Apr 11, 2010

alamak...camane neh...

aku makin membulat nih...aduhai...org kate bfeed anak, bleh kurus...kenapa tidak aku...??huhuhu

sbnrnya mase umur eryna 4bulan, badan aku dah ok..tp lepas raye je, susu aku merundum..agaknya makan tak kire ape..lebih2 lagi tapai..aku mkn dgn bestnye...akibatnya, susu aku mmg takde terus..jd, waktu tu, aku betul2 tak tau nak buat cane..kalo waktu bulan puase pun, aku bleh dapat 24-26 oz, lepas raye, nak dapat 20 oz pun payah tau...mase tu laa, aku mencuba segala benda untuk banyakkan susu balik termasuk laa makan dengan byknya...minum air yang banyak...pagi, tengahari mlm sure tak tinggal...biskut, bijirin, air milo, nestum, anmum...mmg dedikasi sungguh aku waktu tu, smpai laa badan aku dah jd mcm ni ha...malu laa nak letak gmbar..

kenape aku cerita hal ni yer?td, datang keje, ade laa sorg kakak ni, tjumpe dekat taska eryna, die pkai tudung besar sket laa dari aku...
cik hubby : "kan cntik pkai cmtu..."
aku : "kalo bee pkai cmtu, bee nmpak gemuk n pendek..."
cik hubby : "die pun rendah jugak..nmpak ok je..."
aku : "die kurus..."
cik hubby : "jadi??" smbil tersenyum...
:(

ape perasan korang?agaknya ape maksud disebalik tu?huhuhu...aku mmg dah agak dah...itu mmg maksudnye.... maksudnya aku dah makin gemukkkkkkkkkk...tolongggggg

skarang ni pun dah pkai tudung yang agak besar kalo dibandingkan sblm kawen dulu..main pin2 kat atas bahu tu..skarang dah tak pin dah.. tp die nak besar lagi...kene kurus laa nmpak gayanya...huhu

Apr 5, 2010

90home~My 1st Giveaway


wah...first time join giveaway2 nih..kalo rezeki mane tau kan?kali ni giveaway ni dianjurkan oleh Nurulhuda sempena genapnya beliau menyusukan anaknya farhan sehingga 6 bulan
saje je join ni...sbb slalu tgk org join2..tak penah rs nak join...kali ni teringin plak sbb minat dengan hadiah yang katenya "...insyaAllah sesuatu yang boleh dimanfaatkan..."hehehe
ok...hmm...kene jawab soklan ni..knape nama blog Nurulhuda 90home ??
agaknya bukan 90 yang Nurulhuda maksudkan..mungkin go...jd maksud die go home.. meaning balik rumah laa...hehe...try2 ye dak?mane tau betul kang...

rs nak tambah laa..ttiba terfikir jawapan lain lak...hehe...90home yang Nurulhuda maksudkan tu mungkin sbb beliau menyokong pakatan yang inginkan cuti besalin di Malaysia 90hari kot..hehe 

Apr 4, 2010

mcm2 cite laa...

hmm..lmnye tak update blog..sibuk satu hal..eryna plak demam...seb baik tak larat..huhu...

kenapa ye aku tulis tajuk tu?ntah laa...hidup dlm dunia ni, byk dugaan nye..dari se ringan2 dugaan sehingga seberat2nya..Tuhan takkan uji pada mereka yang Dia tau tak dapat terima ujian tu..jd, masing2 ada kadar masing2..tipu laa kalo ada yang kate die takde masalah...sume org pun ada..cuma masing2 ada cara masing2 untuk lalui masalah masing2...

aku nak berkongsi masalah yang aku penah dengar, si isteri sering mintak cerai dengan si suami...mcmane tu?bila pk2, ya Allah, takutnya..takut kalau Tuhan uji kite dengan dugaan yang sama...nauzubillah...bila di tanya, kenape...si isteri jawabnya lain..si suami jawabnya lain..mcmane nak selesai..masing2 tanak mengaku salah or mengalah...org yang dengar cerita ni yang pening kepala...

ada pulak si isteri yang teramat2 laa lembut..ikut je ckp suami..smpaikan si suami pijak kepala pun, masih lg nak sabar...kadang2 sabar ade tempatnya...marah pun perlu kena pada tempatnya...

ade lagi yang jenis, "aku kan suami...suke ati aku laa.."ape?korang pk korang laki bleh buat ape sj?byk cntek muka ko..huhuhu

yang ni lg laa...suami nya baik sangat..pandai amik ati org tua...kirenya pakej lengkap laa jd menantu..tp hanya isteri je yang tau baik2 suami nya..kan?si suami selalu tinggal solat...kalo di tegur, buat sekejap..mcm pahat dengan penukul...sekali ketuk, skali masuk...sabarnya isteri..kalo i laa tu...mintak cerai kot...nauzubillah...

tu laa kan?mcm2 ragam rumahtangga ni..lain org, lain dugaannya...yang penting, cr kite hadapi n bykkan doa dengan Allah..insyAllah, Dia sentiasa ada ntk menolong...Dia lebih tau ape yang baik untuk kita...

selalu doa agar diberi kesabaran yang tinggi dan teguh iman..smoga kawan2 semua pun begitu....^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...