Jan 30, 2011

ngantuk, sibuk and entry pendek

arini aku masih lg buat untuk pakej 2..mcm yang aku sebut kat entry ni.

hopefully dapat laa siapkan before raye cina…sbbnye aku nak cuti jugak wehh…kalo aku dapat OT takpe jugak nak suh aku dtg ofis cuti2 ni…tak dapek laa..mls aku datang keje waktu cuti..hahahaha

jd untuk rakan2 blogger, sorry sgt2 kalo aku tak sempat nak update blog atau tak berkunjung ke blog2 korang..kalo aku dapat waktu free, insyAllah aku pasti akan berkunjung..hehee

Jan 27, 2011

eryna bertocang??

mcm tak sangka kan?eryna kan takde rmbut..mcmane bleh bertocang nih…aku pun tak tau laa..aku tak sanggup rsnye nak ikat rmbut die…ye la, die asyik gerak je..mcmane laa kakak kat taska tu bleh ikat…tergamam aku semalam tgk die bertocang…

semalam, balik je keje, cik hubby ajak g giant…saje laa..bleh jugak bwk eryna main2 kat atas tu..cian jugak die, aku ngan cik hubby bz je lately…cik hubby kan selalu keje mlm..hujung minggu mmg duk rumah je lately..mlm ni pun cik hubby tinggal aku jugak..huhuhu(jgn ckp ngan org tau..kang ada dtg ketuk pintu..hehehe)

ni laa gmbr2 yang aku amik semalam…mane bleh tak amik gmbr…eryna bertocang nih…hehehe

jan 015 senyum tak ikhlas nampak..heheh

jan 021 alaa anak umi ni…heheh

jan 028 seronoknye main..smpai ternganga mulut..heheh

jan 034 kami….(gmbar abah takde ye..jgn marah tau…)

semalaman tak tido

ok, oleh kerana korg dah tau aku ni keje ape, so, skrg aku nak cite pasal projek yang aku tgh buat ni…hahaha…(cam best je kan??)hehehe

ofis ni cuma ada 4org je staf(termasuk aku)…baru2 ni company ni dapat laa satu projek best…mmg best..beso woo…kire untung juta2 laa ni…projek ni mmg baru bg kitorg…mmg tak penah kitorg buat sblm ni…tp aku tak bleh laa cite lebih2 pasal projek ni..ye laa, benda ni sume rhsia kjaan malaysia laa kan…hehehe

aku bukan nak cite pasal projek nih, aku nak cite mcmane kitorg keje lately…siang2 mmg sah2 wajib2 kene datang keje…bos2 aku(3org lg tu adalah QS, aku asst. je..hehe) lepas pkul 5 je, sure stay back smpai malam…aku?mane bleh stay, cik hubby ngan eryna nak letak katne kan??

tp aku bukan laa balik smbil lenggang2 kangkung…bwk balik rumah sume drwg2 ni…buat keje kat rumah…(nasib baik aku ada komputer kat rumah, kalo tak..tak tau laa) kadang2 3 4 pagi baru tido..ye laa, keje punye pasal…keje yang ada dateline…jd, nak tanak, kene kejar jugak laa kan?

arini, dokumen tu sume nak kene anto..semalam, bos2 aku tak balik rumah…pagi td baru balik…aku smpai ofis, diorg baru balik..kecian kan?tp ape bleh buat..dah nasib badann…hehehe

alhamdulillah..siap jugak laa projek cemas Pakej 1 tu…lupe nak bgtau, projek ni ada 7 Pakej…arini bermula laa kepeningan untuk Pakej 2…gap untuk anto dokumen setiap Pakej cuma lebih kurang seminggu ke dua minggu sahaja…jd, lepas dicongak2 lebih kurang bulan 4/5 baru aku bleh rehat sket…jd, selagi tak abih ketujuh2 Pakej ni, aku masih SIBUKKKKK…jd, sorry sgt2 kawan2..aku tak sempat nak BW blog2 korang lg…SORRY SGT2…

p/s : lepas abih je projek ni, aku nak plan buat projek jalan2 dgn cik hubby laa..best nyee..g langkawi?g sabah?g KL pun besh…bleh jumpe kawan2 kan?? ^_^

aku keje ape sbnrnye??

