Dec 4, 2011

Bubur asyura


Teringin nye nak mkn bubur asyura ni...takde sesape nk tolong buat ke?hikhikhik....oleh sbb aku tak penah buat,dan aku mls nak google,jdlah entry bubur asyura tanpa gmbar ye..hehehe

Sape yang tak penah makan bubur asyura?aku pasti ramai yang pernah mkn kan?kalo tak suke pun,pasti penah rs...hehehe...

Ada org suke mkn time panas2...time die lembik lagi..wallahh...marbeles..hehehe...kadang2 ada jugak yang suke mkn yang duk dlm fridge...sejuk2 syiookkk.....perghh....aku?dua2 pun suke...sume aku bedal..hahaha...tp kalo time suam2 kuku,dah pejal sket tu,mmg best wa ckap lu..hehehe...

Tp yang aku penah dgr,org ckp, lain negeri lain resepinya...aku tak penah rs pun yang negeri lain..aku mkn yang trg punye je..tp sorry laa..jgn tnye aku ape resepi bubur asyura trg...aku tak penah buat..hahaa...korang tau tak?jom kongsi...^^

P/s : agak2 kalo aku mintak resepi mak mentua pastu buat seperiuk kecik kat rumah jd tak? Hikhikhik

3 comments:

eda_ej said...

dah lame tak makan bubur tu.. time pose je jumpe.. hehhehe..

Sabihah said...

Time pose?ye ke?tak perasan plak ada org buat time puasa...huhuhu

Imaan09 said...

xtau jugak.. tp lama nya x makan.. nk membuatnya agak renyah kan, banyak plak tu bahannya.. trg nye manis ke? sbb ada sesetengah negeri, pedas or rs kari2 sket..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...