Jan 30, 2012

PB ku dh smpai

Alhamdulillah...akhirnye....dh lama kutunggu2 ni...aritu anto baiki...rindu gile nak berPB balik...sorry ye,ni bukan entry mau pujuk korang2 untuk join aku berbisnes...sesungguhnya aku tak jual pun PB ni..aku pkai je...ni jugak bukan entry menunjuk2 hokay..



Setelah bukak..inilah hasilnya



Aku order skali ngan pencucinye...senang...hehehe

Dapat je arini,terus pkai...mcm robot rsnye..hukhuk...ye laa,2bulan tak pkai..2kg berat aku naik..kalo 4bulan?hishh..takut wehh..tp mcm aku ckp sblm2 ni,badan aku naik bukan sbb tak pkai pb ye,sbbnye keje aku duduk je...makanan sentiasa ada depan mata...walau biskut je pun,tetap makanan..kan??

Pakai baru stengah jam,terus berpeluh...hishh..mcmane nak pakai balik hari2 ni...kembali seperti mula2 pakai nih...sabo ajelaaaaaa

P/s : rindu eryna plak....hmmmm

Sape yang tgk ajl semalam,sila angkat kaki dan tangan...yang pasti aku tgk sparuh jalan je.. ngantuk wehh nak tunggu smpai abih...keje plak arini...kang bangun lmbat,terus kene tinggal baru tau..hukhuk


Jangkaan aku 3suara yang akan menang..jangkaan tinggal jangkaan shj...si awan nano rupenye...bile dh tau pemenang baru bleh terfikir,mmg logik pun die menang...ni pertandingan juara lagu..bukannye pertandingan juara penyanyi..walau se gah mane pun penyanyi yang mbawakan lagu tu,kalo lagunya tak best,tak bleh jugak kan?


Aku dh ckp kat cik hubby malam td,macam awan nano ni je yang menang,..hehe...tetiba betul2 menang laa...hakhak..aku mmg tak penah phm lagu awan nano ni...mungkin sbb aku dh melepasi usia layan2 lagu ni sume...kan?


Ape2 pun...tahniah hafiz untuk suara dan penghayatan yang mantap


Tahniah buat M.Nasir untuk lirik yang penuh makna


Dan tahniah Awan Nano..


P/s : dah tua2 ni,bukan takat lagu2 je...cerita2 kat tv pun malas nak tgk...huhuhuhu


Published with Blogger-droid v2.0.4

Jan 29, 2012

PKP dan kerja..

Oleh sebab pagi tadi ramai customer datang pejabat daerah dan tanah hulu terengganu ni,otak kami berdua betul2 sudah menjadi tepu...tepu dengan info2 untuk hari ini...mencabar sungguh bile duk di frontline ni..sume benda kami yang tau dulu...baik buruknye..kalo ada aduan ape2,kami laa tempat mengadu...hukhukhuk

Bile dh petang ni,otak pun dh pk nak balik,jom tgk si 'Za' ni duk buat ape....





Rupanya die duk main game....tp lg bagus dari aku yang online fb je kan?hahahaha....

So,org2 yang sedang berhujung minggu..buat ape arini?takkan buat taik mata je kot..hikhikhik....jom ikut aku blogwalking...nak?dah lama tak berjalan ke rumah kawan2...tunggu kedatangan aku ye?

P/s : PKP(peg khidmat pelanggan)-main game ngan on fb pun,keje tetap no 1...kerja satu ibadah... Okk?

Jan 28, 2012

Aku dan blog

Ya Allah...hantu ape yang rasuk ni?makin malas nk update blog..cerita langkawi takde update langsung lagi...hantu M ni agaknye...betul2 peM***s laa bee skrg..hukhukhuk...

Cerita langkawi aku simpan dulu...takde mood langsung nak cerita..bukan tak best,tp sbb gmbar2 duk dlm kamera..belum transfer lagi...lagi2 penyakit M ni menguasai diri..hikhikhik....

Meh aku tunjuk ape yang penyakit M dah buat pada aku pagi td...betapa M nye aku,smpaikan masak breakfast pun M jugak...



Eryna tak makan pun ommelette tu..die makan baked beans ngan sosej tu je..penyakit M betul2 menguasai aku..bukan setakat dlm berblog, bleh kata semua laa..huhuhu....nnt2 aku update kisah langkawi plak ye...tq pada kamu, kamu dan kamu yang still rajin lawat blog aku walau takde update pun..huhuhu..aku cuba untuk menjadi rajin kembali..hehehe

P/s : tak sabar nak tunggu pb aku smpai..huhu

Jan 19, 2012

Rindu eryna

Update dari dlm feri...dlm pjalanan nak g langkawi untuk kursus...kalo ikut ati,tak teringin pun nk ikut ni...jauh sgt...lgpun tak penah tinggal eryna dengan abahnye...