semalam aku dpt satu komen

komen czar

sblm2 ni aku tak penah bgtau aku ni keje ape kan?aku keje kat company swasta je..bukan kakitangan kerajaan laa maksudnye…hehe…

cuba laa teka aku keje ape sbnrnye??heheh…meh aku tunjuk gmbr kdaan meja aku untuk semalam…

jan 001

jan 005

jan 014

owh…lupe nak letak gmbr kertas yang beso tu…

jan 006

cuba teka aku keje ape??hehehe

mcmane nak cite ye?

aku keje sbgai pembantu jurukur bahan(QS)…korang tau tak ni?huhu…aku dulu masa mula2 masuk blaja pun, aku tak tau kos ape yang aku amik ni…tak paham lnsung…yang aku tau, aku duk di bidang construction..

aku join kos ni sbb ayah aku yg rekemen..sbbnye die kata QS ni senang..seswai dgn org pompuan…tp bile aku dah masuk 6tahun dah keje ni, aku rs aku tak seswai dgn keje ni…kalo engineer lg laa tak seswai..sbbnye dulu, aku nak jd engineer, ayah aku tak kasi…so, aku nak keje ape??hahahah…tp aku gagahkan diri jugak…keje laa jugak…biarlaa ape pun, aku sabo kan jelaa diri aku ni…

untuk me_czar, mungkin kita sama kot sbb aku tak tau ko keje ape kan?ehehe…takpe…keje ape2 pun takpe asalkan halal dan berkat gaji kite tu..kan2??

p/s : rindu dgn kawan2 UTM yang sama2 blaja dulu…bile nak jumpe korang nihhhh

Jan 26, 2011

dah lama wehh aku tak keje gile gini…aduhaii

penat nye rs..hampir setiap mlm sminggu ni aku tido lmbt..kaalo tido awal pun, pkul 3 pagi sure bangun buat keje..

korang mesti pelik kan?keje ape laa yang smpai ke pagi2 bute ni..ape bleh buat, dah nasib badan…sabo ajelaa…aku pun tak tau smpai bile laa aku kene stay up gini..sampai projek siap ke atau smpai projek start tender je ke atau selagi aku mampu..hehe..kalo dah tak mampu, takyah paksa2..kan?

dah 2 ari aku cari2 pasal heartbeat ni..korang penah tau ke?mesti tau kan?aku je yang byk ketinggalan…hehehe…aku tak sempat nak join sblm ni…sibuk sangat katanye..hahah

jd pada sape2 yang tak tau lg, sila laa klik pada gmbar dibawah dan jom join aku…mane tau kalo ada rezeki kite sama2 bleh dapat untung..kan??

468X60a

Jan 24, 2011

CUTE BABY 2011 BY MAMARIFqy !!

Untitled-1
JOM2 JOIN CONTEST NI…hadiah lumayan katanya..lg pulak, tarikh tutupnye 25hb januari 2011, jd esok dah tau…cepat2…
kalo sape2 nak join klik je SINI atau pada banner diatas atau banner di side bar tu ye..
penaja2 untuk contest ni plak…ni ha sume…rmai penaja, hadiah msti best kan??
gambar yang aku pertaruhkan untuk contest ni…
oktober 191 Nama : Wan Eryna Firzanah Wan Mohd Safwan
Umur : 1 tahun 7bulan
p/s : mane tau ada rezeki kan?wish us luck… ^_^

Jan 23, 2011

entry yang ke 101

rasa mcm skejap je masa berlalu..kan?tak sangka..usia blog ni pun dah stahun lebih…ish2…aku masih lg begini dan disini…

sama jugak dgn hidup kite..tgk anak masa tido…ya Allah, skejap nye masa berlalu..kdg2 aku terpk, agak2 nye mcmana hidup aku 10tahun yang akan datang…bile pk masa 10tahun yang lalu, aku tak penah pk pun aku akan duk di bidang aku skrg ni…hehehe

tp aku bersyukur sgt2 sbb aku dkurniakan rezeki yang halal(insyAllah)…suami yang amat2 memahami..anak yang comey dan nakal baik…alhamdulillah..TQ Allah…

kehidupan kami sekeluarga pun alhamdulillah semakin hari semakin stabil dari segala segi..ye laa, kata org tua2, sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri…yang penting, saling tolak ansur, memahami, dan ada give and take…terima dia seadanya…

