Jul 27, 2010

Redang Island on 30th June - 2nd July 2010...

end of june aritu, aku n cik hubby saje2 laa nak g tenang2 kan fikiran ni..smbil2 tu nak sambut 2nd anniversary kitorang laa kononnye...hehehe....so, slepas di hitung2, tambah, tolak, bahagi darab sume...kami buat laa keputusan nak g redang....Eryna mmg sah2 laa kami bawak...walaupun keluarga aku n mertua asyik laa suruh tinggal, tp sorry laa...aku bukan ape, tanak susahkan org..eryna tak penah duk ngan org lain selain aku..kalo die dah 3 tahun takpe laa...ni kecik lg..kalo nangis malam2 aku nak balik cane duk pulau nuu..hehehe

30hb jun, rabu...(macam buat karangan berita je..heheh) aku pun bertolak laa dari rumah ke jeti merang...dlm pkul 10 kami pun bertolak laa dari jeti ke pulau redang...(hehehe...betul laa...mcm karangan...)



tgk laa keriangan anak aku tu...sblm pegi, mak aku ade pesan, jgn bagi anak tgk sangat laut tu..mane tau die takut ke mabuk ke...tgk ha anak aku ni...mabuk ke?takut ke??cr Eryna lain laa...hhahahah


ntah laa...takde takut ape2..hehehe....
sepanjang kami berada kat pulau, takde skali pun Eryna nangis or mengamuk...aku mmg beruntung punya anak yang amat2 prihatin..hehe...time tido, die mmg tido...takde susahnye bawak die...tak menyesal lansung bwak Eryna skali tau....suke lg ada laa


seronok nye main pasir....


and alhamdulillah jugak laa, Eryna ni tak byk ragam..kat mane sj pun die bleh tido...tgk tuu



 gmbar sblm tido...hehehe


kami yang hepi..heheh(mane taknye...anak tido....heheh)

ni gmbar kami mase nak g snorkling...mula2 takut jugak nak bwk anak..tp bile nmpak je life jacket yang kecik tu muat dengan Eryna, trus tak pk panjang...bwk die...heheh...tp tak best nye ade jugak...bukan Eryna buat hal, kami tak amik gmbar mase g snorkling tu...ye laa...camera cikai..takleh kene air...so, takpe laa...yang penting the memory is there..kan??

sblm naik bot...

dalam bot..tgk Eryna..masam je...die mengantuk mase ni...kecian die...hehehe



sukenye anak umi dapat main air laut....

 
gambar atas jeti di pulau redang...




 ni laa yang aku suke sangat...bile jalan2, aku tak perlu bimbang pasal susu anak....aku bwk ke mane2...hehe...

ni plak gambar2 terakhir yang kami amik bfore balik...heheh




abah...lmbatnye tunggu bot sampai...penat dah ni..
ape2 pun...abah...umi n Eryna tak puas lagi...jom laa kite pegi lagi...hehehe

p/s : aku mmg suke pantai.. ^_^

5 comments:

umialya said...

Sronoknya Eryna.. suka tgk dia main air laut.

kakyong said...

amboi.. seronoknya si kecik.. tak takut air langsung.. bagus...

kakyong kali terakhir ke pulau redang pada tahun 2000.. tak tau la camno gaya nya kalo bawa budak 3 org tu ke pulau....

Sabihah said...

umialya : tu laa...mmg nakal tau...spanjang kat sana, gelakkan dia je...heheh

kakyong : hehehe...dah lama tu tak pegi...kene pegi lg..anak2 mesti suke..main air laut..^_^

aNIe said...

Salam kenal sabihah...terima kasih singgah blog akak...

Hmmm...cantiknya air laut...geram tengok...rasa nak terjun aje...

Sabihah said...

^_^ cantik dan indah...salam kenal =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...