Dec 29, 2011

Demam berpanjangan

Dh 4 hari aku demam ni...bile demam panjang2 mcm2 laa yang timbul...badan pun ada perubahannya...nak cerita pun rs malu...huhuhu

Jd aku tak bleh nk buat entry panjang arini..sbb aku takut...takut...takut...nak g klinik plak petang karang..ape2 pun kata doktor,aku kene bersedia untuk terima...

P/s : ya Allah...Kau jauhilah aku dr penyakit2 merbahaya...aminn

Dec 27, 2011

Penstrukturan baru SATU

sekarang sedang berlansung interview penstrukturan baru Syarikat Air Terengganu Sdn. Bhd..cik hubby pun interview juga.

Aku tak kisah samada die dpt job tu ke tidak..sbbnya dpt or tak dpt,job lama die masih menanti untuk die..cuma kalo dpt tu,gaji lebih sket...keje pun takdelah kat luar pejabat sgt...wiken pun tak terganggu...skurang2nya bleh laa rehat..kan?hehehe...

Aku sentiasa doakan yang terbaik untuk kami suami isteri dan anak...ape2pun keputusannya,aku yakin itu lah yang Allah dh atur untuk kami anak beranak...insyAllah...aminn


Dec 26, 2011

Sakit tubuh

Agaknye dh lama aku tak g jalan jauh...tp weekend aritu mmg tak.lekat kat rumah pun..maybe sbb tu kot aku sakit tubuh ni..huhuhuh sabo ajelaaaa

Mlm jumaat tu cik hubby kene tahan kat wad...tuan.punye badan bukan sakit pun,org yang.meneman diwad yang sakit badan..hakhakhak...mane tak sakit...bukannye ada katil untuk aku...untuk pesakit ajelaa...hehehee...nak menyibuk pun tak muat katil...kecik betul katil kat KTS tu..huhuhuhu

Ari jumaat aritu mak mntua aku buat bubur asyura..yum yum...sempat jugak laa tolong kaco...penat jugak weh kaco tu..hehe..pengalaman baru..mane penah buat..hehehehe..lgpun baru je balik dr hospital,terus kaco bubur asyura plak...mane tak penat..kan?



Gambar amik dr mr.google..hehehe

Ari sbtu plak,aku g kerteh..tgk wayang...mls lg nk cerita pasal wayang tu..nnt2 laa...bleh?heheheh...penat jalan jauh plak..pegi tghari,balik mlm..pkul 2pagi baru smpai rumah..sbtu plak sibuk g jalan tgk baby..keje gile..hakhakhak...

3hari cuti lebih penat dr 5hari keje..mcamane tu..heheheh...



Gmbar eryna n bby cik yani (ahmad hadif rifqi)...

P/s : jeles tgk kawan2 branak...haishhh

Dec 25, 2011

Happy holiday

Aku yakin,org yang baca blog aku ni sume tak smbut krismas..bukan glemer sgt pun..hikhik...tp yang pasti,semua bercuti..kecuali mereka2 yang tpksa bekerja..huhuhu...

Buat ape cuti kali ni?aku?semalam aku g mesra mall...pegi tgk wayang...ye laa..kat trg ni mane ada panggung...ada kat mesra mall tu je satu..sanggup tinggal eryna,sanggup drive 2jam just for tgk movie...

Rsnye last time aku tgk movie masa mula2 kawen...means 3 tahun lepas laa lebih kurang...hohoho....masa tu tak mengandungkan eryna lg...bleh laa...once pregnant,mls nk gerak kan...pastu branak,eryna plak menyusu...oleh sbb aku sayang eryna lebih dr aku sayang movie2 fav aku,aku buat derkkk je..sabo ajelaa...hehehe

Semalam masa pegi pun,teringat2 eyna...mane penah aku tinggal eryna dgn sesape...nnt eryna dah besar sket,umi bwk ye sayang...bukan tanak bawak,takut die bosan...kat rumah pun tak tgk tv,mcmane nk mengadap wayang smpai 2jam kan?tu yang aku pk..kang tak pasal2 eryna buat wayang sendiri kat belakang...bguling2 atas lantai..hohoho

Aku tgk cite ape?of coz laa bukan ombak rindu...walau teringin jgk nk tgk,tp mcm aku ckp dlm entry sblm ni,takut tak seindah yang disangka...huhuhu....aku tgk MI4 dan sherlock holmes....2 cite straight hokay...pkul 7 mlm masuk sherlock, pkul 930 plak masuk MI4...mcm lepas gian plak..hakhakhak

Nnt laa aku cite preview kedua2 movie tu...ye?skrg aku nak g iron baju untuk keje esok..hehe..selamat bercuti semua....