ish..aku dah mula merepek2 dah ni…asal nak cite hal entry ke 101, tp dah menyimpang jauh plak…tp takpe laa…sama je..yang pasti, aku pun tak sangka aku bleh smpai ke tahap ni dlm dunia blogging…sume berkat kawan2 blog yang tak jemu2 berkunjung ke blog aku yang tak sberapa ni..TQ sgt2…korang sume bg aku semangat untuk teruskan..insyAllah selagi ada daya, aku pasti menulis…^_^

ni aku nak hadiahkan something untuk pembaca2 tegar blog aku…walau korang tak meninggalkan sebarang jejak, takpe..aku tak marah…

imagesCAX5BGD3hadiah ape?pandai2 laa korang beli sendiri kat kedai nak apa…hahaha…

p/s : jgn marah ye… ^_^

patutlaa…

aku pun pelik nape laa takde org komen blog aku 2 3 hari ni…pagi td br aku tau..korg tak bleh nak komen eh?aku mane laa tau beb…thanx to oneyani sbb sudi bgtau aku…

tp template baru ni, ada satu aku tak paham..nape laa kat atas tu die tulis undefined?aku tak tau laa knape..aku tak reti laa…ada sape2 bleh tolong aku??????

Jan 22, 2011

cite ari jumaat

pagi td aku bgn bleh tahan laa awalnye...ye laa, tido pkul 4 pagi..bgn subuh jap pastu tido balik...pkul 730 dan bangun...mcm tak tido je...

malam ni pun tido awal jugak laa...ye la semalam dah tido lmbt...tp tido awal, pkul 3 pagi dah bangun...byk keje wehh..buat keje dulu...mls nak pk lg nak enjoy2..siap je projek ni aku nak cuti..mase tu laa nak rehat pun..kan2?

ape cite arini?wahh...jumpe kawan aku tu...PB aku dah smpai...gmbr?mls lg nak upload...esok2 laa...heheh..bleh gitu?

fariha smpai dlm pkul 230 gitu...ngam2 je siap lauk2...heheh...arini aku masak ketam...goreng sayur sket...oleh sebab fariha smpai, baru je siap masak, takde laa gmbr en ketam tu..heheh

ape perasaan aku?hepi..wishlist aku untuk tahun ni...satu dah tercapai...2nd eryna, tangguh dulu ye...bukan tanak, kalo ada rezeki aku terima...cuma buat masa ni, kecian eryna..blum lepas susu lg... mak mertua n mak aku sume tak bg lg aku lepas susu...kecian die kot..so, tunggu dulu laa....hehehe

esok (maknanya arini laa kan?sabtu...)aku masuk ofis jap(weekend pun g keje ker??sabo ajelaa)..selesai keje2 yang tertangguh ni jap...rumah mak?mcm tak sempat je...minggu depan laa ye...tak sempat nih...

eh, lupe nak bgtau, minggu depan ada jomheboh kat dataran shahbandar, terengganu..ye..jgn tak tau, terengganu skrg ni dah bleh dah buat benda2 tu sume...mana aku tau?aku pun dengar2 je..takde nampak signboard ape2 lg...nnt kalo dah ada, aku tunjuk ye..hehehe...

k laa..aku nak smbung keje lak...

Jan 21, 2011

Pukul 2 pagi...

ntah kenapa mlm ni aku terlebih rajin...agaknye exited kot...

kenape aku xcited?sbb nye, esok aku nk jumpe kawan aku yg jual PB tu...PB aku dah ada dhn die..so, esok die nak ajar how to wear PB...mmg xcited weh..aku jrg2 je dapat beli benda2 mahal gitu..thanx to farihafarwani...tanpa ko, lmbt lagi laa aku nak merasa...

mesti ada yang tertanya2 jd ke pkai tu..kan?takpe2...aku pkai dulu...nnt aku update later on...spttnye aku upload laa gmbr sblm pkai kan?kalo aku upload, korg jgn gelak tau..heheh

ni laa rupa aku yang terbaru...comel kan?comel tersangat2..tu laa pasal nye cik hubby selalu komplen...takpe2..doakan aku berjaya k??sayang korang...hehehe

Template Bertukar..

korang rs ok tak template baru ni?saje je aku tukar..tukar selera sket..biase nye aku tak berape berkenan yang berserabut gini, ntah kenapa, nak try dulu boleh sebulan dua...kalo rs tak melekat dihati, aku tukar lagi...hehehe

