

Game lover


Sape yang tak suke main game?aku paling suke..tp tak lah mcm boboys..aku tak suke game tembak2..aku suke game relax2 je...hehe

Sejak aku kecik lg aku suke main...kalo dulu ms skolah rendah,aku main game yang dlm komputer tu je..ala...solitaire,minesweeper..hehehe...

Bila dah besar ni, mula suke main game susun2, game buat kek, game buka restoran..ahaks..mcm bdk2...sabo ajelaa...smpai harini pun aku masih lg tak bleh buang tabiat main game ni...teruk kan?hehehe...kdg2 smpai tak tido pun takpe..huhuhu...

Knape main game?ntahlah..lain org lain pendapat..tp aku main game untuk lepas tensen...dulu keje menimbun..sesekali main game terasa tenang je..tgk pelanggan beli kek yang kita buat rs puas ati sgt2...hehehe..tp skrg,keje dah takde..but still main game..knape ye?sbb takde keje yang nk buat..hahaa...mengisi masa lapang..hahahah

Skrg ni duk main game bakers story, farms story, fashion story,mahjong dan mouse trap..hahahaha

P/s : korang2 suke main game ape?jom kongsi...hehehe

Nov 23, 2011

Wordless wednesday



My love and my soul...

Hujan..hujan..hujan..



Hujan masih lagi membasahi bumi hulu terengganu..sudah masuk 3 hari..tp bukan lah maksud aku hujan tak brenti langsung ye..hujan lebat sejam pastu brenti 10minit..hujan blik...hmm

Pagi td,bgn dr tdo tgk jam dah pkul 6pagi..dah siap semua mandi solat, siapkan baju eryna, baju cik hubby, buat susu, tgk jam dh pkul 645..terus gerak nak g tunggu van..pkul 7 dlm van,cuaca mcm malam..dengan hujan yang tak brenti start dr naik van hingga lah smpai ofis...huiyyooo...tak penah aku lalui penglaman ni..hehehe

Hulu trg dh byk kg dah banjir..rmai yang dipindahkan...ya Allah, lindungi lah kami semua..aminn...kat tempat korang plak?

Bila tgk cuaca ni,org2 yang main monsun cup suke lah..tp kecian plak pd student2 yang tengah berkhemah di teluk ketapang tu...jamboree...bersukan lasak pastu .baju tak smpat basuh / kering,dah kene pkai balik untuk smbung aktiviti...kecian plak kalo yang lalui ni budak2 kan?

Teringat plak aku time sekolah dulu..kalo ujan2 ni,rs mls nak camping..ye lah..nak masak,nak mandi,basuh baju...semua tu akan jd payah bila musim hujan ni...eeii....leceh...

Tp aku tak kate semua org tak suke..ada org yang suke camping time ujan...mencabar katenye..hehe...atas masing2..lain org lain pendapatnya,lain ragamnye...yang penting kita sebagai mnusia kene sentiasa bersyukur..apa yang dikurniakanNya pasti ada hikmah disebalik..kn?alaa...setahun skali je hujan lebat ni...bersih jalan2 kita bila hujan lebat ni...pokok2 pun subur..smpah semua hanyut dibawa arus...alamdulillah...

P/s : harap2 tak bnjir laa ditengah2 jlan ni..takut tak dpt balik petang nnt...huhuhu

Nov 21, 2011

Taklimat SPR



sekarang ni duk dengar taklimat spr..aku buat ape?biasa laa...bila jd staf pej daerah,kene laa jg masa hari mengundi nnt...tp jgn tanye aku bile nk mengundi sbb aku tak tau..haaha

K laa...nnt aku smbung jenguk2 korng...

P/s : 8.00 pagi smpai 5.00 petang...^^

Nov 20, 2011

Pom...pom..pomm



Keretapi yang kene byr 50sen skali naik tu...eryna panggil pompom..hahaha...stiap kali hujung minggu,eryna mesti ajak g main ni..every week hokay..tp aku takde laa terasa menyusahkan pun sbbnye eryna bukannye nak naik tanak turun2..cukup skali seminggu...ok laa kan?hehehe

Mlm jumaat aritu,cik hubby keje..pkul 5pagi baru balik...so,pagi tu aku bwk laa sikecik tu g main pompom nih...hehe...bukan ape,kalo duk rumah,sikecik kaco abah die nk tido..kecian si abah nak tido..sikecik plak cari perhatian..jd bagi elakkan kekecohan,aku bawak la sikecik g jalan2...g pasar,g mydin..g jalan2 amik angin dipantai(tapi tk keluar kereta pun,mlas..heheh)...lebih kurang pkul 11 pagi baru smpai rumah..ye laa,biar lah si abah nak rehat kan?hehe...

Petang baru ke rumah mentua..biasa ah..hujung minggu je panjang sket masanya untuk jalan rumah mak / mentua...^^

P/s : sminggu lagi nak masuk muharram...skejap je setahun2...rs mcm takde achievement langsung dari muharram tahun lalu...haishh

Eloknya percaturan Mu ya Allah


2 hari bercuti penuh dgn aktiviti...sbbnye..tak hujan...alhamdulillah semua kerja settle..hehehe

Tiba2 arini nak pegi keje..hujan mencurah2 dibumi kuala terengganu..sepanjang perjalanan dari kuala terengganu ke kuala berang pun hujan masih tidak berhenti2...alhamdulilah...

Elok jugak hujung minggu diberikan panas, kerana majlis2 kenduri2 semuanya berjalan lancar...kan?bila start masuk keje je,hujan...walau bermalas2an nak msuk keje tp tetap rs senang hati sebabnya tau cuaca sebegini buatkan otak aku relax dan tenang..hehehe...kalo panas, hati pun bleh berubah jd panas..heheehe

Mcmane aktiviti hujung minggu korng??