My sis in law tgk cite ni...hehe...alif ba ta...alif ba ta..alif ba ta

P/s : pada aku, cite SH lg best dt MI4 kali ni...hukhukhuk...

Dec 23, 2011

Kuala Terengganu Speciallist

Skrg ni cik hubby ngan aku duk kat KTS ni...sakit ape?bukan sakit sgt pun...cik hubby je..ada ketulan bawah leher...semalam g check klinik,doktor buat surat suh datang cini..



Die sihat aje..tak caye?tgk gmbar ni



Siap main game lg tu..hohoho...semalam dah amik darah,dah buat CT scan...result darah dh keluar...alhamdulillah..semua ok...cuma CT scan je belum...katenye arini...hehehe...menunggu jelaa....

P/s : alhamdulillah aku tergerak hati nk amik insuran aritu...sekurang2nya tak perlu menunggu lama untuk result ape2 ujian...^^

Dec 22, 2011

Kembali bersiaran

Assalamualaikum semua...sorry sebab dh lama menyepi...

Alhamdulillah...my lovely gadjet dh dpt dh..heheh...bleh laa bersiaran siang malam lepas ni...jgn lupe jenguk ye...hehehehe

Meh nk cerita pasal customer service maxis centre(MC) ngan htc(HC)...kalo laa sesape yang keje kat dua2 tempat ni baca entry aku ni,sorry laa ye..bukan mengutuk..just nak bercerita untuk ingtan aku sendiri...huhuhu

As semua readers2 yang baca blog aku tu tau,gadjet kesayangan aku ni tak bleh nak charge kan,so,aku g laa maxis centre...ye laa kan,aku amik dengan die,mesti laa bile ada masalah aku cr die...kan?bile aku ckp prob htc aku ni,org maxis ckp,aku kene call htc sendiri...aku mcm tkejut mula2 tu..tp tanak laa melenting..aku ok kan aje...

Aku pun g klinik sbb aku tak sihat masa tu...balik klinik,aku call htc...sekali tak angkat...dua kali tak angkat lagi..masuk tiga kali tak angkat,aku pun naik angin..hehehe...dhlaa aku tak sihat,lg laa naik angin..aku pun dengan tak malunye,call maxis careline...cerita masalah aku dr awal smpai akhir...

Yang lebih buat aku naik angin,budak maxis tu ckp sepatutnye maxis centre bleh tolong hantarkan gadjet aku ni kepada htc...hohoho...terus aku melenting...dengan pantas aku g MC kuala terengganu ni...

Sekali lagi org MC suh aku call HTC sendiri...aku pun ckp sy nak jumpe pengurus awk...panggil sekarang...jgn main2 dgn aku...hahaha...bdebar jugak aku..kang yang turun tu cha ya nun alif pastu marah2 mampos..hehehe...

Lebih kurang 30min jugak laa nk tunggu manager die turun...sekali turun,yang namanya irfan dan baik sungguh..terus hilang sakit ati dan turun laa darah aku..hehehe...rupanye mmg sepatutnya customer sendiri call htc sbbnye die mmg akan amik gadjet tu dr rumah dan akan hantar sendiri ke rumah kita...en irfan pun tolong aku call HTC tu...selesai masalah...

Dan inilaa htc ada dengan aku sekarang...terima kasih en irfan sbb tolong aku...sungguh aku saspek laa en irfan ni...mmg patut pun die jd asst. manager...aku plak yang malu sendiri...tp aku tetap argue knape masa aku call maxis careline die ckp cmtu..tp en irfan tenangkan aku dan ckp nnt die akan check siapa yang bckp dengan aku masa tu,pastu die akan explain balik...

