May 28, 2012

Kemas rumah ke kemas barang eryna?

Isnin...aku penat sgt arini..semalaman kemas rumah...y?sbb tensen tgk rumah dh mcm tongkang pecah..bile aku ckp nak kemas rumah,mesti rmai yng ckp,duduk 3org je,ckp penat kemas rumah mcm duduk 10org...aii...jgn ckp lebih kurang hokay..rumah tu dh terbiar lebih dari sebulan..mcmane aku tinggal blog aku,mcm tu laa aku tak amik tau rumah tu...teruk kan?hikhikhik...

Mcm biasa,bile kemas rumah,ade aje keje sikecik tu nak main...heheh..sibuk kite kemas rumah

Eryna : umi..nak makan nasi tak?
Aku : takmo...

Diam jela die...tak lama lepas tu..

Eryna : umi nak makan nasi tak?
Aku : kenape?
Eryna : cepatlah..nasi nak abis dh ni..
Aku : takmo laa...umi kenyang lagi ni

Aku pun malas nak layan sangat,kang tak siap keje aku..hikhikhik..tetiba...

Eryna : umi...nasi abis dh..kedai pun tutup dah..umi xleh makan dhla...

Tergolek2 aku gelak..rupenye die main jual nasi...hikhikhik...

Aku : eryna jual ape lagi tu?
Eryna : kedai tutup dah...abis blake dah...

Ye tak ye jugak kn..kedai dh tutup..mane bleh tanye jual ape...hahahahah..imaginasi budak kecik...dulu2 pun aku selalu main masak2 pastu jual kat org...berangan jelaa ada org...hahaha...korang penah main tak?



P/s : Tensen2 tgk die sepah barang2,bile tgk die tido,hilang semua marah...umi sayang eryna sgt2..^^

May 22, 2012

Dugaan dan makanan dan puasa rejab

Ya Allah...aku redha dengan semua ketentuanMu..aku tau pasti ada hikmah disebalik semua yang berlaku...sesungguhnya Engkau lah sebaik2 perancang..

Tanak ingat bende tak best..meh tgk eryna makan sup...nmpak best giler...



Ni kalo tak silap aku gmbar sikecik makan mee kolok masa jjcm aritu..gile lama amik masa nk upload gmbar...heheh...



Ni gambar makan kenny rogers masa jjcm jugak...eryna sgt suke mkn sup2..sungguh berbeza dgn cik hubby yang lebih suke lemak2,gulai2...hukhukhuk...

Arini 1 rejab..maka cukuplah 4tahun tahun islam aku kawen dgn cik hubby...dh 4tahun dah weh...rs mcm baru je lagi buat persiapan nak kawen,dh 4tahun rupenye...arini jugak aku ajak(read as paksa) cik hubby puasa...hikhikhik...saje laa..mlm ni masak best2 sket...yum...yum..mee kari bleh?ke nak makan daging masak gulai ke nak masak ayam kurma...wah...byk.menu nih...meleleh dh air liur nih..baru pkul 9 dh pk pasal makan..hakhakhak

P/s : dh masuk rejab tu paham2la ye..dekat nak masuk ramadhan dh..sape yang belum berganti lagi yang wajib tu,cepat2 laa sudahkan ye?

May 20, 2012

Sarapan



Sarapan pagi ni...bukan untuk kurus ok..aku kurus?silap org laa..hahaha....diet untuk kurus ni dh dibuang dr kamus hidup aku..aku cuma nak amalkan pemakanan yag seimbang je...asyik2 makan berminyak,berlemak...im trying my best untuk jaga semua tu..bukan ape,takut sgt bile dengar ada org yang muda2 lagi dah ada penyakit..

Umur aku dh nak masuk 30an...rsnye perlu jg pemakanan akuni..bab air masak,takde masalah dh..aku mmg pengamal air masak..cuma kalo makanan ni,susah sket nak control..kalo aku tak keje,senang plak nak jaga..duk rumah,masak sendiri...keje gini,sarapan dan mkn tghari mmg sah2 dikedai...

P/s : korang makan ape pagi ni?

Subuh pagi ahad

Sape tgk bola semalam?sila angkat tangan dan kaki...hehehe..aku tanye je.aku tak tgk pun.penat sangat sminggu dua ni.weekends ade aje benda nak kene buat.arini dh kene keje balik...tau tak?kadang2 aku teringin nak rehat je...weekends pun nak duk rumah je...tanak buat ape2...bleh gitu?hehehe

Kelantan vs sime darby...aku rs kelantan menang pun nasib je...ye laa,gol penalti.aku tak tgk tp aku dengar cik hubby duk bising2 semalam..aku layan sikecik tu aje.cik hubby ckp,pengadil berat sebelah.ye ke?sape yang tgk semalam?ce cite ce cite..hehehe