Nov 19, 2011

Sukan SEA


Sape tgk?sila angkat kaki..hahaha...aku?tumpang tgk je..cik hubby mmg tgk..lebih2 lagi bola...sekian terima kasih..hehee

Eryna tido..jd sempat lah aku update blog petang ni...esok dah keje...korang masih cuti?hehe...bestnye..tp ye laa...tetap 2hari seminggu kan?

Dah rmai org ajak aku join bisnes..bukan tanak tp bisnes yang diorg tawarkan tu tak menarik minat aku..aku lebih suka pada bisnes yang relax dan tak perlu bkejar2..betul cuma duk dpn pc 2 3 jam sehari tp rsnya bukan aku kot...aku lebih suka bisnes yang tk perlu jumpe org,tak perlu yakinkan sape2,just barang yang semua org tau kualiti nya mcmane...yang pnting tak mahal^^ aku takut nak jual barang yang lain org,lain kesannya...takut org rs kite tipu je..^^

contoh?alaa...contohnye mcm jual mknan...tak perlu nak bgtau sedap ke tidak...try satu...lain org lain selera kan?dilidah kita rs sedap,mungkin ada org tak suke..ye tak?jd kalo rs tak suka,tak lah smpai mbazir beribu2...cuma singgit dua je..betul tak?hehehe...just an opinion..^^

P/s : Aku pun teringin nak jual kain2 batik trg ni..agak2 ada org nak beli tak?

Nov 16, 2011

Hujan..



Dah masuk musim dah...pagi2 bangun pn dah rs malas nak mandi...sejukkk...hishh

Kalo dulu duk rumah batu(rumah mak) lain kdaannye...pagi2 air tak sesejuk ni...bile dah duk rumah kayu ni..sejuk mye smpai ke tulang kering...tak dpt dinafikan lagi kdaannye..hohoho...

Eryna yang kecik tu pun dah pandai tarik selimut bile kejut pagi2...siap ckp tanak g skolah(taska)...mcmane tu?hehehe...

Alhamdulillah eryna dah ok...merah2 dah surut..cuma kene control laa pemakanan nye...smpai bile?mungkin untuk 3 4 bulan lagi...dlm pada tu,aku nak try jugak bagi die sket2 mknan yang bleh menyebbkan alergy ni...contoh?kekacang...ayam...telur..ikan tongkol..ikan bilis...udang...sotong..ketam...byk tu...agaknye lepas ni aku kene masak ape je untuk die ye?hohoho

Arini dah masuk keje balik...hrp2 takde pape laa eryna di sekolah...jgn salah mkn lagi ye sayang...nnt gatal smpai tk bleh tido lagi..huhuhu ^^

P/s : gelapnye arini mcm nak ujan sehari...haishh...

Nov 15, 2011

Selasa bersama sikecik



Lepas berhempas pulas (ape yg thempas?ape yang pulas?hikhikhik) akhirnya sekecik ni tido jugak...

Kalo kite org tua (tua ke?) ni, asal hujan je mesti nk tido...hehe...tp lain pulak ragam sikecik ni..dah berenti ujan baru nak tido...adoiyai...pening umi...Tp bagus jugak..lepas mkn tghari dah...dah minum milk..baru die tido..jd kalo dah kenyang,sure lama lena nya..kan?

Sepagi bersama sikecik ni, bleh dikatakan semua kerja aku buat dia tolong..aku masak,die tolong tgk..aku lipat baju,die tolong sepahkan balik..aku simpan baju,die tolong keluarkan balik...aku vacuum,die tolong jerit "UMI...TAKUT LAAA...TKUTT..." Sepagi bersama kamu betul2 mencabar kesabaran umi...hishh...

Tp tak smua benda die buat, aku sakit hati,mata,telinga dan otak...ada yang die buat aku gelak...aku sakit ati tgk die sepahkan baju yang aku dh simpan,die bleh tgk dgn pandangan comel pastu nyanyi.."itik ttelur,ayam tetetas" eryna..eryna...hehehehe

Nmpak dh hilang merah2 dibdn die ni..pagi td aku bg die mkn ns impit kuah kacang,ok je..means bukan kacang laa yang die tak bleh mkn...hehee...yng ain2 nnt dulu...kene try satu2...^^

P/s : elok aku sama2 tido kan?heehehe...aku cuti arini...^^

Nov 13, 2011

Happy sunday



Tahniah buat Yani n Apih atas kelahiran baby boy pada 12.11.2011...tak sangka kan?dah ada baby pun...heheh...

Gmbar diatas dicuri dari FB yani..jgn marah ye yani...sy exited awk dah bersalin...bila agaknya giliran sy plak..hohohoho

Niat semalam nk g KB...kawan sekolah kawen..tp tpaksa batalkan niat tu sbb mak aku ajak masak2 kat rumah..saje jemput sedara2 mkn..biasa laa..bila bertambah ahli keluarga(kazen kawen),dijemput laa dtg rumah untuk sesi perkenalan...takpe laa...sekurang2 nya,aku bleh g tgk baby yani...syiokkk...hehe...

P/s : gambar tu diambil tanpa izin...yaniii...sy msg awk tak reply...^^

Nov 11, 2011

11.11.11


Ntah laa...ada ape pada tarikh tu...rmai pulak yang sibuk nak mnikah...tp mmg senang ingat pun..hehe...15zulhijjah kan?hmm...

Arini byk berita yang aku dgr...yang gembira,alhamdulillah...syukur...ape yang gmbira?ofcoz laa kawen...tahniah buat kawan2 aku yang nikah tarikh arini...aku doakan korang bahagia dan kekal sampai akhir hayat..insyAllah...aminn

Tp dlm kita bergmbira..pasti ada yang bersedih...aku ada dpt berita pemergian bonda kepada kawan aku..innalillah...takziah buat jugah,zita dan keluarga atas pemergian bonda tercinta...smoga arwah ditempatkan dikalangan yang beriman..aminn...jd,aku nk mintak readers sekalian..marilah sama2 kita sedekahkan alfatihah buat arwah.........

