May 31, 2011

Selasa = Suram

suram je pagi selasa ni…walau dah masuk tengahari, masih terasa sejuk nye..(padahal aku duk dlm air-cond) hhahahaha

ingat tak entry INI??pasal aku nak tukar talipon tu…heheh….cik hubby dah berkire2..duit simpanan dah cukup nih…tp belum beli lg…just berkire2 je baru…hehehe…

tp nmpak nye cik hubby betul2 berkenan HTC Desire HD ni…

htc-desire-hd_thumb[2] aku??ok je mane2 pun….kite tunggu jelaa minggu depan ke 2minggu lagi…ada laa tu smpai kat tangan aku mane2 satu…

ok laa pasal HP..aku nak cite pasal sikecik eryna plak…eryna dah mula minum susu formula kat rumah…dah seminggu kot…aku lega…cik hubby pun lega..sebbnye?sebabnye, die yang mintak sendiri..aku tak paksa pun…alhamdulillah…sepanjang umi jaga kamu, kamu baik sekali…cuma perangai nakal kamu kadang2 ada jugak buat kami pening…hehehe

aku penah jugak baca satu artikel(lupe dah mane aku baca) bile umur anak kite dah masuk 2tahun, biasanya susu ibu jd sedikit masin dan tak sedap kot..thats y, ada sesetengah kanak2, bile rs tak sedap ni, die mintak yang lain…mcm eryna, bile aku tanye nape nak susu botol?die mesti jawab susu umi dah habis..hehe(agaknye production susu aku dah makin kurang..thats y kot…kan??kan??)

takpe laa…lgpun, eryna dah masuk 2tahun bulan 6 ni…jd aku dengan rela hati, lepaskan die minum susu yang die nak..ape2 saje…^_^

p/s : dah nak masuk 2tahun dah eryna??nak celeb ke tak eh??hadiah ape nak bg tahun ni ye??

1…2…3… tukar!!!

jom2 komen template blog aku yang sudah diubah ini…tang header tu mmg belum dapat diupload lg sbbnye tak siap lg…

arini, aku bz + tak bz sgt (cane tuh??heheh) ada laa time2 relax nye…so..sape2 nak aku terjah blog die, sila2 laa komen ye…^_^

1 gmbar sikecik eryna dan cik hubby…^_^

p/s : aku tak pandai nak deco2 blog nih…buat simple je laa..heheh

May 30, 2011

FunFair Shahbandar, Terengganu

aku tak tau laa bile startnye n bile abihnye funfair ni…yang aku tau, sedar2 dah ada benda2 tu kat kuala terengganu nih…

baru2 ni, cik hubby dengan semangatnye ajak pegi..kononnye nak tgk2 je…sekali, sikecik eryna nih nampak terminat plak dengan kuda yang pusing2 tu…kecian plak tgk dia…lgpun eryna tak penah mengamuk nak ape2..kalo dia kata die nak, tp aku n cikhubby tak bagi, die diam jelaa…paling kuat pun, menangis..tp biasanya tak larat laa…

tp bile tgk funfair tu, aku pk, bukan selalu benda ni ada kat terengganu…jdnye, kami pun pejam mata je laa abiskan duit kat situ…nasib baik, sikecik eryna cuma nak naik kuda tu je…yang lain bile tanye nak naik ke tak..sume die jawab tanak…hehehe (jimat duit aku…)

1 peluk kuda tu mcm takmo lepas…heheh

2

kisah Hari Guru

dah 2minggu cite nih tertangguh…heheh

jgn tak tau eryna pun ada cikgu jugak(budak2 skrg mmg cepat dapat cikgu…aku dulu, 6thun baru kenal cikgu..heheh)

19mei aritu, taska Rossa, terengganu ni buat ari guru ceritanya..aku tak pegi laa plak amik gmbar ari guru diorg tp pening laa aku duk pk, nak bg hadiah ape laa kat cikgu die nih…lgpun aku tak brape pasti laa plak rmai mane cikgu kat situ kan…kang kalo aku beli tak cukup kang, ada yang terasa hati…jdnye, cik hubby pun memberi cadangan yang paling bernas dan paling senang…ape??beli kek jela sayang…hehehehe

aku bwk sikecik eryna beli sendiri kek untuk cikgu die…agaknye yang mcmane yang die pilih??haruslah yang ada teady bear n pokok2 yang byk atas kek…pening umi…heheh…nsb baik sempat amik gmbar..heheh

blog

p/s : pagi nak antar ke taska baru perasan, atas kek tu ada pkataan happy bday…hantam sajelaa labuu…hehehe

aku perlukan sesuatu yang baru

nmpak gayanye…blog aku dah mula bersarang…dah berkulat dah kot nih…aiyoo…

kenapa ye?