Abis cerita aku..ok laa kan?berjela2 dh ni...mcm buang tebiat je..heheh....

P/s : aku sebagai pegawai khidmat pelanggan,sepatutnya aku tak bleh cepat melenting kan?hohoho

Dec 20, 2011

Terima kasih Allah

Alhamdulillah...rezeki...hhehe..org2 keje gomen sume dh dpt gaji + bonus...aku cuma masuk gaji je...bonus?ntah..aku kan baru keje...takde kot...hehehe...mls nak mharap sgt..hehehe...

Kdg2 ada sesetengah perkara yang buat aku rs,knape susah sgt ni mk dpt...tp bile aku pk secara rasionalnya,Allah nk bagi aku benda lain..sepatutnya aku bersyukur kan?hmmm....alhamdulillah...



Terima kasih Allah kerana bagi aku peluang untuk menikmati perasaan seorg ibu...hmm...kdg2 aku terlupa yang ada org yang lebih malang dr aku...sekurang2nya aku dh ada eryna...^^



Aku juga punya suami yang cukup memahami diri aku...alhamdulillah...terima kasih Allah...

P/s : ya Allah,peliharalah hubungan kami suami isteri..panjangkanlah jodoh kami dan kurniakanlah kami anak2 yang soleh dan solehah..aminn

Dec 15, 2011

Terpaksa bercuti

Sminggu ni,aku terpaksa lah bercuti menulis blog..mungkin mlm sempat aku tulis....siang?tak bleh kot...so,kepada readers2 semua..jgn marah ye...aku jugak tak bleh nk jenguk blog korang waktu siang...

Knape?sebabnye gadjet terbaru aku telah dihantar repair..hoho...pakai tak smpai sminggu,dh kene repair...ntahlah...masalah die tak bleh nak charge...aku tak tau masalah charger ke masalah flyer tu sendiri...tp takpe laa...pihak HTC jnji akan siapkan dlm masa seminggu..so,insyAllah nnt aku kembali bersiaran waktu siang...

P/s : aku ada cerita pasal maxis center dan maxis customer service berkenaan HTC Flyer tu..nnt2 ku cerita ye?mlm karang aku jengok blog korang...




Gmbar kaki eryna...die snap sendiri ni...hmm...eryna...eryna

Dec 14, 2011

Muntah2?pening2?

Dah dekat sminggu aku rs mcm ni..pening pastu loya2...pinggang aku pun sakit jugak...tp aku diamkan aje..bukannya tak bleh bangun..kn?

Tp pagi semalam kemuncak segalanya...perut aku meragam...kepala aku terasa pusing2...aku muntah2...hishh...ke aku???betul tak ni?aku pun pegi klinik...

Dr : ye puan?

Aku : sy pening2 loya dah 2 3 hari dah..pagi td sy muntah...

Dr : ke awk mengandung?

Aku : ntah laa doktor...tp belum smpi waktu uzur lagi ni doktor..

Dr : ooo..takpe...(smbil2 check aku punye tekanan darah..)...ok...darah normal...baring situ..(check lagi...check lagi...check lagi...)hmm...awk ni byk angin dlm badan...awk byk minum kopi ke?

Aku : sy tak minum kopi..teh je...

Dr : suke mkn mknan pedas ke?

Aku : ntahlah dr...kdg2 makan je

Dr : asam?jeruk?

Bingo!! Mmg lately setiap hari aku mkn asam...dh ada dlm peti ais...stiap kali bukak mmg aku mkn..tak kire masa...pagi2 bute pun aku bleh telan..ahahaha...hancur harapan ku..ingatkan dh pregnant...sabo ajelaa...hehehe

Sabo ye eryna...belum ada rezeki nk bg eryna adik..hehe...

