Dec 29, 2014

29hb Disember 2014

Semakin kita menuju ke penghujung tahun, semakin bee rasa ya Allah, besarnya dugaan Mu buat kami rakyat malaysia…lepas satu satu dugaan…sepertinya ada petanda…ya Allah, bantulah kami rakyat Malaysia amnya dan mangsa2/keluarga mangsa2 serta kaum kerabat khasnya dalam menghadapi segala macam dugaan…sesungguh kami semua insan yang lemah tanpa bantuan dan pertolongan dari Mu ya Allah!!

Dugaan pertama apabila pesawat MH370 hilang dari radar…kehilangannya bukan sahaja memberi tamparan hebat buat keluarga terdekat mangsa, malah seluruh rakyat malaysia…bermacam2 spekulasi yang ditimbulkan malah ramai yang saling menyalahkan…kami rakyat Malaysia masih menunggu kepulangan kalian..sesungguhnya, hanya Allah sahaja yang tau, apa sebenarnya yang terjadi.. T_T

index

Tidak habis lagi kerisauan rakyat Malaysia dengan kehilangan MH370, satu lagi pesawat Malaysia Airlines MH17 dari Amsterdam ke Kuala Lumpur mengalami kecelakaan…Allah Allah Allah…kali ini dikhabarkan pesawat tersebut ditembak dari udara…puncanya??salah faham semata-mata?? Besar dugaan keluarga mangsa..anak cucu kaum kerabat hilang dalam sekelip mata..ada yang meninggalkan keluarga yang besar, ada yang meninggalkan anak kecil yang masih mengharapkan ibu/ayah..Allahu akbar… Sedih dan pilu kami yang mendengar ini, lebih sedih dan lebih sakit bagi mereka yang merasainya…smoga kamu semua tabah dan sentiasa dalam lindungan Allah..aminn aminn aminn

41405661721_295x200

Tiada kata mampu diucapkan buat keluarga mangsa yang terlibat…smoga kita semua diberi perlindungan dan sentiasa dalam rahmat Allah..

sekarang pula, sekali lagi negara kita diberi dugaan yang meruntun pilu setiap rahyat..banjir besar melanda negeri kelantan darul naim..sedih nyaa bila tengok keadaan setiap mangsa!! bantulah mereka ya Allah..berilah mereka kekuatan dan ketabahan yang tinggi kerana bukan satu dua yang hilang..malah keseluruhan tempat tinggal…sehinggakan ada yang hanya tinggal sehelai sepinggang…ya Allah…ya Allah..ya Allah…

fff

Bee yakin, rakyat malaysia terdiri daripada mereka2 yang sangat2 prihatin dan sngat2 dermawan…bantulah mereka..kalo tak mampu dari segi daya usaha, bantulah memberi kewangan atau barangan…kalau masih tak mampu jugak, bantulah dengan berdoa dan bee harap kita semua dilindungi dari sifat2 yang dikeji…bantulah mereka dengan TIDAK MENYEBARKAN berita yang anda tidak tahu kesahihannya..kerana, kaun keluarga mereka yang berada jauh dari kelantan sentiasa menunggu berita2 baru…

Sudah-sudahlah menyebarkan fitnah2 dengan mengepost beruta2 yng belum tentu kesahihannya…bimbang akan mencalarkan perasaan mangsa2 banjir juga mereka2 yang difitnah…bila agaknya nak g mintak maaf sorg2 tu?ya Allah, jauhkanlah bee dari manusia2 gini…aminn aminn

Jangan lupa promosi set kecantikan kulit bulan ni…satu set boleh tahan sehingga 6bulan!!

 set budget shaklee

  • Saya sabihah, PENGEDAR SAH SHAKLEE  kawasan Kuala Terengganu, Kuala Nerus dan Marang
  • 019-9897010
  • 0173740100

Dec 23, 2014

Angin kencang di Kuala Terengganu

Kalo duduk ditempat bee sekarang ni, takde hujan pun…hujan sekejap2 dibawak angin..tu adalah..tapi banjir ya Allah…menakutkan betul!!!

Angin pulak subhanallah…menakutkan…macam bee di wisma darul iman ni, sangat2 laa kuatnya…nasib baik bee ni comey sket..kalo kurus tu, agaknya melayang dek ditolak angin kus kus ni…hihihi…

Hujan turun tak lebat sgt tapi banjir!! ayah bee kata ni baru betul dikatakan banjir di terengganu..air dari hulu turun ke laut dan air laut memasang…hasilnya penduduk disekitar sungai terengganu paling teruk menjadi mangsa…

semalam ada jugak pergi round2 kat losong, pasar payang, pantai batu buruk…dalam kesukaan kita tengok air banjir, titipkan sedikit doa buat mereka yang menjadi mangsa…mungkin pada mereka perkara ini adalahmenjadi kebiasaan setiap tahun, tetapi susah pada pandangan kita, mungkin lebih susah mereka yang menanggung..kan?

jom bee share sekeping dua gambar sekitar bandar kuala terengganu semalam..gambar dicilok dari PAGE INFO BANJIR TERENGGANU

10857854_657869684330870_1178276932018445161_n 10565043_749942948423113_1529310416135209422_n jeti seberang takir

                               1517408_749870468430361_6713737991060744526_n 10857737_749870491763692_1644480936917701058_n

Pasar Kedai Payang

PSST… jaga diri musim2 hujan dan berangin ni…musim nilah penyakit2 berjangkit tu datang..siapkan diri..minum banyak air putih yang bersih…jangan lupa suplemen anda!!!

1466145_10205608792362240_7860725041637956449_n ini bekalan bee!!!

Dec 9, 2014

Aku, Dia KAMI!!

