Aug 29, 2011

Last sahur


Sedar tak sedar,kita dah smpai dipenghujung ramadhan...sayu terasa ati..smoga kita bertemu lagi pada tahun2 hadapan...insyAllah

Minggu lepas,aku cerita pasal baby anencephaly...semalam,aku dengar seorang lagi bayi meninggal...sedih mmg sedih..tp sesayang mana pun kita pada dia,Allah lebih sayang lagi...knape perlu mratapi pmergian sedangkan sudah dijanjikan syurga tempatnya..ya Allah...

Ramadhan kali ni,terlalu banyak memori buat aku...yang sedih,yang gembira..cukup asam garamnya...huhu...aku terasa seperti sudah smpai masanya untuk aku ubah diri aku sendiri untuk jadi yang lebih baik...insyAllah...

Kisah ramadhan tak bleh lari dari topik makanan..hehe...juadah last sahur kami...murtabak megi...disebabkan murtabak megi yang dijual di pasar ramadhan di terengganu ni baru lagi dlm pasaran terengganu juga amat2 laku dan melambung2 pujiannya,aku pun cuba la buat dirumah..mmg mjadi...tp sorry laa murtabak megi..aku n cik hubby tak bleh mkn byk..u terlalu memuakkan tekak kami(betul ke ayat nih)..hehe

P/s : selamat tinggal ramadhan, selamat datang syawal.. ^^

Posted via Blogaxlvvw(ggpay

Aug 25, 2011

Ada hikmah disebaliknya...InsyAllah

korang ingat tak pasal entry NI..yang aku cite pasal anencephaly...

alfatihah...semua dah selamat...baby lelaki dah selamat dikebumikan...ibunya pun alhamdulillah...sesungguhnya yang terbaik menanti nnt..insyAllah...

korang mesti nak tau kan samada aku tgk tak baby tu...aku tengok.. Subhanallah...cantik dan sempurna...tubuhnya gebu...wajahnya bersih(mmg laa kan?baby mane ada dosa)...setiap kali terasa air mata nak tkeluar, aku terfikir..kenapa mesti menangis??dia ahli syurga..

ya Allah...besar dugaan Mu buat si ibu...

      Allah    tidak    membebani   seseorang   melainkan   sesuai   dengan
      kesanggupannya ~ Surah Al-Baqarah ayat 286

siapa laa aku untuk mpertikaikan ketentuanMu...sesungguhnya Kau maha mengetahui segala-galanya...

p/s : dah dekat nak raye..sape2 nak balik kmpung tu, hati2 dijalan raya ye...ingatlah org2 yang tersayang...^_^

Aug 24, 2011

Wordless Wednesday



Posted via Blogaxlvvw(ggpay

Gelap mata


Ni bukan nak cerita pasal pkai spek hitam nih...hehe...bukan jugak pasal pengsan(org trg punye bhsa-gelap mata is pitam)

Ni aku nk cite pasal manusia yang selama ni hidup bsederhana tetiba kemewahan datang bgolek2..terus jd gelap mata..heheh...lebih kurang mcm lupe diri laa kot...

Selama ni,org lain duk tatang manusia ni bagai minyak yang penuh,ape dia nak,ape yang die takde,org bagi...kenape?sbbnye die ni budak baik...dan org nmpak ketokohan die...org yakin satu hari nnt dia boleh bjaya...skrg,bila dah bjaya,terus lupa ape org tolong selama ni..bila nampk duit yang byk dan beranggapan 'itu adalah hasil titik peluh aku' lama kelamaan,mnusia pasti berubah...

Dunia ni ibarat roda..kadang2 kita di atas dan kite juga bleh turun kebawah...harapnya,pada saat kita diatas,jgn lupakan org dibawah..org yang pernah mbantu kita selama ini...manusia mudah lupe...

