Dec 31, 2013

GiveAway untuk …

**STICKY POST** until 31st December 2013

Assalamualaikum…selamat datang Disember 2013…
Sempena meraikan setahun bee bersama shaklee, suka Bee nak buat satu lucky draw buat anda semua…ada 2 kategori…
KATEGORI PERTAMA
apa yang anda perlu buat adalah…
  1. Follow blog cksabihah dan kedaivitamineryna 
  2. Add FB Cksabihah
  3. Komen pada entry ini “saya nak hadiah” dan nama penuh anda serta email/no telefon untuk dihubungi
Senang kan?hadiah kategori pertama??
10-6AD146DE-56222-1024Teruja tak??10biji Vitamin C Sustained Realesed shaklee…3 pemenang untuk kategori ini
KATEGORI KEDUA
apa yang anda perlu buat adalah…
  1. Follow blog cksabihah dan kedaivitamineryna 
  2. Add FB Cksabihah
  3. Komen pada entry ini “saya nak hadiah” dan nama penuh anda serta email/no telefon untuk dihubungi
  4. Membuat pembelian barangan Shaklee bernilai rm150(tak termasuk postage)
Anda layak untuk dapat
10-6AD146DE-56222-1024+ 10-3B528098-890235-1024
10biji Vitamin C sustained realese Shaklee dan 1 sachet Shaklee Collagen Powder..untuk kategori ini juga akan diperuntukkan 3 pemenang
AMACAM??TERUJA??
Cepat2 grab peluang ni…ok??
  • Saya Sabihah
  • Pengedar Sah Shaklee Anda 

Dec 15, 2013

lets get FROZEN with the HOBBITS

Cerita semalam…last minute punye planning..hahaha…dasar peminat setia…kalo diingatkan, dah berbulan2 bee tak jenguk panggung ni… kenapa?bukan malas tp takde cerita best…

Jom tgk review bee pasal 2 cerita best ini..mula2 sampai, kite jenguk ELSA dan ANNA dulu dlm cite FROZEN. Best..4bintang bee bagi..to bee honest, menitis air mata jugak tgk cite ni. hihihi..

250px-Frozen-movie-poster

bila dah keluar sicomel OLAF ni baru start gelak2…mmg kelakar..anak2 boleh bawak..bee bawak Eryna…suka laa dia..siap ckp “umi, boleh tak eryna nak baju mcm princess tu..yang kaler blue tu..” sesuka hati dia je yer..hihihi..mane umi nak cari anak wehh..hihiihi

Frozen-image-frozenOLAF

the BEST!!

next cerita cik hubby…The Hobbits..dia mmg peminat setia…cite hobbits yang tahun lepas punye pun, kalo keluar ikut astro tu 4 kali sehari, 4 kali laa dia mengadap benda tu…sabo ajelah kan??

hobbit

Cerita ni pun best..cuma mcm biasa, mane ada ending..sbb akan ada sambungan dia..kan?bee?ok je…bee mmg peminat setia panggung wayang..letak lah cerita apa pun, bee mmg layankan aje..hihihi…

bee pun bagi 4bintang untuk hobbits ni…setiap kali naga tu keluar, eryna tutup mata.. “takut umi..takut…nak balik” sabo ajela anak..abahnye nak tgk..layankan aje..hihihi…best cuma nampak Thorin tu bodoh sket..hihi..nampak Bilbo lagi cerdik dan matang..cuma kali ni, smeagol(camane laa ejanya) takde..kalo tak, eryna suka tgk tu..hihihi

p/s : sesekali reward suami dan anak menjadi satu kebahagiaan bagi Bee…alhamdulillah

Nov 11, 2013

Tonik Ajaib Shaklee!!! VIVIX !!!

Assalamualaikum...

ok, kali ni bee nak share tentang promosi NOVEMBER 2013 yang best!!! setelah 3 hari mentelaah, semakin baca, semakin mendalami ilmu Vivix™, makin bee rasa nak beli satu set untuk diri sendiri...tak sabarnyaaaa ^_^



Tengok gambar pun, dah rasa terliur kan?ok, jom tengok apa ingredient dalam Vivix™ shaklee ni

Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Apa itu polifenol ni? Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. 

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix™ begitu unik.

wow....terus rasa ungu je pandangan kan?tapi memang ungu pun warnanya..rasapun masam-masam manis gitu...sedappppp...


Jom tengok pulak apa khasiat Vivix™ yang jadikannya produk hebat dari shaklee

Vivix™ cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.
  • Memperbaiki DNA
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix™ membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut. Vivix™ sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

  • Memperbaiki tenaga sel
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix™ membantu menguatkan sel tubuh.
  • Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. 
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Apa lagi yang ditunggu...inilah masanya untuk mencuba tonic ajaib Shaklee ni..kenapa perlu beli waktu promosi???

Yang pasti, waktu promosi lah harga menjunam turun. Harga yang tak mampu tolak, malahan Bee sendiri pun tak boleh nak tolak ^_^ Jangan segan untuk SMS/Call/Whatsapp Bee untuk tahu apa yang bakal anda dapat bila membeli dengan Bee

0199897010
0173740100
Sabihah
Pengedar Sah Shaklee Anda
COD Kawasan Kuala Terengganu Dan Marang
Diluar kawasan, akan dipos melalui Poslaju

^_^

Oct 30, 2013

Vitamin untuk ibu mengandung ^_^

Panduan Pemakanan Tambahan Buat Ibu Mengandung...
  1. B-Complex - 1 tab daily. this B-Complex dah lengkap dgn 8 kumpulan B, termasuklah asid folik.
  2. Vita-Lea with Iron - 1 tab daily. Vita-Lea nie is a multivitamin. So, bila dah ambil nie tak perlu ambil Obimin ya.
  3. Vit-C - 1 tab daily. Improve your antibodi, natural antihistamine and collagen source, so will reduce stretch mark effect.
  4. OsteMatrix - 4 tab daily, will give you 1000mg calcium needed daily. Setiap satu tab ada 250mg Calcium. Ibu mengandung perlukan 1000mg-1300mg calcium sehari untuk pembentukan tulang yg kuat & gigi utk baby. Jika minum susu penuh kalsium segelas sehari, ambil 2 biji OsteMatrix sehari pon mencukupi.
    When you're pregnant, your developing baby needs calcium to build strong bones and teeth; to grow a healthy heart, nerves, and muscles; and to develop a normal heart rhythm and blood-clotting abilities. If you don't get enough calcium in your diet when you're pregnant, your baby will draw it from your bones, which may impair your own health later on. (Baby Center)
  5. Protein (ESP) - Bancuh satu sudu ESP ke dalam secawan air dan diminum. Sekali sehari je. Air tu boleh air kosong, mahupon juice seperti orange juice. ESP ini akan berikan tenaga berterusan, supaya ibu tak cepat letih, selain mencantikkan kulit. Kurang stretch-mark effect. 
  6. OmegaGuard - 1 tab daily is enough.DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan brain & mata baby, ya. Buat ibu pula, ia akan kawal paras kolesterol dalam badan dan pengaliran darah yang baik. 
The benefits for baby are:

