Feb 24, 2011

Ya Allah…Ya Rabb

aku tak tau cane nak cite…yang pasti, perkara ni terjadi depan mata aku sendiri…aku mmg tak sgka mmg wujud manusia begini dlm masyarakat kita lebih2 lg, dekat dgn aku sekeluarga…

ceritanye pasal MAMAT(bukan nama sebenar) dengan MINAH(bukan nama sebenar jugak laa kan?hehe)..MINAH ni laa yang bau2 bacang dengan aku…sbb tu laa aku kenal dan mmg aku tau cite nih

lebih kurang 5-6tahun lepas, MINAH bgtau laa kat bapak die nak kawen dgn MAMAT..lepas disiasat2 si MAMAT ni keje ok, famili die pun org baik2…kirenye lulus laa si MAMAT ni jd menantu…

lepas je kawen, si MINAH terus tukar kete…beli rumah…kami2 yang tau, sume jeles(termasuk laa aku) ye laa, lepas je kawen, hidup MINAH berubah…alhamdulillah, ke arah yang baik…sume bdoa kekal smpai ke akhirnye….masa tu aku pk, kalau lah aku..bahagianyaaaaa

tak lama, mereka pun dikurniakan seorg anak lelaki..lg laa famili syg kat si MAMAT ni…ye laa, menantu sulung..^_^ hepi lg kan??

aku pun tak pasti si MAMAT ni keje ape tp die bisnes pelaburan gitu..aku pun tak paham weh…die slalu laa cite kat famili pasal bisnes die…die beli rumah harga juta2 di kolumpo nun(lupe nak bgtau, mereka berdua keje di kolumpo)famili MINAH mmg bangga laa dpt menantu yang sorg ni..takde sape pun syak ape2 kat MAMAT nih…

tetiba, satu ari, si MAMAT call family MINAH ckp ada pelaburan best..tp tak cukup duit(die takde call aku..makanye aku tak tau mcmane kronologi sbnr masa tu)family si MINAH ni bleh kata org yang berduit jugak laa…toki si MINAH ada ladang kelapa sawit…makcik pakcik sume ada rumah sewa, ada tanah, keje best…kirenye bleh laa nak mintak2 tolong ni..jd, ape salahnye tolong anak sedara kan?masing2 tolong la…mula2  mintak ribu2..pastu ratus2 ribu…bygkan sorg2 ratus2 ribu…tp takpe laa, makcik pakcik sume nak tolong die kan…sume sayang die…bg je ape die nak…

masa mula2 tu die ajak join pelaburan die laa..so, takde ruginya…bulan2 die akan bank in duit untung…duit pokok tu tetap disitu.takkan ada kurang dan bleh mintak balik bile2 masa je…janji nye begitu…lepas dapat sume, janji nak byr bulan2.. bulan2 pertama je die byr tiap2 bulan..pastu selang2 bulan…bile call ckp sibuk tak sempat nak bank in duit tu…lama2 senyap…

nak tau ape jd skrg?duit sume die dah kebas…die plak hilang ntah kemana…dpt tau plak dah bbulan2 tak byr kete rumah sume…hutang plak bukan stakat dgn family je, abih kaum kerabat sume…jiran2 pun kene jugak…hutang die bleh kate main juta2 woo…siMINAH plak dah bingung taktau nak buat cane..malu dgn famili lg…(kecian siMINAH)siMINAH ni keje pun bleh tahan..siMAMAT pun ada guna nama die buat personal loan RM100K…

huishh…aku tak tau laa..ada jugak dlm famili aku ni jd cmni..sabo ajela…lebih kurang 2tahun jugak laa die dah tak balik raya…aku ingat2 last skali aku jumpe die, lepas aku kawen kot…raya tu laa yang last..3tahun lepas…pastu tak balik2…dulu si MINAH ni pun silap jugak…dari dulu, nape tak cite ada masalah ape2..bile dah jd cmni, sape nak tolong dah kan?