PicsArt_1411045224964

Sesekali hantar anak pergi taekwondo, adalah masa nak berjalan berdua..bukan lah bee nak kata seronok sangat berjalan tanpa anak, tapi sesekali ni barulah rasa aman masa berdating..muahahaha…

kalo ada sikecik tu? mahu naik HANTU ummi dengan abah dia ni…tumpah air laa..jatuh sudu la…tak cite lagi jatuh kerusi…macam2 laa..sampai kan abah dia tu cakap, ada sorang Eryna, dah macam sepuluh anak…muahaha…Eryna, once Eryna besar nantu, baca kisah ni, jangan sedih tau..ummi dengan abah sangat2 bersyukur dengan kehadiran Eryna dalam hidup kami…Alhamdulillah.. Hitam putih merah kuning suka duka dalam hidup kami dengan adanya kamu..terima kasih Allah

20140809105639

Anak ummi yang minum susu ummi sepenuhnya ni sehingga dua tahun, sangat2 manja… Ini lah hikmahnya menyusu anak..walau berjauhan, dia akan ingat kita…2malam tak tido dengan ummi, dia mesti cari ummi…bonding antara ummi dengan Eryna sangat2 kuat…ibu2 disana cari lah ilmu, bina lah kekuatan dalam diri anda..dah ramai org yang mampu menyusu kan anak mereka sepenuhnya sampai 2 tahun, takkan anda tak mampu… ^_^

Setiap tahun, setiap hujung tahun, kita mesti berjalan kan sayang?? Jom tahun ni..mahu kemana? bawak anak berjalan sambil kita berlibur!!

Tumpah air pun tumpah lah

Jatuh sudu pun jatuhlah

Yang penting, ummi + abah sentiasa ada Eryna dalam hidup kami..jadilah anak yang baik..yang sentiasa menyenangkan hati kami serta orang sekeliling…aminn

Dec 8, 2014

PETUA awet muda, TAMPAK MUDA, RASA LEBIH MUDA

Mari2 rakan2, sahabat taulan, adik kakak, ibu, isteri dan mereka2 yang mahukan sedikit perkongsian amalan dari ayat al Quran untuk menjaga kecantikan diri dan untuk kebahagiaan rumahtangga!!!

Bee pernah cuba tapi tak lah sampai amalkan setiap hari..mcm booster gitu…sesekali :p

Disini bee bagi 3 cara paling senang nak buat…sape2 yang pernah buat sahaja tau yang rasa kesannya ^_^ bukan syirik tau..niatkan untuk keluarga bahagia..in shaa Allah dipermudahkanNya…

Cara 1:
Dilakukan selepas solat Isyak
· ambil air segelas
· baca al-Fatihah sekali
· Ayatul Qursi sekali
· Surah Al-Waqiah ayat 35-38 sebanyak 7 kali.
· Tiup dalam air dan minum. Niat dlm hati utk menjaga kecantikan diri & utk kebahagiaan rumahtangga.

Surah al-waqiah ayat 35 –38
 
Cara 2:

Zikir di bawah dibaca untuk kita sentiasa kelihatan berseri, awet muda luaran dan dalaman, amalkan membaca zikir dengan cara seperti berikut :

  • Baca ” Ya Badiyah ” 1 x
  • Baca ” Ya Nur ” 1x
  • Baca ” Ya Hadi ” 1 x
  • Baca ” Ya Allah ” 3x

Baca zikir di atas dan tiup ke tapak tangan, kemudian sapu ke muka kita. Lakukan setiap hari.
 
Cara 3:

Amalkan membaca ayat2 seperti berikut ;


  • Baca ayat ke 35, 36, 37 dan 38 dari surah al-Waqiah pada tiap selepas solat subuh.
  • Selepas baya ayat2 ini, hembuskan pada air dan kemudian minum air tersebut.

Kaedah ini diamalkan supaya kelihatan cantik, muda dan bertenaga luar dan dalam.

HAAAA…kan dah tak jadi rahsia gitu!!

SELAMAT BERAMAL

^__^












Dec 6, 2014

Kecantikan adalah ANUGERAH dan AMANAH

Ada tak baca kisah mangsa kelar oleh penyamun tu?

Allah kurniakan kecantikan sebagai amanah dan sesungguhnya setiap makhlukNya adalah cantik disisiNya…janganlah kerana anugerah Allah yang sedikit itu kita terus merasa leka dan lalai..nauzubillah

Tapi macamana kita nak jaga kecantikan yang diamanahkan ni? senang sangat2 aihh… JAGA SOLAT dan JAGA MARUAH DIRI

Ruginya orang cantik tak solat, Saidatina Aisyah yang cantik pun solat.

Jaga solat… In shaa Allah wajah kita cantik di depan Allah...itu yang kita nak kan…Allah tak menilai kecantikan paras rupa tapi Allah menilai kecantikan amalan kita.. ^_^ ORANG YANG JAGA SOLAT, AKAN ADA SERI/NUR DIWAJAHNYA!! Takkan nak tunggu nak naik pelamin baru nak cari seri kan?hihihi

JAGA MARUAH DIRI

Islam telah mengariskan panduan untuk menjaga diri dan maruah terutama dalam cara berpakaian, percakapan dan pergaulan.

Cara pemakaian

    • Memakai pakaian yang menutup aurat, pakaian tersebut mesti tidak ketat dan jarang.

    • Memakai pakaian yang kemas dan bersih sesuai

    Cara pergaulan

      • Memberi salam dan berjabat tangan ketika bertemu dengan saudara islam

      • Menjaga tatasusila dan hukum syarat dalam pergaulan

      • Hormat menghormati, berkasih sayang dan beramah mesra antara satu sama lain

      • Menjaga rahsia dan keaiban orang lain

      • Menepati janji dengan baik

      • Menjaga adab antara lelaki dan perempuan

      Cara percakapan

        • Bercakap dengan perkataan yang baik dan sekiranya tidak tahu lebih baik berdiam diri..

          • Berlemah lembut dan mengunakan bahasa yang sopan apabila berkomunikasi.

          • Percakapan yang menyenangkan hati orang yang mendengarnya

          • Bercakap tentang perkara yang membawa kemajuan diri, masyarakat dan negara.

          • Bercakap benar

          CANTIK UNTUK SUAMI

          Dah menjadi impian setiap wanita yang bergelar isteri untuk sentiasa mendapat perhatian suami.kan? Haaaa…sape2 nak suami sentiasa berkasih sayang dan sentiasa rindukan kita? Amalkan ayat-ayat dibawah :-

          Al-Baqarah:165

          Ali-Imran:14

          Sebelum membaca ayat2 alquran tersebut haruslah diniatkan kepada orang yang ingin dituju :

          “Ya Allah, semoga suamiku/sayangku/cintaku “Si polan bin Si polan” sentiasa cinta-kasih-sayang dan rindu pada ku kerana Allah Ta’ala. Baca 10 kali selepas solat subuh dan maghrib”

           

          TAPI!!!