  1. penat kot??mcm tak penat sgt…hmmm
  2. byk keje kat ofis?? rs sblm ni ada jugak keje…tp takde laa smpai tak sempat update blog…
  3. kering idea??byk ideanye…cuma tak mcurahkan ke blog je
  4. mlas??ni laa jawapan yang sepatutnye..hahaha

hahahaha…aku perlu perubahan nih…mungkin dah bosan tgk template nih…cr lain laa plak…reka header best sket…kan??

ape pendapat korang??

May 16, 2011

BEN ASHAARI BICARA CINTA SEKALI LAGI

santai ben ashaari 5

knape aku minat nak join segmen ni??hormon kot…ntah kenapa lately, aku mcm jiwang sket…jiwa pun sensitif je…hehe

oleh sbb segmen ni memerlukan pendapat tentang pcintaan, aku nak komen yang CINTA SBLUM KAWEN lebih sesuai kot pada zaman skrg…kalo ikutkan, zaman dulu lain…org dulu2 keje nye berkebun, petani, nelayan etc. zaman skrg, stakat sebut dimulut tu, belum tau..aku bleh kata, aku keje manager…blajar oberc dulu…hehhehehe….kang tak pasal2 kawen dgn pengedar d***h…ke tali gantung laa…cepat dapat title janda plak..huhuhu

kalo tanye pengalaman aku??pengalaman yang paling tak dapat aku lupe, dugaan aku bile aku buat keputusan nak kawen dgn cik hubby skrg…(u jgn mrah ye, i cite sket2 je)…besar dugaan kami…dengan kehadiran org ketiga yang tgila2 kan cik hubby(ape laa yang dia berkenan sgt-hahaha)..siap dgn niat jahat dari org lain yang cuba buruk2kan aku depan mak cik hubby(skrg dh jd mak mertua aku dah)…cmpur plak dgn cik hubby masa tu, amat2 sabar dgn kerenah org sekeliling…dah jodoh aku dgn cik hubby kan?byk mana pun dugaan kami masa tu, kami lalui dgn hati yang sabar….i sayang u tau..hehehe…

