Jul 29, 2010

spectra 3 ku dah mintak servis agaknye...

tolong...tolong...spectra 3 aku dah mula berbunyi2...agak kuat laa jugakk...nk servis tp tak tau bpe lama masa die amik untuk anta balik...mcmane ni...pam spare ada tp single pam jelaa...takpe laa...cuma tanak laa lame2 sgt...stok dah tak byk dlm fridge...korang tau tak bape hari yang di ambil untuk servis ni?huhuhu....

Jul 28, 2010

silent reader...

hm...aku ni boleh dikategorikan seorang silent reader yang tegar..hehehe...

kenape?ntah...aku takut kot...pemalu mungkin...hehehe(biar betul ni...hehehe)

tp mmg betul..kalo korang kenal aku diluar(means di alam nyata)aku mmg seorg yang byk mulut...hu ha hu ha(org terengganu panggil)kalo org kelantan ckp ge ge...heheh..tp bile aku di alam maya ni, malu sket laa...tegur org ni biar kene pd tempatnye..takut nak gurau2 kang salah org...jd lain plak...hmmm....nak bersenda pd kawan yang kite tak biase bersenda..lain org lain cara senda guraunye...kan??so, aku lebih suke membaca n kongsi dlm diam je..hehe...tp untuk pengetahuan readers semua, kalo blog korang terlist dlm blog ni, aku jarang sekali terlepas pandang kalo korang ade entry baru..sure aku terjah punye..tp jarang sekali aku tinggalkan jejak...hehehe...aku suke membaca saje..eheheh...so, blogger2 sekalian, jgn kecik ati kalo aku tak penah komen entry korang...^_^

Jul 27, 2010

Redang Island on 30th June - 2nd July 2010...

end of june aritu, aku n cik hubby saje2 laa nak g tenang2 kan fikiran ni..smbil2 tu nak sambut 2nd anniversary kitorang laa kononnye...hehehe....so, slepas di hitung2, tambah, tolak, bahagi darab sume...kami buat laa keputusan nak g redang....Eryna mmg sah2 laa kami bawak...walaupun keluarga aku n mertua asyik laa suruh tinggal, tp sorry laa...aku bukan ape, tanak susahkan org..eryna tak penah duk ngan org lain selain aku..kalo die dah 3 tahun takpe laa...ni kecik lg..kalo nangis malam2 aku nak balik cane duk pulau nuu..hehehe

30hb jun, rabu...(macam buat karangan berita je..heheh) aku pun bertolak laa dari rumah ke jeti merang...dlm pkul 10 kami pun bertolak laa dari jeti ke pulau redang...(hehehe...betul laa...mcm karangan...)



tgk laa keriangan anak aku tu...sblm pegi, mak aku ade pesan, jgn bagi anak tgk sangat laut tu..mane tau die takut ke mabuk ke...tgk ha anak aku ni...mabuk ke?takut ke??cr Eryna lain laa...hhahahah


ntah laa...takde takut ape2..hehehe....
sepanjang kami berada kat pulau, takde skali pun Eryna nangis or mengamuk...aku mmg beruntung punya anak yang amat2 prihatin..hehe...time tido, die mmg tido...takde susahnye bawak die...tak menyesal lansung bwak Eryna skali tau....suke lg ada laa


seronok nye main pasir....


and alhamdulillah jugak laa, Eryna ni tak byk ragam..kat mane sj pun die bleh tido...tgk tuu



 gmbar sblm tido...hehehe


kami yang hepi..heheh(mane taknye...anak tido....heheh)

ni gmbar kami mase nak g snorkling...mula2 takut jugak nak bwk anak..tp bile nmpak je life jacket yang kecik tu muat dengan Eryna, trus tak pk panjang...bwk die...heheh...tp tak best nye ade jugak...bukan Eryna buat hal, kami tak amik gmbar mase g snorkling tu...ye laa...camera cikai..takleh kene air...so, takpe laa...yang penting the memory is there..kan??

sblm naik bot...

dalam bot..tgk Eryna..masam je...die mengantuk mase ni...kecian die...hehehe



sukenye anak umi dapat main air laut....

 
gambar atas jeti di pulau redang...




 ni laa yang aku suke sangat...bile jalan2, aku tak perlu bimbang pasal susu anak....aku bwk ke mane2...hehe...

ni plak gambar2 terakhir yang kami amik bfore balik...heheh




abah...lmbatnye tunggu bot sampai...penat dah ni..
ape2 pun...abah...umi n Eryna tak puas lagi...jom laa kite pegi lagi...hehehe

p/s : aku mmg suke pantai.. ^_^

Jul 22, 2010

Setahun dah dia...

Eryna dah setahun dah...skejap je rsnye..baru je lg tgk die belajar meniarap..skarang dah pandai berlari...hm...ya Allah...semoga kami sekeluarga sentiasa dlm lindungan Mu..Amin

Gmbar die pada 19.06.09  

Gmbar die pada 19.06.10

dah besar dah die...tp yang tak brape berubah is, rambutnya...same je dari mula2 dulu..tp takpe...senang umi nak jg eryna..hehe...takyah nak sikat rmbut..takyah nak sibuk gunting2 rambut die...hehehe pemalas umi ni kan??hehehe

On her birthday...kami takde buat ape2 celebration pun...disebabkan adik aku tak balik lg...mak aku ckp, tunggu die dulu laa baru buat makan2...so, aku pun redha ajelaa...lgpun elok jugak...kami mase tu teramat2 laa sibuk...dengan keje di ofis yang tak penah abih...cik hubby n eryna asyik tak sihat je..demam laa, batuk laa..selsema laa...jd, kami terima saje cadangan mak tu..heheh...Cuma ari tu kami kuar jalan2 jelaa...antara gambar2 kami on her special day...miss the moments a lot...









Jul 19, 2010

lmnye tak update blog...

huhu...teramat sibuk dan jugak amat2 laa malas untuk update blog..itu laa jawapannye...knape blog aku ni dah bersarang...hehehe...

nnt laa...akan ku cuba gagahkan diri untuk men-update blog ni dari masa ke semasa..heheh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...