P/s : kemewahan didunia hanyalah pinjaman semata2... ^^

Ingatan untuk diri sendiri jugak

Posted via Blogaxlvvw(ggpay

Aug 23, 2011

Saman bermusim



Haaa..jgn duk ingat durian je ada musim tau...hujan je bermusim...saman pun ada musim2 dia..haha

Ni nk cite 2hari lepas,cik hubby kene saman...betul2 kluar dari simpang ofis masuk jalan besar...sbbnye?TAK PAKAI TALI PINGGANG dan GUNA TELEFON KETIKA MEMANDU...haha..mandatory hokayy

Tp aku tak salahkan polis tu...mmg cik hubby yang salah..ahaha..padan muka..ni ayat cik hubby "nmpak gayanya duit bonus tahun ni,bukan rezeki kita lagi laa"...mane taknye..setiap ramadhan,mesti kene saman skali..tahun2 lepas pun begitu..sabo ajela...

Gmbar polis tu aku amik sbb aku takut die ada niat kurang elok..tp sngkaan aku meleset skali...polis itu sungguh baik hati sbbnye dia tak laporkan kesalahan yang cik hubby buat...die cuma tulis kesalahan lampu brek blakg tak nyala(padahal lampu tu elok je)..kenape aku ckp die baik?sbbnye kalo kesalahan guna hp n tali pinggang tu..maunye kene RM 300 + RM 300 = RM 600...bile die letak kesalahan lampu brek je..jd saman yang kene bayar just RM150..tq ye pakcik polis...heehe

P/s : kalo dah pisang setandan..bukan semuanya tak bleh guna...(betul ke peribahasa aku ni)hehehe

Posted via Blogaxlvvw(ggpay

Aug 22, 2011

Better eryna & thanx hubby



Ini gmbar pagi td..sorry sayang..i letak gmbar u...sama kan dua beranak ni tido..anak abahh...n ini entry muntah darah..sesape yang rs menyampah,sila jgn baca..hahaha

Firstly...Alhamdulillah...eryna dah ok..thanx to all yang doa2kan untuk dia...semlam,dia dah bleh tido dengan selesa..cuma batuk masih lg ada..

To be honest,aku tak penah bg pun eryna mkn ubat batuk dr mane2 klinik...ntah kenape..even kalo aku yang batuk pun,aku tak amik ubat batuk...doktor2 yang baca..tolong jgn marah k?heheh

For eryna,aku biasanya akan paksa dia muntah every time die batuk teruk...selalunya menjadi laa...kahak2 tu akan keluar dengan sendiri nya...alhamdulillah..mmg kecian tgk die muntah,but still aku puas ati bile tgk kahak2 tu keluar..huhu

Mood arini..hepi kot...rs lebih stabil dr segi emosi...mgkin aku dah abis dah luah ape yg tbuku dihati selama ni..bout everything...aku ni seorg yang simpan ape2 yang aku rs...jgn cr pasal...once meletup,teruk laa sket..huhuhu..n also mungkin sbb eryna is getting better...alhmdulillahh

To cik hubby...i love u so much...thanx for everything..thnx for being so understanding walaupun sometime,u really make me hot..hehe...plz2...i hope our relationship will last forever..aminn

P/s : ya Allah...terima kasih atas kesihatan yang Kau bagi selama ini..terima kasih atas kebahagiaan yang Kau kurniakan..terima kasih Ya Allah...alhamdulillahh...

Posted via Blogaway

Aug 21, 2011

Update eryna



Eryna masih demam...still...xtau dah nak buat cane lg...ubat adalagi..antibiotik pun tak abih lg makan..aku nak pegi klinik lagi pun mak aku ckp habiskan ubat ni dulu...

Dah masuk hari ke 4..is it normal?ke aku je yang pk bukan2?huhuhu...kalo ikutkan hati aku,nak aje aku terbang kat eryna skrg jugak...klo bleh,ku tanak berenggang pun dgn die...

Tp my mom marah aku...katanya jgn diajar..kalo dia sakit sket2...hantar je dia ke taska...jgn ajar die manja sgt...tp naluri seorg ibu...aku tetap rs susah hati...