Jan 20, 2011

BLOGLIST QDA

cats

SAJE JOIN..KALO TERPILIH PUN APE SALAHNYE..HEHE…

owh lupe, sape nak join, click je sini atau pada banner tu ye… ^_^

p/s : dlm sibuk2 sempat lg ni… ;p

Jan 19, 2011

bersiaran pada pagi hari

awl nye aku arini…aku sbnrnye nak cite byk benda tp kesibukkan keje di ofis ni buat aku blank…hahaha

ok..br2 ni (lama laa jugak) aku lupe nak upload gmbr2 aku dan trainee2 ofis aku aritu..disebabkan diorg2 ni dah abih praktikal, jd, aku ni pakat2 laa dgn staf2 pompuan nak blnje diorg..ehehe…

mula2 nak g KFC, skali penuh laa plak..dh tertulis rezeki aritu kat A&W..hheheh…layan laa gambr2 ni ye…

december 137 dari kiri : safwan, zana, ju, gee, aku, kak da, nabila dan oneyani

december 131 zana posing tuuu..hehehe

december 129

december 136 makanan..yum..yum…

december 139

kepada zana, ju dan safwan, selamat maju jaya kak bee ucapkan..smoga satu hari nnt kite jumpe lg…(blanje saya plak..hahaha)

buat nabila, jgn putus asa..meh kite sama2 bergelumang dgn drwg lg…masih ada 3 minggu lg untuk tender…haha…spt kata pogee “kite all out..” hahaha

Jan 18, 2011

jgn pandang aku sblh mata

kdg2 aku perasan, ‘org tu’ suke pandang rendah pada aku…aku tau aku tak setaraf dgn dia tp dia sapa nak judge aku?aku tau keje aku…

kdg2 ni masalahnye kalo kite duduk satu bumbung..kalo kite berhati baik, kite selalu nak tolong org, make sure, org pun akan tolong kite nanti…kan dulu dah kene skali..mulut kata lain, bile keluar hitam putih, lain plak jdnye…pastu, sape yang salah?aku jugak…walau adik beradik sekalipun, kite kene laa jaga status kite…jgn disebabkan adik beradik punye pasal, kite sggup tanggung sume…aku tak sanggup…ko nak, ko buat sendiri…

aku bukan ape, bile byk keje gini, jgn hanya pandai angkat tangan tunding jari dan kata, ‘dia buat cmtu salah…dia buat cmtu amik masa yang panjang’ heloo….aku buat ni, aku korbankan masa aku tau…kalo aku tak buat ni, kang ada org kata aku tak buat keje…sape susah?ko senang kata sit down n bincang…nak bincang ape kalo dah tanye ape2 pun tak bleh jawab…kalo ko tanye, mmg ada jawapannye..ko tu kan bos kononnye…aku ni?kuli…aku buat ape yang org suruh je…

walau mcamane pun ko pandang aku, aku tak kisah..yang pasti, aku buat keje aku..make sure keje ko tu jgn suh org buat…hahahahahahahaha

Jan 16, 2011

KEJE WEHHH

sminggu dua ni, aku perlu dlm mood keje…mood tu perlu maximum sbb nye keje byk wehh…

huhuhuh…keje2 yang menimbun ni bukan sbb aku tangguh keje tau..jgn silap phm plak..ni sume sbb keje ni sume dtg dlm waktu yang sama…mcmane tu?huhu…sabo ajelaa bee…

ok…skrg ni aku perlu tenang…alhamdulillah, supplement2 yang shaklee yang aku amal membantu aku sedikit sebyk…kalo dulu, bile aku dlm kdaan ni, mesti mood aku agak tegang…muka aku kurang berseri(org kata)..pastu tensen…tgk bos pun rs benci..tak tau knapa..aku rs mcm die yang buat aku jd byk keje gini..padahal bukan die nak pun..tp aku tetap jd tensen tgk die…jht tak?tp minggu lepas n minggu ni, aku ok je..keje mcm nak g*** tp aku bleh lg relax2..bleh lg gurau2 dgn org keliling aku…kawan2 ofis pun noticed benda ni…bile aku pk2…mungkin salah satu faktornye, pengambilan supplement yang teratur…alhamdulillah…

ada tak sape2 tertanya2 aku ni sbnrnya keje ape ek??kalo takde takpe laa…bukan ape, kadang2 bile aku bercerita, aku cuba cr jalan nak cerita dlm bahasa yang org ramai phm..nature keje aku ni, sesetengah org tak phm kalo aku cite…contoh paling dekat, mak aku laa…stiap kali aku cite pun, die still lg tanye soklan sama…haha..tp takpe, aku still jawab jugak…mcm dlm iklan tu … “burung apa?” tanye byk2 kali pun, ayah still lg jawab…aku tau, aku kecik2 dulu, nakal…slalu tanye soklan2 ni byk2 kali…jd, ape salahnya mak aku tanya soklan sama je stiap kali..kan??jawab jela..bukan abih duit pun…hehehe

ape nak cite lg ni?dah laa…aku nak smbung keje..nnt kalo aku free lg, aku tulis lg…hehehe ^_^