Eryna skrg ni,kalo tgk aki baring je,dtg dekat pastu pegang perut ku, ckp "adikkkk...adikkk.."terharu hokay...umi nk bg eryna adik..tp belum masanya...sabar ye..Allah lebih tau ape yang lebih baik untuk kita waktu ni

P/s : setiap kali eryna tgk gmbar kazen baru die ni,mesti die cr aku...just untuk bagitau,adik die dlm perut aku...huhuhuhu...terharu..hrp2 eryna akan jd kakak yang baik..aminn

Muntah2?pening2?

Dah dekat sminggu aku rs mcm ni..pening pastu loya2...pinggang aku pun sakit jugak...tp aku diamkan aje..bukannya tak bleh bangun..kn?

Tp pagi semalam kemuncak segalanya...perut aku meragam...kepala aku terasa pusing2...aku muntah2...hishh...ke aku???betul tak ni?aku pun pegi klinik...

Dr : ye puan?

Aku : sy pening2 loya dah 2 3 hari dah..pagi td sy muntah...

Dr : ke awk mengandung?

Aku : ntah laa doktor...tp belum smpi waktu uzur lagi ni doktor..

Dr : ooo..takpe...(smbil2 check aku punye tekanan darah..)...ok...darah normal...baring situ..(check lagi...check lagi...check lagi...)hmm...awk ni byk angin dlm badan...awk byk minum kopi ke?

Aku : sy tak minum kopi..teh je...

Dr : suke mkn mknan pedas ke?

Aku : ntahlah dr...kdg2 makan je

Dr : asam?jeruk?

Bingo!! Mmg lately setiap hari aku mkn asam...dh ada dlm peti ais...stiap kali bukak mmg aku mkn..tak kire masa...pagi2 bute pun aku bleh telan..ahahaha...hancur harapan ku..ingatkan dh pregnant...sabo ajelaa...hehehe

Sabo ye eryna...belum ada rezeki nk bg eryna adik..hehe...

Eryna skrg ni,kalo tgk aki baring je,dtg dekat pastu pegang perut ku, ckp "adikkkk...adikkk.."terharu hokay...umi nk bg eryna adik..tp belum masanya...sabar ye..Allah lebih tau ape yang lebih baik untuk kita waktu ni

P/s : setiap kali eryna tgk gmbar kazen baru die ni,mesti die cr aku...just untuk bagitau,adik die dlm perut aku...huhuhuhu...terharu..hrp2 eryna akan jd kakak yang baik..aminn

Dec 12, 2011

Doa pagi ni

Pagi2 lagi td,sedang aku dan za(peg khidmat pelanggan skali ngan aku) sibuk menjawab telefon, datang lah seorg pakcik...kebetulan za dah letak phone,jd za pun pandang pakcik tu...ye laa..kot2nye lah die nk dtg tanye ape2...aku pun teruskan lah keje aku tu...

Pakcik : assalamualaikum

Za : waalaikummussalam...mcmane tu pakcik..ape bleh sy bantu?

Pakcik pun dtg dekat, tadah tangan pastu ckp : kite baca doa pagi dulu..

Aku pun pandang za..ishh pakcik ni sihat ke tak?za plak buat muka toya je, pastu angkat tangan mcm nk baca doa tu..aku tgk muka za mmg betul2 takde perasaan...relax je die layan pakcik tu baca doa...

Pakcik : bismillahhirrahmannirrahim..ya Allah ya Tuhanku,Kau selamatkanlah kerani2 perempuan yang jaga didepan ni,jauhkan lah daripada bahaya naik moto ke naik kereta..Kau panjangkan lah umur mereka...aminn

Aku plak tgh ckp tepon,tangan pun sibuk dail nombor...tp aku dengar jugak sket2...aku ingat setakat tu je..tiba2 pakcik tu ckp

Pakcik : kene byr singgit...baca doa kene byr singgit

Za : ooo..ok..(smbil amik beg duit,pastu bg duit singgit kat pakcik tu)

Then die tunjuk laa borang duit RM500 yang LHDN handle tu,tanye nk hantar kat mane..kami pun bgtau laa kene hantar ke mane...bile pakcik tu dh naik atas,kami bantai gelak guling2...

Mcm ni punye org pun ada..hehehe...

