Mar 25, 2012

Cuti Lagi

Asyik cuti aje...bukan sengaja hokay...ada hal yang perlu diselesaikan... Byk sgt benda nak dikongsikan...tp betapa pendeknya masa yang ada untuk dipergunakan...skejapnye masa berlalu...2minggu aku berhenti blogging...penat berjalan masih terasa wehh... Nnt laa,kalo aku free arini,aku cerita satu2...^^

Mar 11, 2012

Holiday Trip - Day 1 part 2

Ok..smbung lagi..korang jgn meluat hokay...selagi tak abih 6 hari cerita holiday,korang akan baca cite holiday je..tulisan ini untuk ingatan aku dan family jugak..

Pegi KLCC takde pegi mane pun..jalan skejap,eryna dah start mengamuk...sbbnye tak cukup tido..die tido skejap je atas bahu cik hubby...tu pun mase kat sogo...skejap je...tu yang mengamuk tak tentu pasal...

Mengamuk ape?mengamuk macam2...nak makan aiskrim laa..nak makan kek laa..nak naik keretapi laa...tensen umi ngan abah layan kamu...last2 tak dan sejam duk KLCC,terus naik train balik bukit jalil..kereta tinggal kat lrt bukit jalil tu...diam kejap eryn sbb bleh naik train..huhuhu

Smpai bukit jalil,trus buat keputusan nak g IOI mall...cari tutti fruitti..hakhakhak...rupenye kat IOI mall ada kuda yang pusing2 tu...abih duit lagi aku..hahaha...sabo ajelaa



Last2 dapat jugak makan tutti fruitti...nandos n kenny rogers...simpan dlm pocket dulu...bleh gitu?hahahaha...

P/s : balik rumah pakcik pun dh malam..tido mcm tanak bangun..hohohoho

Mar 9, 2012

Holiday trip - day 1

Oleh sebab aku namakan holiday trip ni, jalan-jalan cari makan (jjcm), maka,mmg betul2 jjcm laa...meg cini aku listkn tempat2 aku n cik hubby nak pergi..

1. Nando's - cik hubby
2. Kenny Rogers - cik hubby
3. Nasi arab - cik hubby
4. Tutti fruttie - aku
5. Lobster - aku
6. Laksa sarawak - aku
7. Mee kolok - aku
8. Ayam penyet - aku
9. Ayam pansuh - aku
10. Umai - aku

Inilah kali pertama eryna aku bawa berjalan jauh...mane pernah bwk eryna jalan jauh2...paling jauh pun kota bharu..tu pun balik hari je...hehehe...cian eryna...tp takpe,sekarang kan dh bawak..

So, hari pertama jjcm aku bermula...aku pergi sogo...biasa laa,aku ni bukannye familiar sgt tempat2 kat KL ni..stakat yang biasa2 tu ok laa...niat dihati pegi sogo ni nak makan nando's ngan kenny rogers..smbil2 tu shopping baju2 kami bertiga...heheh..smbil menyelam,smbil minum air...selagi tak lemas,minum laa byk2..hikhikhik

Dlm pkul 1 tghari gitu,dh shopping sket2,kami pun gerak ke nando's...dh smpai depan tu,tgk menu tak reti laa nak makan ape...dhlah tak tau ape bende yang ada dlm menu tu..hahaha...punyelah semangat kami cari mane nak try nando's ni,last2 mc donald jugak yang masuk tekak..sabo jelaa....

Siap makan,cik hubby ajak g cari cover gadjet...ye laa,market trg tak luas gadjet2 htc ni..alang2 dh smpai KL ni,cari laa semua benda yang diingini..hehehe



Dh beli gadjet tu,terus gerak g KLCC...saje nak cr kenny rogers plak...eryna bukan main lg...mane penah naik LRT...hepi tgk die suke...alhamdulillah..eryna takde masalah langsung bab ni..cuma bile die lenguh dan mengantuk,mula lah buat perangai malas jalan...sabar jelaaa



Shopping complex kat sini mmg byk sedia mainan kanak2...mak pak tunggu sedia duit je...eryna plak,nampak aje die mainan2 ni sume...hukhukhuk

P/s : nnt smbung lain...penat laa..bleh gitu?

Mar 4, 2012

Holiday trip...

Semalam hanyalah perjalanan...trip ni dh dirancang setahun yang sudah...ye laa,tiket murah punye pasal...mase beli tiket tu,betul2 tawakkal laa...kalo mengandung,burn laa tiket ni jawabnye...hehehe

Pagi semalam,aku ada program kat ofis...DYMM sultan terengganu datang melawat pejabat daerah...jadi,pagi2 kene lah smbut sultan datang kan??lebih kurang jam 1030pagi gitu,dh settle program kat ofis...aku n cik hubby come with mek kecik tu,straight bergerak ke Kuala Lumpur...

Sorry laa,takde gmbar tuanku...ye laa,mane bleh senang2 nak snap gambar...maunye aku kene buang negeri..hihihihi...

Bertolak dari kuala berang,naik lebuhraya pantai timur...tp yang frustnye,jalan jerangau-jabor tak brape elok...lubang sana sini...kalo korang nak naik jalan tu,aku tak rekemen lalu malam2...huhuhu

Smpai Kuala Lumpur pkul 530petang...jalan mmg jam giler sbb weekend...slow2 je gerak pergi rumah pakcik aku kat kinrara...

Alhamdulillah...perjalanan kami selamat...walaupun eryna muntah sekali kat R&R gambang, takde ape2 masalah besar pun...alhamdulillah....

P/s : gmbar,esok laa ye..mlm ni nk rest laa..td byk jalan...hukhukhuk

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...