Gambar sikecik dengan hadif...dh takde gmbar lain dlm gadjet ni..sume dah di delete oleh sikecik tu..hukhukhuk

Semalam masa nak tinggal eryna...eryna asyik ulang ayat sama "tolong laa umi..tolong eryna...takmo kawan abah...nak ikut umi naik bas...." Sayu nye ati aku...terus rs nak cancel...tp cik hubby ckp "takpe...pegi laa...skejap je tu" ati aku sebak bila masuk bas...hukhukhuk

Sepanjang pjalanan aku tido je...sbbnye tanak ingat kat sikecik tu..ni time menulis ni pun bergenang air mata teringat kat die....harap2 semuanya berjalan lancar...aminnn

Sepanjang perjalanan kami semalam takde masalah ape2...alhamdulillah....doakan kami selamat semuanya...aminn

P/s : selamatkanlah duit aku dari jadi mangsa nafsu aku yang dh lama simpan ni..hukhukhukhukhuk

Jan 16, 2012

Gemuk???!!!

Waaahhhhh...aku makin gemuk...ramai yang tegur...waaaaaaa...sungguh sedihhhhhhhhhh

PB?dh sebulan tak pakai...bukan malas hokay...masuk bengkel...repair...aku kan ganas...pkai barang yang paling lasak pun bleh koyak..hikhikhik....tp gemuk ni bukan sbb tak pkai PB..sebab ape?agak2 sebab ape?

No...no...no...bukan mengandung hokay...perut aku still lg mengandung lemak...hukhukhuk...bab ni pun sedih kalo org tanye...ramai org duk tanye "bee ada isi plok ke?" Atau "eryna nak dpt adik ke?" Sorry ye makcik2, adik2, abang2, kakak2....ni i yang gemuk...bulan sbb baby...hukhukhuk

Mungkin sbb aku senang ati...keje relax je...duduk je...hahahaha..pastu makan je memanjang..mane tak naik tubuh..ye tak??stress pun tak...jd makan dengan hati yang senang...mesti laa best kan?

Tp aku nak kurangkan sket berat ni....bagi laa tipss..sis, bro, dato', datin sekalian...sape2 yang penah berdiet dengan jayanya,sila laa berkongsi tips dengan aku...nak dietttt..tolonggggg



P/s : gemuk kan?kan?kan?

Mood : sedih.........

Jan 15, 2012

HP dlm beg

Ya Allah...sehari arini aku rasa bersalah..y?sebab aku dah terbawak henpon cik hubby smpai ke ofis..hakhakhak...sorry darling...i betul2 cuai...

Mcmane henpon die dlm beg aku?ermm...semalam mak mertua aku buat majlis solat hajat kat rumah die...majlis2 cmtu,mmg laa cik hubby sumbat segala mcm benda dlm beg aku...ye laa...bimbang jugak..ramai2 ni,terlupa letak mana,sedar2 dh takde...huhuhu

Jdnya pagi td,dlm kelam kabut nk pegi keje,terlupa nak keluarkan henpon cik hubby...wallet die,aku keluarkan...henpon tak perasan ada dlm beg...bwk laa ke ofis...dh smpai ofis,bukak hbag nak keluarkan barang,terjumpe laa henpon die...terus sentap...knape sentap?takut kene marah sbb cuai..hukhukhuk

Sepagi aku cari die..cuba call jiran,die takde kat rumah masa tu..nak call ofis,die cuti plak arini...call sis in law,die ckp,cik hubby takde plak pegi rumah mak arini..ish...susah hati jugak..takut die marah...ermm...

Sepagi aku nak update blog tp blank sbb otak duk pk hal ni laa...rasa bersalah...rs takut...bimbang...sume bercampur2...bleh kate sejam skali aku call sis in law tanye cik hubby ada pegi rumah ke tak..nak call jiran byk2 kali takut ganggu plak..huhuh...last2 sis in law pegi laa jenguk.kat rumah tghari td...jeng...jeng..jeng...