Korang2...bglaa tips sket..mcmane nak cepatkan proses penyembuhan ni..risaunyeeee

P/s : terasa lambat waktu bjalan arini...hmmm

Posted via Blogaway

Aug 19, 2011

Today's face



Malas nak tulis pnjang2...rupa eryna arini..monyokk je...huhu

Posted via Blogaway

Eryna n demam


Eryna tak pernah demam teruk mcm yang dia kena kali ni...semalam aku pegi 2klinik..aku mmg biasa cmni...aku tak pegi satu klinik je sbbnye aku nk jugk dengar second opinion..aku rela byr lebih sket..(aku mmg seorg yang negative thinking)

Lepas 2klinik pegi dan 2doktor ckp eryna just demam biasa2 je,baru aku rs lega sket..ye laa...penyakit skrg tak bleh buat main2...risau tau...

Tp semalam,lepas mkn ubat,badan eryna tak kebah2 demamnya...makin teruk ada laa...aku hampir2 nk bwk sikecik tu ke hospital...sbbnya dia tak tido sepanjang mlm..risau sgt2...mata die kuyu je...tutup kejap,pastu bukak balik...risau sgt2...menitis air mata aku tgk dia...beberapa kali jugak doa biar laa aku yang tanggung...kecian dia...huhuhu

Dlm pkul 4 gitu,aku bg lagi ubat(4kali sehari kan..jdnye 6jam skali kene bagi ubat) lepas mkn ubat pkul 4pagi baru laa eryna dapat tido..umi pun bleh tido..cuma eryna tak bg umi lepas die...kene peluk je smpai ke subuh...subuh baru laa dia lena...baru dpat lepas eryna...

Eryna bangun pagi ni pkul 930 pagi...terus cr aku n peluk aku..tgk tv pun nak dgn aku...risaunye umi...pkul 10 pagi td,bg ubat lagi...baru nmpk eryna sihat sket..nmpak dia aktif sket...baru laa umi lega..but still umi rs eryna tak sihat sbbnya eryna tak makan sgt..just minum milo n mkn roti ke 2keping...huhu

Skrg ni,eryna dengan mak aku(nenek dia laa)...mak aku dtg lepas aku bgtau erya demam..mak aku datang terus eryna nak ikut balik...jap lagi nk g amik dia...umi rindu eryna...huhuhu

P/s : naluri seorg ibu...

Posted via Blogaway

Aug 18, 2011

My bby eryna



Seingat aku,dah lama eryna tak demam...dr semalam lg die dmam...petang semlam die muntah...risau umi...

Mls nak g klinik semalam sbbnye biasanya lps mkn ubat demam skali,elok laa dia..tp kali ni lain plak jdnye..tak kebah2 demam nye...risau umi...

Kalau sblm2 ni,die demam pun,dia still aktif but not this time...lemau je tgk dia...nak baring je...mkn ape pun tanak...sesekali mintak air milo tp tak minum pun...risaunye umi...

K laa..nak bsiap2 nak g klinik...risaunye umi

P/s : sape tak risau kalo anak yang sedang2 elok sihat tetiba sakit..tk tau punca plak tu..huhuhu

Posted via Blogaway

Aug 16, 2011

16th ramadhan already


13 hari lagi..kalo ikut kalendar laa...kite puasa 29 hari je tahun ni..kan?hehe

Start arini,bile on radio je,kita akan dengar lagu raye aje...suke mmg suka tp ntah knape mood raya tahun ni,lmbat plak tak terasa..tak tau laa..bebanan kerja ke?aku tak pernah rs keje yang aku buat ni sebagai beban selama ni..tp lately,its very membebankan..smpaikan tgk je pun dn menyakitkan hati..aiyooo

Menu arini?not decide yet...hehe...menu2 ni aku suke tanye cik hubby sbbnye kadang2 selera die lebih besar...aku ok je makan ape2 pun..hehe..korang2 plak cane?masak ape arini?

P/s : nak abiskan 2minggu lagi...dh tak tau nk masak ape..hohoho

Posted via Blogaway

2y 2m little kiddie



Takde la pasal org lain...sikecik eryna laa..hehe..

Semalam,balik je dari skool,die ckp kat abah die "tak tau..tak tau...tak tau..bukan saya"....aku yang dgr ni gelak tgolek2...nasib baik dlm kete tak leh nak guling2 kalo tak agaknye,dah tgolek aku disitu..hehehe

2tahun 2bulan...dan die sudah boleh bcakap mcm2...dah bleh usik org..die amat gemar usik abah nye..ape pun yang dia buat,pasti ditujukan dulu untuk abah..aku?hanyalah hiasan semata2...huhuhu

Kalo dulu aku dgr je org kate,anak perempuan akan rpat dengan si ayah,   sekarang aku dah bleh iyakan kenyataan tu...aku pun pelik,walau sehari2 waktu aku,adalah sentiasa dengan eryna(kecuali waktu keje), eryna still cr abah nya...