Pagi tadi,aku g ofis lama...buat ape?biasa laa...keje...jgn kata aku rajin hokay...keje tu mmg keje aku..dah siap tp takde org nk tolong check...aku tak kisah sgt untuk tolong...bukan susah pun...lgpun takde laa terbeban sgt pun...harap2nya lepas ni, org ofis tak keberatan untuk panggil aku buat keje weekends ni...hehehe...

Eryna pun catat sejarah arini...tergaru2 dari subuh tadi lagi...ntah kenape...g klinik,doktor ckp mcm alergi...tp die makan ape ye?hmm...nak kate naik chicken pox,tak demam pulak sikecik ni...alahai anak umi...kecian umi tengok..tergaru2 dari td...hmm

P/s : tarikh yang menarik buat bayi2 yang baru lahir dan lahir di trg..no mykid diorg akan begini 111111-11-****...menarik kan?

Nov 10, 2011

Thursday morning



Good morning bloggers and readers...rindu nak menulis...dh dekat sminggu blog ni bersawang...how's life?harap2 nye semua sihat dan sentiasa bahagia bersama yang tersayang...aminn...

Dah mcm buat karangan pendahuluan tu...sabo ajelahh...semalam punye cerita, bola lagi...nasib baik menang..kalo kalah,tpaksa aku dengar cik hubby mbebel je..hehee....

Semalam sempat jugak aku buat nasi lemak...yum2...pagi ni pun bekal nasi lemak jelaa...kdg2 aku ttanye2 jugak kalo ada yang kata balik keje tak sempat nak masak...mungkin jugak org tu terlalu teliti dan lambat dlm buat keje..kalo org terengganu panggil 'mettek'...ish tak reti nk eja ehh..hehe...maksud die buat keje satu2...jd lmbat laa...

ada hikmahnya aku kawen dgn cik hubby yang suke makan kat rumah ni..aku terpksa blajar masak..walau aku tak reti pun,aku kene cr jugak resepinye...setakat arini, cik hubby makan je ape pun aku masak..walau kdg2 masakan aku tu tak jd,die makan aje...satu hari tu,die suruh aku buat nasi terbalik...korang tau?aku pun tak tau...cr laa dlm google ni sume...sabo ajelaa..masak jugak..tp of coz laa tk jd kan..hahaha...tp die makan aje...thanx dear..love u soooo muchh...^^

Pagi ni plak ada pnggilan dr manusia yang jenis tau serba serbi...tak tau pun buat2 tau..haha...mcm2 dlm dunia ni...sabo ajelaa...^^

P/s : ceria..resepi hidup bahagia...^^

Nov 9, 2011

Blogging..



Teringin nak menulis arini..tp dari pagi td lagi tak tau nak tulis ape..blh cmtu?hahahaha

Rindu my baby...^^

Nov 2, 2011

Puasa dan akhir



Dah ganti blum?gegirl laa...ke ada boboy yang tinggal puasa?aishh...ape nk jadi nih..buat malu je..hehehe...tp kalo tinggal sbb uzur,cepat2 laa ganti ye...bukan ape,takut tak sempat nak byar hutang..hutang dgn sape?dengan Allah...hmmm

Sejauh mana kita bjalan,pasti ada hujungnya..sama jugak dgn hidup kita ni..pasti ada akhirnya..kan?jd,jgn lah kita buat2 lupa..saya yakin dikalangan yang membaca ni semua tau kan?jd jgn lah leka...ingatkan diri tentang pengakhiran yang pasti itu..tak rugi pun kalo kita ingat pasal mati ni..kan?

Arini aku dpt berita tentang kematian anak seorg sahabat..baru 7bulan...mmg ajal maut ditangan Tuhan..siapa lah kita untuk melawan takdir...sesape yang tahu kisah baby adam ini,pasti sedih..knape?kerana dia dilahirkan sempurna...cuma disebabkan kecuaian doktor klinik k******n, anak ini mderita sehingga abis umurnya...jaundice yang panjang dan tinggi mnyebabkan hati nya rosak...subhanallah...berat dugaan Mu buat ibubapa baby ini...biarlah...baby adam pergi dgn tenang...syurga tempatnya insyAllah...

P/s : bgenang airmata... :'(

Nov 1, 2011

Blogwalking day



Arini malas nak update blog..tp teringin nak melawat blog kawan2...kalo rs nak aku jenguk korang...komen disini ye..^^

P/s : blog2 yang tsenarai di bloglist biasanya ku terjah hari2..stiap kali ada entry baru...hehee

Oct 31, 2011

Keluarga bahagia



Lately..aku byk mendengar kisah rumahtangga yang kebnyakkannya hampir2 meruntun jiwa aku...sejauh mana kebenaran sesuatu cerita itu hanya tuan empunya diri sahaja yang lebih mengetahui...

Ada yang gaduh pasal org ketiga..ada yang bkecil hati kerana suami/isteri kurang memberi perhatian kepada rumahtangga..ada juga yang gaduh pd benda2 yang langsung tidak munasabah...mcm2 manusia ni..mcm2 karenah..aku nk ckp bnyak pun aku belum tentu lagi..harap2nya aku tidaklah diuji sebesar2 ujian itu..^^

Tp kebanyakkan masalah2 ni timbul pada wktu2 yang mmg sudah dpt dijangkakan..contohnya, isteri mengandung...sisuami sibuk lah merewang diluar...natijahnya?timbullah cerita2 yang tidak enak didengar...hmm...

Ada juga keadaannya bilamana pasngan ini dlm mperkukuhkan dan mstabilkan kehidupan mereka..contohnya beli rumah sendiri...dlm mnunggu rumah itu siap,macam2 laa...heheh...