A better brain with higher intelligence
Good nervous system development
Better eyesight from retina formation
Fewer behavioral problems after birth
Better sleep patterns for a new born Health benefits for mom include:

Less chance of developing pre-eclampsia
Protection against brain loss during pregnancy
Less chance of pre-term labor and cesarean
Much lower risk of postpartum depression
Greatly reduced incidence of breast cancer
DHA and EPA make up about 70% of a newborn baby’s brain, retina and nervous system. The only way a fetus can get these important omega 3 fatty acids is from mom. And the amount is dependent on how much she's getting in her pregnancy diet. (BellaOnline)
Untuk penyerapan vitamin yang lebih baik, better ambil vitamin di waktu malam. Namun kalau nak ambil semua serentak mesti sukar, kan?

Jadi, ini suggestion (Jadual Pemakanan) :
Sebabnya, penyerapan kalsium bergantung kepada berapa kerap kita buang air kecil. Pada waktu malam, kita kurang ke toilet, so tubuh lebih mudah menyerap lebih banyak kalsium. Dan, bonusnya, kita akan dapati boleh bangun pagi keesokannya dengan lebih mudah, tiada cramp, badan rasa ringan gitu.

Ini sekadar cadangan, boleh juga tukar2 ikut keserasian dan keselesaan. Namun, yang OsteMatrix tue, sangat digalakkan ambil di waktu malam.

Sep 24, 2013

Wisma Darul Iman dan Set diet shaklee

Salam selasa...dah berkurun tak berblog, arini teringin plak..hari kedua di Wisma Darul Iman...alhamdulillah,semua berjalan dgn lancar...kawan2 ofis semua baik2..seronok..keje dlm gelak2 aje..

Walaupun rs sayang nak tinggal ofis lama,family first..ingatkan masa yang byk dihabiskan atas jalan,rs sayang..jd,tanak fikir byk2..keje kat mana2 pun pasti ada baik buruknya kan?redha..Allah dah tetapkan yang terbaik untuk kita kan?tak sabar nak jadi WAHM.. :):):)

Meh nak kongsi pasal SET DIET SHAKLEE

Set ni consist of

Energizing Soy Protien(ESP)/Cinch - protien
Alfalfa/herblax - Detoks
Lecithin - Pecah lemak

1. Kenapa protin? Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

2. Kenapa kene detoks?Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum...:):):)
(tahukah anda... kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..)

3. Kenapa perlu Lecithin? Lecithin berfungsi untuk memecahkan lemak2 ...Lecithin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn..

Sabihah (ID: 912422)
Pengedar Sah Shaklee anda

0199897010
0173740100

--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

Jun 23, 2013

Warkah buat kekasih

Sayang, buat apa tu?
dah makan?
Makan dengan siapa tu?
Siapa ada diofis?
Berbual dengan siapa tu?

Soalan yang biasa sayang tnyakan sejak akhir2 ini..lama2 mungkin abang dah bosan dgn soalan sama ni..tanpa abang sedar,sayang cuba untuk rapatkan hubungan kita..cuba hidupkan perasaan antara kita selama abang berada dipejabat..bukan kata hubungan kita semakin renggang tapi cuba untuk kembalikn kisah cinta kita dahulu..abang dah lupa ke?

Dulu,saat bercinta,kita selalu ber'sms'..bermula sms kita yang pertama "selamat pagi sayang" sehinggalah "selamat malam,mimpi indah2" rindu saat itu...rindu pada kekasih hati ketika itu..agaknya kemana menghilang ye?hilang disebalik kerja2 yang tak pernah surut itu..kan?abang dah lupa ke?

Perkahwinan satu perjudian...alhamdulillah,sayang dapat abang sebagai teman hidup..abang adalah teman hidup terbaik buat sayang..tak pernah sekali pun sayang rasa menyesal malahan bersyukur kerana Allah kurniakan abang sebagai teman hidup sayang..alhamdulillah..alhamdulillah...abang jgn lupa tau?

Sayang mintak maaf sekiranya ada terkurang dimana2 selama sayang menjadi isteri abang..sesungguhnya inilah yang terbaik mampu sayang buat untuk abang..sayang hanyalah insan biasa yang tidak sempurna..abang jgn lupa tau?

Terima kasih syg...

--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

Warkah buat kekasih

Sayang, buat apa tu?
dah makan?
Makan dengan siapa tu?
Siapa ada diofis?
Berbual dengan siapa tu?

Soalan yang biasa sayang tnyakan sejak akhir2 ini..lama2 mungkin abang dah bosan dgn soalan sama ni..tanpa abang sedar,sayang cuba untuk rapatkan hubungan kita..cuba hidupkan perasaan antara kita selama abang berada dipejabat..bukan kata hubungan kita semakin renggang tapi cuba untuk kembalikn kisah cinta kita dahulu..abang dah lupa ke?

Dulu,saat bercinta,kita selalu ber'sms'..bermula sms kita yang pertama "selamat pagi sayang" sehinggalah "selamat malam,mimpi indah2" rindu saat itu...rindu pada kekasih hati ketika itu..agaknya kemana menghilang ye?hilang disebalik kerja2 yang tak pernah surut itu..kan?abang dah lupa ke?

Perkahwinan satu perjudian...alhamdulillah,sayang dapat abang sebagai teman hidup..abang adalah teman hidup terbaik buat sayang..tak pernah sekali pun sayang rasa menyesal malahan bersyukur kerana Allah kurniakan abang sebagai teman hidup sayang..alhamdulillah..alhamdulillah...abang jgn lupa tau?