Contoh

1. bgn tido tgk tempat tidor abah dulu... kalo takde "mane abah?"

2. Balik skoll, kiss abah dulu wlaupun aku yang g amik die kat skool.means, masuk kereta dulu,kiss abah baru kiss umi

3. Setiap masa nk abah depan mata,kalo takde,pasti die tanye..semalam cik hubby g bbuka kat luar dgn ofismate..aku n eryna jela..spanjang tunggu buke puasa tu, mulut die sebut "abah takde..abah masjid"(aku tpaksa kata abah kemasjid sbbnye kalo sebut kemasjid,die tak mengamuk nak ikut..hehe)duk atas kerusi meja mkan tu pun. Tgk kt kerusi abah n ckp "abah takde,abah masjid"...alahai anak umi...

Eryna dah bleh mbilang one, two, three smpai ten..satu, dua, tiga..smpai sepuluh...cuma A,B,C tak berapa betul lg..still tunggang langgang..hehe...Alif Ba Ta pun tunggang langgang lg...hehe

P/s : setakat ni,bila tanya eryna nk adik tak,still dia jawab tanak..huhu

Posted via Blogaway

Aug 15, 2011

Nasi lomak buah bidara



Semalam punye menu was nasi lomak..aku tak pernah masak nasi lemak secepat tu...kelam kabut tau..tp biasa nya,kalo yang nak cepat ni lagi sedap dr yg penah buat..hohoho (masuk bakul angkat sendiri)

Balik keje dah pkul 5..oleh sbb cik hubby request nasi lomak + ayam goreng, tpaksa laa ke pasar skejap..cr santan n ayam...santan dlm freezer tak best buat nasi lomak..ye tak?hehehe

Smpai rumah je dh dekat 630...ada sejam je ms nak buat semua...agk2 sempat tak?hahaha..

Mula2 keluarkan ikan tenggiri dulu dr frezer,pastu basuh beras,masak nasi...pegi solat asar dulu(gile lambat solat semalam) siap solat,tumis bawng lada...smentara tu, basuh ayam...perap ayam dengan garam kunyit dulu...elok2 siap perap ayam,smbung masak kuah tumis..masukkan air asam jawa,biar je die mdidih...bile ikan dh defrost,kukus ikn dulu...hehe..

ms kukus ikan,kuah tumis td dah kering dan pekat..tutup gas dulu..hehe...smentara tunggu ikan siap kukus,gorng ayam yang di diperap td (mcm rncngan masak masak plak)hahaha

Siap kukus ikan,bukak gas blik masukkan dlm kuah tumis...masuk air sket,letak garam gula...siap...nasi n ayam pun dah siap msa ni..tgk jam ada masa 10minit lagi,goreng bilis...hahaha

Siap lah sudah nasi lomak sejam ku...haha...cuma kurang satu je,telur lupe nk rebus..hehe...takpe laa...yang penting siap..kan?

Eryna makan banyak..die mmg suke mkn nsi lomak ni...faveret laa kononnye..hehe...cik hubby pun suke jugak...heheh


P/s : arini cik hubby bbuka kat hotel felda...aku?hmmm...dirumah jelaaaaaa

Posted via Blogaway

Aug 14, 2011

14th ramadhan


Mlm ni,bulan mesti chantekk...huhu...

Psiapan raya?aku tak brape exited nak raye tahun ni(tp meja makan dah beli pun...hahah)..kenape?sbbnye keje menimbun...aku nak sgt siapkab before raya tp mcm mustahil...hohoho

Cik hubby dah bgtau,dia nak amik cuti 4-8 sept..means,2minggu cuti hokay..aku?nak pk pun malas...hahah...bley gitu?

