Jun 23, 2013

Warkah buat kekasih

Sayang, buat apa tu?
dah makan?
Makan dengan siapa tu?
Siapa ada diofis?
Berbual dengan siapa tu?

Soalan yang biasa sayang tnyakan sejak akhir2 ini..lama2 mungkin abang dah bosan dgn soalan sama ni..tanpa abang sedar,sayang cuba untuk rapatkan hubungan kita..cuba hidupkan perasaan antara kita selama abang berada dipejabat..bukan kata hubungan kita semakin renggang tapi cuba untuk kembalikn kisah cinta kita dahulu..abang dah lupa ke?

Dulu,saat bercinta,kita selalu ber'sms'..bermula sms kita yang pertama "selamat pagi sayang" sehinggalah "selamat malam,mimpi indah2" rindu saat itu...rindu pada kekasih hati ketika itu..agaknya kemana menghilang ye?hilang disebalik kerja2 yang tak pernah surut itu..kan?abang dah lupa ke?

Perkahwinan satu perjudian...alhamdulillah,sayang dapat abang sebagai teman hidup..abang adalah teman hidup terbaik buat sayang..tak pernah sekali pun sayang rasa menyesal malahan bersyukur kerana Allah kurniakan abang sebagai teman hidup sayang..alhamdulillah..alhamdulillah...abang jgn lupa tau?

Sayang mintak maaf sekiranya ada terkurang dimana2 selama sayang menjadi isteri abang..sesungguhnya inilah yang terbaik mampu sayang buat untuk abang..sayang hanyalah insan biasa yang tidak sempurna..abang jgn lupa tau?

Terima kasih syg...

--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

Warkah buat kekasih

Sayang, buat apa tu?
dah makan?
Makan dengan siapa tu?
Siapa ada diofis?
Berbual dengan siapa tu?

Soalan yang biasa sayang tnyakan sejak akhir2 ini..lama2 mungkin abang dah bosan dgn soalan sama ni..tanpa abang sedar,sayang cuba untuk rapatkan hubungan kita..cuba hidupkan perasaan antara kita selama abang berada dipejabat..bukan kata hubungan kita semakin renggang tapi cuba untuk kembalikn kisah cinta kita dahulu..abang dah lupa ke?

Dulu,saat bercinta,kita selalu ber'sms'..bermula sms kita yang pertama "selamat pagi sayang" sehinggalah "selamat malam,mimpi indah2" rindu saat itu...rindu pada kekasih hati ketika itu..agaknya kemana menghilang ye?hilang disebalik kerja2 yang tak pernah surut itu..kan?abang dah lupa ke?

Perkahwinan satu perjudian...alhamdulillah,sayang dapat abang sebagai teman hidup..abang adalah teman hidup terbaik buat sayang..tak pernah sekali pun sayang rasa menyesal malahan bersyukur kerana Allah kurniakan abang sebagai teman hidup sayang..alhamdulillah..alhamdulillah...abang jgn lupa tau?

Sayang mintak maaf sekiranya ada terkurang dimana2 selama sayang menjadi isteri abang..sesungguhnya inilah yang terbaik mampu sayang buat untuk abang..sayang hanyalah insan biasa yang tidak sempurna..abang jgn lupa tau?

Terima kasih syg...
--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

Pening? angin? demam? migrain? selsema?

Salam ahad semua..buat ape tu?dh makan?ahad bekerja di terengganu..selamat bekerja..^^

Arini nak cerita pasal nutriferon...aritu cik hubby demam2 malam minum nutriferon 2malam,terus baik smpai arini..alhamdulillah...bee plak semalam pening2 kepala smpai xleh nak bangun...tak tau kenapa,takde sebab yang nyata laa..kdg2 disebabkan angin tp tak tau laa...oleh sbb nutriferon ni dh ada kat rumah,terus amik satu paket,bancuh dgn air masak,minum dan rehat..alhamdulillah, bangun pagi tak rasa pening sgt..mlm ni minum satu paket lagi laa..hihihi...

Yang bestnye,dh tak.perlu telan panadol/paracetamol lagi..yeay...