Sayang mintak maaf sekiranya ada terkurang dimana2 selama sayang menjadi isteri abang..sesungguhnya inilah yang terbaik mampu sayang buat untuk abang..sayang hanyalah insan biasa yang tidak sempurna..abang jgn lupa tau?

Terima kasih syg...
--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

Pening? angin? demam? migrain? selsema?

Salam ahad semua..buat ape tu?dh makan?ahad bekerja di terengganu..selamat bekerja..^^

Arini nak cerita pasal nutriferon...aritu cik hubby demam2 malam minum nutriferon 2malam,terus baik smpai arini..alhamdulillah...bee plak semalam pening2 kepala smpai xleh nak bangun...tak tau kenapa,takde sebab yang nyata laa..kdg2 disebabkan angin tp tak tau laa...oleh sbb nutriferon ni dh ada kat rumah,terus amik satu paket,bancuh dgn air masak,minum dan rehat..alhamdulillah, bangun pagi tak rasa pening sgt..mlm ni minum satu paket lagi laa..hihihi...

Yang bestnye,dh tak.perlu telan panadol/paracetamol lagi..yeay...

Ok,jom bee kongsi sket apa itu nutriferon

Apa Nutriferon ni?
★ Adalah inteferon semulajadi di dunia yang HANYA dipaten oleh Shaklee dan TIDAK dijual di kedai2 biasa.
★ Ia dihasilkan drpd ekstrak 4 tumbuhan (biji labu, bunga sunflower, honeysuckle jepun dan biji plantagi) yang mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.

Apa gunanya interferon ni?
1. Meningkatkan sistem imun dalam masa 3 hari. Interferon mampu meransang dan meningkatkan secara keseluruhan sist. Imun tubuh.
2. Melindungi dari influenza. Melindungi dengan berkesab drpd virus, microb termasuk selesema, flu, alergi dan influenza.
3. Meringankan stress dan kelesuan. Meringankan kemudaratan yg disebabkan keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup sibuk.

Siapakah yang perlukan Nutriferon?

1. Mereka yang ingin kekal sihat
2. Mereka yang mempunyai masalah kesihatan
3. Individu yang selalu stress
4. Ibu yang menyusukan anaknya
5. Individu yang mengamalkan makan makanan secara tidak seimbang dan kehidupan yang aktif
6. Mereka yang banyak travelling & sentiasa bergerak
7. Sesiapa yang mempunyai sistem imunisasi yang rendah (biasanya, mereka ini mudah akan terjangkit, apabila orang sekeliling mereka tidak sihat)
8. Sesiapa yang mengidap selesema, demam, kanser / asma

Kenapa mesti memilih Nutriferon Shaklee?
1. Ia membantu meningkatkan kadar interferon di dalam badan secara semulajadi - Saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada sistem imunisasi yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan yang dihasilkan oleh US oleh Pakar Imunisasi yang menjumpai interferon.
2. Ia dihasilkan oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima, immunilogist dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954. Beliau telah membuat penyelidikan selama 40 tahun bagi mencari sebatian semulajadi untuk merangsang pengeluaran interferon dalam badan kita. Nutriferon Shaklee adalah satu-satunya supllemen perlindungan di US.
3. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. Nutriferon mempunyai MACH, 1 campuran interferon daripada ekstrak tumbuhan yang telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak Japanese Honeysuckl.
4. Di sokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia, Ujian klinikal ini mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di dalam Nutriferon.
5. Formula ekslusif dilindungi oleh 3 paten – Nutriferon disokong oleh 3 paten dan hanya boleh didapati melalui Shaklee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya ekslusif di Shaklee.
6. Ia dibuat menurut sistem piawaian kualiti yang terbaik. Ia telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi & prestasinya.

Jadi,nutriferon adalah perkara wajib ada dirumah..yelah,sakit pening demam selsema ni bukan kita boleh pilih bila2 nak kena...yang penting persediaan sebelum kena..lagipun satu kotak nutriferon ada 30sachet.bukan makan setiap hari tau..^^

Berminat?jgn segan2 contact bee ye
0199897010 call/sms
0173740100 wassap/wechat/line/kakaotalk
cksabihah@gmail.com
--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

Jun 21, 2013

Salam Jumaat dan Mealshake shaklee

ok, terus terang nak cerita… arini feeling2 sedih sbbnya dpt byk berita kematian lately…mmg betul,kita semua takkan terlepas dengan kematian, tp sebagai seorg manusia biasa, perasaan sedih tetap ada..kan??doakan yang terbaik buat keluarga yang mengalaminya…aminn

bulan ni promosi Mealshake shaklee…harga mmg jatuh ketahap kritikal..sampaikan bee sendiri pun beli stok untuk diri sendiri..y?ye laa..terasa rugi tak beli..hehehe

buat sesape yang tak kenal Mealshake ni macamane rupanya..meh nak tempek sekeping

mealshake1

tgk rupa pun dah rasa teruja kan?perisa vanilla…sedap woo…meh nak tempek testimoni skali

mealshakebiasanya, org beli Mealshake ni untuk anak2..tp jgn kata kita semua takleh minum plak..Mealshake shaklee untuk semua tau..kenapa?jom kita tgk, apa yang menarik pasal Mealshake shaklee ni

6 fakta tentang Mealshake:

1. Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

Antara kebaikan Mealshake ini ialah :

  • rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
  • sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 
  • sesuai untuk seisi keluarga
  • Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga
  • Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral serta kalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
  • Mealshake memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
  • Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
  • Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
  • Meningkatkan selera makan anak
  • Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
  • Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
  • menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
  • amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti

harga plak?pm bee kat facebook je..ataupun call/sms 0199897010 atau wassap/wechat/line/kakaotalk kat no 0173740100…bee tunggu tau…harga paras tengkuk punye..^^

Saya Sabihah, Pengedar Sah Shaklee Anda (ID 912422)

Penghantaran dibuat untuk customer kawasan kuala terengganu, marang dan kuala berang…Diluar kawasan, jgn risau, bee akan pos smpai ke tempat anda

Jun 10, 2013

Testimoni set sendi,urat saraf dan tulang

Assalamualaikum..dah lama tak mengupdate cerita dlm blog ni...arini nak cerita pasal set sendi,urat saraf dan tulang...selama ni bee selalu baca aje cerita org sekeliling...kali ni terjadi sendiri pada suami bee..alhamdulillah sejak bertemu shaklee,bee dh tak makan painkiller ni...alhamdulillah,sakit makin pulih...