Betul, setiap manusia dlm dunia ni,ada dugaan dan masalah masing2..bersabar lah..insyAllah bahagia pasti datang...^^

Aku ada dengar org kata, keadaan2 yang disebut diatas adalah keadaan yang dikatakan PANAS..hehe...mkhluk yang bnama sy****n ni suka ganggu time keadaan mcm tu...makhluk S ni mmg tak suka tgk manusia mendirikan masjid..mereka2 juga tak suka lihat sesebuah keluarga semakin erat kasih sayangnya juga semakin stabil kehidupan..mereka pasti cari helah untuk merosakkan hubungan itu...hmm

Kdg2 aku pk,agaknya aku nnt mcmane lah kdaannye..ya Allah...mintak2 jauh lah dari dugaan2 ni..selalu doa supaya sentiasa dlm lindunganNya..jauhkan dari malapetaka..aminn

P/s : gmbar ehsan en google

Oct 30, 2011

Super sunday



Miss my baby...huhuhu

Menangis..huhuhu


Sape tgk final piala malaysia semalam??aku tgk..hahaha...tp kalah...

Takpe..adat permainan..pasti ada yang kalah...betul tak?tp cik hubby plak nak marah2 semalam...sbbnye aku mcm tak sokong pasukan trg ni...hmmm...

Salah ke aku cuba tenteramkan hati yang sedang mgelegak marahkan penjaga gol...cian penjaga gol tu...die penat main tau?die dah cuba buat yang tbaik...lagipun, takkan lah dia saje2 nak bg bola tu masuk...kan?kan?die pun nak menang jugak..huhuhu

Hujan lebat pagi ni...bumi terengganu juga menangisi kekalahan pasukan terengganu semalam..takpe...cuba lagi tahun depan...tingkatkan usaha...ape2 pun..terengganu tetap tanah airku...^^

P/s : hujan...lapar wehh...

Oct 28, 2011

Long weekend



Haishh...pnjang cuti weekend minggu ni..rabu cuti deepavali...rasanya belum terlambat kot aku nak ucap happy deepavali kepada mereka2 yang menyambutnya...aku smpai takde masa nak diluangkan bersama blog..sibuk sket..hehehe...cuti tak semestinya tak keje...^^

Hari khamis plak aku amik cuti sbb kazen kawen...seharian duk rumah makcik...kalo tak disebabkan ada kerja kawen, takdenye nak bkumpul semua satu family besar ni...jd,amik peluang berkumpul dan berkongsi cerita...sehari terasa tak cukup...^^

Hari ni pulak,pagi2 mengemas rumah...seperti biasa...sepagi dihabiskan untuk vacuum rumah..lipat dan simpan baju..basuh baju...masak...hujung minggu barulah ada mood nak masak best2...hehhe...^^

Sepatutnya arini aku ada jemputan kenduri lagi...tp mcm tak dpt pegi je...penat semalam n pagi ni buatkan cik hubby malas nk gerak ke mane2...lagipun hujan dari pagi lagi ni...sorry laa buat kawan ye...bila cuaca tak merestui dicmpur plak kepenatan, penyakit M pun melanda...aiyyoohh

Tahniah buat biras aku yang selamat melahirkan baby boy yang comey...tak sabar nak jumpa baby lagi...tu gambar babynya...aku cuma bleh tumpang gembira aje...eryna tgk baby pun geram je...tanak balik aritu..siap ckp suruh bawak balik baby tu...hahaha...eryna ohh eryna...

P/s : kalo berenti hujan ni karang,nk g tgk baby lagi laa...^^

Oct 25, 2011

Bola Ohh Bolaa



Semalam ngan arini mmg penuh wall FB aku cite pasal tiket perlawanan bola mahal...dengar2 kata RM50 satu..muahahaha

Giler kentang ko nak pegi..dhlah jauh beribu batu(cheewwahh) hahaha...tiket bas pun mahal aku dengat cerita...aiyohh...ape ni??tp tkpe..aku yakin trg bleh menang punye...peteh ganu peteh..heheehe

Kalo 2hari lepas cik hubby ajak pegi shah alam tgk bola,semalam bile dgr tiket mahal,malas layan katenye..baik duk rumah je...RM100 2org tgk bola..cekik darah...hohoho..baik lah duit tu bg aku..bleh aku beli brg2 dapur...hahahaa

P/s : gambar tidak ada kene mngena langsung...hahahah

Oct 24, 2011

Bertambah lagi


Semalam biras aku bersalin dah...baby boy...alhamdulillah..semuanya selamat..cuma ceasar je..hohoho...bby nye besar..4kg hokay...mak mertua aku ckp tgk bby mcm dah umur 2 3 bula..tak sabar nak tgk bby..^^

Bila dgr kawan2 family ramai yang preggy n bsalin,teringin rsnye nk ada bby lagi...teringat pengalman masa mengandung eryna...masa bsalin pun...rindunya...kenapa?tak pcaya?sape kata bsalin tak sakit..mmg sakit tp pengalaman pegang bby buat kali pertama buat aku rs tidak serik untuk bsalin lagi...nikmatnya perasaan tu...