Jan 11, 2011

byk benda kene tapis laa

td, aku ada buat satu entry..entry yg panas jugak laa…dah siap2 taip, bile aku baca balik, aishhh..tak bleh publish nih…bahaya…byk benda kene tapis laa..jd, tak leh pg laa…nnt aku tapis sume dulu…byk mata yang membaca…byk hati kene jaga..kan2??

so, aku nak cite benda lain ah…lupe nak update, pasal PB aritu..kan aku cite cik hubby tak pcaya korset ni bleh bg aku kurus..kan??tp lepas aku bincang elok2 dgn die..cite kbaikkan2 PB ni(mcm aku yakinkan dia masa aku nekad nak BF laa)..mmg satu kputusan yang besar…alhamdulillah, cik hubby bg aku beli..siap nak support sume lg…best tak??BEST LAAA…lgpun kawan aku bg offer baikk punye…hehehe…

p/s : aku buat keputusan bukan untuk org lain..untuk diri sendiri dan untuk cik hubby jugak…kan2?? ;p

11/01/11 and buffered earning

cantik nye tarikh arini…bos aku dpt bby baru arini…perempuan…mykid anak die msti cantik kan? 110111-11-xxxx…11 kat tengah sbb beranak di terengganu.hahaha

aku pun ada jugak teringin nak tarikh lahir anak best ni…arini punye dah melepas…tinggal 11/11/11 sbb bile ari tu mesti my kid jadi 111111-11-xxxx wahh…cam best..smpat lg nih..hehehe…

lama dah aku tak update blog nih…takde laa bz sgt cume tak sempat…ye laa, kat rumah, aku jarang online…kat ofis je..kalo dah kat ofis tu paham2 jela..segan jugak..kang ada yang lalu lalang belakang aku nih, tgk aku duk update blog je..ada yang hangin satu badan..hahaha….

pada hakikatnya, aku tak byk keje lg nih..masih menunggu drwg2 dari arkitek n engineer yang tak sudah2 lg…bile dpt je drwg2 tu, jeling pc nih pun aku tanak…tak sempat weh..lmbatnye..sbb aku dah tak sabar nih nak buat keje…lama dah aku tak buat keje2 yang menimbun gitu…kdg2 teringin jgk..hehehe

niat dihati, lepas siap je projek nih, aku nak amik cuti panjang sket…nak rehat kononnye.biasanya takde rehat2 pun..duk rumah, sibuk keje rumah laa plak kan??

BE??aku slalu jugak laa tgk benda nih jd topic sesetngh bloh..aku tak paham sgt bab2 BE nih…rsnye, umo blog aku dah masuk setahun ni, takde satu pun BE aku dapat..nape eh??agaknye aku ni takde luck kot…lgpun yang bc blog aku pun, tak rmai pun…hehehe….mekasih la pd mereka2 yang masih setia baca blog aku…aku pun jrg tinggal dr baca blog korang cuma aku tak tinggal jejak je…segan nak komen ape2..aku takut komen aku tu lari tajuk..hehehe…jgn marah ye??

p/s : ..pnjang entry kali nih…qada dah brape hari tak update nih…hahah

Jan 6, 2011

PB

sape tau ape benda ni??ye betulll…itulah premium beautiful…aku teringin weh nak pkai PB nih…teringin beno2…tp ongkosnya belum ada…kalo ada pun, dah ada komitmen lain…camane tu??

aritu cik hubby ada ckp, kalo aku bleh kurus, die nak bg hadiah…so, aku pun biasalah…cr pasal kan??balik keje smlm, aku tanye die

aku : abg, kalo i kurus, u nak bg hadiah ape?

cik hubby : ape2 aje asalkan tak lebih dr RM5k

aku : wahhh..bestnye…bleh tak duit tu bg i dulu sparuh…nnt kalo dah kurus, lg sparuh cr laa hadiah untuk i..bleh??(dengan muka comel nih…hahaha)

cik hubby : nak buat ape??