Ceritanya,weekend baru2 ni,kami sekeluarga join rombongan ke langkawi..dipendekkan cerita biasalah,bila sebut aje rombongan,byklah barangan nak dibawa...cikhubby tu dh mmg pernah sakit pinggang dulu..oleh sebab itu,dinasihatkn doktor,tak bleh nak angkat dh brg2 berat...masa hari kejadian,takde sakit apa2 lagi..balik je dari langkawi,pagi ahad tu..jeng...jeng...jeng

Cikhubby tak boleh berdiri tegak...bangun je dari tido,cikhubby mandi dan solat dlm kdaan terbongkok sedikit...risau dihati jgn ditanye2..terus contact kawan2 shaklee sape yang ada ADVANCED JOINT HEALTH TABLET...ok,tak pernah bagi pun cikhubby mkn tablet ni..ni first time..lepas solat semua,bee bancuh sunquick+COLLAGEN POWDER shaklee,sbbnya bee tau dlm collagen powder shaklee ni ada B Complex untuk bantu dlm memperbaiki sistem saraf dan kesihatan sendi...then bee suruh cikhubby rehat sekejap...

Masak untuk makan pagi tu adalah sgt tidak sesuai..bee beli je..(padahal malas..hahahaha) sudah makan pagi,bee bg cikhubby OMEGAGUARD shaklee 2biji...omegaguard ni untuk bantu meredakan radang pada sendi..sbb tu org Gout amat sesuai amik omegaguard ni...then,bee ajak cik hubby ke klinik untuk amik mc..yelah die kan keje..wajib amik mc walau macamane pun kan...balik dari klinik,bee jumpa kawan yang ada Advanced Joint Health Tablet(AJHT) tu..makan tengahari rumah mak mentua...lepas makan tghari,bee bg cik hubby AJHT 2biji...ubat yang doktor bagi pun bee tak bagi cikhubby makan...saje nk try tgk kesan shaklee punye produk..lepas tu solat zohor dan rehat...petang tu nampak cikhubby dah tak bongkok lagi..cuma katanya sakit tu ada lagi..sblm tido,bee bg OSTEMATRIX 4bj untuk sumber kalsium dia...

Alhamdulillah,macam magic, bangun pagi, cikhubby kate dh elok dah..cuma sengal2 tu ada terasa lagi..tp amat2 berpuas ati sbbnya cikhubby langsung tak telan painkiller...for the first time cikhubby sakit pinggang tak makan painkiller...rs nak melompat...terima kasih Allah sbb pertemukan bee sekeluarga dengan Shaklee...alhamdulillah...

P/s: panjang ceritanya..tp berbaloi baca kan?hihi...jgn segan2 nk contact bee untuk dptkan harga cecah lantai untuk semua...free consulatation untuk korang2 pelanggan bee..dan jgn malu nak tanye apa2 pasal Shaklee..in shaa Allah bee bantu setakat yang termampu...

Saya sabihah (ID:912422)
Pengedar sah shaklee kuala terengganu, kuala berang dan marang
Diluar kawasan?jgn risau..bee pos melalui poslaju,gdex
0199897010 call/sms
0173740100 wassap/wechat
--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

May 8, 2013

Ter'post' 2 kali dan Syukur padaMu ya Allah

Sorry ye geng...bee malas dh nak delete post tu...biar jelah kat citu..blh gitu?hihihi

Setiap yang berlaku ada hikmahnya..kan?jom lah kita sama2 buang yang keruh ambil yang jernih..penat dh baca pasal politik.cuba letakkan semuanya yang berlaku atas kehendak Illahi...pasti tenang kita hadapinya...in shaa Allah

Alhamdulillah,sekali lagi bee diberi peluang untuk terus menikmati keindahan dan kekuasaanMu ya Allah.terima kasih kepada suami kerana sentiasa bersama walau dikala senang atau susah..sesungguhnya kamu adalah insan yang terbaik untukku...terima kasih sayang..

Syukur ke hadrat Mu ya Allah kerana setelah 2bulan perasaan ini terus menerus menyelubungi,Kau tetap memberi kebahagiaan kepada kami sekeluarga. Malah perasaan kasih dan sayang ini makin bercambah dari hari ke hari..aku bersyukur pada Mu ya Allah..syukur dengan kenikmatan ini dan ku berdoa agar kebahagiaan ini milik kami sekeluarga hingga hujung nyawa..aminn

Walaupun masih bukan rezeki kami untuk menimang cahaya mata kedua,kami tetap bersyukur kerana masih diberi kesihatan yang baik dan ibubapa yang amat memahami...terima kasih ya Allah..

Doaku pagi ni, smoga Allah bukakan hati mereka2 yang telah berlaku zalim keatas kami sekeluarga juga zalim keatas diri sendiri mereka sendiri. Limpahkanlah taufiq dan hidayah Mu kepada kami semua..kekalkanlah keamanan dan kesejahteraan yang selama ini Kau berikan serta lindungilah kami semua dari syaitan yang dilaknatMu ya Allah..aminn

Ps : Masih belum pulih sepenuhnya...^_^
--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

May 7, 2013

Collagen+ESP+Mealshake



The best combination...

Ni resepi awet muda,keanjalan kulit dan tenaga berterusan...

Kalo amik cukup ketiga2 ni,puasa pun bertenaga je...arini puasa...tgahari pergi ke bank jalan kaki,mmg lah tak jauh mana tp pkul 1 keluar,pkul 2 br smpai ofis balik..just pergi ke bank aje...panasnye cuaca..tp alhamdulillah masih bertenaga dan kulit tak rasa kering.

Lama tk update blog...bukan malas,tak sempat..dh lepas pilihanraya ni baru aje bleh bernafas sket..biasa lah,sblm pilihanraya,telefon ofis tak berhenti berdering..pelanggan yang datang pun berpusu2..kdg2 tak smpat nk makan pun..bersyukur sgt dipertemukan dengan produk yang bleh bantu bee untuk atasi masalah stress dan moody..dhlah tu,bekalkan tenaga berpanjangan lagi...alhamdulillah..

