Jan 18, 2011

jgn pandang aku sblh mata

kdg2 aku perasan, ‘org tu’ suke pandang rendah pada aku…aku tau aku tak setaraf dgn dia tp dia sapa nak judge aku?aku tau keje aku…

kdg2 ni masalahnye kalo kite duduk satu bumbung..kalo kite berhati baik, kite selalu nak tolong org, make sure, org pun akan tolong kite nanti…kan dulu dah kene skali..mulut kata lain, bile keluar hitam putih, lain plak jdnye…pastu, sape yang salah?aku jugak…walau adik beradik sekalipun, kite kene laa jaga status kite…jgn disebabkan adik beradik punye pasal, kite sggup tanggung sume…aku tak sanggup…ko nak, ko buat sendiri…

aku bukan ape, bile byk keje gini, jgn hanya pandai angkat tangan tunding jari dan kata, ‘dia buat cmtu salah…dia buat cmtu amik masa yang panjang’ heloo….aku buat ni, aku korbankan masa aku tau…kalo aku tak buat ni, kang ada org kata aku tak buat keje…sape susah?ko senang kata sit down n bincang…nak bincang ape kalo dah tanye ape2 pun tak bleh jawab…kalo ko tanye, mmg ada jawapannye..ko tu kan bos kononnye…aku ni?kuli…aku buat ape yang org suruh je…

walau mcamane pun ko pandang aku, aku tak kisah..yang pasti, aku buat keje aku..make sure keje ko tu jgn suh org buat…hahahahahahahaha

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...