aku dgr2 kmungkinan besar si MINAH akan diisytihar bankrupt…abih laa die lepas ni…mintak fasakh tp skrg MINAH preggy..tak jatuh talak jugak kan??cian MINAH…hutang yang terpaksa die tanggung skrg rumah(RM330K), personal loan(RM100K), credit card(RM50K)..nsb baik kete dah jual…rumah tu tak bleh jual sbb atas nama bersama…sape nak amik sebhgian gitu kan??nak jual sume pun si MAMAT ni dah tak tau mane pegi…hilang gitu je…keciannyeeeee…kalo aku tu, rs mcm tanak buat ape dah..nak duk rumah je…tanak jmpe sape2…hmmm

cik hubby aku ada ckp…yang kite tau ni, hutang2 dikalangan kita…yang diluar pengetahuan kite tak tau…betul jugak kan?kalo die ada pinjam ngan A***G, hishh..aku tak bleh byg ape akan jd pada die…. :((

ya Allah, jauhkan aku dari musibbah sebesar ini…aku tak mampu ya Allah…hanya kepada Kau aku berdoa…Aminnn

p/s : aku cite ni skadar pedoman dan peringatan untuk aku jugakk…jgn percaya sgt pada org skrg…kerana duit, org sanggup tinggal bini tinggal anak… :((

Feb 23, 2011

Wednesday yang Wengg

bile dah stiap ari keje byk menimbun2…dapat MC pun kene datang ofis jugak…jumpe dgn ENjInNyooR penin…drwing asik berubah2…meeting je memanjang tp keputusan takde jugak…

bile rs tiada koordinasi antara kami satu pasukan…rs asyik aku je yang kene…rs mcm ditindas…rs mcm b** berat sebelah…b** pilih kasih…

bile dah otak mula pk nak brenti tp cik hubby tak bagi…nak cr keje lain tp takde keje yang menepati khendak cik hubby…

bile penyakit M**** melanda…tgk drwg pun rs mcm baca berita..

tak tau ape kene dah aku nih..kene pegi betulkan balik screw2 yang longgar..kene pegi tenang2 kan fikiran…kene rehatt…AKU PERLU CUTI LAAAAAAAAAAAA…

macamane aku nak plan cuti kalo dah jadual ni asik berubahhhhhhh..cukup2 laa tu meeting…tiap kali meeting, tarikh tu msti berubah…mati akuu…aku kene rehat nih…mcamane nak buat ni ye??

aku nak listkan keje yang aku kene anta

28/2/2011 – pakej 4

7/3/2011 – pakej 3

10/3/2011 – pakej 5

lepas tu baru bleh cuti ker??mau naik darah aku sblm aku dpt rehat…aiyaaaa…

Feb 22, 2011

Mak Dara 1st Giveaway (GA)

Irdawati Header

aku kene tag dgn YAYA AZURA…sementara ada masa lapang ni, ape salahnye mencuba kan?sape tau tetiba nama aku jd satu watak dlm drama nih…nama aku plak klasik je bunyinye kan??hehehe(dasar perasan)

k laa, jd kene bg tajuk drama nih…agak2 kalo aku letak ni, bertuah tak ye?cuba laa kan?mane tau…heheh

“HATI KERING”

hahaha..tajuk tak bleh tahan tu…jalan cerita ni bleh jd cite pasal manusia yang berhati kering..bleh jugak jd cerita pasal masak hati goreng kering kan??wahh..biar betul..aku plak exited…hehehe

oleh sbb tu aku nak tag 3 kawan2 aku yang best…

mawaddah

kak diana

fadhleela

syaseby

kepada sape2 yang nak join, jom tgk SINI or klik je pada banner tu

Feb 21, 2011

AKU dan Heartbeat

ingat lg entry NI??kan aku ada ckp aku nak buat mug print ada gmbar tu…aku dah buat dah…

comey tau…gile…aku mmg puas ati laa…dahla harga die bleh tahan laa..takde laa mahal sgt…nk tgk??korang tgk dan nilai laa sendiri..mmg cantik dan kemas…

asalnye…ini laa gambar asal laa yang aku send pada heartbeat

2 copy cantik tak??2 hari tau aku buat benda ni…hahaha

cuba teka last2 jd camane??hahahah..jd camni haaaa

1 2 cantik tak??heheh..