P/s : skrg ni sibuk org dtg pejabat daerah amik borang yang RM500 tu..sabo ajelaaaaaaa

Dec 11, 2011

Update Eryna

Dh masuk 2tahun setengah anak umi...dh pandai macam2..bercakap kalah org tua dah...naik pening umi ni..hehehe

Mmg sejak eryna pandai bercakap ni,eryna sentiasa gubah lagu untuk umi dan abah..mcm2 bunyi dh jdnye...tajuk pun bergantung kepada situasi pada masa tu...

Contoh terdekat,weekend aritu,aku buat nasi goreng..dh siap masak tu,aku kemas laa dpur sume...sikecik tu duk main kat depan tv..aku tak amik tau laa kan?pastu,bile cik hubby dh siap2 nk mkn,aku pun angkat ns goreng tu atas meja..eryna pun bile nmpak je aku angkat ns goreng tu, die berlari naik kerusi...nmpak je ns goreng die pun nyanyi.. "nasi goreng..la la laa...." Aku ckp laa,tunggu dulu..umi buh dlm pinggan...die pun jawab "umi buh dlm pinggan..la la la..." Siap ada alunan lagu balada,irama pop dan irama dangdut dh..macam2 laa kamu ni eryna...hishhh

Tp bukan setakat lagu je...die dh pandai baca doa makan...
"Allahummaba riklana fiima rozaktana wakiina azabannar...ya Allah berikanlah kami keberkatan diatas rezeki tedas tedas tedas.."sila jgn tanya ape tedas tu..aku pun tak tau..hahaha...mula2 dengar mmg gelak guling2...tp bile dh lama2,buat tak reti aje...



Yang paling aku rs bangga bile anak aku dh mula kenal huruf dan nombor...bukan lah semua..tp nombor tu bleh dikatakan semua laa..die cuma kdg2 tertukar antara 1 dengan 7..yang lain alhamdulillah...huruf plak,sket2 jelaa...terasa bangga sgt..huhu..biarlah kalo anak org lain, 3 tahun dh pandai mbaca but still aku bangga dengan eryna...^^

Umi always love u sayang...mmuahh

P/s : bile ari ahad je,terus rs rindu kat eryna..huhuhu

Tenang

Setiap ape yang berlaku,pasti ada hikmahnya..aku percaya tu sume..aku pun yakin pada kuasa Allah yang sentiasa jdkan yang terbaik untuk kita semua...alhamdulillah..aku bersyukur pada-Mu ya Allah...



Sejak keje kat sini,otak aku dh tak tensen dengan kerja..alhamdulillah...aku tenang...terima kasih Allah...tp yelah...mana ada perkara dlm dunia ni perfect..yang penting,kita jgn cepat melatah...insyAllah..aku cuba yang terbaik..untuk jd yang lebih baik...

Semalam gerhana..ada sape2 tgk tak?pkul 7 mlm semalam,aku sempat renung bulan..dh lama aku tak tenung begitu...bulan penuh semalam...ye laa,mlm 15hb muharram semalam...cntik sungguh...subhanallah...tp aku tgk masa tu je sekejap...walau sekejap,betul2 terkesan dihati aku..hmm

Sape tgk gerhana semalam?cerita sket...^^

P/s : lepas ni nak buat jadual untuk diri sendiri..ingat budak sekolah je ada jadual?hikhikhik

Dec 10, 2011

Raining saturday

Bangun je pagi ni,tau2 dh hujan...takde laa lebat tp still ujan..takpe laa...dh lama tak ujan di bumi trg kesayangan ku ni..heheh...hujan rahmat...alhamdulillahh

Kenduri arini ada 3 tempat...sempat tak nk pegi byk2 ni...sume kawan..kalo ikutkan ati,tiga2 pun aku nk g...insyAllah kalo takde aral aku smpai laa ye semua... lagipun sesekali mkn gulai kawah..best jugak kan?hehehehe

Cik hubby n eryna masih lg terbungkam tido tu..aku ingat nk iron baju keje dulu laa...masak kejap je kan?hehehe...makan roti pun takpe..kadang2 mkn mknan omputih...ape salahnye..hehehe....