Baru2 ni bee dpt komen dari seorg kawan..die ckp buat ape makan collagen ni sume..natural je..takpe...bee tak marah pun..mmg ada org mcm ni...bee ckp kat die,bila usia dh nak masuk angka 3 ni,mcm2 masalah timbul..penat lah,kulit tidak sekata lah,sakit pinggang, lenguh badan..bee cuba cari product yang mampu milik,halal juga mendapat kelulusan kementerian..shaklee is the one..alhamdulillah

Kalo ada sesape teringin nak cuba produk.ni,jgn segan nak.contact bee

Saya Sabihah, (ID : 912422)
Pengedar sah shaklee anda
Penghantaran dibuat di kawasan kuala terengganu,marang dan kuala berang
Luar kawasan akan dipos melalui poslaju/gdex
0199897010 call/sms
0173740100 wassap/wechat

P/s : dptkan harga special tak mampu tolak dari saya untuk anda semua ^_^
--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

Fwd: Collagen+ESP+Mealshake




The best combination...

Ni resepi awet muda,keanjalan kulit dan tenaga berterusan...

Kalo amik cukup ketiga2 ni,puasa pun bertenaga je...arini puasa...tgahari pergi ke bank jalan kaki,mmg lah tak jauh mana tp pkul 1 keluar,pkul 2 br smpai ofis balik..just pergi ke bank aje...panasnye cuaca..tp alhamdulillah masih bertenaga dan kulit tak rasa kering.

Lama tk update blog...bukan malas,tak sempat..dh lepas pilihanraya ni baru aje bleh bernafas sket..biasa lah,sblm pilihanraya,telefon ofis tak berhenti berdering..pelanggan yang datang pun berpusu2..kdg2 tak smpat nk makan pun..bersyukur sgt dipertemukan dengan produk yang bleh bantu bee untuk atasi masalah stress dan moody..dhlah tu,bekalkan tenaga berpanjangan lagi...alhamdulillah..

Baru2 ni bee dpt komen dari seorg kawan..die ckp buat ape makan collagen ni sume..natural je..takpe...bee tak marah pun..mmg ada org mcm ni...bee ckp kat die,bila usia dh nak masuk angka 3 ni,mcm2 masalah timbul..penat lah,kulit tidak sekata lah,sakit pinggang, lenguh badan..bee cuba cari product yang mampu milik,halal juga mendapat kelulusan kementerian..shaklee is the one..alhamdulillah

Kalo ada sesape teringin nak cuba produk.ni,jgn segan nak.contact bee

Saya Sabihah, (ID : 912422)
Pengedar sah shaklee anda
Penghantaran dibuat di kawasan kuala terengganu,marang dan kuala berang
Luar kawasan akan dipos melalui poslaju/gdex

P/s : dptkan harga special tak mampu tolak dari saya untuk anda semua ^_^
--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.
--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

Mar 25, 2013

Warkah buat kekasih #2

Abang...
Mula2 kita sekadar kawan biasa je kan?seronoknye masa tu...takde masalah langsung..msg2,calling2..syg keje abg pun dh keje...ofis syg nak buat family day kat redang,cepat2 syg propose buat kat chalet mak sedara abang..kan?

Ingat tak kita g pulau redang tu?sayang dok pernah smpai pulau redang...sayang smpai dengan abang..2 hari kat redang,seronoknye..kan?org lain pergi snorkling,kita duk mandi kat pantai chalet tu je..hihihi...saje cari alasan nak berdua..tp sebenarnya abang mabuk laut kan?hihihih...ingat tak abang?

Betul lah org ckp,org lelaki mmg susah nak ingat benda2 kecik gini, tp sayang cuba ingatkan sentiasa..supaya kasih dan sayang kita tak tenggelam dek masa..sentiasa segar dlm ingatan syg...smpai ke hari ni pun,sayang tak lupe macamane dugaan yang kita hadapi dulu sebelum bergelar suami isteri..smoga semuanya masih dlm ingatan abg juga...^^

P/s : senyum sorg2 bila ingat balik kisah dulu2...^^
--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

Mar 18, 2013

Sihat dan cantik bersama Shaklee

Dh lama tak post pasal shaklee...walau blog ditinggalkan,biz tetap jalan...dan sesungguhnya rezeki itu hak Allah...Dia yang maha memberi rezeki...kita hanya mampu berusaha dan bertawakkal kan?

Alhamdulillah,sejak2 consuming vitamin dari shaklee,badan dh tak cepat penat mcm dulu...amalan ostematrix 4biji sehari amat2 bantu bee masa program 'one million women purple walk' semalam...bee jalan dari tempat mula sehingga akhirnya..langsung tak penat...Allah bagi bee peluang untuk makan produk yang amat2 bagus dan mampu milik..dengan hanya tak smpai rm50 sebulan,tulang bee semakin pulih...kalo dulu,selalu sakit pinggang..alhamdulillah...syukur pada Mu ya Allah...

Psst...post sebelum ni hanyalah untuk ingatan semata2..langsung tak melibatkan sesiapa...tq

Saya Sabihah pengedar shaklee anda (912422)
COD di kawasan kuala terengganu, kuala berang dan marang
Diluar kawasan bee bleh pos melalui gdex dan poslaju
Bleh call/sms 0199897010
Atau email cksabihah@gmail.com
FB pm http://facebook.com/cksabihah.wmsafwan

Warkah buat Kekasih

Wan Mohd Safwan Wan Razali...

Syg masih ingat pertemuan pertama kita. Kita sama-sama praktikal di sebuah consultant company. Masa tu kita masih lagi belajar. 2minggu duduk setempat langsung tidak bertegur sapa. Abg malu orgnya. Syg aje yang bising-bising. Ingat tak?

Syg di johor, abg di shah alam. Kita masing-masing ada kehidupan sendiri. Panggilan pertama dari abg buat syg tertanya-tanye "apehal mamat ni tetiba call aku". Tetap kita berbual mcm biasa. Tapi sekali tu je abg call syg kan?