yang penting, cinta paling agung adalah cinta pada ALLAH…

cintakan dunia, dunia akan musnah

cintakan kumbang, kumbang akan lari

cintakan bunga, bunga akan layu

cintakan manusia, manusia akan mati,

cintakan Allah..itu pasti kekal abadi…^_^

p/s : nak join, klik je kat banner tu atau SINI

sabun mandi untuk…

kalo dulu, tarikh 16hb mei setiap tahun..mcm2 laa agenda nak buat kononnye nak suprisekan guru2 kat sekolah…
masa sekolah rendah, mane laa reti sgt nak buat ape2 kan..tp tetap nak bg hadiah jugak…hadiah yang paling aku tak bleh lupe, aku bg sabun mandi kat cikgu…aku lupe laa nama cikgu tu…kalo2 laa cikgu tu baca yang aku tulis ni, sorry ye cikgu…ape bleh buat, masa tu rs bangga gile bleh bg sabun tu kat cikgu…rs BANGGA gileeee..hehehe…korang2 masa sekolah rendah bagi ape hadiah hari guru ekk??
bile aku masuk sekolah menengah, dah matang dah sket..oleh sbb aku ni bersekolah di sekolah berasrama penuh, selalunya setiap kali hari guru, mesti ada kelab2 (kelab sukan ke, persatuan usahawan muda laa, ape2 jela) yang jual hadiah2 ni…contoh hadiah yang dijual??alaa..mcm laa…ada bunga..kad ucapan…ada satu tu, kalo aku tak salah laa, dia jual jubin yang dilukis…mmg cantik…masa tu, abis duit jugak laa nak membeli…tp tak kurang jugak pelajar2 yang amik ksempatan, beli bunga untuk awek…siap ada org hantar ke kelas tu yang best tu…sape yang dapat dari peminat misteri, mmg glemer laa masa tu..hahaha
weh, cerita dah cmpur2 hal lain ni…tp kalo ingat balik, mmg nakal laa..kelakar gile…siap ada yang gaduh2 pun ada..ye laa, dah tempah tp hadiah tak sampai…camane??hehehe
ape2 pun, aku nak ucapkan
  • kepada semua guru2 Sekolah Kebangsaan Putera Jaya, Setiu, Terengganu, terutamanya yang mengajar aku pada tahun 1991 hingga 1996 (sorry cikgu…kbanyakkannya saya lupe nama)
  • kepada guru2 Maktab Rendah Sains Mara – Yayasan Terengganu Besut, Terengganu pada tahun 1997-2001
  • kepada rakan2 sebaya, sesekolah, junior, senior yang sekarang ni dah jd cikgu, atau bakal cikgu atau suami, atau isterinya cikgu atau ibu ayahnya cikgu…
SELAMAT HARI GURU!!
semoga cikgu2 semua sentiasa dikurniakan rezeki yang halal, juga buat cikgu2 yang mengajar saya tu, halalkan semua ilmu2 yang cikgu bagi pada saya..insyAllah ilmu tu, akan saya guna sehingga akhir hayat saya..dan juga insyAllah akan saya turunkan juga ilmu itu buat anak2 saya nnt(insyAllah)…
p/s : sekolah dulu, aku ni bleh dikatakan terkenal dikalangan guru2 dan murid2 jugak sbbnye, aku ni budak bising..dan budak nakal kot…huhuhuhu

Antara Dua Darjat

cute-animals-12 gambar hanyalah hiasan…amik dr mr. google…TQ
kenapa mesti ada istilah pangkat dan darjat ni??
ntah kenapa, aku rs seperti kehilangan seseorg dlm keluarga aku…
kalaupun kamu seorg dato’, To’ Puan, Datin, Tan Sri, Puan Sri, walau kamu adalah anak2 mereka sekalipun, jgn laa rs tinggi diri sangat..knape??sbbnye antara kamu dgn kami bezanya cuma pada nama…darah tetap sama merah…masih berpijak dibumi  yang sama…malahan, mungkin kami lebih baik dari kamu dari segi kekeluargaan dan kasih sayang….
hanya sbb aku cuma seorg insan biasa, yang kawen dgn seorg pegawai biasa, pkai kereta biasa2, tinggal menumpang rumah org tua, dan takde baju2 lip lap macam kamu, aku juga ada perasaan…aku juga punya hati…
seseorg dari keluarga aku bakal masuk dlm keluarga kamu…smoga org itu tidak terlupa bahawasanya dia ada keluarga yang besar disini nnt…
knapa aku bleh rs begitu??sbbnya, sidia dlm keluarga aku adalah seorg teman rapat aku sejak dari kecil…aku doakan kamu bahagia nnt..jgn lupekan kami ye…
p/s : bahagia datang dengan usaha…^_^

May 15, 2011

Cun!!

sape cun??aku?aku mmg cun..hahahaha….
skrg ni bukan nak cite ape2 yang cun..aku baru je tonton cite cun!..alaa…cite yang maya karin ngan remy ishak blakon tu…
giler suke tgk cite ni..sape2 yang nak relax2..sila la tonton cerita ini…heheh
poster-cundan sblm tlupa, gmbar aku ngan eryna yang cun…^_^
 5

penat…

aduh…hujung minggu yang penat…nak tau pasal ape??aku tunjuk gmbar je laa..malas nak bercerita….

1 malam sblm pegi rumah pengantin perempuan untuk majlis akad nikah

2majlis akad nikah malam jumaat 12/5/2011 

3majlis hari sabtu 14/5/2011 

majlis smbut menantu, hujung minggu ni…mls nak cerita panjang2…aku masih dlm kdaan penat…penat melayan sikecik…penat hujung minggu pun masuk ofis…penat menjahit manik malam2 permintaan mak2 dara sume…aduhai….penatnyee…. sminggu je lagi..lps sminggu ni, aku nak REHATTTTTTTT

p/s : asal hujung minggu je, ada je benda nak buat…aiyooo…bile bleh REHAT??