Esok dh keje...sedar tak sedar, nak abih tahun dh...muharram pun dh masuk 14hb dh arini...mlm ni jgn lupe gerhana bulan..jom buat solat sunat gerhana ye...aku difahamkan pkul 10 mlm kalo tak silap...tlupe dh..pastu malas nk godek2 google cr..korang search sendiri laa ye..hehehe...

P/s : selamat berhujung minggu..

Dec 9, 2011

My new gadjet



Thanx to cik hubby...tp bukan ah beli pun..amik dengan pkej hotlink...

Tp gadjet baru ni aku tak bleh nk call..tak bleh nk sms...just surfing je..jdnya htc desire hd tu cik hubby pkai...hehehe...

Bukan ape,htc flyer ni besar..lelaki nk letak katne kan?masuk poket tak muat..jdnye ok laa die pkai desire hd tu..aku pkai yang no,bleh masuk beg tangan..hehehe

So,lepas ni,aku dh tak bleh guna what's app...cik hubby guna..flyer cuma support kakao talk...sape nk chat ngan aku, bleh add 0173740100...

Pls : aku berani bagi no tu sbb tak bleh call pun..no tu cuma untuk kakaotalk je..hehehe

Dec 8, 2011

Khamis..khamis..khamis


Skejap je seminggu dah nak abih...kan?dh khamis dh...kdg2 terfikir jugak,ape yang aku buat seminggu ni..huhuhu

Sape dah pegi tonton filem ombak rindu?aku?mesti lah belum...haha...kalo dah tgk,sure aku dh cerita kan...tp mcm tanak g tgk je..ntahlah...biasanya filem yang adaptasi dr novel ni,indah khabar dari rupa..hehe..bukan ape,takut tak padan dengan nk kene gerak jauh semata2 nk tgk cite ni,tp tak menarik minat aku...camano tu?huhuhuhsape yang dh tgk?bleh bg komen sket?hehehe

Wiken ni,terasa nk rehat dirumah je..tp bleh ke?skejap2 nk g rumah mentua laa...kang nk g rumah mak pulak...hmm...bukan jauh jd masalah,penat je...rsnya aku perlu waktu untuk diri aku sendiri..bukan untuk sape2 disekeliling aku...mungkin lah kot

Tgh berkira2 rancangan untuk esok dan lusa...wiken bagi aku biasanya lebih memenatkan dari weekdays..hmm...

P/s : yang penting bagi aku,eryna dan cik hubby hepi sepanjang 2hari dirumah bersama aku..masa bersama org lain tolak ketepi dulu..hehehe

Dec 7, 2011

Bot beroda



Didarat pun bleh dilaut pun takde masalah..hehehe

Ya Allah...


Kau lindungilah aku dari malapetaka...

Pagi td bangun lmbat...terus buat keputusan nak dtg ofis sendiri..means, drive sendiri laa...aku pun msg laa abg driver van tu,aku nk g sendiri...so, lepas siap2 semua,aku pun gerak laa dari rumah...mmg lambat betul ni..biasa btolak pkul 7pagi,arini btolak 715...mmg lewat laa...

Jd aku pun pecut laa sket...pastu tengah elok2 bwk kete, aku dpt msg dr kawan ofis, die ckp die demam..jdnye arini ku sorg2 laa..dpt berita tu,lglahh aku nak cepat smpai..ye laa, kang org call pejabat takde org jawab plak..huhuhu

Smpai kat satu tempat tu(aku lupe laa plak...ajil kot)syok2 bwk laju kete,dengan otak duk pk nak smpai awal,aku tak perasan traffic light merah laa plak...aku tengah laju,dh dekat baru perasan,aku brek mngejut..mmg betul2 mengejut sbbnye tali pinggang kledar ku bleh stuck..tp aku tak brenti pun sbb mmg tak sempat..alhamdulillah,Allah panjangkan akal aku waktu tu,aku cuma tgk,ada sape2 nk melintas ke tak..skilas ke kanan,skilas ke kiri, confirm takde org,aku lepas brek,pastu terus je pandu kedepan...(klo abg polis baca ni,tolong ampunkan aku ye..huhuhu)

Mengucap panjang bile dah lepas tu..ketar skejap lutut aku...lepas tu,aku dh tak kisah lambat ke cepat..yang penting aku selamat sampai...alhamdulillah,aku smpai betul2 pkul 8pagi...