          Kalau dah kita tak jaga penampilan kita dengan suami, baca ayat setiap hari pun, suami mane nak nampak kita cantik kan? sesekali berhias laa..amalan bee senang je

          VITAMIN C untuk kulit sentiasa cerah sekata

          VITAMIN E untuk kulit lembap dan bersinar

          B COMPLEX untuk elakkan stress

          ^_^

          Nov 22, 2014

          Kulit cerah sekata, jerawat dan parut hilang

          Tahukah anda?? Bee punya masalah kulit sejak dari bangku sekolah..jerawat batu seluruh muka...sampaikan, mak bee bawak bee ke KLINIK untuk bantu masalah kulit..macam2 ubat dia bagi untuk hilangkan jerawat dimuka bee masa tu..dari ubat makan sampai ke ubat sapu..semua nya bee telan semuanya bee sapu...NAK KULIT SUCI CANTIK BERSERI kononnya...

          3156 Percaya tak muka ni dulu banyak jerawat??


          Hilang tak jerawat tu lepas amik ubat kat klinik? mestilah hilang..sape kate tak hilang...tapi, bee kena telan ubat tu setiap hari...itu masalah jugak tu...bee jugak mengalami masalah untuk konsisten makan dan sapu ubat2 tu semua..hahaha....maka, jerawat masih lagi bermaharajalela dimuka ni haaaa


          Dulu masa belajar, glemer laa produk2 kecantikan ni semua...tp takde duit nak beli mahal2 ni...ingat lagi org kata pakai PRODUK SAFI SUSU KAMBING bagus...bee siap beli satu set tau..hahaha...pakai lah seminggu, pastu simpan buat pusaka...hahaha...jerawat memang tumbuh bersilih ganti..hilang dipipi, tumbuh didahi...hilang di dagu tumbuh di hidung...self confidence memang sangat rendah...tp bee ok je..mane fikir semua tu..tak heran..yang penting, bee bahagia 

          PicsArt_1416568916397[1] Salah seorang customer aka ‘anak’ bee yang dpt kesan hanya dengan ESP

          Pastu masa mula2 kerja..kawan2 kat tempat kerja sibuklah nak makeup lah berbedak bergincu..bee pun sama...cari lah produk yang bagus2 nak pakai ni...masa tu dah ada duit sendiri, jadi tak susah sgt laa kan? lagi pulak masa tu gatal nak kahwin..so, terpaksa lah jugak cari ubat untuk masalah kulit ni...alhamdulillah terkawal laa sket..kawal makan, jaga badan, jogging keluar peluh semua... alhamdulillah kulit pun makin elok...hantaran kahwin bee tu, letak lah satu set SAFI RANIA yang colour purple tu kalo tak silap...

          Lepas kawen, langsung dah takleh pakai apa2..naik jerawat balik! Pakai SAFI naik jerawat... Pakai simplysiti makin teruk jerawat masa tu..then, terus serik nak pakai apa2...tp ye lah, dah kahwin kan? so, penjagaan pemakanan pun kelaut, jogging ke badan ke, semua tak layan..pastu mengandung...

          Masa dalam pantang tu, ingat lagi beli AG2000 kalo tak silap..yang gamat tu..mahal woo..tp beli jugak sebab nak KULIT CERAH SEKATA DAN CANTIK BERSERI... jangan lah kata bee tak pakai..bee pakai tau AG2000..smpai nak abis setengah botol gitu...nampak ada perubahan tapi bila berhenti..naik balik JERAWAT!satu lagi kulit bee jadi tak sekata..teruk sgt masa tu..tambah2 pulak menyusu eryna..tidur malam terganggu, penjagaan badan dan kulit mmg sangat2 minima..passion bee masa tu hanya PENYUSUAN SUSU IBU..

          Macam2 produk cuba nak tambah susu ibu..beli macam2..elok sekejap pastu down balik…sampailah bee jumpa shaklee…alhamdulillah bee amik tiga produk ni dari SHAKLEE…alhamdulillah memang sangat ok..susu cukup untuk eryna..badan pun tak sakit2…tenaga sentiasa ada untuk ke ofis dan buat kerja rumah..alhamdulillah

          ESP+MEALSHAKE+PERFORMANCE DRINK

          DAN!!! jeng jeng jeng…dalam tak semena2, dan dalam tak sedar pun bila, masalah kulit bee hilang… betul tak tau esp tu boleh bantu pulihkan balik kulit yang rosak..nak tengok kulit bee dari dekat?

          ESP Ada lagi bekas jerawat kan?

          Cuma alhamdulillah..semua tu macam MAGIC…sesiapa nak cuba ESP dari shaklee ni?nak rasai kehebatan dan kesedapan minuman berkhasiat shaklee? jangan segan pm BEE di

          facebook 

          atau sms/whatsapp/call je ke no

          017-3740100/019-9897010

          Saya Sabihah
          Pengedar/agen sah shaklee kawasan KUALA TERENGGANU DAN MARANG

          psst..nnt bee bagi special resepi MASKER SENANG DARI APA SAHAJA YANG ADA DIRUMAH ANDA!!!

          Nov 16, 2014

          Jurnal Inspirasi Diri

          Alhamdulillah dapat jugak buku ni..tq master Wan Muliani..bukan setakat buku tu, siap pen lagi..kalo tak menulis jugak, ketuk kepala sendiri jela…kasi ingat gitu!!

          10245291_10205349137391028_4888937084818709964_n

          excited ni dapat buku terus buka dan baca…terus terang bee bgtau, bee ni susah sikit kalo bab nak menulis ni…tak biasa…tapi bila fikir balik, takde org baca pun, sendiri baca aje..so, kenapa nak malu kan? lagipun, buat untuk diri sendiri

          Setiap org ada kelemahan…sebab kita hanya manusia biasa…bee sedang cuba dan struggling nak ubah kelemahan tu…walau tak boleh ubah 100% dalam sekelip mata, tapi kita cuba buat slow2..lama2 inshaa Allah kalo niat kita baik, pasti jadinya baik jugak kan??

          kat bawah ni bee nak share macamana cara kita nak guna buku ini…ye lah, kalo tak tau guna, nanti tak sampai pulak maksudnya…sama2 kita berubah untuk jadi insan yang lebih cemerlang dan berjaya..dunia dan akhirat in shaa Allah..aminn