Belum rezeki lagi...hmm...aku menanti tp rezeki itu masih bukan milik aku...kan??huhuhuhuhu

P/s : mood bcampur gaul...gembira..sedih..^^

Oct 20, 2011

My lil princess



Klo dulu...stiap kali aku nak g keje,eryna mesti mengamuk..."nak itut" katanya...sayu stiap kali nak tinggl die...tp lepas sbulan,die mula paham,umi bukan nak tinggalkan die..umi pegi keje skejap,petang nnt umi balik lahh...sayang anak umi...^^

Setiap hari aku balik keje,aku pasti disambut dgn peluk cium dari eryna...stiap hari jugak lah aku rasa terharu..terasa eryna betul2 rindukan aku..sebagaimana aku rindukan dia jugak..smoga eryna jd anak solehah untuk umi n abah ye...sayang dan rindu betul umi pada kamu eryna sayang...^^

Stiap hari, sebelum tido, eryna mesti mintak aku nyanyikan lagu...biasanya, aku nyanyikan lagu 'are you sleeping', lagu 'twinkle little star', lagu 'ba ba black sheep', lagu 'abc', lagu 'air pasang pagi'...byk betul umi kene nyanyi setiap malam..tp semalam betul2 buat aku rs nk menitis air mata..boleh dikatakan,setiap pkataan dlm nyanyian tu, eryna dah boleh sebut..terharu sbb walau dalam mengantuk, rupa-rupanya, semua lagu2 tu dia simpan dlm memori...^^ rindunya...esok nk bawak eryna main kat pantai lah kalo tak hujan..

Cuma lately, eryna byk buat aku ngan abah die marah...apa yang kami tak bagi dia main, yang tu la yang die nak sgt main...haiyoo...mau naik darah aku stiap kali dia panjat kerusi nak tgk aku masak ape...PANAS tau??haishh...sabo ajela...tp ye lah..budak2...nak marah lebih2 pun,bukan dia paham...kan?

P/s :  ke nak kene beli mainan masak2 untuk die baru tak main periuk belanga aku?hohoho

Oct 19, 2011

Magnum...


Baca lah wahai suami


Love her.... When she sips on your coffee or tea, she only wants to make sure it tastes just right for you

Love her... When she 'pushes' you to pray, she wants to be with you in Jannah

Love her... When she ask you to play with the kids, she did not 'make' them on her own

Love her... When she jealous, out of all the men she can have,she choose you

Love her... When she annoying little habits that drives you nuts. You have them too

Love her... When her cooking is bad, she tried

Love her... When she looks dishevelled in the morning, she always grooms herself up again

Love her... When she asks to help with the kids homework, she only wants you to be part of the home

Love her... When she asks if she looks fat, your opinion counts. So,tell her she's beautiful

Love her... When she looks beautiful, she's yours. So, appreciate her

Love her... When she spends hours to get ready, she only wants to look her best for you

Love her... When she buy you a gift that you dont like, smile and tell her its what you're always wanted

Love her... When she has developed a bad habit, you have many more and with wisdom and politeness you have all the time to help her change

Love her... When she cries for absolutely nothing. Dont worry,tell her its going to be okey

Love her... When she suffer from PMS, buy chocolate,rub her feet and back and just chat to her (trust me,this really works!)

Love her... When she tells you how to drive, she only wants you to be safe

Love her... When she argues, she only wants to make things right for both

Love her... Just love her... She's yours. You dont need any other special reason for that...^^

P/s : copy and paste from FB..good quotes...^^

Ubi rebus + hujan


Permulaan pagi ni mmg mbuatkan aku rs nk tido je..hahahah...klo dirumah,maunye aku tido je ni...berselimut..muahahaha

Hujan je pagi ni..start subuh td lg ni..agaknye hujan ni bterusan smpai petang..nmpak mndung je..dah 2hari hujan dibumi kuala berang ni...hmmm...korang cne?

Org tua2 kate,dah namanya musim hujan...hujan jelaa...kan?harap2 takde lahh banjir teruk2...bukan ape,aku tumpang kecian...mmg aku tak kene banjir tu,tp keciankan lah mereka2 ya Allah...hmm...

Bila kdaan hujan mcm ni,teringat ubi kayu rebus...kan??hahah..zaman kecik2 dulu..aku suke mintak ubi rebus or pisang rebus..wahhh...kecur liur hokayy..korang2 plak cane?biasa kalo ujan,ape yang bmain difikiran?heheheh...

P/s : bila time ujan mcm ni,perut pun cepat je rs lapar...huhuhu

Oct 17, 2011

Mengidam?



Aku ni dah macam org mengidam cari aiskrim magnum...lebih kurang 2minggu baru dpt makan..dapat plak,2 skaligus..wahahaha..sila lah jeles hokay..

Tp aku tak mkan yang magnum classic tu pun...aku beli yang choc tu je..tp mmg dh tertulis rezeki aku aritu,kazen aku beli jugak untuk aku..terima kasih kaklong...sooo lovely..^^

Jd,kedua2 eskrem dlm gmbar diatas,dah masuk dlm perut aku..sekian terima kasih..hahaahahaha

Ke aku preggy?ntahlah...doa2kn lah ye semua...stakat ni blum lagi..hohoho...tp mmg lately selera makan aku btambah2...thanx tp premium beautiful sbb walau byk mane aku makan,berat aku MAINTAINNN..hehehe

P/s : aku mengidam pulut durian plak...sape nak tolong ni?aiyooo

Oct 16, 2011

Candlelight dinner?



Lupe nak bercerita pasal smbut birthday ari jumaat aritu..biasa laa...hehehe..penyakit M selalu melanda diri aku lately...hahah

Birthday cik hubby aritu kami ke KFC je...ye laa,cik hubby tu taste die pelik2...ari rs nak mkn nasi,suruh jugak kita masak...penat macamane pun masak jugak lahh..hoho..jd kene pada ari birthday dia baru2 ni,dia nk mkn ayam KFC yang perisa tomyam tu..tp yang pasti dari dulu smpai skrg, KFC perisa tomyam tu mmg tak best...hohoho..ingatkan kali ni tomyam versi baru,nmpak gayanya,sama saje..huhuhu

Hari jumaat baru2 ni,14 oktober 2011,genap lah umur aku 27tahun...aku tak malu nak bgtau pun..takyah sape2 nk sibuk tanya ye..hehe...pagi duk rumah je..petang balik rumah mak aku...smpai malam..bukan saje2 duk rumah mak..cik hubby laa..nk tgk bola trg vs. kelantan..oleh sbb lma sgt tunggu game tu abih,mmg tido la jawabnye..aku pun tido,sikecik pun tido...hehe...tp abis je game,mak aku suruh tinggal je sikecik tu..bagus jugak,bleh aku berdua je dgn cik hubby..hehehe

Oleh sebab berdua malam tu,kami pun pnjang kaki lah...konon2 smbut birthday lah..walaupun pkuk 11 lebih dah mlm tu,aku tetap enjoy..thanx sayang...thanx alot...tp takdenye pegi jauh pun..kedai luar2 tu je..terima kasih syg...