Keje..keje...keje...smpaikan aku bosan tgk drawing2 ni sume..dah setahun dah projek ni..tak siap2 jugak...hopefully ada laa bonus raya tahun ni...kalo tkde jugak..sape laa aku untuk kate pe2...hahah...kite tunggu jelaa nnt ye...^^

Korang sume..jom laa kongsi perasaan korang ramadhan tahun ni...aku?huhuh...bercmpur gaul...ramadhan tahun ni lebih teratur dari sblm2 ni...itu yg lebih pnting...

P/s : raya tahun ni mesti rmai yang tanya bile nak tmbah agi satu...huhuhu

Posted via Blogaway

Aug 13, 2011

Nikmat kesihatan


Alhamdulillah...tahun ni punya ramadhan,kami anak beranak diberi kesihatan yang baik..setakat hari ini,ku belum lagi dengar keluhan dari cik hubby or melihat eryna dlm kdaan yang kurang memuaskan..

Eryna yelaa..dia tak puasa..stiap hari adalah hari bermain untuk dia...hehe...tak kenal erti penat...bergerak dan terus bergerak..huhuu

Cik hubby pun,alhmdulillah...kalo dulu aku penah cerita yang cik hubby sakit pinggang kan,ramadhan ni,aku tak dengar lagi dia mengeluh sakit...aku bsyukur kepadaMu ya Allah...

Normal kan bg seorang isteri akan gembira dan bsyukur bila suami dan anak diberi kesihatan yang baik...wlau sesekali aku rs penat mmasak,tp bila semua tu bbalas dengan kesihatan yang baik untuk suami dan anak,aku puas...aku sggup masak setiap hari untuk mereka...insyAllah...

Lgpun,mkanan dikedai atau pasar ramadhan ni,tak smua yg sedap...kadang2 nmpak je cntik..tp lansung takde rs..huhu...dahla mahal..tp tak bleh jugak salahkan mereka yang mjual,sbbnya bahan mentah nya sendiri yang mahal...tak caye?pegi laa kedai tanya ayam brpe sekilo skrg?rm9/kg..dulu dlm rm7/kg je...huhuhu

Semalam punya menu,nasi minyk...rajin kan aku masak untuk cik hubby..hahah..takde maknanya...mak mertua aku yang masak..anak2 ada balik bukak puasa kat rumah dia,masak sedap sket...ye laa..ini laa naluri seorang ibu..kn?^^

Jd sahur pagi ni pun,aku tapau yang mak masak je..baik punye menantu..heheh..

P/s : bila buat entry lepas subuh,ayat terus jd tunggang langgang...ngantuk..cuba untuk tak tido after subuhh..huhu

Posted via Blogaway

Aug 12, 2011

Jumaat mendung


Semalam punya menu cuma megi...hahah...sabo laa ye semua...aku pun tak reti nak ckp mcmane selera cik hubby aku ni..semalam, bila ditanya, nk mkn ape bbuka ni?die spontan dan selamba jawab...buat megi pun best...cuma, buat special laa..letak sayur byk2.letak telur...jd laa seperti gmbar diatas...hahaha

Harini plak,blum difikir lagi..balik bbuka rumah mak aku pun best ni..hehe...korang plak ape cite?masak ape arini?

Arini hujan plak dibumi k.terengganu ni...dah lama rsnya tak hujan mcm ni..bantal asyik mmanggil je dr td.tp sikecik eryna plak tanak tido...tpaksa laa layan sikecik..hohoho...

Cik hubby ajak g beli bj raye...bukan untuk aku..bukan jugak untuk sikecik..untuk dia laa..ahahaa...sbb katanya,kene g bli awal2.nnt serabut dgn org government lepas diorg bleh bonus..huhu...jgn salah faham..kami pun xdapat bonus lagi..tpaksa laa korek simpanan dulu..huhuhu..takpe laa...setahun kami mnyimpan,waktu2 mcm ni laa duit tu dperlukan..^^

Ape lg nk cerita?korang laa cite...aku bace k?time for blogwalking...

P/s : lama dah tak buat bw secara besar besaran...huhuhu

Posted via Blogaway

Aug 11, 2011

Need my SOUL



My Soul...

Dah lama aku tak update blog...sbbnye takde MOOD...