          Pasti ada yang tertanya2 dalam hati, macamana nak beli buku ni…buku ni ada kat kedai buku(ofcoz) kene pergi cari sendiri..atau bagi mereka yang terlalu sibuk untuk membawa diri sendiri shopping kat kedai buku, boleh cuba cari kat MPH ONLINE ni…order terus sampai rumah ^_^

          Pssttt… Excited punye pasal lah ku terus update blog cite pasal buku ni…google2 dapat video ni plak..semoga berguna buat semua…in shaa Allah

          alhamdulillah

          Nov 5, 2014

          ESP Sedap, Mealshakes Berkhasiat, Performance Drink Bertenaga

          Jom ramai-ramai datang ke booth bee start esok 6HB NOVEMBER 2014 sehingga 8HB NOVEMBER 2014!!! Kat mana? TERENGGANU, Daerah KUALA TERENGGANU, di TERENGGANU TRADE CENTRE(TTC), sebelah GIANT KUALA TERENGGANU, belakang MYDINMALL KUALA TERENGGANU, GALERI A

          oleh sebab ni adalah percubaan pertama bee, harapnya anda semua dapatlah memberikan sedikit cadangan atau komen supaya bee bolehlah perbaiki serta menaiktaraf perkhidmatan...cheewaahh..hihihi...
           

          APA YANG ANDA BOLEH BUAT DI BOOTH BEE??

          • Rasa sendiri Kesedapan ESP, Kehebatan Mealshakes dan Kekuatan Performance Drink 
          • Jom bertukar-tukar BUSINESS CARD
          • Boleh bertukar-tukar pendapat secara LIVE!!
          • Mahukan penjelasan lebih lanjut mengenai SHAKLEE??
          Jangan Malu Jangan Segan
          Bee jawab setiap persoalan setakat yang TERMAMPU..in shaa Allah

          psst...Ada ke nak order apa2 dan nak bee bawakkan ke booth?PM bee direct ye
          FB : http://www.facebook.com/messages/cksabihah.wmsafwan
          Call/SMS/Whatsapp : 019-9897010 / 017-3740100 (BEE/SABIHAH)
          email : cksabihah@gmail.com
          blog : http://cksabihah.blogspot.com

          Nov 1, 2014

          SABIHAH; PENGEDAR SAH SHAKLEE KUALA TERENGGANU, MARANG

          AWAS!! INI ADALAH IKLAN MEMPROMOSIKAN DIRI SENDIRI!!
           
          COD di kawasan sekitar bandar kuala terengganu, chabang tiga, hiliran, seberang takir, gong badak, kuala nerus, bukit payong, marang...

          Saya SABIHAH, Pengedar, Penjual, Agen Shaklee yang sah atau dalam bahasa sanskrit nya SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR

          Tapi jangan salah anggap plak, bukan sekadar sekitar kawasan yang disebut je bee jua, kalau anda dari negeri sembilan ke, melaka ke, kedah ke atau sabah sarawak sekalipun, bee akan pos!! opss, bukan bee laa, shaklee!!! HAAA, jangan tak tau, Shaklee menawarkan khidmat pos terus kepada customer jadinya takyah susah2 nak bungkus2 barang..cuma kalau yang nak special TIPS DAN KONSULTANSI, barulah bee akan pos sendiri!! senang kan?!!

          Jika anda perlukan suplemen semulajadi bagi

          ♥ PERMASALAHAN KULIT
          ♥ MASALAH BERAT BADAN
          ♥ INGIN MENAIKKAN BERAT BADAN
          ♥ KESUBURAN LELAKI/WANITA
          ♥ IBU MENGANDUNG
          ♥ KETIKA BERPANTANG MELAHIRKAN ANAK SECARA NORMAL/PEMBEDAHAN
          ♥ PENYUSUAN BAYI
          ♥ ANAK KURANG AKTIF / KURANG SELERA MAKAN
          ♥ MASALAH KESIHATAN
          ♥ UNTUK IBU BAPA dan banyak lagi
          ATAU!!! Ingin menjadi ahli / pengedar yang sah

          anda boleh hubungi saya di
          FB : http://www.facebook.com/messages/cksabihah.wmsafwan
          Call/SMS/Whatsapp : 019-9897010 / 017-3740100 (SABIHAH)
          email : cksabihah@gmail.com
          blog : http://cksabihah.blogspot.com

          DENGAN INI, anda layak untuk dapat :-

          1. FREE AFTER SALE CONSULTATION
          2. FREE INVITATION TO EXCLUSIVE FB GROUP FOR CUSTOMER
          3. FREE ESKLUSIF JADUAL PEMAKANAN DAN TIPS
          Shaklee adalah supplemen yang dipercayai lebih 50 tahun, Ianya semulajadi, terbukti selamat & berkesan.

          Nak jadi jadi mcm Bee??BOLEH!! boleh dapatkan harga ahli dan kumpul point untuk dapat bonus-bonus hebat...jangan lupa hubungi bee tau!!
          Keahlian shaklee cuma RM 65 SEUMUR HIDUP... tak perlu beribu-ribu lemon macam kebanyakkan group2 kat luar tu..OPS!!!Hihihi

          Jangan lupa tu!! Kita jumpa dipentas Shaklee ye ^_^

          Oct 31, 2014

          Petua Kulit Cantik persis anak daraku sorang tu!!

          Semua orang dambakan kulit yang cantik, halus dan gebu!! Cheewaahhh...bukan kulit muka je ye, kulit seluruh badan giteww!!!

          1. Satu petua yang paling glemer dan paling senang nak buat, amalkanlah mandi awal pagi...jangan nak tangguh2..lebih2 lagi hari cuti...kalau mandi lambat2 ni bukan sekadar kulit jadi kusam tau, badan pun boleh berbau 'wangi' gitu!! Hihi...jadi, amalkanlah mandi awal pagi...bukan setakat kulit cantik, badan wangi petua awetmuda lagi ^_^

          2. Pencuci muka!! Mesti ramai yang duk sibuk2 nak banding aku pakai brand ini, aku pakai brand itu...haaa, meh nak bg petua sket, pagi2 tu takyahlah guna pencuci muka tu..basuh pakai air je...malam sebelum tido tu wajib cuci muka pkai pencuci...ok??

          3. Air masak secukupnya, ape susah... Ikutlah keperluan lah..setiap 25kg berat badan kita, 1liter air masak diperlukan...so, pepandai lah kira sendiri k??

