Feb 8, 2013

Alhamdulillah..

salam hujung minggu buat kami2 yang duk di Terengganu ni..hihihi…niat dihati nak update blog semalam, tetapi tiba2 pening kepala..batuk dan selsema melanda diri…dh bleh agak rsnye kenapa tetiba demam ni…hihihi..sendiri cari pasal kan??hihihihi…ok, bukan nak cerita pasal demam ke hujung minggu ke…^^

IMAG0460 My baby dh besar..^^

Seminggu ni, asyik dpt soalan berkenaan set mengandung, berpantang dan menyusu…rupa2nya ramai yang masih kabur pasal set ni…mcm yang bee penah bgtau sebelum2 ni, semua set ni bergantung kepada bajet anda..contoh, anda sedang mengandung, tak semestinya anda kene beli semua kelima2 produk tu..pilih mana yang berkenan cukup lah..nnt rs nak tambah lagi, bleh tambah..^^

set kehamilan, kesuburan & berpantang 

agaknya kenapa ye bee kata gitu?ye lah, badan kita masing2..bee dari dulu lagi kalo beli shaklee tak penah beli sekaligus..mane nak cekau byk2..hihi…lgpun vitamin2 ni sume bukan sebotol tahan sebulan…^^ itu sebabnya bee kata produk shaklee lebih murah dari yang ada di pasaran…contoh b complex, multivitamin dan vitamin c bleh tahan smpai 4bulan, so, bulan ni beli tiga ni dulu, bulan depan bleh tambah vitamin lain plak..lg pulak, mengandung bukan sebulan je, u have 9 month to complete the stage..kan?^^

“bee, sy dah beli set menyusu ni, tapi tak tau camane nak consume…dh minum ESP dan amik vitamin2 tapi masih tak meningkat pun penghasilan susu…”

ni satu lagi masalah, u makan laa seguni pun suplemen, susu takkan bertambah kalo u malas…susuibu dihasilkan oleh tubuh…kalo kita nak tubuh kita hasilkan byk susu, kita kene bgtau tubuh..mcmane?sbb tu bee kata anda kene rajin…rajin ape?rajin kosongkan B..sebab bila B kosong, tubuh akan hasilkan lagi, lagi dan lagi…lepas je bby menyusu, pump susu yang tinggal dlm B..itu akan bg signal kat tubuh bahawasanya bby need more, more and more…so, tubuh akan hasilkan byk lagi susu..^^ kalo tak paham lagi, cepat2 add bee kat fb atau call/sms 0199897010, kita chit chat, bee bleh cuba tolong..k??

satu lagi bonus yang anda dpt kalo membeli dgn group bee ni, kami akan consult korang mcmane nak consume, bila bleh consume untuk dptkan hasil terbaik..insyAllah..^^

p/s : rindu menyusu eryna dulu…^^

Feb 2, 2013

OmegaGuard Shaklee

Assalamualaikum….

Kali ni nak cerita pengalaman cik hubby…cik hubby ni selalu demam, batuk dan pening2 kepala…kadang2 smpai tanak bercakap langsung dengan bee…ye lah, kan?selalunya cik hubby akan rs ni bila cuaca panas, dia skip makan dan jugak tekanan kerja…^^

Kalau ke klinik, doktor akan ckp,

“nothing to worry, cuaca panas mcm skrg ni mmg laa…mmg ramai arini dtg sebab ni..”

“awak darah rendah ni..”

“migrain kot ni…sy bagi ubat tahan sakit ye..”

Bee ni kalo dengar nak bagi ubat tahan sakit, sorry ye doktor, bee mmg akan cuba elak makan..cik hubby lain, dia nak hilangkan je, dia makan sume…itu yang buat bee selalu pk, apa suplemen yang bee bleh bagi dia…hmmm

Since bee join shaklee ni, bee bagi dia multivitamin+b complex+omegaguard…untuk kesihatan dia, untuk tenaga sbb dia kerja mlm jugak kadang2 dan untuk bantu dia untuk atasi pening kepala tu…

Omega Guard

alhamdulillah, 2bulan ni walau sesekali skip jugak amik vitamin ni(sbb terlupe…) cik hubby tak demam langsung..batuk pun takde n yang penting tak dengar pun dia mengadu pening kepala…yeay…

Bonus lainnye, sejak cik hubby consume OmegaGuard ni, berat dia turun 7kg…dalam tak sedar pun…ni rasa bee pun nak try ni…selama ni amik lecithin je, kalo tau gitu, bee makan sama2 dengan cik hubby je omega ni..hehehe

Ok, bee kongsi fungsi lain omega ye…

  • Ada penyakit asma dan lelah kerana Omega berperanan mengelakkan kesejukkan.
  • Ingin menurunkan berat badan kerana Omega menggalakkan pembakaran lemak dan mengelakkan pembentukan lemak.
  • Mempunyai penyakit gout kerana Omega mengelakkan imflamation pada sendi-sendi dan langkah berjaga-jaga supaya bengkak itu tidak membesar.
  • Ada penyakit kulit seperti alahan seafood, resdung, ekzema dan gegata.
  • Penghidap penyakit jantung dan darah tinggi
  • Penghidap kanser.
  • Ingin meningkatkan daya tumpuan dan mengingat seperti pelajar, kanak-kanak, ibu mengandung dan ibu menyusu.
  • Mengalami sakit dan keradangan sendi.
  • Anda mengalami kebas-kebas tangan, kesejukkan kaki dan tangan terutama wanita lewat 50an.

Jika ada yang berminat, bleh contact bee ye…

** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**

** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...