Oct 27, 2010

weekend kami...

arini dah ari rabu..patotnye dah lewat nak bercerita weekend ni..tp takpe laa...lebih baik lmbat dari terus takde kan??mcmane nak buat, aku bz sket lately..duk buat tender report ni haa...ni pun sebab dah ngantuk duk belek2 tender2 ni sume, aku pun terasa rajin nak hapdet blog ni...hehehe....

baru2 ni, ari jumaat, aku bwk laa sikecik tu pegi pantai..ye laa, terengganu ni mmg terkenal dgn pantai kan..so, mane lg tempat leisure yang best kalo tak ke pantai..lgpun cuaca pun elok...mmg seswai beno laa kirenya...eryna pun bukan main suke lg die main dgn pasir...hehe...lupe plak nak amik gambar kuda...hhehe..eryna takut tgk kuda... ^_^ elok jugak kalo tak, die tanak balik rumah nak main dgn kuda, pengsan umi hehe

 tgk tu, konon2 cari kulit kerang laa...hehehe


ape2 pun mesti nak dgn abahnya...huhu...

tetiba meragam plak server nih...lembab betul nak upload gmbar2..nnt laa aku upload gmbar...huhuhu..

nak smbung buat keje plak nih...hehehe

^_^

Oct 18, 2010

menyusahkan dan disusahkan...

susah nak describe tajuk tu...hmm...arini sesi luahan perasaan..hehehe

bukan ape, aku ada laa kenal sorg manusia ni kan..keje die ari2 menyusahkan idup org sekeliling die...tak bleh tgk org senang...pasti ada benda die nak buat org susah...kalo tgk kita bersenang2 je, tarik muka masam..mcm laa ko tak penah bersenang2..ari2 keje ko main internet jugak...keje satu haram pun tak siap...bile dah last minit nak anto, mula laa susahkan manusia2 ni keliling ko ni...(ops lupe...mmg keje die suke susahkan org sekeliling die..hahah) ish, aku main tenet pun, keje aku takde yang bertangguh..smpai masa bos nak, sume bleh ato laa...walaupun bos aku cerewet nak mampos, tp takde laa seteruk manusia tu...bos aku tak suke susahkan org...aku je laa sbb aku anak buah die...manusia tu tak kire sape2 pun..nampak depan mata, sume die tibai...susah betul kenal org macam ni...pening laa...tp aku tak kisah die nak susahkan aku sbb aku tau, setiap benda yang dia buat, pasti ada balasan..kalo tak di alam ni, mungkin di alam lain...itu janji Tuhan kan?so, kalo ada laa korang kenal manusia2 yang mmg perangainya mcm ni, redha saje..makin dilayan, makin teruk kita kene nnt..kalo kita redha, nnt kita akan nampak hidup dia pun akan susah...HAHAHA ---> gelak jahat

anggap jelaa semua ni dugaan kita didunia..kalo kita sabar, insyAllah ada balasan untuk kesabaran kita tu...kan??

Oct 17, 2010

eryna oh eryna

eryna dah masuk 1tahun 4bulan...

nampak gayanya aku terpaksa laa cmpur susu untuk eryna...aku demam seminggu ni susu amat2 kurang..bleh kate takde...takpe laa...aku kene tetap positive....ada hikmah disebalik sume ni..aku redha...tp blum decide lg nak bg susu apa ni..sbb stok ada lg..habis kan stok dulu..br bg susu lain..kan??aku dah tak mcm dulu..kalo dulu, time susu kurang je, aku mesti susah ati...kali ni, mgkin rezeki eryna stakat ni je kot...eryna nak ada adik ker??   hehehe....

tp mmg pelik laa..baru2 ni aku muntah2...teruk jugak laa...tp doktor suspek silap makan...tak sampai sminggu pun aku demam plak...demam yang panjang...ni pun rs tak sedap badan lg...lenguh lumpuh rsnye...aku ni jarang demam, tp kalo dah demam mcm ni laa...aiya...kene plak time byk keje...terpaksa laa datang jugak ofis...hehehe

takpe...yang penting, aku kene sentiasa positive...kan2?itu yang paling utama.... ^_^

kawan2 sekelian, doakan aku cepat sembuh ye...pastu, doakan supaya eryna dapat lg minum susu umi die ni... ^_^ hehe..

TQ yer...sayang korang..

Oct 11, 2010

Imaan dah Setahun Giveaway..


sape2 nak join, klik je pada gmbar tu ye...

Assalamualaikum...
Selamat Hari Lahir buat Ruhil Imaan...Semoga Imaan menjadi anak yang solehah dan sentiasa dalam lindunganNYA...
Amiin Ya ALLAH

Oct 7, 2010

comei lotte contest by jaijina

klik pada banner kalo nak join ye...
kadang2...bile kite tgk org masuk contest ape2, teringin jugak...tp kbiasaan nya aku masuk contest ni bukannya niat tu mmg nak menang semata2..aku ni lebih suke cr kawan baru..suke jugak kan bc2 blog org ni...hehehe...so, kali ni aku nak join contest yang di anjurkan oleh jaijina ni...