          4. Makanlah sedikit suplemen...ye lah, makanan skrg ni byknya lemak, minyak, perasa tiruan lagi..apa salahnya keluarkan sedikit duit untuk kecantikan kulit malahan untuk kesihatan jugak!! Vitamin C untuk pembentukan collagen atau belilah collagen untuk hasil yang lebih cepat. Vitamin E bukan sahaja untuk kulit lembap dan berseri, bagus jugak untuk jantung dan salur darah lebih sihat!!

          Senang kan nak ikut petua2 diatas!!! Mulakan hari ini untuk mendapat result terbaik seperti yang diinginkan!!

          ^_^
          0199897010
          0173740100

          Oct 26, 2014

          Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih

          As-salam


          Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%.



          Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale.

          Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat

          Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !!

          Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

          Oct 15, 2014

          Wordless Wednesday



          Dua-dua tanpa makeup...dua2 tanpa edit!!

          Tips Kecantikan dari Bee
          Petua warna Kulit Sekata
          Petua lembutkan kulit
          Cara Naikkan seri wajah tanpa makeup

          0199897010
          0173740100

          Oct 14, 2014

          3 SERIES!!!

          BMW kah??


          wahhh..nampak khelass je kan?mampu??!!!!agaknya kalo bee pakai BMW ni korang percaya tak? Jangan tak percaya ye...semua rezeki ni milik ALLAH..kalo betul nak, doa lah..pastu usaha..in shaa Allah dapat!! ^_^

          Hari ni takmo cerita pasal BMW ke Merc ke ape ye...hari ni nak cerita apa perasaan bila dah masuk 3 SERIES!!! Dah 30 tahun dah bee hidup...alhamdulillah..rezeki sentiasa ada..Allah sayang bee sebab Dia sentiasa menjaga Bee..Alhamdulillah sebab dikelilingi mereka2 yang sgt2 baik dan sayangkan bee!!


          Kalo dulu, bee selalu mengeluh KENAPA ITU...KENAPA INI...alhamdulillah, sekarang bee lebih redha setiap apa yang berlaku...bila kita guna setiap pengalaman kearah yang lebih baik, in shaa Allah kita akan lebih tenang...nilah org kata, USIA MEMATANGKAN KITA...hihihi



          YA ALLAH YA TUHANKU,
          PERBANYAKKANLAH HARTAKU,
          PERBANYAKKANLAH ANAK-ANAKKU,
          LUASKANLAH RUMAHKU,
          BERKATILAH REZEKI YANG TELAH KAU KURNIAKAN KEPADAKU
          PERBAIKILAH AMALANKU
          AMPUNI AKU

          AMINN YA ALLAH..AMIN YA RABBAL ALAMINN

          Kebaikan, khasiat dan kelebihan ESP Shaklee serta kenapa Shaklee Energizing Soy Protien

          PROMOSI BULAN OCTOBER 2014

          PROMOSI SEMPENA HARI LAHIR BEE DAN TERSAYANG

           kesihatan sel untuk kulit, rambut

          Seperti semua org dah tau dan dah sedia maklum kehebatan dan kebaikan ESP shaklee ni, bee rasa promosi kali ini adalah promosi yang takkan dilepaskan oleh sesiapa sahaja..bee menyeru peminat2 ESP Shaklee dan Mealshake untuk tidak melepaskan peluang..kenapa?? sebabnya promosi bulan ni bukan sahaja ESP Shaklee, promosi MEALSHAKE jugak!!!!

          promosi september-october 2014 adalah untuk org berumur, untuk kanak-kanak, ibu bapa, bayi dan seluruh warganegara malaysia 
           Anda boleh baca 

          SET SLIM DAN DIET SHAKLEE

          ESP SHAKLEE?? TENAGA SEGERA??!!!!!

          TESTIMONIAL MEALSHAKE!!!

          KANDUNGAN MEALSHAKE SHAKLEE


          mealshake shaklee

           

          HARGA ESP SHAKLEE??? HARGA MEALSHAKE??

          Dapatkan SET COMBO anda pada harga yang berpatutan dan anda layak mendapat
          FREE Keahlian*
          FREE cash bonus*
          FREE jadual pemakanan
          FREE resepi-resepi sedap
          FREE consultation 

          *Tertakluk kepada terma dan syarat!! ^_^

          Sabihah

          Pengedar sah shaklee anda

          0199897010

          0173740100

          chekubee@gmail.com

          Oct 11, 2014

          Masalah Bau Badan!!! Penyebab dan Tips Menghilangkan Bau Badan

          Wahh, hensemnyeee....wahhh...cantiknya diaaaa....

          Penampilan menarik, wajahnya anggun dan sangat menggoda...Dah penampilan cantik, kerja ofcoz lah yang stabil TAPI kenapa takde orang yang nak kawan? KENAPA selalu sendirian...


          Masalah bau badan memang masalah biasa tak kira LELAKI atau WANITA...haaaaa....jangan tak tau, malahan ada jugatak sedar pun mereka mempunyai masalah bau badan ni...parah dah tu!!!Jadi disini bee nak kupas sedikit sebanyak tentang PUNCA dan PENYEBAB Bau Badan serta TIPS serta CARA MENGATASI badan berbau....dan tak lupa juga PETUA-PETUA yang mungkin boleh diamalkan ^_^

          Punca Badan Berbau

          1. Mandi yang tidak bersih. Mandi dahlah mandi 'koboi', sekali sehari sahaja pulak!! huhu …
          2. Jarang menukar pakaian dalam tempoh 24 jam. Bukan setakat dari pagi membawa ke malam, masih pakai baju yang sama malahan berhari-hari masih lagi pakai baju yang sama. Erkk
          3. MEROKOK
          4. Kurang peka dengan rutin penjagaan kebersihan diri. Bulu2 KETIAK jarang dicukur …Ish...ish...ishhh
          5. Faktor pemakanan. Terdapat beberapa jenis makanan yang jika diambil dalam kuantiti yang banyak serta kerap boleh menjadi punca badan berbau seperti PETAI, JERING, bawang merah, makanan pedas, kari, santan dan sebagainya.
          6. Masalah PENGHADAMAN(SEMBELIT) DAN KEGEMUKAN. Ini berlaku akibat pengumpulan bahan buangan hasil daripada proses pencernaan yang tidak sempurna.
          7. Faktor genetik. Juga boleh menjadi punca badan berbau disebabkan faktor kelenjar peluh dan yang berkaitan dengannya bekerja  terlalu aktif.
          OK!!! nampak tak?? semua punca2 dan penyebab yang dinyatakan adalah daripada amalan kita seharian... Kalo difikirkan balik, ada ke orang yang tak suka MANDI?? Sanggup ke pakai pakaian yang dah dipakai berulang-ulang kali?? MENAKUTKAN HOKAYYY