Tamat je pengajian di UTM, abg pun abis di UiTM, kita masing2 dah berkerjaya. Syg dh tak berteman ketika itu, tp abg tak pulak syg tau. Kebetulan birthday kita lebih kurang je, syg yang mulakan dulu ucapkan birthday abg. Kemudian kita mula berbalas sms. Dari "selamat pagi" sehinggalah "selamat malam. Mimpi indah-indah". Ntah berapa ribu sms kita masa tu. Tapi henpon masa tu tak bleh simpan byk2 sms,kalo tak,ofcoz syg simpan semuanya. ^^

Dating pertama kita,ingat lagi tak? Pizza Hut. Abg dpt gaji pertama. Seronoknya masa tu. Kan? Makan-makan tanpa ada apa2 perasaan lain pun. Sekadar kawan. [Dalam hati hanya Allah yang tau.. (^__^)]

P/s : kita sambung lain hari laa plak bleh?
--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

Feb 8, 2013

Alhamdulillah..

salam hujung minggu buat kami2 yang duk di Terengganu ni..hihihi…niat dihati nak update blog semalam, tetapi tiba2 pening kepala..batuk dan selsema melanda diri…dh bleh agak rsnye kenapa tetiba demam ni…hihihi..sendiri cari pasal kan??hihihihi…ok, bukan nak cerita pasal demam ke hujung minggu ke…^^

IMAG0460 My baby dh besar..^^

Seminggu ni, asyik dpt soalan berkenaan set mengandung, berpantang dan menyusu…rupa2nya ramai yang masih kabur pasal set ni…mcm yang bee penah bgtau sebelum2 ni, semua set ni bergantung kepada bajet anda..contoh, anda sedang mengandung, tak semestinya anda kene beli semua kelima2 produk tu..pilih mana yang berkenan cukup lah..nnt rs nak tambah lagi, bleh tambah..^^

set kehamilan, kesuburan & berpantang 

agaknya kenapa ye bee kata gitu?ye lah, badan kita masing2..bee dari dulu lagi kalo beli shaklee tak penah beli sekaligus..mane nak cekau byk2..hihi…lgpun vitamin2 ni sume bukan sebotol tahan sebulan…^^ itu sebabnya bee kata produk shaklee lebih murah dari yang ada di pasaran…contoh b complex, multivitamin dan vitamin c bleh tahan smpai 4bulan, so, bulan ni beli tiga ni dulu, bulan depan bleh tambah vitamin lain plak..lg pulak, mengandung bukan sebulan je, u have 9 month to complete the stage..kan?^^

“bee, sy dah beli set menyusu ni, tapi tak tau camane nak consume…dh minum ESP dan amik vitamin2 tapi masih tak meningkat pun penghasilan susu…”

ni satu lagi masalah, u makan laa seguni pun suplemen, susu takkan bertambah kalo u malas…susuibu dihasilkan oleh tubuh…kalo kita nak tubuh kita hasilkan byk susu, kita kene bgtau tubuh..mcmane?sbb tu bee kata anda kene rajin…rajin ape?rajin kosongkan B..sebab bila B kosong, tubuh akan hasilkan lagi, lagi dan lagi…lepas je bby menyusu, pump susu yang tinggal dlm B..itu akan bg signal kat tubuh bahawasanya bby need more, more and more…so, tubuh akan hasilkan byk lagi susu..^^ kalo tak paham lagi, cepat2 add bee kat fb atau call/sms 0199897010, kita chit chat, bee bleh cuba tolong..k??

satu lagi bonus yang anda dpt kalo membeli dgn group bee ni, kami akan consult korang mcmane nak consume, bila bleh consume untuk dptkan hasil terbaik..insyAllah..^^

p/s : rindu menyusu eryna dulu…^^

Feb 2, 2013

OmegaGuard Shaklee

Assalamualaikum….

Kali ni nak cerita pengalaman cik hubby…cik hubby ni selalu demam, batuk dan pening2 kepala…kadang2 smpai tanak bercakap langsung dengan bee…ye lah, kan?selalunya cik hubby akan rs ni bila cuaca panas, dia skip makan dan jugak tekanan kerja…^^

Kalau ke klinik, doktor akan ckp,

“nothing to worry, cuaca panas mcm skrg ni mmg laa…mmg ramai arini dtg sebab ni..”

“awak darah rendah ni..”

“migrain kot ni…sy bagi ubat tahan sakit ye..”

Bee ni kalo dengar nak bagi ubat tahan sakit, sorry ye doktor, bee mmg akan cuba elak makan..cik hubby lain, dia nak hilangkan je, dia makan sume…itu yang buat bee selalu pk, apa suplemen yang bee bleh bagi dia…hmmm

Since bee join shaklee ni, bee bagi dia multivitamin+b complex+omegaguard…untuk kesihatan dia, untuk tenaga sbb dia kerja mlm jugak kadang2 dan untuk bantu dia untuk atasi pening kepala tu…

Omega Guard

alhamdulillah, 2bulan ni walau sesekali skip jugak amik vitamin ni(sbb terlupe…) cik hubby tak demam langsung..batuk pun takde n yang penting tak dengar pun dia mengadu pening kepala…yeay…

Bonus lainnye, sejak cik hubby consume OmegaGuard ni, berat dia turun 7kg…dalam tak sedar pun…ni rasa bee pun nak try ni…selama ni amik lecithin je, kalo tau gitu, bee makan sama2 dengan cik hubby je omega ni..hehehe

Ok, bee kongsi fungsi lain omega ye…

  • Ada penyakit asma dan lelah kerana Omega berperanan mengelakkan kesejukkan.
  • Ingin menurunkan berat badan kerana Omega menggalakkan pembakaran lemak dan mengelakkan pembentukan lemak.
  • Mempunyai penyakit gout kerana Omega mengelakkan imflamation pada sendi-sendi dan langkah berjaga-jaga supaya bengkak itu tidak membesar.
  • Ada penyakit kulit seperti alahan seafood, resdung, ekzema dan gegata.
  • Penghidap penyakit jantung dan darah tinggi
  • Penghidap kanser.
  • Ingin meningkatkan daya tumpuan dan mengingat seperti pelajar, kanak-kanak, ibu mengandung dan ibu menyusu.
  • Mengalami sakit dan keradangan sendi.
  • Anda mengalami kebas-kebas tangan, kesejukkan kaki dan tangan terutama wanita lewat 50an.