Rupe2nye die duk relax tgk badminton kat dlm tv...siap ckp "kak bee awk bwk tepon aku pagi td...doh mai saje je ke?bakpe dok bwk nasi?"...adik ipar aku terus call aku ckp..jgn risau laa....die duk tgk badminton kat rumah...siap goyang2 kaki lagi...huuhuhuhu

Baru laa aku rs lega...cik hubby tak marah...yang penting cik hubby makan...biasa kalo cuti,mmg cik hubby pegi rumah mak...makan...bila dia tak pegi,mmg aku bimbang...huhuhu...harap2 laa mood die tak berubah smpai petang...

P/s : syg jgn marah i ye...i mmg cuai...huhuhu

Jan 12, 2012

Khamis-sorang-langkawi-eryna merajuk

Arini...khamis yang medung...keje sorang2 plak...haishh...mengundang kemengantukkan betul laa(budak2 sekolah,sila abaikan tatabahasa ini ok?)

Partner aku kat ofis ni dh pegi kursus...kursus langkawi you..kalo aku panggil kursus jalan2...nape aku tak pegi?biarlaa..rezeki die..aku bukan harap sgt..org ajak,pegi laa..dh org tak ajak,nk g mcmane ye tak?hikhikhik

Dh lama aku tak jejak langkawi...last pegi,lawatan ofis 4tahun lepas..ape yang berubah dari 4tahun lepas ye?sape yang baru pegi?sila.ulas sket....hehehehe....tp yang aku tau,diorg pegi bukan pegi shopping...diorg berkursus..dengar ceramah je pagi petang siang malam...cuma ada satu slot je jalan2 keliling pulau...huhuhu...sempat ke nak shopping?(bercerita mcm aku yang pegi je kan?hakhakhak)

Semalam eryna merajuk ngan aku..sbbnye aku suruh die tido...suruh tido smpai merajuk-rajuk...sabo ajelaa eryna ni...gigit hidung baru tau...yang aku sedihnye,rajuk eryna kali ni,panjang hingga ke pagi ni..langsung tanak aku pegang..tanak aku kiss...tanak aku tegur...alahai anak umi...

Takpe,balik keje karang,kite g main ye?rindu nak g pantai..tp musim2 hujan ni,mcmane nak bwk eryna main kat pantai kan?hmmm

P/s : cuti raya cina panjang kali ni...ape plan korang?

Jan 11, 2012

Jom join



Sape yang penah letak anak die on this prog?share sket..^^

WednesdY

No mood for blogging today..gmbar byk yang kene delete by sikecik eryna...huhuhu

Cuma berjalan ke blog kawan2 je arini....suke baca kisah hepi...tp yang sedih2 tu,jgn risau..pasti ada hikmahnya..k?

P/s : nk masak ape petang ni ye?hukhukhuk

Jan 10, 2012

Umi sakit ke?

Kejadian berlaku semalam...macam biasa,kalo cik hubby tgk cite ganas2 or perang2,aku akan ajak sikecik eryna masuk tido...mls nk ajar die tgk cite cmtu...tak elok untuk minda die...aku takde laa reti sgt tp seingat aku,rsnye parents aku tak ajar aku tgk cite2 cmtu..parents aku ajar tgk tom and jerry je..hakhakhak

Berbalik kepada cerita eryna....oleh sebab susah nak ajak eryna masuk bilik,aku masuk dulu...

Aku : eryna...mai laa tgk umi ni...(baring smbil selimut atas katil)
Eryna : (berlari2 masuk bilik)bakpe umi...bakpe?umi sakit ke?
Aku : hor...umi sakit...mai laa dekat umi ni...
Eryna : buh ubat eh umi?buh ubat...
Aku : g ah amik ubat...eryna tolong buh..umi sakit ni...
Eryna : suh abah buh ubat eh?
Aku : hahahahahaha....(org suh die,die suh abah plok...)
Eryna : jap eh umi...eryna amik ubat jap...kejap eh?(sweet ayatnye)

Eryna pun keluar bilik cr cik hubby..aku dengar je dr dlm bilik

Eryna : abah..umi sakit...amik ubat
Cik hubby : tu ha ubat...eryna amik sendiri laaa..eryna kan dh besar...
Eryna : (smbil lompat2) dok smpai laa abah...tolong laa abah..amik ubat tu....
Cik hubby : kan ubat kat bawah tu je...kan smpai tu
Eryna : bukan ubat tu...ubat atas tv tu..tolong laa abah

Aku dengar je...tetiba die masuk bilik,bwk bedak aiken...hakhakhak...die buat aku mcm baby je...mmg kalo die gatal2 ke naik ruam ke,aku buh bedak tu...takde laa buh minyak bagai..hehehe

Eryna : meh umi..sakit katne?
Aku : sakit kat sini...kat sini...(smbil tunjuk pipi n dahi)

Penuh laa muka aku dengan bedak...hukhukhuk...sabo ajelaa...