          Tips dan Cara Mengatasi Badan Berbau

          • Mandi lebih kerap. Semua sedia maklum bahawa negara kita mengalami iklim yang agak panas, jadi mandilah lebih kerap sekitar 3 atau 4 kali sehari. Mandi dengan cara yang betul iaitu meratakan air ke seluruh badan dan ambil masa yang agak lebih sedikit untuk membersihkan diri.  
          • Gunakan sabun antiseptik seperti yang banyak terdapat dalam pasaran sekarang ini. Contohnya Dettol, Lifebuoy, Sebamed dan sebagainya. Sabun antiseptik mengandungi bahan yang mampu membunuh bakteria dan mengatasi bau badan berbandi sabun wangi yang biasa.
          • Mandi dan tukarlah pakaian dengan lebih kerap terutama jika anda jenis yang mudah berpeluh atau  baru sahaja melakukan aktiviti berat dan lasak seperti bersukan, gotong-royong mahupun mengemas dan memasak di dapur. Sekadar menyebut beberapa contoh …
          • Pilih pakaian daripada jenis fabrik yang mudah menyerap peluh agar bakteria pada badan tidak bercampur dengan peluh yang boleh menghasilkan bau busuk.
          • Pilihlah untuk TIDAK MEROKOK
          • Cukurlah bulu ketiak dan yang berkaitan sepertinya dengan lebih kerap. Ini kerana bulu yang terlalu lebat atau panjang dapat menyebabkan peluh bercampur dengan bakteria  lalu menghasilkan bauan yang tidak menyenangkan.
          • Gunakan deodoran dan pewangi. Terdapat banyak pilihan deodoran dan pewangi dalam pasaran sekarang yang dicipta untuk memastikan bahagian ketiak atau bawah lengan kekal kering dan mengurangkan pembiakan bakteria di kawasan tersebut.
          • Kurangkan makanan berlemak serta jenis makanan yang disebutkan di atas. Banyakkan makan makanan  berserat seperti buah-buahan dan sayur-sayuran segar serta AIR KOSONG bagi menggalakkan proses metabolisma tubuh serta melancarkan proses penghadaman dan pembuangan bahan kumuh.

           Petua Menghilangkan Bau Badan

          Petua #1
          Daun SIREH dikatakan boleh bertindak sebagai antiseptik disamping mengandungi zat aktif untuk membantu menghilangkan bau badan lebih-lebih lagi berpunca daripada kuman dan bakteria

          Cara : 
          Ambil 3-5 helai daun sireh..cuci bersih-bersih kemudia rendamlah kedalam segelas air panas. Tunggu sejuk kemudian minum. Amalkan setiap hari sehingga bau badan hilang. (Kalau rasa tak lalu nak telan air daun sireh tu, cuba tambah kan sedikit gula..)
          Petua #2
          Timun juga dikatakan boleh menghilangkan bau badan malahan caranya lebih simple

          Cara :
          Potong timun kepada kepingan-kepingan kecil kemudian bawaklah kepingan-kepingan tadi mandi bersama-sama. Gosoklah menggunakan kepingan timun tadi kebahagian-bahagian yang sepatutnya ^_^
          Petua #3
          Bagi mereka yang tak suka rasa daun sireh atau mereka yang memang susah nak cari daun sireh (duduk dibandar ke ape kan?) Boleh juga cuba gunakan bunga cengkih
           
          Cara :
          Sama macam sireh tadi. Rendamkan beberapa kuntum bunga cengkih didalam air panas, dan biarkan sejuk/bunga cengkih kembang. minumlah air bunga cengkih itu setiap hari. Sehingga bau badan anda hilang.
          Petua #4
          Yang ni, Bee sendiri pun suka buat...sebab nya bukan setakat bau badan kita wangi, malahan seluruh bilik air kita akan wangi dan nyaman. Gunakan buah limau purut

          Cara :
          Potong beberapa biji limau purut (jangan bagi putus) kemudian, perahlah kedalam sebaldi air suam. Masa mandi, gosoklah bahagian-bahagian badan yang sepatutnya menggunakan limau purut yang dah dipotong tadi dan bilaslah badan anda dengan air limau purut dalam baldi tu...

           ATAUPUN

          Anda boleh cuba PRODUK SHAKLEE yang memang diyakini BERKESAN serta paling mudah diamalkan. Telan dan rasai kesannya. Harga yang MAMPU MILIK serta SELAMAT dan SEMULAJADI



          HERB-LAX

          Herblax secara semulajadi merangsang pengecutan otot. Ini membolehkan penyingkiran sisa-sisa yang terperangkap dan memendekkan masa transdit serta mengelakkan penyerapan toksik.
          Herblax boleh membantu meningkatkan pengaliran darah, mengurangkan BAU BADAN, jerawat, melegakan sembelit, gas perut dan usus, dan membantu menormalkan kembali pergerakan usus

          ALFALFA COMPLEX


          Alfalfa dikenal sebagai agen diuretik, PEMBERSIH BADAN dan PENYAHTOKSIK. Ia merangsang pengaliran hempedu dan membuang unsur mineral bahaya dari tubuh. Ia juga membantu melindungi dari radiasi dan membantu MENGAWAL BAU BADAN

          GARLIC COMPLEX

          Diproses secara semulajadi dibawah suhu yang rendah bagi mengekalkan semua Alisin. Ia juga telah dirumus untuk mengawal BAU. Walaupun bawang putih salah satu sebab NAFAS BERBAU, namun, tablet Garlic Complex tak pecahkan sehingga ia sampai ke usus kecil. Disamping itu, ia mengandungi campuran pudina dan ekstrak rosemary bagi mengawal bau dengan berkesan

          Anda bolehlah menghubungi Bee sekiranya terdapat sebarang kemusykilan.. untuk membeli juga takde masalah ^_^

          Sabihah (ID: 912422)
          Call/SMS/Whatsapp
          0199897010
          0173740100

          Atau anda boleh MEMBELI Sendiri dengan pilihan sendiri dengan klik pada pautan dibawah

          SET MENCEGAH BAU BADAN

          Oct 9, 2014

          Susu Merundum dan Kerunsingan Si Ibu!!