May 10, 2011

bird…

aku mlas nak cerita byk sbb aku takde idea..hahah…

dipendekkan cerita, dibelakang rumah aku, ada burung buat sarang, dan dah ada anak pun…eryna melompat2 tgk burung tu bg makan kat anak die…cute gile..^_^

bird tak nampak??

bird4tak nampak lg?? 

bird3 dah nampak kan??hehehe

bird1 gmbar ibunye…

tp gmbar ibu bg makan kat anak dia, tak sempat nak amik…so cute…aku tak penah tgk live mcm ni..rs exited gile…(bukan eryna je yang lompat2..umi pun) hehehehe

p/s : aku tak tau laa nak ckp ape kalo terdengar pasal org buang anak…hmmm…burung pun pandai cr tempat berteduh untuk anak dia…siap cr makan lg…sedar2 laa…hmmm

May 5, 2011

TERLUKA…

sedangkan lidah lg tergigit, inikan pula suami isteri…
teringat plak pepatah melayu ni…pagi2 lg, aku dah rs tak sedap ati…hmm…
gaduh??biasa laa…ragam suami isteri pada 5tahun pertama perkahwinan(org kata..)…mcm2 hokay…aku baru 3tahun kawen…masih dlm perkenalan lg nih…sabar ajelaa…
cuma aku tak paham kenapa lelaki suka salahkan kami2 kaum perempuan bila satu2 kejadian berlaku tanpa dirancang…bukan sengaja buat pun…maafkan laa sebagaimana mcm kami maafkan korang setiap kali korang buat salah tp tak reti pun nak mintak maaf
kalau laa dia baca blog aku arini…betapa terluka nya aku pagi ni…sabar ajela…dah nasib kaum perempuan…yang penting, aku tau, Allah sentiasa bersama kami…dugaan ni sume mematangkan kami…insyAllah…
p/s : ckp pasal matang…mmg lelaki ni lambat matang…kan??

May 3, 2011

hari ini dlm sejarah..

keje aku sume dah siap before lunch hour…percaya tak??hahaha..petang ni adalah masa untuk menulis(kalo ada idea best laa) dan jugak menerjah blog kawan2..

update on eryna..

  • start dari bulan lepas, ape saja yang keluar dari mulut org depan dia, sume dia ikut..aduhai anak umi yang sorg nih…
  • mula exited bile tgk lorry dan bus…mula nak mengamuk2 nak naik…plz eryna plz…pening umi melayan kamu…
 skul bas kartun
  • kalo pegi rumah toki die, die pasti main dgn hebatnya dgn spupu2…dah tak nampak umi dah time ni…tp kalo tanye nak tido rumah tok ke?jawabnye tanak plak…hehe
  • dah pandai solat…tau kene angkat takbir dulu..pastu bdiri skejap, pastu ikut je org buat…heheh…paling kelakar bile nak sujud..meniarap mcm askar je…heheh
solat
  • masih belum berhenti menyusu..cuma bila di taska, dah cmpur susu lain dah…
  • lebih sayang abah dari umi(sbbnye kalo tak jumpe abah sehari, mesti cari je..kalo tak jumpe umi, takpe plak…huhu)tp umi ngan abah sayang eryna walau macamane pun
p/s : lmbtnye jumpe hujung minggu plak…rs nak ajak eryna main dkt playground nih…^_^

May 2, 2011

kepenatan di hujung minggu

blogwalking lg gamaknye arini….
kalo org lain, cuti bleh jugak rehat2..aku??
sibuk2…hujung minggu je masa aku nak berjalan ke rumah mertua dan rumah mak aku…jd,hujung minggu aku sentiasa padat..hujung minggu pun kuo pagi balik malam jugak…mcm ari keje jugak laa..beza nya, kalo keje before 8 dah kuar…balik pun before 8…kalo weekend, kuar after 8, balik pun after 8 jugak laa kan??hahahaha
tp dlm banyak2 hujung minggu, kali ni aku paling penat…penat mcmane ye??lansung takde masa duk rumah..balik adalah nak tido je…mcamano??sabo ajelaa….
bangun pagi ni..dah isnin ke??aduh…tak puas tido lg ni… :((
arini keje sekadar keje…takde semangat dowhh…hmmmmmm
aku pun dah tak tau ape yang aku merapik…nak blogwalking lg laa arini…jom join aku terjah blog kawan2..^_^
p/s : lupe nak bgtau, aku keje di terengganu..bagi sape2 yang tak tau laa…jd, arini dah keje hokayy…huhuhuhuhuh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...