aku : i nak beli brg laa..brg ni akan bantu i untuk kurus…

cik hubby : ape??

aku : adalaa…

cik hubby : ckp dulu ape…

aku : takpe laa…(merajuk terus)

cik hubby : tanak bgtau sudahh…

stop disitu…cik hubby aku ni, mmg tak percaya dengan korset tau sbb dulu, aku dah penah beli korset2 ni..cuma aku beli yang harga murah je. dlm RM200 gitu…yang mula2 aku beli sblm kawen…pastu aku beli lepas branak….cik hubby kata tak menjadi…

so, aku tak bleh ah ckp aku nak beli ape..mmg die tak kasi punye…melainkan, aku beli dulu dgn duit aku…hahaha…duit aku?mane nak adaaa….pastu, tak puas ati lg…lepas makan malam aku ckp lg…

aku : kalo u xnk bg duit tu, tkpela…cuma bleh tak 2 3 bulan ni, i tanak u kaco duit gaji i?i nak simpan…bleh??

cik hubby : nak beli ape nih??

aku : adalahh…

cik hubby : nak pegi slimworld ker?takyah laa..kalo jd pun, mesti naik balik punye…

aku : bukan nak g slimworld… :(

cik hubby : abih tu??

aku : takpe laa…mls ah ckp dgn u..tak paham2… :( (merajuk lg)

cik hubby : mcmane nak phm kalo tak ckp..kelakar laa u ni…

aku : takpe laa….takpe laa….

sedih tak cite aku?terpaksa simpan dulu hasrat nak ber PB nih…sabo2…kalo aku preggy no 2, aku nak jugak PB ni…tak kireeeeee

p/s : kdg2 kalo ada benda yang kite nak sgt2, smpai termimpi2 dibuatnye…huhuhu…

Jan 5, 2011

harry potter…

sape suke cite ni sila angkat tangan…heheheh

aku suke gile tgk cite nih…(jgn kata aku mcm bdk2 k??) tp mmg aku bleh tgk cite ni hari2…aku ada simpan cite die dr siri yang mula2 smpai 2nd last…yang baru2 ni punye, tak mencari lg..tak menyempat aje kejenya…

biasa aku tgk time kat ofis je…lebih2 lg time mengantuk mcm arini..tp jgn salah phm..aku takyah tgk pun gmbr2 tu, aku dah bleh hafal dah dialog2 dlm cite tu..hahaha…fanatik tak aku??

cik hubby aku slalu kata, aku mcm  budak2…cite tak realistik pun suke tgk…abih tu, die suke tgk cite tamil yang org terbang2 tu realistik ke??hahaha…lain org, lain minatnya…lain org, lain pendapatnya…kan2??

skrg ni pun aku tgh bukak cite harry potter 1st year…ni time ron nak tewaskan wizard’s chess..kalo sape2 ingat laa..lepas ni nak smbung 2nd year, 3rd year and smpai abih..hahaha

Sorcerer's Stone masa ni harry muda lg..comey lg..heheh

p/s : harap2 laa bos aku tak baca nih…kalo bos baca, sorry bos…keje i jalan tau..cuma telinga i mendengar cerita ni..i tak tgk pun… ^_^

arini dah rabu…

skejap nya masa blalu kan?arini dah 5 hari kita ditahun baru…hari ni jugak laa hari terakhir bulan muharam..esok dah masuk safar dah…huhuhu..dlm tak sedar je…

mengantuk gile arini…rs nak tido je…mcmane nih??tu laa biasa mlm2 aku tido awal..smlm tido lmbt..sbb duk sibuk main game…hahaha…aku mmg kaki game..tp bkn game yang bdk2 laki main tu, aku main yang simple2 je…takde laa tembak2…sejak kawen n branak ni je dah kurang sket main game..hahahah

smlm cik hubby pegi keje(slalu je kene tinggal skrg nih)pkul 10 gitu, aku pun start main game..hahahahahah…eryna??tido dah die…biasa laa..pkul 9 – 10 die tido laa..umi enjoy laa..hahaha

mengantuk laa..cane nak buat ni?????