          Memang normal bagi ibu-ibu menyusu bayi yang dah masuk 8bulan keatas mengalami masalah ni. Lebih2 lagi ibu-ibu yang bekerja... Dan tidak dinafikan jugak, ada jugak ibu-ibu yang tak mengalami masalah susu merundum ni...haaaa...kenapa??

          Tentulah ilmu dan persediaan...macam bee mula2 mengandung dulu, langsung tak tau pasal penyusuan susuibu ni. Malahan bee sendiri pun dulu tak menyusu dengan mak(mak bee laa cakap) tapi oleh sebab rasa tanggungjawab dan hasil dari google dan bacaan di internet dari blog rakan2 siber, perasaan ingin memberi yang terbaik untuk anak yang bakal lahir membuak2...dan perasaan tu bertambah dari hari ke hari

          Tu masa mengandung tau...bila dah beranak, baru ku tahu, bukan senang nak merealisasikan...kenapa?? Penyusuan susuibu tak susah pun...yang susah tu, pandangan org sekeliling...kedekut nak beli susu lah, kesian anak tak cukup susu lah, anak kecik tak cukup zat lah...masa tu, semangat suami perlu!! Sebabnya hati seorg perempuan mudah rapuh...tergugat dengan pandangan orang sekeliling...masa tu lah kita perlukan sokongan SUAMI dan support group!!

          Tibalah saat nak puasa...masa tu eryna dah setahun lebih...menyusu penuh tetapi masalah susu sentiasa ada...time period(uzur) mulalah susu merundum..dari 16oz sehari dapat 5-6oz sahaja...korek2 stok yang ada...makin hari makin susut..makin hari makin sikit...bila dekat2 nak puasa lagi susah hati sebabnya perasaan TAKUT mengatasi...masa tulah pertama kali bee jumpe SHAKLEE

          Bee kenal dengan ESP+Performance Drink+Mealshake...sebulan puasa, gigih telan 3serangkai tu...jangan cakap byk...masa tu langsung takde resepi2 sedap ni semua...kocak2 telan je...takde perasaan ape pun..semua untuk anak tersayang...tp miracle nya, pengeluaran susu langsung tak terjejas malahan eryna nyenyak tidur setiap malam...Allah dah aturkan yang terbaik masa tu..Alhamdulillah

          Sejak tu, bee beli sikit2..sbbnya manelah mampu..suami keje pun tak tetap lagi...beli vitalea, b com, vita c ngan alfalfa...semakin hari semakin bertenaga...tapi takde rasa nak jual pun...main beli dan telan je...mmg bykkk sgt produk yang bee guna untuk membantu perjalanan penyusuan tu, tapi hanya Shaklee yang lekat dalam hati...

          Sempena bulan promosi ESP ni, bulan oktober 2014, sempena bulan kelahiran bee dan suami, bee ada ESP combo buat semua...nak dapatkan ESP dari bee?

          Pm je bee kat FB atau
          0199897010
          0173740100
          chekubee@gmail.com

          Bee akan cuba bantu anda dalam merealisasikan impian anda!!

          Oct 8, 2014

          Selamat hari Raya Aidiladha buat semua yang beragama islam

          Anak umi dah 5tahun!!!???

          sekejap je masa berlalu ye sayang..dah 5tahun dah kamu...eh eh eh..jangan salah faham, bukannya birthday dia pun..birthday dia dah lama dah lepas..bulan Jun lagi..tapi bila direnung dalam2 baru terasa dah besar dah anak umi...tp masih lagi nak menangis..still lagi nak manja2...alahai anak


          bukannya tak pernah marah cuma bila umi marah, abah tukang pujuk, bila abah marah, umi tukang peluk..hihi..bila kat rumah nenek dia, umi marah, nenek laa tukang back up...selalu ada org back up jadinya manja dia melebih2..cuma doa je mampu umi kirimkan..supaya Wan Eryna Firzanah menjadi seorang yang berguna satu hari nanti...sentiasa menjadi penyejuk dan penawar hati umi dan abah serta masyarakat sekeliling...aminn

          Dua hari beraya, kedua-dua hari korban lembu...raya pertama korban di rumah mak bee, raya kedua dirumah mak mentua...wahh, meriah!!!seronok lah sikecik tu(agaknya selalu panggil kecik, jadi tengok dia pun kecik je hari-hari...bila nak besar ye tak?!!hihihi) dua hari beraya, dua hari jugaklah berlari kesana kesini...seronok bukan main lagi...

          alhamdulillah, raya tahun ni masih bersama ibubapa...buat kawan2 yang dah kehilangan, jangan bersedih, kirimkan alfatihah dan sentiasalah berdoa buat mereka...sesungguhnya mereka telah kembali kepada Pencipta..itulah kehidupan yang abadi..didunia ni hanyalah sementara dan pinjaman semata-mata

          macamana keadaan hari raya anda??meh laa share-share... ^_^

          Oct 2, 2014

          Minyak Naik!! Jom Bawak Bekal!!! Geget Haziq

          Haziq comel dan boolat...jom kita geget pipi dia!!!

          Minyak naik lagi.. 