P/s : tp jgn ditanya hadiah ape yang aku dpt..hadiah aku dah berzaman dah dptnye...hehehe...untuk sidia,aku tukarkan tali jam dia...^^(melayang RM400 duit aku)huhuhu...setahun sekali...^^

Pej Daerah Hulu Terengganu


Alhamdulillah..dah sebulan dah aku disini...dalam tak sedar je kan?masa berlalu cepat atau mungkin aku je yang rasa cepat??ntahlah...tapi yang pasti sebulan dah berlalu...alhamdulillah

Setakat hari ini,takde lagi masalah2 besar..aku hepi je rasa...walau kerja jauh sket dari rumah,tp sikit pun aku tak rasa susah...semuanya rasa senang dan tenang bagi aku..alhamdulillahh...aku bersyukur padaMu ya Allah..smoga ketenangan yang aku ada skarang ni kekal bersama aku..aminn

Bila dah keje bukan jadi satu beban bagi aku,otak aku mula fikirkan tentang further study...ye laa..hasratnya dah lama ada,cuma masa tidak mengizinkan...skrg ni pun,masa semput2 je yang ada,tp aku ada laa terfikir hal ni..ye lah...mcm kata pepatah,nak seribu daya kan?jadi ape salahnya fikir dulu..tak buat lagi pun, takpe..at least,hasrat tu ada...niat kene baik,insyAllah ada bantuan dari Dia..^^

P/s : smoga Allah permudahkan segalanya bgi aku...aminn

Oct 10, 2011

Kenaikkan gaji


Alhamdulillahh..rmai yang ckp aku beruntung, baru je join gomen, terua dpt kenaikkan gaji...pada aku,rezeki masing2...rsnye kalo yang duk swasta tu byk lagi kenaikkan gaji nye..kn?tak perlu nk tunggu2 bajet2 dr PM..ikut suke bos korang la nak naik byk2 mane..ye tak?

Tp tetap aku bsyukur sbb bleh lah jugak aku bnafas walau dlm lumpur..hehehe...perumpamaan...heheheh

Oleh sbb rmai yang ttnya2 mcmane jadual kenaikkan gaji tu..ye laa,PM umum tu general sgt..ni aku nk senaraikn kenaikkan tu..dapat pun dari kawan kat FB..kalo die tipu,aku pun tipu jugak laa ye...hehehe

Ok..

Gred 1 hingga 16 : RM80

Gred 17 hingga 26 : RM120

Gred 27 hingga 40 : RM160

Gred 41 hingga 48 : RM220

Gred 52 hingga 54 : RM260

JUSA A B C : RM320

P/s : aku baru berangan gaji aku naik RM300..muahahah

Entry PB



Dah masuk 9 bulan aku pkai PB..kalo ditanya..ape perasaan dan mcamane target?perasaan mmg puas ati...aku jarang update pasal PB ni kan?bukan sbb aku kecewa dgn PB tp sbb aku rs tak penting kot..heheheh ^^

tp oleh sbb arini,aku rajin dan rs nak bcerita pasal diri aku yang tak seberapa ni,maka timbul lah balik cerita pasal PB..alhamdulillah, 3bulan lepas pkai,aku dah mampu pkai balik baju kawen aku..something yang aku rasa hampir2 tak mampu aku buat..sbbnye aku diet untuk dpt figure masa kawen aritu..diet dan jogging..everyweek aku jogging..diet mknan..mane mkan m inyak2 ni...lepas kawen sbulan,aku dah.  tak bleh pkai baju tu..bygkan lah mcmane rupa aku masa tu...hahahaha

Lepas 6 7 bulan  since aku pkai PB..aku dh mampu sarungkan jeans size 29...hokay...29 tu besar jugak tp lepas branak aritu aku hanya mampu sarungkan jeans size 33 hokay..bukan pinggang jd masalah..tp peha dan punggung yang melebar lepas beranak menjadi phalang masa tu..hohoho...alhamdulillah..skarang size 29...i likeeee ^^

Kalo tnye matlamat..kalo dulu,masa mula2 pkai, aku lebih nakkan kuramgkan berat badan,tp lepas pkai,bukan itu jd keutamaan...knape aku ckp cmtu?sbbnye selama 9bulan aku konsisten kononnye(ada jugak sesekali aku malas..hohoho),berat ku hanya menyusut sebanyak 5kg...langsung tidak memberansangkan..tp lepas aku tgk dr segi lain,means bleh pkai balik bj kawen,bleh sarung jeans size 29...aku rs puas hati...

Mmg betul ckp fariha masa mula2 aku nk beli dulu..lain org,lain kesannya...aku bsyukur sgt2 sebab dipertemukan dgn PB...sape2 yang bminat nak beli,aku tak jual secara bersungguh2 tp bleh je kalo rs nak tau lebih lanjut,contact je aku..aku bleh bgtau mcmane korang bleh dptkan PB ni..insyAllah...^^

P/s : kalo malu nk tanye kat cini or fb,email aku kat cksabihah@gmail.com ok?

Oct 9, 2011

Sunday's morning



Selamat pagi malaysia...pada mereka2 yang dah masuk keje arini,selamat menjalankan kerja2 seharian dengan amanah dan berhemah..smoga kerja kita menjadi satu ibadah...pahala ganjarannya..insyAllah...