dan ini gambar aku dan mug aku

mug 013

aku suke sangat…kawan2 aku pun suke…sangat2…thanx to HEARTBEAT

Eryna dan Sate

wah2..tajuk mcm best je kan?aku suke sate..kalo sape2 nak ajak aku makan sate, insyAllah aku akan pegi punye…kalo tak dapat pegi pun, aku mesti ajak cik hubby pegi…hahaha…jht tak?

tp rupa2nye perangai aku yang satu ni dah terlekat kat anak aku yang sorg tu…tak sangka jugak aku…tp mmg kalo die jumpe sate, ya Allah mcm tak jumpe mknan berhari2 tau…semalam aku pegi mkn sate lg..tp aku tak amik gmbar laa…yelaa gambar die makan sate dah byk…pkai yang ada jela…hehehe

sate1 ya Allah anak aku…heheh

sate2eryna dan satenye…hahaha 

sate3penuh mulut tu yang klakar nye..heheh 

dan tak lupe…gambar umi dan eryna dlm kete baru2 ni…^_^

sate4

p/s: aku pun nak glemer jugak…takkan gmbar eryna je kan??hahahah

Feb 17, 2011

Enjin Nyooorrrrrrrrrr

arini adalah ari tensen aku…tender kene anta 21hb feb…drwg baru dapat semalam pkul 5…bile check2 drwg(jgn tak tau, aku juga adalah seorg pembaca drwing yang amat2 prihatin) byk salah woooo…mcmane aku nak kire…aduhai…tensen nye…

ni laa sbb nye aku suke panggil Engineer2 ni sbg enjin nyoor..hahahaha…tak bleh pkai laa…sume nak harapkan program2 dlm pc tu…program tu jugak tukang design..tp apesal ko tak checkk??tensen nye aku….weekend nih aku mls nak dtg ofis laa…arini dah khamisssssss…mati akuuuuuu

Feb 16, 2011

Keluarga Saya…

tajuk tak bleh tahan tu…hahaha…

ntah kenapa, arini aku teringat sgt dgn adik2 aku…(jgn tak tau, aku anak sulung k??)

aku 4 beradik, aku yang sulung…lepas aku tu laki, Lan…lepas Lan, pompuan, nama Jan.. yang paling bongsu plak, Imi…hehehe…org tua2 kata, kalo selang laki pompuan, laki pompuan ni, org panggil selang bunga..ye ke tak?tak tau laa…aku dengar aje…

Lan tu keje dah..tp tak kawen2 lg adik aku yang ni…hai..bile laa kamu ni nak kawen..akak teringin nak tumpang pelamin kamu nih…^_^ sorry laa akak skrg ni sibuk sgt..kamu ajak akak satu family makan2 kat luar pun, tak dapat pegi…mcm2 halangan ye…akak sibuk sket kat ofis skrg ni…nak jumpe kamu pun susah kan?

Jan plak, blaja lg…satu2 nye adik pompuan yang aku ada…cepat balik dear, eryna rindu nak jumpe kamu nih…^_^

Imi…tahun ni nak amik SPM…blaja laa sket..asyik nak main je kamu nih…smpai bile sgt laa kamu bleh bergantung pada mak ayah…blajar laa berdikari sket…ok??

ntah knape aku rindu dgn adik2 aku ni…mungkin sbb 2 3 minggu ni aku sibuk gile…ye laa..anak rindu jugak tp eryna aku jumpe ari2..sibuk mcmane pun still akan jumpe tiap2 hari…adik2 aku nih..alahai…payahnye….lebih2 lg yang pompuan sorg tu…balik tak tahun ni?balik laa…akak nak buat bday party untuk eryna lg…hehehehe(saje nak memancing die biar die balik kan??)

k laa..aku pun tak pandai sgt nak berbunga2 cerita pasal rindu aku kat adik2 ni..ni gambar kami masa raye aritu..