1. Kat ofis keje byk...tp takde mood nak buat...hmm...byk benda nk cerita tp bukan kat entry ni..pasal ofis ni pnjang ceritanya...jd nnt aku cerita dlm entry lain

2. My parents dah blik dari umrah...alhmdulillah,semuanya sihat...semangat aku pun masih lg belum recover since parents aku balik aritu..penat wehhh

3. Rumah?alhamdulillah...walaupun bonus kami belum tau dapat ke tak,kami masih mampu mbeli sesuatu untuk rumah kecil kami...agak2 ape yg kami beli ye?sofa?salah...salah...meja makan..alhamdulillah..tq Allah

4. Eryna...the sweetest thing happened in my life...sayang kamu tau...puasa?not at all..yg dia pandai,minum solivite depan kami...mkan mcm2..minum susu...mkin nakal kmu ye...huhuhu

P/s : 2kali aku edit post ni..tensennyeee

Posted via Blogaway

Aug 6, 2011

Night



Arini takde mood nak update blog...ngantuk dah...huhu...gmbar laa skeping... Enjoy ur holiday buat mereka2 yang masih lg cuti esok..buat mereka2 yang dah masuk keje esok, macam aku, selamat mjalankan tugasan2 yang diberi dgn penuh amanah...

Esok bermula kesibukkan yang luar biasa bagi aku...hopefully sibuk ni tak smpai ke raya laa ye bos...hehe...

P/s : my wishlist for this hari raya...meja makan...plzzz sayang..plzzz

Posted via Blogaway

Aug 5, 2011

Miss my sahur



Semalam punye menu berbuka is mee kari..just like lm gmbar tu..cuma tu bukan yang kami mkm semalam..hoho

Tak amik gmbar semalam sbb aku merajuk dgn cik hubby (merajuk yang tah pape...hohoho)

Pagi tadi plak tak bangun sahur..bukak mata je dah pkul 6pagi..sabo ajelaa..haha..sume org pun mcm lemau je sensorang...hahaha...sorry laa semua..tak tersedar plak pagi tadi...heheh

Arini plak,tak tau laa nak masak ape...baru masuk hari ke lima..otak dah tak bleh pk dah...hehe...korang plak cane?

P/s : kang buat sandwish sardin je kan baru tau ni..hahaha

Posted via Blogaway

Aug 4, 2011

Terima Kasih Sayang

ingat tak entry INI yang pasal nk beli HP baru tu??

htc-desire-hd_thumb[2] gmbar dlm entry lepas...

mesti ingat kan??actually dah masuk 2bulan lebih dah aku pkai tepon baru...nak bcerita kat korang, rs malu..ye laa...kang ada yang kata aku menunjuk plak..tp skrg ni, most of my entry will publish by my HTC Desire HD..^_^

TQ Allah sbb bg rezeki lebih sket kat kami tahun ni...Alhamdulillah...TQ jugak buat cik hubby yang tak penah lupa kat wife die yang mengada2 ni...heheh...

jd skrg aku pkai 2hp...jgn ditanya kenapa aku pkai byk sgt...bukan rmai org tepon pun...nak dgr hp aku bbunyi sehari sekali pun susah..hahah...knape pkai 2??alaa...satu nombor tu ofis yang bg...nombor je ok...tepon beli sendiri..sape laa aku ni ofis nak belikan hp..hahaha...satu lagi of coz laa family punye..yang pelan 1+5 celcom tu..jd takde laa mbazir sgt...hehehe

jd HP lama tu aku letak simkad yang nombor ofis...yang baru ni aku letak yang family punye...^_^

2i love both my HP...mmuahh 

1HP dua beradik...hehehe 

terima kasih buat cik hubby...i tak mintak u beli pun..tp u yang beria2 nak hadiahkan untuk i..i terima aje..TQ sayang...

p/s : hp ni sebagai hadiah setahun tahun ni..jd, anniversary punye hadiah pun ni la..besday punye hadiah pun ni la...hehehe..^_^

4th ramadhan



Skejap je masa blalu..ari isnin ni,parent aku balik laa...semalam aku ada terima mesej dari my mom..katanya

"Slm. Bee, kami dah selamat umrah. Skrg berada dlm masjidilharam untuk solat asar. Tinggal tak jauh. Alhamdulillah kami sihat semuanya. Slm untuk semua"

Tetiba menitis air mata aku...alhamdulillah..semua sihat..aku sentiasa doakan mereka sihat sepanjang berada di sana..