Kepada mereka2 yang masih berhujung minggu,lakukan lah aktiviti2 yang berfaedah hujung2 minggu ni.jgn asyik nak tido aje..bwk laa anak2 isteri/suami berlibur dihujung minggu..setelah penat bkerja/bersekolah 5/6 hari sminggu,hujung minggu adalah waktu yang ditunggu2 oleh isteri/suami/anak2 untuk beriadah...ape lah salahnya luangkan sedikit masa bersama kluarga dihujung2 minggu ni..kan?

Ok...berbalik kpada kehidupan aku plak...oleh sebab teka teki semalam takde sape yang bleh jawab..aku tpaksa simpan jela hadiah tu..nnt aku bg soalan lain..nak tau jawapan?buah perah...heheh..kalo sape2 tak kenal,sila lah google ye..rsnye sedap..mcm kacang tanah gitu..cuma kacang tanah lebih keras dan rangup...heheheh

Aku dah kat ofis ni...perut lapar...mata layu..hehe..smalam byk cerita best kat tv..menyesal betul tgk semalam..padahal aku dh bpuluh2 kali tgk cerita tu..ish2...ape bleh buat..

P/s : mulakan hari anda dgn bismillah...^^

Oct 8, 2011

Taadaaaa...



Sebelum ape2..aku nk nsihatkn pada mereka2 yang sedang lm pbawakkan budak...jgn lah baca..kang teringin,susah hubby masing2 nk cari. Hehehe...

Cuba korang teka buah apekah yang ditunjukkan dlm gmbar diatas...

Dah lama gile aku tak jumpe buah ni..rsnye dr zaman skolah menengah kot...aku dah tinggal skolah menengah dh masuk 10tahun..gile lama tak jumpe buah ni...

Nk jd cerita,pagi td aku bgn awal2...rs teringin sangat nk g pasar tani..ntah ape yang ku nk cr pun aku tak tau...rupe2nye aku nk jumpe dgn buah ni...sungguh nostalgia rsnye...

Teringat2 zaman kecik2 dulu..arwah nenek suke beli n aku suke makan...suke ati korang laa nk kate selera aku selera kampung pun...aku tak malu langsung..dah mmg aku org kampung..ape nak malu..hohoho...tetiba emo kan?

Bile ingat zaman kecik mesti ingat arwah nenek...rindunye rs...smoga arwah ditempatkan dikalangan mereka2 yang beriman...amin..

P/s : sape bleh jawab aku nk bg hadiah ni...heheheh

Oct 6, 2011

Happy birthday sayang...


To my beloved wan mohd safwan wan razali...

I mintak maaf kalo selama perkenalan kita,i ada buat salah dgn u..dlm i sedar atau tak sedar..i mintak maaf sgt2...(tp mmg i tau mmg i byk buat u marah..i cuba jd isteri yang terbaik untuk u..huhu)

I jugak nk u tau yang i sayang sgt2 kat u...insyAllah,sayang i pada u hingga akhir nyawa...^^ u sayang i tak?hehehe

I mintak maaf sgt2 sebab tahun ni,i tak sempat nk belikan apa2 hadiah untuk u...bukan stakat masa mencemburui i dan u,malah duit pun semakin berkurang.hahah...tp i janji,i akan buat birthday u tahun ni,lebih baik dari birthday u tahun lepas...huhuhu

P/s : arini birthday cik hubby...selamat hari lahir sayang...

Oct 3, 2011

Pening...loya...


Masa preggy eryna aritu,aku takde alahan...sesekali jelaa rs loya nk muntah tp jarang2 sekali laa...

Knape aku ckp hal pregnant?salah2...aku belum lg mengndung...jgn buat spekulasi murahan ok..hehe...tp yang pasti arini,kepala rs pusing2,tekak rs loya...nak muntah je rs...agaknya aku pregnant ke?rs mcm tak lagi...sbbnya aku agak masalah angin dlm badan je aku ni..huhuhuhuhu

Rindu pada cik hubby...die pegi kedah tak balik lg...mlm ni kot baru smpai rumah...bile jarang bpisah,rs rindu tu mbuak2...teringat2 kat die..huhu...eryna?ada jugak dia tanye mane abah die tp takde la smpai nangis2...ok aje die tu...2mlm tido dgn mak aku...hahah...relax la aku 2mlm ni..hehehe

P/s : still craving for my magnum classic...mane nak cr niiii

Oct 2, 2011

Alone


Hmmm...keseorangan lagi mlm ni...miss him alot

Org kata kalo sayang tinggal2kan...kan?bru malam kedua cik hubby tinggal..esok janjinya balik lah...but still rindu tu ada...indah perasaan ni..buat mereka2 yang pernah rs,pasti tau perasaan aku ni...hehe..

Baru je sudah bbual dgn cik hubby...alhamdulillah semua sihat...dan semuanya bjalan lncar...tahniahh buat fatihah atas penganugerahan ijazah nya itu...smoga adik berjaya dlm kerjaya selepas ni...^^

P/s : tak rs sunyi pun...i love u loads sayang..cepat balik..i tunggu... :P

Magnum classic



Im craving for this today...gile rs nk makan..tak kire walau mcmane pun,akan aku cari jugak arini...

P/s : yum...yumm

Birthday present


Hish...lg 4hari bday cik hubby...nak bg hadiah ape ye?