raya1 pandai2 korang laa agak2..yang mane satu Lan, Jan n Imi ye..mcm laa ramai sgt family aku nih…hehehe

p/s : eryna masa ni, nmpak botak laa sayang…^_^

Coca-Cola's 'secret ingredient revealed'

sape2 yang minat minum air ni, sila laa baca ingredient yang ada dlm coca cola nih…aiya…terkejut den baco…

1153369a

aku tak suke sgt minum ni, tp kadang2 minum jugak seteguk dua…lepas nih confirm takmo minum dah…

Here is the ‘secret recipe’:

  • Fluid extract of Coca 3 drams USP
  • Citric acid 3 oz
  • Caffeine 1oz
  • Sugar 30 (it is unclear from the markings what quantity is required)
  • Water 2.5 gal
  • Lime juice 2 pints 1 qrt
  • Vanilla 1oz
  • Caramel 1.5oz or more to colour
  • 7X flavour (use 2oz of flavour to 5 gals syrup):
  • Alcohol 8oz
  • Orange oil 20 drops
  • Lemon oil 30 drops
  • Nutmeg oil 10 drops
  • Coriander 5 drops
  • Neroli 10 drops
  • Cinnamon 10 drops

benda ni aku copy dlm NI …cuba laa baca…pls2 sebar2 kan ye…aku tak snggup jugak tgk kawan2 seagama dengan aku minum ni..betul, mmg tak dosa kalo minum dan tak tau yang minuman tu ada alkohol, tp tetap menjadi titik hitam dalam hati kita…kalo dah sket2 jd hitam, lama2 legam laa kan??(no wonder, bdk2 skrg dah tak takut pada dosa…hmmmm…)

p/s : cik hubby pun suke nih…huhuhuh…lepas nih, dah tak bleh dah..

Feb 14, 2011

shopping with eryna

ni aku nak cite salah satu kegemaran eryna stiap kali kami bwk pegi shopping…

korang perati jela gmbar2 ni sume…ape kesimpulan yang korang bleh buat..hehehehe

feb 059 eryna kat KB mall

feb 239 eryna kat Pos Laju, Kuala Terengganu

feb 243 Eryna at Astaka, Kuala Terengganu

feb 251eryna di kedai cermin mata… 

feb 275 eryna at kiosk celcom..

ye kawan2 sekalian…die mesti pegi cari satu tempat yang agak comel untuk menyorok dan duduk diam2 disitu…hahaha..klaka tak??kadang2 geram sbb die tanak org dukung n tanak ikut kite g mane2..susah nak cr..penyelesaiannye, sorg kene pilih2 ape2 yang nak beli, sorang kene teman miss eryna menyorok…hahahaha…

Feb 11, 2011

[Contest] Jejaka Terhangat Nak Bagi Henpon Free..!!!


wahh..dah malam2 pun sempat lg join contest kan?takpe laa..Thanx to lina sbb sudi tag saya ye...^_^

contest ni nampak cam best laa sbb hadiah die henpon...wahh..kalo dapat ni, bertuah beno laa kan?mesti rmai contestant nih...takpe laa..rezeki mane tau kan??

ok, knapa aku nak menang contest ni??mesti laa sbb en Jejaka Terhangat pancing minat i dgn hadiah yang best tu...ish, kalo laa aku menang nih, aku nak tayang2 gmbar henpon baru aku tu..hehehe..lgpun, dah lama dah aku tak tukar tepon aku..dah masuk 4tahun dah nih..heheh...

nak tau henpon ape??e-Touch 212
bleh tahan kan??ape2 pun aku nak tag mereka2 dibawah..jom join contest nih k??







tarikh tutupnye pada : 11 March 2011 (11.59 malam)

bile cik hubby keje mlm

hmm...aku bukannye tak bleh tido je tp kadang2 aku sayang dgn masa yang ada ni...jrg2 je aku ada peluang nak update blog mlm2 kat rumah..wiken lg laa payah...mek kecik tu yang menyibuk..stiap kali aku on je laptop ni, terus die blari2 datang mintak bukak lagu ba ba black sheep..huhuhu...