          Selepas dikira-kira, kalo dulu rm50 seminggu guna minyak, sekarang rm60 seminggu...ok, jangan difokuskan pada masalah minyak tu naik harga..bee nak cari jalan penyelesaian macamana nak cover rm10 seminggu tu..hihihi

          Tips nak jimat 

          Dalam duk fikir-fikir semalam, bee rasa dah sampai masa, bee bawak bekal ke ofis...susah ke nak masak?tak susah pun bee rasa...janganlah bangun pagi baru nak masak, kita masak sebelum tidur...lebih selesa rasanya..esok pagi boleh panaskan lauk n masak nasi je..kan??dan jangan pulak bagi alasan, alaaaa 2hari makan benda sama laa?? sape kate? bee sendiri pun tak pernah makan lauk yang sama selama 2hari...sehari satu lauk...wajib masak baru setiap hari..

          macamana nak buat? meh bee ajar... 

          kita masak malam sebelum tido, masak untuk tengahari dan petang esoknya...jd makan tengahari dan makan petang je kita makan benda sama...lagi mudah sebenarnya sebabnya balik kerja dah tak perlu bersilat didapur..semua dah siap..panas kan je..cuma nak tambahan goreng telur ke, sayur ke, ikan ke...senang kan?? Jadi, kita dah takde alasan nak makan diluar waktu malam... ^_^

          satu lagi tips mcmana cara untuk kita tidak buntu...kalo buat jadual setiap hari nak masak ape, mmg laa boleh buat, tapi mampu ikut ke? :p solution nya, list down senarai lauk pauk kegemaran dan segala macam mak nenek lauk pauk yang kita mampu masak..listkan je...jd, setiap kali nak start masak, rujuk je senarai tu..masaklah masakan yang kita rasa nak masak..hihihi

          Gambar ehsan google!!

          Satu lagi, nak elak membazir dan supaya senang setiap kali nak masak, beli ikan ke ayam ke daging ke, jangan simpan sekaligus...belilah plastik untuk simpanan tu..letak dalam plastik tu cukup2 je sekali masak dua kali makan untuk berapa org...gitu!! jadi senang kan? beli sekilo ke 2kilo ke no prob...kita tetap simpan 3-4 ekor ikan satu plastik..nak masak, amik satu2..jadi takde lah membazir...dan taklah rosak makanan2 tu semua ^_^

          Gambar ehsan google!!

          Nampak tak??nampak??
          so, lepas ni kita boleh sama2 cuba buat..usaha dulu..jangan kate tak boleh...sebenarnya ada baiknya kita bawak bekal ni..kita tau apa yang kita makan dan cara mana kita masak...so, takdelah rasa bersalah sangat amik ajinomoto ke perasa berlebihan ke..hihihi..(bee mmg tak pernah guna perasa makanan tu)

          oklah..nnt kita sambung dengan tips jimat lain pulak!! kita cuba tips ni dulu..menjadi ke idak..ye tak??!!! ^_^

          Sep 30, 2014

          Sabihah Shaklee Independent Distributor Terengganu

          Sticky post until 24th January 2013

          Assalamualaikum dan Salam sejahtera
          Saya SABIHAH, Shaklee independent distributor ID no. 912422…COD area Kuala Terengganu, Kuala Berang dan Marang, Terengganu..
          Sekiranya diluar kawasan COD, saya akan pos melalui Poslaju/Gdex/Nationwide
          Jika anda mementingkan kesihatan dan kecantikan dalam masa yang sama, sudah tentu anda memilih SHAKLEE
          Contact saya jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang
          KESIHATAN OPTIMUM
          Set A Kesihatan Optimum
          PENYUSUAN SUSU IBU
          set bf
          KESUBURAN
          SET KESUBURAN SHAKLEE
          HAMIL/BERPANTANG 
          set kehamilan, kesuburan & berpantang
          DIET SIHAT TANPA BERLAPAR
          konsep-utk-kurus-500x427
          MASALAH KESIHATAN YANG LAIN
          Sekiranya anda membeli, anda akan dapat consultation percuma dari saya
          Last but not least…sempena rezeki yang mencurah2 ni, Bee akan bagi hadiah misteri bagi setiap pembelian ESP dan Fridge Magnet Shaklee untuk setiap pembelian dengan Bee..hot sale ni hanya berlangsung sehingga 24hb January 2013…jgn malu jgn segan…^^ membeli sambil menderma dengan BEE

          ** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit

          Sep 24, 2014

          Pengalaman Ibu Bersalin ^_^ Set Berpantang Shaklee Terbaik; TESTIMONI!!

          Eryna dah 5tahun dah...tapi segalanya masih segar dalam ingatan..macamana saat keluar tanda bersalin tu masih lagi buat kerja di pejabat..bila ingat terasa lucu pulak...yelah anak sulong, mana lah kita nak reti segala macam benda..bila keluar lendir bercampur darah tu, terus rasa takuttttt... tapi sangat bersyukur sebabnya mak sentiasa ada untuk bagi bimbingan..cik hubby ofcoz lah sentiasa disisi cuma bila ada soalan nak tanya, mak la tempat rujukan!!!


          Pengalaman dalam bilik bersalin lagilahhh...ORANG KATA anak sulong memang lambat sket..sejam baru 1cm bukaannya..masuk bilik bersalin sebab nurse wad kate dah 6cm bukaan..rupanya baru 3cm..hahaha...dahlah bilik bersalin tu sejukkkk menusuk tulang!! Tapi hikmahnya sangat bagus..bila duk bilik bersalin, suami boleh ada kat tepi... Yang kelakarnya suami tak boleh pegang langsung...asal dia pegang, rasa nak marah..hahaha..."JANGAN PEGANGG...SAKIT NI!!!" ntah apa kene mengenanya pun tak tau..cik hubby pegang tangan je pun..hihihi..so, terpaksa lah bersabar ye suami2...macam-macam ragam orang dalam dewan bersalin ni..hihii

          Masuk wad hari rabu selepas balik keje, malam tu pecah ketuban (nasib baik jugak, tengah tido tu dia pecah...abis basah kain cadar semua..hihi) hari khamis duk sakit main-main gitu..malam jumaat pkul 1 pagi masuk dewan bersalin, pkul 10 pagi baru beranak..tu pun doktor tak bagi beranak lagi sebab bukaan tak abis bukak lagi..hahaha..tetapi sebab sakit (degil) nak jugak bersalin waktu tu jugak...doktor pun check2 anak tak besar sgt, so, doktor bagi teran...tepat 10.04 pagi keluarlah sikecik tu dengan berat 2.89kg..berat jugak kan??hihihi

          MACAM MANA PENGALAMAN BERSALIN ANDA?

          testimoni yang berjaya dan berkesan menggunakan set berpantang dari shaklee

          Salah seorang senior masa sekolah dulu merangkap customer tersayang gitu...alhamdulillah sangat sebabnya dia memilih untuk mencuba set berpantang dari shaklee yang terbaik.

          Jom bee senaraikan apa yang ada dalam set berpantang shaklee samada bersalin normal atau bersalin pembedahan

          vitalea b complex vitamin c zinc complex energizing soy protien esp alfalfa complex ostematrix shaklee

          LinkWithin

          Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...