Nama : Wan Eryna Firzanah Wan Mohd Safwan
Umur : 1 Tahun 3 Bulan 2 Minggu 4 Hari 
Nama ibu/bapa : Che Ku Sabihah Che Ku Salim / Wan Mohd Safwan Wan Razali

kenapa ye??comei lotte ni perkara subjective...tp pada saya sume kanak2 adalah comey dan cantik sbb diorg ni belum ada dosa..:)
gmbar ni adalah gambar pada 2syawal baru2 ni...suke tgk die pakai baju ni...tambah plak die dah pandai bergaya depan camera...nampak comey dari biasa..agaknya sbb warna baju dan suasana raya kot..heheh..agak2 cukup ke syarat nih??

ok, dengan ini, aku nak tag kawan2 aku jugak :
(jom laa join...wlau korang takde anak lg...letak laa gmbar anak2 sdara pun..hehehe)

syarat2nya:
1. buat satu n3 khas mengenai contest ini..hanya n3 yang bertajuk "comei lotte contest by jaijina" akan di terima. - DONE
2. di wajibkan menjadi follower http://jaijina.blogspot.com/ - DONE
3. seperti biasa, letak kan blog http://jaijina.blogspot.com/ sebagai blog list korang.. - DONE
4. letak kan juga banner seperti di atas dalam n3 & side bar korang..banner tu mesti link terus ke n3 ni.. - DONE
5. letak kan sekeping sahaja gambar kanak² yg korang rasa terbaik kecomelanya..kanak² (tak kira anak korang atau bukan..asalkan jgn colik anak org lain, sudaaaa) terbabit hendaklah berumur diantara 1tahun hingga 4 tahun.. - DONE
6. letak kan nama, umur, nama ibu/bapa pada setiap gambar tersebut..ceritakan serba sedikit kenapa korang rasa kanak² dalam gamba tersebut adalah comei lotte..- DONE
7. tinggalkan komen korang pada n3 ini sahaja..selain dari itu, tidak akan di layan.. - DONE
8. tarikh akhir penyertaan adalah sehingga 24 oktober 2010 jam 12 tgh malam. - DONE
9. korang juga boleh meng"tag" 3lagi kawan² anda yang lain.. - DONE



ok all DONE...mane tau rezeki Eryna kan??!!! sbb hadiahnya pun agak lumayan..hehehe

Oct 5, 2010

Raya Kami...2010

wahh..dah nak abih syawal baru nak cite hal raya kan?nak buat cane...mcm2 masalah timbul...lepas satu...satu...alhamdulillah semuanya dapat di atasi setakat ni...hehehe....

mcm yang aku ade cite aritu, camera aku rosak kan...aku mmg tak baiki laa sebab kedai nak RM400 ++ nak baiki camera tu...buat ape, baik aku beli baru je kan..so, aku n cik hubby amik kputsan tanak baiki...

2hari sblm raya, cik hubby dapat gaji...gile tak??hahaha...mcm tak cukup tanah aku gerak kesana ke mari beli barang untuk raya aritu...cian eryna..tido dlm troli mase kat pasaraya beli barang...hahaha...wut to do, terpaksa laa...hehehe

camera baru??mesti laa sempat aku beli...hahaha....jht tak??kalo ikutkan cik hubby die dah tanak beli jenis nikon, die nak beli jenis canon...tp smpai kat kedai, nikon jugak yang berkenan dihati..nak buat cane, dah camera tu ade elok n sesuai dengan bajet yang ada...sambar ajela...heheh....sbb tu korang bleh tgk ade gambar raya aku thun ni..kalo tak...takde gmbar laa jawabnye...hehehe

tema aku thun ni??mulanya niat dihati nak pkai kaler oren...tp bile dah siap baju eryna, terkenan pulak baju die yang kaler biru tu...so, aku pun cr laa bj melayu biru untuk cik hubby...hehehe...
k laa...layan jelaa gmbar2 yang ada ye...:)

1st syawal...



kaler oren ni laa yang berkenan dihati..tp tak jadi..heheh
my family...adik2 aku sume tu...dgn parents
eryna di rumah mak mertua aku...dengan kazen2 nye...hehehe

Oct 4, 2010

hepi nyee...

dah lama rsnya tak rs hepi camni..kenapa??sbb nye arini punye hasil pumping BYKKKK...hehehe...dah lama tak merasa lebih dari 10oz...arini, stakat pukul 2 td dah 9oz...ada satu lg sesi pkul 4ptg..hehehe....sukenyeeee...nak tgk??

 
ni hasil pkul 930 pg tadi....



ni hasil pkul 1130 pg...



ni plak yang pukul 2 petang...

hepi tak tgk tu?hepi kan??!!hehehe...aku hepi....hmmm...hopefully, kekal laa smpai umur eryna 2tahun...skrg dah nak masuk 16bulan...sket je lg...sabar2...hehehe
aku ni dah lama dah tak menulis...arini ari 1st keje selepas ber 'MC' selama lebih kurang 2minggu..lm kan??alaa..kan dah bgtau aritu...ni ha gmbar aku sakit mata

hambik ko...hehehe....kecik sebelah...klako laa muka aku mase niiii

tp skrg dah baik dahhh...hehehe...tp selepas 2klinik aku pegi..n last2 aku pegi klinik pakar, baru laa baik mata aku ni...gile ah..byk abih woo...seb baik bleh claim...hehehe...

gambar raya?ha ah..aku takde cite pun hal raye kan?nnt laa..aku takde mood nak bercerita lg...letak gmbar satu dah laaa ye??hehehhe

2 syawal....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...