Lepas ni tanak bwk laju dah..kalo lmbat bangun,aku nk amik cuti terus...tanak dah berkejar2 lagi..aku serikk...ya Allah..

P/s : kecik ati dgn cik hubby sbb bile bgtau die tadi,die marah...sepatutnye bersyukur lah aku selamat...bg laa semangat kat aku...hmmm

Dec 6, 2011

Pukul 3 pagi



Entry ni bukan aku buat pkul 3 pagi hokay...bukan jugak nk cerita pasal lagu P.Ramlee dlm cerita madu 3 tu...hehehe...cuma nak cerita ape yang jd pkul 3pagi tadi...

Eryna : umi...bngunlahh...gatal laa umi(smbil2 goyang2 badan umi)

Aku : ape eryna...nape bangun ni?

Eryna : gatal laa umi...letak ubat umi(smbil tunjuk tempat gatal)

Aku pun tgk laa peha die..mmg merah pun...mcm gigit nyamuk tp byk gile...keciannye anak umi...pastu aku g laa amik ubat...dah siap letak ubat...

Eryna : siap doh..ok

Aku : makan ubat nak?(ubat alergik ada aku stnby dlm fridge)

Eryna : nakk

Aku pun pegi laa amik ubat...dlm mamai2 tu ngantuk gile..bleh plak sikecik ni buat hal..takpe laa..bukan selalu...dah siap mkn ubat sume,aku teringat nk puasa arini...

Aku : eryna tido laa dulu,umi nak makan nasi jap

Eryna : eryna nk makan nasi gakk

Sibuk jee...hahaha...takpe..bleh jugak buat teman...siap makan nasi, aku pun suh laa die tido...tanak dahlaa..kan dh bangun...amik HP aku,main game..aku bntai tido jelaa...masa tu dlm pkul 430 pagi...

Tetiba...

Eryna : umi...nak susu...

Ape lagi ni...umi baru nak lelap..aiyooo...oleh sebab aku buat2 tak dengar, die pun tarik muka aku suh pandang die...pastu tau ape die buat?

Eryna : umi nak susu yang mcm ni (smbil tunjuk gambar die tgh minum susu...gmbar di atas tu haa)

Aku nak marah pun terus tak jd marah...tp aku kejutkan cik hubby laa pegi buat susu...hehehe...

P/s : mcm2 laa kamu ni eryna..bikin umi gelak pagi2...hehehe

Dec 5, 2011

Ikan singgang, rambutan dan eryna



Lama gilos tak mkn menu ni..oleh sbb aku puasa,cik hubby ok je bile aku ckp nk mkn ns lauk ikan singgang..hahaha

Menu kick nya petang td ialah budu...haha...kalo dh mkn ikan singgang,tak sah kalo takde budu...mmg syiokk...hahaha

Jd oleh sebab terlalu gelojoh nak mkn td,aku langsung terlupe nak snap gambar...hahaha...korang2 bukak puasa mkn ape td?hikhikhik

Ingat td balik keje nk pegi cr buah rambutan,tp mahal "ge bedil" rambutan time2 ni...RM6/kg...terima kasih jelaa...berkira gile kan?tp mmg mahal tau..kalo time murah tu 3kg RM10 tau...tunggu jelaa dulu..nnt2 harga turun laa kan?bukan nye kedekut tp rs tak berbaloi...skrg ni sume nk kene pk...huhuhu

Dhlah celoteh mlm ni..nk layan sikecik main lego...jd aku letak gmbar eryna main lego..her new gadjet..huhuhu...