Jan 4, 2011

bz sgt ker??

sbnrnya takde laa bz sgt pun cuma aku tak sempat nak menulis..byk benda nak tulis ni…

kdg2 tensen jugak kan?bile ada benda nak crita tp takde tempat nak bercerita…hehehe….bile ada masal terluang plak, hilang sume benda nak cite…sabo ajela….

baru2 ni aku bdk ofis aku, AZJ (bukan nama sbnr), kene demam denggi…masuk wad ari selasa 28hb dec 2010…tp mmg sblm tu die demam je..bile dah lama sgt dah demam ni, die pegi laa hospital..doktor check darah, pastu confirm die demam denggi…yang keciannya, dia masuk wad skali dgn mak dia…mak die pun dmam denggi jugak…

masa tu, kami2(bdk2 ofis) ada laa call2 die, die bleh je buat2 lawak dn kami2 sume…pastu ari jumaat, dpt satu msg dr HR kata AZJ kritikal…mcm tak sdr gitu…tak kenal org dah..tkejut jugak laa…petang tu jugak aku g tgk…

ya Allah, aku tak bleh tgk lama2 mmg sedih…sbb katanya kmungkinan besar kuman dah masuk otak…die mengadu sakit kpala…mmg dah tak kenal sape2 dah…aku pun tak tau nak buat cane..doa jelaa yang mampu kami sume bg…

alhamdulillah, semalam dpt tau, dia dah elok dah…kami sume rindukan gelak tawa dia..mmg, die mmg seorg yang kelakar…suke mengusik kami2 yang perempuan ni…bile tgk die sakit, tersentuh ati rsnya…tp syukur laa die dah sembuh dah…kami pun berharap, cepat2 laa die dapat keluar dr hospitalllll…

“Birrrrr….cepat2 balik ofis….keje byk niiii….”

hahahahaha

Dinner D’Imperial Group di Primula Resort Kuala Terengganu

panjang gile tajuk kali nih…hehehe

ni laa kami…gmbar2 je laa bercerita ari ni ye??

december 128 baju eryna dah takde…hahah..tinggal t-shirt je…dah nak balik dah ni…

december 089eryna…ni masa awal2… 

december 097 baru je smpai nih…

december 099 bila die penat main, dinding laa port plg die suke…hahaha

december 111 bila dah kene marah….kecian anak umi…

december 116 kami laa warga d’imperial group…

p/s: byk nak cite pasal mlm tu…kisah suka duka kami satu ofis…nnt laa..bz plak…tpaksa tgguhkan dulu cite2 tu…ye…:)

Jan 1, 2011

tahun baru..azam baru...2nd eryna??

salam blogger...masih berjaga?heheh..aku tak penah update blog time2 cani..mlm ni, teringin plak nak update...

ape azam baru??aku??mcm2..tp cuba pk, azam tahun lepas, dah tertunai ker?kadang2 aku pk, malu nak buat azam baru bila tau azam thun lepas pun tak tertunai lg..kan2??tp kene pk jugak sbb bg aku yang penting rancang dulu...yang tentukan, bukan kita..insyAllah yang terbaik menunggu kita..betul tak?

thinking of 2nd eryna...bleh ke ni?aku tak kata aku nak tp aku tanak kate aku tolak rezeki...kalo dah rezeki aku, aku terima...lgpun, tgk org ada bby baru, teringin jugak kan??heheheh...

bila pk pasal bby baru, cane nak wean off ye?takde sape bleh bg pendapat ker?nak lepas eryna menyusu pun tmasuk salah satu azam aku tau...sbbnya skrg ni pun eryna still BF..mlm2 still bgn untuk BF..cane kalo aku preggy, pastu die blum lepas susu?aduh...mls nak pk sbnrnya, biarlaa die blaku sendiri tp kene pk jugak??hehehe...org kata, menyusu ni byk kene sabar...skrg ni pun dah sabar byk dah..kalo preggy nnt, cane laa aku yeee..huhuh..sabo ajelaa kan?

td aku g PC fair dkt TTC trg ni...sempat lg smbar P1 W1max satu..hahah...tamak tak?celcom bband dah ada..tp pakej die bg mmg murah...aku pun,ape lg, smbar je laa...yang celcom tu, ingat nak terminate je...hehehe..pkai 2 pun tak guna kan??jd, bnda ptama aku beli untuk tahun ni benda ni laa...yang aku tgh pkai ni...hahaha..bleh tahan jugak..^_^

k laa, ape2 pun, slamat tahun baru 2011...apa azam baru korang??cerita laa....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...