Jika ada yang berminat, bleh contact bee ye…

** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**

** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Jan 29, 2013

Perarakkan Maulidur Rasul peringkat daerah Hulu Terengganu

Salam selasa semua..sihat tak?hehe...smoga semuanya sihat2 je..insyAllah..

InsyAllah hari khamis ni akan diadakan perarakkan Maulidur Rasul Peringkat Daerah Hulu Trg...so,sape2 yang berada berdekatan,jemputlah datang untuk memeriahkan lagi suasana...^^

Tak dapatlah bwk sikecik ari khamis ni...sekolah kan...lagipun bee pun keje...cik hubby pun keje..so,takpe lah..aritu dh tgk cik hubby berarak sepagi dah..hehehe...cukup laa eh?kecuali kalo cik hubby nak amik cuti..tp rugi plak eryna nak amik cuti skolah dia..hikhikhik

P/s : seronok bila dpt buat anak dan suami hepi..^^

Jan 25, 2013

Perarakkan Maulidur Rasul dan Rambut Gugur

Salam semua..macamana cuti??bee cuma bersuka ria dirumah je..hehe…pagi semalam ada perarakkan maulidur rasul peringkat negeri…ofcoz cik hubby pun join..hehe…ni gambar eryna masa tunggu abah dia berarak

IMAG0492

IMAG0506 biru mata hitamku

Dapat jugak no 3 walau sememeh gtu je barisannye..hehehe

Ok, back to the topic…Siapa pernah mengalami rambut gugur?bee yakin,sure ramai yang pernah alami benda ni..sejak beranak 3tahun lepas,masalah rambut gugur bee menjadi2…makin bee cari penawar(shampoo/krim/serum) makin teruk adalah…last2 potong jelah rambut kesayanganku ni…huhuhu

Ada sekali tu,kebetulan pergi klinik untuk check-up demam eryna, bee tanye sekali masalah keguguran rambut ni…doktor ckp, normal bagi ibu yang lepas beranak..hormon yang berubah secara mendadak akan mengakibatkan rambut gugur..nanti lama2 dia akan pulih sendiri..

so, selepas setahun, masih lagi masalah sama…setiap hari kene buang rambut yang lekat pada sikat..bilik mandi pun dipenuhi dengan rambut…atas katil pun sama…naik rimas masa tu…

bila bee tanye balik pada doktor yang sama, dia jawab lagi…punca lain yang sebabkan keguguran rambut adalah amalan pemakanan yang tidak sihat…KFC, Mc D, makanan berminyak…selain tu, stress juga merupakan punca keguguran rambut…bee tak nafi, mmg bee amat2 stress masa tu..tekanan kerja dan persekitaran tempat kerja juga..dengan eryna sedang membesar..cik hubby mintak perhatian…sume tu buat masa 24jam yang bee ada dirasakan tak cukup..

Sehinggalah pada sebelum puasa tahun 2010…bee sedang mencari2 produk yang bleh buat bee bertenaga sepanjang ramadhan tanpa mengganggu penghasilan susu buat eryna…akhirnya jumpe dgn shaklee…masa tu bee cuma amik trial pack(B complex,Vitalea,Vita C) + ESP + Performance Drink…

Sebulan mengamalkan produk shaklee, dalam bee tak sedar, rambut bee dh mula pulih..dah tak gugur mcm dulu…kenapa?

Rupa2nya ESP bantu dlm masalah pemakanan yang sihat dan ESP sendiri ada nutrien untuk rambut yang sihat…

esp2

B complex plak bantu dalam pengurusan tekanan…

Set A Kesihatan Optimum

alhamdulillah, bee bukan sahaja dapat berikan yang terbaik untuk eryna iaitu susuibu, masalah keguguran rambut pun berkurang, dpt tenaga untuk menguruskan anak serta cik hubby, juga dalam tekanan kerja…bee bersyukur sangat2 diberi peluang untuk berkenalan dengan produk Shaklee ni…jadi, tak baik lah bee tak kongsi kebaikkan shaklee ni dengan kawan2…kan?

so <3 jgn segan2 nak contact bee ye…

Jan 23, 2013

Wordless wednesday

Salam maulidur rasul..^^
--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

Jan 21, 2013

Eryna @ aquaria KLCC

Ahaha...baru jejak kaki..selama ni duk dengar je org duk cite..baru je pergi minggu lepas..hikhikhik

Minggu lepas,ayah bee ajak teman dia drive ke KL..alang2 pergi,jalan2 skali..hehehe...niat asal nak g zoo negara tapi terpaksa batal sebab cuaca tidak mengizinkan..so,lepas difikir2, kami amik keputusan nak pergi Aquaria ni..ayah parking kereta dekat jalan TAR je sbb parents bee nak g sogo n jalan2 citu(takde laa tempat lain..hihi) so,kami anak branak(me, hubby n eryna) naik train g KLCC...

Seronok laa sikecik tu..tgk byk ikan2..terasa mcm duk dlm aquarium..bukan ikan tu dlm aquarium,kami ni ha dlm aquarium..hihihi...gambar byk tp dlm hp cik hubby...sabo jelah..tp mmg seronok sgt...saje bwk jalan sikecik...ada masa,rasa nak pegi lagi...^^

P/s : sape yang penah pegi?sila angkat tangan..hihihi
--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.
--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

Jan 20, 2013

Salah faham tentang suplemen

1. Supplement adalah ubat – TIDAK. Supplement bukan ubat. Ubat terdiri daripada bahan jenis dadah yang 'asing' untuk tubuh kita. Supplement adalah vitamin-vitamin pembina tubuh yang diperlukan oleh tubuh badan kita.

2. Kita tak perlu vitamin sebab dah cukup makan – Bila diselidiki diet harian kita, kebanyakan yang kita makan tu HAMPAS sahaja.

3. Semua supplement sama saja – TIDAK. Kebanyakan supplement di pasaran adalah dari sumber sintetik. Suplemen terdiri dari 3 jenis : sintetik, organik dan semulajadi. Yang terbaik tentunya supplement semulajadi.

4. Supplement memberi kesan sampingan – BETUL sekiranya ia dari sumber sintetik. Suplement semulajadi TIDAk memberi kesan sampingan.