Ok,jom bee kongsi sket apa itu nutriferon

Apa Nutriferon ni?
★ Adalah inteferon semulajadi di dunia yang HANYA dipaten oleh Shaklee dan TIDAK dijual di kedai2 biasa.
★ Ia dihasilkan drpd ekstrak 4 tumbuhan (biji labu, bunga sunflower, honeysuckle jepun dan biji plantagi) yang mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.

Apa gunanya interferon ni?
1. Meningkatkan sistem imun dalam masa 3 hari. Interferon mampu meransang dan meningkatkan secara keseluruhan sist. Imun tubuh.
2. Melindungi dari influenza. Melindungi dengan berkesab drpd virus, microb termasuk selesema, flu, alergi dan influenza.
3. Meringankan stress dan kelesuan. Meringankan kemudaratan yg disebabkan keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup sibuk.

Siapakah yang perlukan Nutriferon?

1. Mereka yang ingin kekal sihat
2. Mereka yang mempunyai masalah kesihatan
3. Individu yang selalu stress
4. Ibu yang menyusukan anaknya
5. Individu yang mengamalkan makan makanan secara tidak seimbang dan kehidupan yang aktif
6. Mereka yang banyak travelling & sentiasa bergerak
7. Sesiapa yang mempunyai sistem imunisasi yang rendah (biasanya, mereka ini mudah akan terjangkit, apabila orang sekeliling mereka tidak sihat)
8. Sesiapa yang mengidap selesema, demam, kanser / asma

Kenapa mesti memilih Nutriferon Shaklee?
1. Ia membantu meningkatkan kadar interferon di dalam badan secara semulajadi - Saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada sistem imunisasi yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan yang dihasilkan oleh US oleh Pakar Imunisasi yang menjumpai interferon.
2. Ia dihasilkan oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima, immunilogist dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954. Beliau telah membuat penyelidikan selama 40 tahun bagi mencari sebatian semulajadi untuk merangsang pengeluaran interferon dalam badan kita. Nutriferon Shaklee adalah satu-satunya supllemen perlindungan di US.
3. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. Nutriferon mempunyai MACH, 1 campuran interferon daripada ekstrak tumbuhan yang telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak Japanese Honeysuckl.
4. Di sokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia, Ujian klinikal ini mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di dalam Nutriferon.
5. Formula ekslusif dilindungi oleh 3 paten – Nutriferon disokong oleh 3 paten dan hanya boleh didapati melalui Shaklee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya ekslusif di Shaklee.
6. Ia dibuat menurut sistem piawaian kualiti yang terbaik. Ia telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi & prestasinya.

Jadi,nutriferon adalah perkara wajib ada dirumah..yelah,sakit pening demam selsema ni bukan kita boleh pilih bila2 nak kena...yang penting persediaan sebelum kena..lagipun satu kotak nutriferon ada 30sachet.bukan makan setiap hari tau..^^

Berminat?jgn segan2 contact bee ye
0199897010 call/sms
0173740100 wassap/wechat/line/kakaotalk
cksabihah@gmail.com
--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

Jun 21, 2013

Salam Jumaat dan Mealshake shaklee

ok, terus terang nak cerita… arini feeling2 sedih sbbnya dpt byk berita kematian lately…mmg betul,kita semua takkan terlepas dengan kematian, tp sebagai seorg manusia biasa, perasaan sedih tetap ada..kan??doakan yang terbaik buat keluarga yang mengalaminya…aminn

bulan ni promosi Mealshake shaklee…harga mmg jatuh ketahap kritikal..sampaikan bee sendiri pun beli stok untuk diri sendiri..y?ye laa..terasa rugi tak beli..hehehe

buat sesape yang tak kenal Mealshake ni macamane rupanya..meh nak tempek sekeping

mealshake1

tgk rupa pun dah rasa teruja kan?perisa vanilla…sedap woo…meh nak tempek testimoni skali

mealshakebiasanya, org beli Mealshake ni untuk anak2..tp jgn kata kita semua takleh minum plak..Mealshake shaklee untuk semua tau..kenapa?jom kita tgk, apa yang menarik pasal Mealshake shaklee ni

6 fakta tentang Mealshake:

1. Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

Antara kebaikan Mealshake ini ialah :

  • rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
  • sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 
  • sesuai untuk seisi keluarga
  • Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga
  • Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral serta kalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
  • Mealshake memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
  • Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
  • Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
  • Meningkatkan selera makan anak
  • Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
  • Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
  • menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
  • amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti

harga plak?pm bee kat facebook je..ataupun call/sms 0199897010 atau wassap/wechat/line/kakaotalk kat no 0173740100…bee tunggu tau…harga paras tengkuk punye..^^

Saya Sabihah, Pengedar Sah Shaklee Anda (ID 912422)

Penghantaran dibuat untuk customer kawasan kuala terengganu, marang dan kuala berang…Diluar kawasan, jgn risau, bee akan pos smpai ke tempat anda

Jun 10, 2013

Testimoni set sendi,urat saraf dan tulang

Assalamualaikum..dah lama tak mengupdate cerita dlm blog ni...arini nak cerita pasal set sendi,urat saraf dan tulang...selama ni bee selalu baca aje cerita org sekeliling...kali ni terjadi sendiri pada suami bee..alhamdulillah sejak bertemu shaklee,bee dh tak makan painkiller ni...alhamdulillah,sakit makin pulih...

Ceritanya,weekend baru2 ni,kami sekeluarga join rombongan ke langkawi..dipendekkan cerita biasalah,bila sebut aje rombongan,byklah barangan nak dibawa...cikhubby tu dh mmg pernah sakit pinggang dulu..oleh sebab itu,dinasihatkn doktor,tak bleh nak angkat dh brg2 berat...masa hari kejadian,takde sakit apa2 lagi..balik je dari langkawi,pagi ahad tu..jeng...jeng...jeng

Cikhubby tak boleh berdiri tegak...bangun je dari tido,cikhubby mandi dan solat dlm kdaan terbongkok sedikit...risau dihati jgn ditanye2..terus contact kawan2 shaklee sape yang ada ADVANCED JOINT HEALTH TABLET...ok,tak pernah bagi pun cikhubby mkn tablet ni..ni first time..lepas solat semua,bee bancuh sunquick+COLLAGEN POWDER shaklee,sbbnya bee tau dlm collagen powder shaklee ni ada B Complex untuk bantu dlm memperbaiki sistem saraf dan kesihatan sendi...then bee suruh cikhubby rehat sekejap...

Masak untuk makan pagi tu adalah sgt tidak sesuai..bee beli je..(padahal malas..hahahaha) sudah makan pagi,bee bg cikhubby OMEGAGUARD shaklee 2biji...omegaguard ni untuk bantu meredakan radang pada sendi..sbb tu org Gout amat sesuai amik omegaguard ni...then,bee ajak cik hubby ke klinik untuk amik mc..yelah die kan keje..wajib amik mc walau macamane pun kan...balik dari klinik,bee jumpa kawan yang ada Advanced Joint Health Tablet(AJHT) tu..makan tengahari rumah mak mentua...lepas makan tghari,bee bg cik hubby AJHT 2biji...ubat yang doktor bagi pun bee tak bagi cikhubby makan...saje nk try tgk kesan shaklee punye produk..lepas tu solat zohor dan rehat...petang tu nampak cikhubby dah tak bongkok lagi..cuma katanya sakit tu ada lagi..sblm tido,bee bg OSTEMATRIX 4bj untuk sumber kalsium dia...

Alhamdulillah,macam magic, bangun pagi, cikhubby kate dh elok dah..cuma sengal2 tu ada terasa lagi..tp amat2 berpuas ati sbbnya cikhubby langsung tak telan painkiller...for the first time cikhubby sakit pinggang tak makan painkiller...rs nak melompat...terima kasih Allah sbb pertemukan bee sekeluarga dengan Shaklee...alhamdulillah...

P/s: panjang ceritanya..tp berbaloi baca kan?hihi...jgn segan2 nk contact bee untuk dptkan harga cecah lantai untuk semua...free consulatation untuk korang2 pelanggan bee..dan jgn malu nak tanye apa2 pasal Shaklee..in shaa Allah bee bantu setakat yang termampu...

Saya sabihah (ID:912422)
Pengedar sah shaklee kuala terengganu, kuala berang dan marang
Diluar kawasan?jgn risau..bee pos melalui poslaju,gdex
0199897010 call/sms
0173740100 wassap/wechat
--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...