P/s : sekurang2nya takdelah die simbah muka aku dengan minyak2..hakhakhak...tepung gomak laa aku semalam...hahahaha

Jan 8, 2012

My view



Cuba teka...view ape ni?ni laa view aku setiap petang...kenape aku ckp petang?sebabnye pagi2 aku duk depan dlm van...petang je biasanya aku duk belakang...ye laa...van ni penuh..oleh sebab aku antara org yang paling awal naik pagi2,aku akan duk depan..petang plak,aku antara yang paling lmbat naik..jd belakang laa jawabnye...hehehe

Tp aku bukan kisah pun..as long as aku selamat smpai...alhamdulillah... pejam celik pejam celik,dah 4bulan aku naik van ni..kalo dulu terasa jauhnya,sekarang tidak lagi..rs skejap je smpai..huhuhu

Suka pun suka naik van ni...tambah kenalan..mcm2 perangai..ada yang senyap sepanjang pjalanan..ada yang tak reti nak diam..hikhikhik..tp tu sume buat perjalanan kami tidak bosan...^^

P/s : jom balik main anak plak..

Selamat pagi ahad

How's ur weekend?ape keje yang dibuat hujung minggu kali ni?yang membina ke tidak?hehehehe

Pagi2 tadi,aku.bangun.tido,byk benda yang aku pikir...betul lah kate pepatah, terlajak perahu bleh diundur2, tp kalo terlajak kata?terlajak perbuatan?hanya kepada Allah je lah aku mampu memohon ketenangan jiwa...kata2 maaf?bibir senang je nak ucapkan..tp ikhlaskah org yang memberi kemaafan?hmmm...

2hari bercuti..ape yang aku sendiri buat?ntahlah...mcm biasa kemas rumah..g rumah mentua..g rumah parents aku...packs with routine activities...jrg sekali aku punya masa untuk buat sesuatu yang selain dari yang biasa aku buat..hohoho...

P/s : smoga hari2 yang mendatang menjanjikan bahagia untuk kita semua..aminn

Jan 6, 2012

Kaya raya

Penah tak korang pikir nak ada duit byk2 dlm bank smpaikan dah tak tau nak buat ape dah...dan pikir kenape korang takde duit byk mcm sipolan atau sipolan?penah tak?penah tak?tipu laa kalo korang kate takde...hakhakhak

Aku pun tak terkecuali cuma setiap kali aku pikir pasal tu,aku akan cuba sebaik mungkin untuk lupekan..sbb ape?kerana aku rs macam aku cuba untuk tidak menerima qada dan qadar Allah...sepatutnya aku bersyukur dengan ape yang aku ada sekarang..alhamdulillah...

Aku ada suami yang memahami..alhamdulillah
Aku ada tempat berteduh..alhamdulillah
Aku ada kenderaan untuk bergerak..alhamdulillah
Aku ada anak..alhamdulillah
Aku ada pendapatan untuk menyara hidup..alhamdulillah
Aku punya kesihatan yang baik sehingga hari ini..alhamdulillah
YANG PENTING
ALLAH sentiasa bersama aku...aminn...

Terima kasih ALLAH atas segalanya yang telah ENGKAU kurniakan...smoga kehidupan kami sekeluarga sentiasa dlm rahmatMU ya ALLAH..aminn

P/s : muhasabah diri sebelum terlupa...^^

Jan 5, 2012

Pirrahh mabuk

Dari tghari td lg aku duk pikir, ape bende laa yang buat mata aku sakit bebenor ni..sakit tau..

Mcm biasa tghari aku naik rehat kat surau jap...lepas tu baru aku pikir nak makan ape..arini makan goreng pisang je..hehehe...masa makan tu laa,aku rs sakit mata...senak..aku tak tau laa bahasa korang panggil ape tp kat trg ni sebut senak laa..huhuhuhu

Pastu,aku suh laa bdk ofis ni tolong tgkkan mata aku

Aku : za,tgk mata saya ni..sakit gile...nak naik ketumbit agaknye
Za : meh nk tgk...(smbil2 belek2 mata aku)
Za : kak bee,ada pirrah(ape korang panggil eh?tungau eh?)
Aku : erkk...

Aku pun pening...aku main kat mane smpai kene binatang ni..bukan ada kucing2 pun..tp td kat surau mmg aku tido atas karpet tu..agaknye kat karpet tu kot(za yang kate...)takpe laa..yang pasti aku tak tau cane nak buang niiii

Za : jap kak b,amik minyak angin...letak atas die..nnt nampak die pening2,kak bee tarik laa
Aku : mane nak tau die pening2?hukhukhuk
Za : erkk...