5. Supplement diperlukan oleh orang kurang nutrisi seperti mangsa kebuluran sahaja – TIDAK. Supplement adalah untuk orang yang mementingkan kesihatan. Cukuplah 5 saja dulu.

Tahukah anda kebanyakan rasa penat, letih, lesu, stress adalah antara petanda anda kekurangan vitamin?

by Mommy Lyna
--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

Jan 19, 2013

Energizing Soy Protien untuk tenaga

Arini bee nak cerita pasal Energizing Soy Protien(ESP)

ESP Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia. Shaklee pun sudah menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah. Selain itu, setiap canister ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.
(yang ni bee sendiri dah merasa...minum pagi,terasa kenyang sampai ke tghari...tapi bukanlah smpai kenyang tak bleh makan langsung..kalo org yang sibuk kerja,hanya ada sedikit aje masa untuk makan,amat sesuai consume ESP ni..)

ESP Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atu muda. ^^

Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

Alhamdulillah,setakat arini bee amat berpuas hati consuming ESP kerana ESP membantu bee dalam memberi tenaga ketika puasa sambil menyusu eryna dulu...skrg pun still consuming ESP untuk tenaga dan diet(laa sangat)..ye lah,duk di kuala trg,keje di kuala berang,perjalanan sehari-hari amat penat...lagipun, masa rehat untuk bee yang kerja sebagai pegawai khidmat pelanggan ni mmg terhad..makan pun,curi2 gitu je...^^

Lagi pulak,korang tak rasa nak grab ke bila bee bg tawaran hadiah misteri tu?kalo korang tau apa yang bakal korang dpt,forsure nye korang takkan menolak..^^

P/s : bersyukur kerana diberi peluang untuk mengenali shaklee walaupun terlewat...better late than never kan?<3
--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

Nak adik tak?mealshake shaklee

Malam minggu tanpa eryna mmg sunyi...kenapa eryna takde?macam biasa,bila dah pergi rumah mak je,sure eryna amik peluang nak tidur sana...ye lah,malam minggu je boleh..kalo malam school tak boleh...kecian kat mak nak layan dia pagi2...hehehe

Teringat perbualan eryna dan cik hubby tghari tadi

Cik hubby : eryna nak adik tak?
Eryna : nakk
Cik hubby : nak adik perempuan ke lelaki?
Eryna : eryna kan perempuan...
Cik hubby : dah tu?
Eryna : nak adik perempuan laa..abah lelaki,abah amik adik lelaki...
Cik hubby : hehehehe

Macam2 lah awk eryna

Masuk arini,dh 2minggu eryna ber'mealshake'..tapi bukan bagi setiap hari laa..bukan apa,susah nak buat hari keje...pagi2 dh bersilat nak uruskan dia nak g school,petang plak bertaekwando masak pastu kene basuh baju school eryna setiap hari.mane nak sempatnya...bukan tak sempat actually,terlupa...hihihihi..

Kenapa bee bagi dia minum mealshake?sebabnya senang je,dia mmg dah tak minum susu..dekat 4bulan kot..tak paksa pun,dia nak berhenti sendiri..kami ikutkan aje...padahal bersyukur sgt sbb dah lama terfikir mcmana nak stopkan dia minum botol..hehehe...sejak berhenti susu ni,selera makan dia dah jadi lain..memilih sangat makannya...setiap hari kalo tak ikutkan apa dia nak,jangan harap dia nak makan...kadang2 smpai tak tau apa yang dia makan satu hari tu..asyik coklat,aiskrim..itu je yang dia nak...hmmm

Lepas baca testimoni byk2 dalam website(sbb bimbang nak bagi anak amik suplemen awal sgt)..nampak mcm selamat sebab ada yang dh amalkan lama...lagipun,bee bukannya nak eryna tu jadi gemuk,nak dia sihat dlm pemakanan...

Sejak hari bee bagi dia minum mealshake,alhamdulillah,dah kurang memilih makan..nak kata sepenuhnya tak lah tapi alhamdulillah..lagi pun bee tak bagi setiap hari..sayur pun dia makan..kalo dulu,apa2 jenis buah pun dia tolak,sekarang dia dah boleh terima rasa jambu,rambutan...alhamdulillah...

Perubahan belum nampak lagi cuma yang ketara parut chickenpox kat kulit dia nampak memutih..tapi mungkin jugak sebab dia kecik lagi,mmg parut tu akan hilang satu hari nanti..hopefully...hehehe

So,sesapa nak cuba mealshake ni,bleh contact bee...untuk vitamin2 lain pun boleh..^^

P/s : dengar kata vitamin C chewable dh ada,tp stok belum smpai ni..nak order?email/sms/call bee ye?
0199897010(Bee)
cksabihah@gmail.com
chekubee@gmail.com
--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

Jan 15, 2013

Update pantas

Sorry sgt2 rakan2 blogger...penyakit malas aku semakin menjadi2 sejak akhir2 ni...malas nak update blog...jgn marah k?

Ni siri update pantas...alhamdulillah,eryna dh masuk tadika(mcm tak percaya.huhuhu) ari mula2 anta tu,menangis bukan sbb takut umi tinggal tp saje sbb tgk org lain nangis...umi tunggu jugaklaa first day tu..masuk hari ke dua,masih lagi menangis(mcmlah tak pernah gi school sikecik ni...huhuhu) tp second day ni,umi tinggal je...nak nangis pun nangis lah..meraung laa..umi buat tak tau je..hehehe...third day tu abah yang hantar...alhamdulillah,dh ok..agaknya dh jumpe kawan kot...hehehe...

Rsnya belum terlewat aku nak ucap,selamat tahun baru..pada sesape yang masih menung,masih merenung masa depan ni,berhenti lah...jom kita sama2 majukan diri kita untuk kehidupan yang lebih bahagia..insyAllah dunia dan akhirat.aminn

Dh 2hari cik hubby pergi kursus...eryna g school dgn mak aku...mak aku balik rumah cerita, td masa antar eryna

Eryna : cik(panggilan untuk mak aku), takyah anta eryna laa..eryna masuk sendiri

Amboi...berlagak beno bunyinya.aritu kemain lagi meraung takmo pegi school..hehehe sabo ajelah eryna ni..

P/s : rs nak makan sotong goreng nestum...yum..yum

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...