Antara hadiah2 yang aku penah bg...baju kemeja dan sluar slack..nk buat pegi keje laa kononnye..tp mmg die pkai pun...aku pun suke sbb die hargai ape yang aku beli..walaupun aku beli kaler yang bukan pilihan die..(aku pilih pilihan aku laa kan?hehe)

Aku penah beli perfume...mmg dah nk abih dh perfume die kat rumah tu..tp aku rs dh biasa sgt dh perfume tu...huhuhu...dh tak rs special kot..tp ok jugak perfume tu..tkyah pk2 lg kan?senang keje..tp nk jugak special2..huhuhu

Jam tangan?aku beli jam mahal masa kawen aritu..takkan aku nk beli jam cikai2 plak kn?aku mane ada duit bulan ni..gaji mane dpt lg...hujung bulan ni baru dpt..huhuhu..tp jam yang die ada tu rosak tali..tukar tali je pun dh ok kan?hmmm...tukar tali pun dh rm300 ni..hohoho...takpe...stahun sekali kan?hehehehe....

Wallet pun ok nak bg nih...sbbnye aritu masa kene ribut tu(korang godek sendiri la cerita ni) wallet cik hubby mmg basah lencun..dh tak elok dah tu..tp nk beli yang macamane?aku tak tau yang mane elok..ye laa,aku tk biasa beli barang2 leather ni..korang bg laa idea sket..huhuhu...

P/s : kang aku beli bunga ngan choc pastu suh wak delivery baru tau..hahaha

Oct 1, 2011

Konvo UUM



Lama tak mengupdate blog..malas kot..makin lama makin malas aku ni kan?

Ape isu lately ye?pasal memey n norman?lansung takde kene mengena ngan aku..hahaha...aku bukan tanak amik tau,tp rasenye tak perlu lagi aku nak ulas panjang2..tak perlu bagi apa2 pendapat..kadang2 ape yang kita bgtau tu,menyakitkan sesape...jd,dari tambah dosa yang mmg dah byk ni,baik laa aku diamkan aje..hehehe

Pagi td,mak aku marah aku...katanya cik hubby kene 6jahitan pun nak bcerita bagai kat internet(mak aku mane laa tau blog2 ni).knape tetiba die marah?hehe...kalo kazen aku baca ni,jgn laa kate aku marah plak ye..aku tak marah pun..ye darling2?ada kazen aku baca blog aku ni..die pun call mak die(means mak sdara aku laa)..tkejut laa mak die..terus dtg rumah,tgk cik hubby...ishh...tu yang mak aku marah..katenye benda kecik2 gitu,takyah laa cite..tkejut org yang baru tau...huhuhu...bagi aku,tak salah kalo cite..ye lah,kalo cite katenye bnda kecik..klo tk cite plak,kate kite nak sorok2 plak..aiyo...sabo ajelaa...ke aku takyah cite hal2 gitu?aku cite pasal kmbing ngan kucing..ok?heheheh

Cik hubby g kedah pagi td..pegi ngan family belah die laa..knape aku tak ikut?kan aku baru je masuk keje..takkan nk cuti kan?jadinya,cik hubby g ngn family die jelaa...buat ape kat sana?adik ipar ku yang sorang tu(cik hubby ada sorg je adik..hehe) nk konvo besok...yang bongsu ni,rmai laa nak ikut..mak2 sdara sume..takpe laa..lg rmai lg meriah kan?sedih jugak tak dpt pegi,tp ape bleh buat...kan?takpe laa..elok jugak..aku pun mcm tak brape sihat je...sakit tekak laa,selseme laa...huhuhu

Weekend?esok dh keje...weekend ni,duk2 je kat rumah..takde kemana pun...^^

P/s : adik2 akak takde yang konvo ke?^^ rindu kawan2 kat utm dulu...

Sep 28, 2011

Wordless wednesday



Terbaikkk

Cik hubby MC 2hari



Semalam,cik hubby ditimpa kanopi..see...6 jahitan tau...huhuhu...

How?why?where?

Byk soklan tu...meh aku cite dr awal...cik hubby kan keje ngn SATU...ari sbtu aritu ada pameran kebudayaan dkt taman shahbandar...SATU pun amik satu booth...so that,kene laa bergilir2 jg booth tu kan?gitu laa cite asalnyeeee

Nak jd cerita,start dr pkul 6 ptg  semalam,giliran cik hubby kene jg..pegi laa die ke sana...dlm pkul 8 gitu dah start angin dah...pkul 9 start ribut..aku mmg dh pk awal dah,abis ah cik hubby..tp tak mjangka plak smpai seteruk tu...

Dlm pkul 915 gitu,cik hubby call...

Cik hubby : u, canopy semua dh runtuh

Aku : hahaha...runtuh...dah agak dahh..haha

Cik hubby : u gelak?i bdarah2 ni...

Aku : hah??(blank skejap)...ok2...u g hospital dulu..nnt i g dekat u...

Mane lah aku tau smpai mcm tu skali kan?huhuhu...sabo ajela...pegi hospital besar kuala terengganu...as usual,of coz laa lmbat kan?doktor sorang...dlm tunggu lama2 tu,aku pk, 'cik hubby ada insuran...masa2 ni laa nk guna'...ckp ngan cik hubby,dia pun terus ajak g KT specialist..bukan nk blagak tp KT specialist is panel prudential tu...so,mmg itu je tmpat tuju kami...

Smpai sana ward plak penuh...kalo nk claim atas insuran tu,kene warded..br dpt...aku call agen insuran tu(merangkap kazenku jugerkk).dia ckp,takpe,buat dulu...byr cash,nnt claim.lgpun tak mahal mane...dlm 200++ je...so,dlm pkul 1130mlm,baru siap jahit n terus balik rumah...

Pagi ni, terasa mamai2 je dtg keje..hehe..cik hubby dpt mc 2hari...eryna tanak dekat ngan abah die..takut katanye..heheh...alhamdulillah...nothing serious...just a minor case...semalam cik hubby ckp mcm bengang je rs telinga...tp bila tanya pagi ni,bengang tu dah hilang...ok laa tu kot..hhehe

P/s : cik hubby ckp, takde ingat ape dah masa kjadian tu..ingat mati je..huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...