Sahur pagi td aku mkn nasi n sambal daging je..cukup laa untuk aku..tp untuk cik hubby n my lil bro,ada gulai daging yang mak mentua bg semalam, then goreng ayam sket...heheh...

Bulan2 puasa ni,byk laa pk pasal makanan...kan2?korang tak ke?aku ni almost tiap2 ari (padahal baru 4ari puasa) pk nak mkan ape arini...bukannye pk nak baca surah ape arini ke,nak ke masjid mana mlm ni ke...hohoho

Penah tak korang tfikir yang bangun sahur ni adalah latihan bagi tubuh kita untuk bangun mlm...jd,klo laa kita dah tbiasa bgn pkul 4 5 pagi,bukan bulan rmadhan pun,pasti bngun jugak..jd alang2 dah bngun,ape salahnya amik air smayang n smyang tahajjud skejap..bukan lama pun...mula2 buat 2 rakaat..lama2 sure dapat buat lebih..huhu...

Tahun lepas punya ramadhan,sempat jugak laa aku buat 2-4 rakaat..tp abis je ramadhan,aku tak buat dh..pmlas punya manusia..kn?heheh...tahun ni pun aku blum smpat buat lg..niat nya dah ada,tp penyakit M still ada..huahuahua

Pagi td punya sahur,eryna bangun sama...so,pepaham jelaa kalo dh sikecik tu ada...umi nak makn pun tak senang..huhu...tp takpe,meramaikan majlis..hehe...

P/s : aku suka khamis..sbb esok dah cuti..heheh

Posted via Blogaway

Aug 3, 2011

3rd ramadhan



Haishh..baru 3 hari puasa,dah tak tau nak masak ape...ish..ish...ish

Semalam punye menu, nasi ayam je...cukup laa untuk kami..tu pun dah rs penuh meja..mne tak penuhnya..satu bekas untuk satu lauk..ayam satu bekas..salad satu bekas, timun satu bekas, tomato satu bekas, smbal satu bekas, kicap satu bekas...cuba kira brape bekas ada atas meja...hahahaha

Tp, takde bukti nak letak kat blog nih..tak sempat nak amik gmbar bila dah siap2 hidang..sbbnye siap je sume, baru nak duduk, azan pun bkumandang...trus ngap kurma dan air tebu yang manis gile...terus lupa nak snap gambar...hahaha...

Takpe laa..aku tau, pembaca blog aku sume ni bleh bygkan mcmane kdaan meja waktu...sila bayangkan sendiri ye..hehehehe

Arini punye menu?beli je..nasi putih kuah banjir..pun tak sempat amik gmbar..haha...betapa aku ni pemalas..hahah...

P/s : bila dah kawen ni,susah jugak laa nak masak ikut selera sendiri... ^_^

Posted via Blogaway

Sempadan negara...

WORDLESS WEDNESDAY LAGI...JOM LAYAN GAMBAR

22

Turki dan Greece

1

Holland dan Belgium

2

Sepanyol dan Portugal

3

England dan Scotland

4

Algeria dan Morocco

5

German dan Czech

6

Spain dan Perancis

7

India dan Pakistan

8

USA dan Mexico

9

Kanada dan USA

10

Paraguay, Argentina dan Brazil

11

Europe da Asia

 12

Bosnia dan Croatia

13

Bosnia dan Croatia

14

USA dan Cuba

 15

Itali dan France

 16

Malaysia dan Indonesia

 17

Korea Selatan dan Korea Utara

 18

India dan Nepal

19

Uzbekistan dan Turkimenistan

20

Arab Saudi dan Yaman

21

Sweeden dan Norway

P/S : sume tempat ni pun aku tak penah jejak..huhuhu...kecuali malaysia...^_^

Wordless Wednesday

HAHAHAHAH...

1 1

22

 3 3

4 4

55

 76

 87

 9 8

10 9

11 10

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...