Bayern vs chelsea plak...kire ok jugak laa...seronok sket kot tgk ada tambahan masa lagi pastu last2 penalti...puas ati jugak kan?but still semuanya bergantung pada luck...kalo takde luck,tendang lah mcamane pun,tak masuk punye bola tu..hahaha....kadang2 tgk bola ni,kelakar jugak ye tak?chelsea menang penalti 4 - 3..suke laa cik hubby tu...kegemaran tu.aku tgk aje..kdg2 tanye,yang mane satu chelsea?masa piala dunia,siap aku bleh tanye "chelsea main tak?" Nampak sgt jakunnye...mane laa aku tau..hahahaha

Dh2 membebel..pegi mandi,bersiap...nak g keje laa plak...selamat berhujung minggu kepada sesape yang masih bercuti arini..dan selamat bekerja pada mereka2 yang seangkatan dengan aku yang dh masuk keje arini...hidup.mesti diteruskan...bersemangat sket.keje satu ibadah kan?

P/s : kadang2 permulaan hari bekerja ni,perlu ada motivasi sket...bagi semangat untuk mula bekerja semula selepas bercuti hujung minggu...hikhikhikhik

May 13, 2012

Tensen

Penah tak korang rs mcm ni,dh siap taip entry tetiba tak leh nak publish....frust hokay....malas nak pk...

May 10, 2012

Topicless thursday

Bleh reka sendiri gitu?hahaha...takde topik nak cerita...

Arini khamis...ape list kerja untuk arini?dulu2 masa keje kat consultant,setiap hari,aku akan buat listing kerja yang perlu buat untuk hari itu...means,aku list mengikut priority...mane yang lebih penting....kirenye..agak tersusun jugak laa...walaupun ada jugak yang terbabas..hakhakhak....

Sekarang?setiap hari tak perlu pk keje2 yang tertangguh...setiap hari mmg kene siapkan keje pada hari yang sama...mane taknye...angkat tepon,terima pelanggan,call org tu, call org ni...itu je kejenye...lg pulak,langsung takde main menaip ke mengira ke...sungguh relax kedengarannye...hehehe

Tp sesungguhnye,keje dibarisan hadapan mcm aku ni,byk cabarannye...pelanggan yang datang tu mcm2 perangai...kalo yang masuk pintu bagi salam beserta dengan senyuman,alhamdulillah...lega rsnye...kalo yang dtg dengan muka tak puas ati mcm nak mkn org,jelingan yang tak berapa nak manja...hehehe...menakutkan hokey...tp setakat ni,alhamdulillah takde yang melampau2 laa...setakat 'pej daerah bodo' tu adalah...senyum ajelah bila dikutuk dikata begitu...nak jawab ape kan?kadang2 salahnya bukan dari pihak pejabat,salah faham je...manusia yang panas baran ni tak bleh dilayan sgt..karang lain macam jadinye...



Eryna laa plak..cite hal keje tak penah nak habis..ye tak?sikecik ni kekadang je ragamnye nak pkai tudung...kebanyakkan masanya tanak laa...panas katanye...aku.nak jugak ajar die pkai tudung tp tak tau bila waktu yang sesuai...suke tgk bdk2 pmpan pkai tudung...mmg laa nmpak serabai,tp serabai itu yang comel..hehehe...tp jgn lah smpai kotor...setakat serabai tu ok je..kotor tu dh jd tak sesuai...baik takyah pkai kan?



Dua2 org diatas adalah kekasih hati aku...kesayangan aku...cik hubby pun dh start keje malam balik...semalam pun keje..aku layan kuch kuch hota hai sorg2 je semalam...hehehe...tp tak abis pun tgk..mengantuk gile...arini khamis,esok cutiii..hehehe

P/s : agaknye bile plak aku smbung cerita jjcm aku tu ye?hakhakhak

May 9, 2012

I love blogging

Suke menulis tp malas...
Ada idea tp media plak buat masalah...
Terlalu byk nak cerita tp tak tau mane nak mula...

Blog ni dh mcm cuti bersalin..dekat 2bulan hokay..pemalas punye penulis blog..hahaha...ntah ada ntah tidak org baca blog ni...kalo takde pun takpe..dh mmg aku tak update...sape nak bukak..ye tak?tp blog rakan2,hampir setiap hari aku bukak...cuma tidak tinggal jejak aje...malu laa nak menonjolkan diri sbbnye aku malas nak update blog..hehehe...

Ape nak tau dulu?sikecik cumil laa..bleh?eryna kusayang..ku manja..hahaha...



Makin byk benda die tau...1 - 10 dah kenal...bleh sebut dan kenal...a - z dh bleh sebut semua...alif ba ta pun dh kenal...sbg ibu,bangga tau..walau anak org lain lg khelas,tetap bangga dengan pencapaian eryna...alhamdulillah...smoga eryna tidak menyusahkan org disekelilingnya...aminn

P/s : lain kali laa smbung...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...