P/s : kalo sape2 tak tau masak ape singgang ikan tu,sila lah google ye..hahah

Jom puasa


Jom puasa sunat 9 dan 10 muharram...arini laa 9 muharram...skejap je kan?baru je rsnye 1 muharram...huhuhu

Sesape yang sempat berpuasa arini dan esok,insyAllah besar ganjarannya..yang penting niat dan kesungguhan.^^

Aku suke puasa tau..bukan nk tunjuk baik tp bile kite niat je puasa,tak kire lah puasa sunat ke puasa ganti ke puasa nazar ke, pasti perut tak rs lapar mcm biasa...huhuhu...awal2 pagi je lah rs sket,lepas tu dah bleh tahan smpai petang..kalo tak pcaya cuba buat...

Duk fikir2 nk masak ape petang ni...buat ns lemak aci dak?hikhikhik

P/s : bile bleh makan bubur ayura ni...hishh

Dec 4, 2011

Bubur asyura


Teringin nye nak mkn bubur asyura ni...takde sesape nk tolong buat ke?hikhikhik....oleh sbb aku tak penah buat,dan aku mls nak google,jdlah entry bubur asyura tanpa gmbar ye..hehehe

Sape yang tak penah makan bubur asyura?aku pasti ramai yang pernah mkn kan?kalo tak suke pun,pasti penah rs...hehehe...

Ada org suke mkn time panas2...time die lembik lagi..wallahh...marbeles..hehehe...kadang2 ada jugak yang suke mkn yang duk dlm fridge...sejuk2 syiookkk.....perghh....aku?dua2 pun suke...sume aku bedal..hahaha...tp kalo time suam2 kuku,dah pejal sket tu,mmg best wa ckap lu..hehehe...

Tp yang aku penah dgr,org ckp, lain negeri lain resepinya...aku tak penah rs pun yang negeri lain..aku mkn yang trg punye je..tp sorry laa..jgn tnye aku ape resepi bubur asyura trg...aku tak penah buat..hahaa...korang tau tak?jom kongsi...^^

P/s : agak2 kalo aku mintak resepi mak mentua pastu buat seperiuk kecik kat rumah jd tak? Hikhikhik

Dec 1, 2011

Upin & ipin



Dah macam fenomena kan?kalo lah ada bdk2 besar eryna tu tgk cite upin & ipin ni tak suke,bgtau aku..aku nk kenal budak tu..hehehehe

Eryna skrg dah mcm angau dgn si upin ipin ni...pantang dengar iklan kat tv, trus blari2 dtg kat aku tanye bile cite upin ipin nak siar?jengggg....tp bile aku ckp,takde arini ke atau,esok baru ada,die ok je..takde laa mngamuk...nasib jugak perngainye begitu, takde laa susahkan aku ngan cik hubby kan?hehehe

Nk jd cerita,last weekend kan ada acara monsoon cup kat trg ni...jd maskot upin ngan ipin ni dtg laa melawat trg...tiap2 tahun pun ada rsnye..tp seingat aku,tahun lepas,masa kami pegi,eryna kecik lg...tgk tv pun tak minat...mane nak kenal si upin ipin ni..hehehhe

Alkisahnya,kami pegi laa ari sbtu tu kononnye nak jmpe upin dan ipin ni...sekali dh smpai, si upin ipin dah balik..tak sempat laa nak jmpe...tgk die gerak keluar dewan je...blik je, die cerita kat tok ngan toki

Eryna : pinpin balik doh..dok dang salam pun...pinpin balik doh...



Oleh sbb kecian die...esoknye ari ahad,bwk lg sikecik eryna ni...nk laa kenalkan eryna dgn upin ipin ni...bile die nmpak dekat maskot ni besar gedabak...takut plak...heehe...cuma tk lah nangis...takut nk g dekat...hehehe...lepas salam n amik gmbar, tgk dr jauh je...

Bile balik rumah,mula laa bercerita...

Eryna : pin pin beso...takut umi

Aku : eryna jmpe upin ipin ke?

Eryna : eryna salam pin pin..takut umi, pinpin beso..esok takdok doh pinpin...balik doh...

Ye laa...asyik ulang je upin ipin die beso..cik hubby gelak je..hahahaha...tp bile aku ckp, tahun depan baru ada plok upin ipin, die mcm paham...2 hari sebut benda sama je...hahahaha

P/s : ntah2 tahun dpan,eryna dh lupe upin ipin...mane tau kan?^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...