Aku pun amik minyak angin..gamble jelaa...lepas 5min,aku pun cuba tarik..taraaaa





PIRRAH MABUKK

P/s : sakit lagi mata aku..agaknye ada lagi ke pirrah mabuk tu?hikhikhik ^^

Ngantuk

Hari ini dlm sejarah...aku mengantuk dlm van..selama 4bulan aku naik van pergi dan balik keje,pagi td mmg mengantuk tahap dewa...tak penah aku rs semengantuk tu...

Kalo ada bantal,mau aku tido mcm ni



Tp oleh sbb aku ni Pegawai Khidmat Pelanggan...aku kene laa buat muka cenggini...



Hakhakhak..sila jgn muntah tgk aku upload gmbar aku je memanjang...sbbnye gmbar2 dlm gadjet aku ni dh byk yang kene delete...(sila refer entry sebelum ni...)

P/s : tolonglah jgn mengantuk sepanjanh hari....huhuhu

Jan 4, 2012

Lost it all

Arghhhh..erynaaaaa..knape kamu ni?knape buat umi cenggini...huhuhuhuhu...sabo jelaa...

Knape?abih hilang gambar2 umi dlm gadjet umi ni...knape kamu buat umi mcm ni..dhlah umi ni agak b**g*p sbb tak backup gambar2 tu...bile kamu delete,kamu pulak yang kene marah...sabo ajelaa

Takpe...yang penting ingatan kan?walau hati terasa sakit yang amat,aku terpaksa bersabar...macamane nak marah budak umur 2tahun 7bulan...kan?

Dhlah perangai kamu makin nakal skrg...langsung tak dengar ckp umi ngan abah...setiap kali pegi market,takkan balik kalo tak beli air yogurt kamu...tp takpe...umi tak marah kamu nak beli air kalo betul kamu nak minum..masalahnye,umi yang kene minum...huhuh

Tido mlm pun makin lewat..kalo dulu pkul 9 dh ngantuk nak tido...sekarang,kalo jarum pendek tak smpai no 10 atau 11,jgn harap laa nak ajak kamu masuk tido...langsung tak layan...lagi pulak,kamu dh pandai cari alasan..kalo ajak tido je, kamu akan jawab "eryna nak tgk tv dulu" atau "eryna nak main lego dulu"...sabo jelaa...umi nak kene tunggu kamu abih main dulu baru masuk tido..takde maknanye..hahaha

P/s : muncul sorang lagi yang mcm eryna,mau pengsan umi...haipp

Wordless wednesday



Eryna with her new smile...

Jan 2, 2012

2nd day on 2012

Selamat tahun baru



Lihatlah rupa manusia yang baru baik demam yang panjang...7hari hokay...tp tak buat pun blood test..doktor2 yang baca jgn marah ye..bukan aku tanak bg darah aku..dahtu doktor kat klinik tu tanak amik...hehehe...takde laa...aku demam sbb kuman..bukan benda lain..insyAllah...

7hari demam...fuh...pengalaman betul lah..wiken duk rumah je..bukan main anak..cik hubby bwk eryna g jalan2...aku duk rumah rehat...hukhukhuk...nak ikut tp tak mampu..camane kan?takpe..byk lg masa...insyAllah masa itu pasti ada untuk aku dgn eryna..kan?

Jangkitan kuman yang agak teruk hinggakan jd ulser...tu yang sebabkan aku demam...sekarang,ulser masih ada tp demam dh kurang...hmm...just wondering...kuman dh berhenti bekerja ke?huhuhuhu

Bile sakit,biasanya aku akan pk yang paling buruk...aku tanye cik hubby

Aku : kalo lah i pergi dulu,u macamane?
Cik hubby : mcamane ape?biasa jelaaaa(smbil tgk tv)
Aku : u kawen lagi eh?mesti eryna suke...u pun suke kan?
Cik hubby : buat ape pk yang belum jadi...sakit pasti ada ubat..usaha lah...suke nak pk bukan2...doktor dh ckp biasa2 je..jngkitan kuman je pun...
Aku : erkkk...

Aku yang pk bukan2 ke cik hubby yang tak sensitif?hukhukhuk..sabo jelaa bee...

P/s : ya Allah...aku redha dengan sakit ini..tabahkan hati aku dan jdkanlah aku insan yang benar2 sabar..aminn

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...