aku tgh layan cite adamaya nih..heheh..,tak puas ah tgk si amani ni..comey nye die...

gmbar ni curik amik kat FB die..sorry ye adik mia comey

dulu masa adamaya tutgh main kat TV3, ari2 cik hubby tgk..dan stiap kali die tgk msti die kata, 'lambat nye rmbut eryna nak panjang...nak buat mcm amani'


nampak tak bezanye eryna dan amani yang comey tu??ye betull...amani rambutnye tebal dan hitam dan comey...eryna?nipis, warna pun tak brape nak hitam mane je..aiyaa...berangan bleh laa sayang..heheheh

takpe eryna, walau mcame pun rupe eryna, eryna tetap comey dimata umi and abah...sayang umi sentiasa comey...^_^

p/s : kalo eryna dah tido, aku suke tenung muka die...muka yang takde dosa..so tenang dan jernih...hmmm

Feb 10, 2011

Heartbeat..

saje je ni..dah tak tau nak update ape kan…so, aku nak bg info sket pada sesape yang tak registe lg

1. Mula klik  sini

2. then klik pada ikon HEARTBEAT spt dibawah

1

3. pilih untuk CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat yang diperlukan2

4. Masukkan PASSWORD then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klik continue

clip_image006

4. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah dibawah3

6. Klik Online Application then isi kesemua maklumat yang diperlukan

7. Masukkan maklumat mengenai Blog anda

8. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda...

9. untuk dapatkan code bagi iklan heartbeat, Klik My HB!Affiliate balik

10. Klik GET A CODE

clip_image020

11. Copy jelaa Code2 yang dikehendaki

12. then masukkan laa dlm blog korang..cara nak masuk?alaa, mcm korang masukkan gajet2 dlm blog tu laa..kat tepi2 tu ha…^_^

ok…selamat berheartbeat ye…ini adalah untuk mereka2 yang minat nak cari duit melalui blog..tp takpe, takde org klik pun takpe…kalo korang beli dari heartbeat ni pun korang akan dapat manfaat jugak…^_^…tak kenal maka tak cinta…belum cuba blum tau kan??

p/s : aku pun baru je pk nak beli mug print2 dlm heartbeat nih…sape yang dah penah beli ye?cantik tak jdnye??

Feb 9, 2011

dah 3 minggu dah

sejak dari aku beli and PB aritu, aku tak update2 pun kan?ok, arini aku nak update sket pasal perubahan yang aku rs sepanjang lebih kurang 3minggu aku pkai PB ni…

pada sesape yang tak tau PB tu ape, bleh tgk kat entry aku yang NI atau korang bleh google je..mcm2 info korang akan dapat…

k laa…takyah panjang2 cite..aku cuma nak bgtau je..mane laa tau, lepas baca ape yang aku tulis ni, rmai yang tergerak hati nak beli..mane laa tau kan?ilmu ni ape salahnye kalo disebar2 kan…^_^

minggu pertama pemakaian(21jan – 27jan)

  1. huish..susah toksah tanye laa…long bra die ada 3cangkuk..aku nak cangkuk pd cangkuk paling awal tu pun susah…kene tahan nafas lame2 sbb cik hubby kene tolong cangkukkan..hahaha
  2. pagi2 kene bgn awal..kalo tak, takut tak sempat nak pkai..barang mahal, takkan tanak pkai kan?
  3. mkn pun dah tak bleh mkn byk…sket2 je bleh masuk…tp kan aku ni BF mom, nak tanak aku tetap kene consume air masak…aduhai, susahnye stiap kali nk ke tandas…
  4. bdk2 ofis tegur, wah…nampak tegak je(mungkin cam robot kot aku minggu tu) dan slim sket(dlm ati aku ni rs nak penampo..nak makan minum pn susah laa…slim ape ke bende..hahah)
  5. basuh tiap2 ari…sbb rs bdn berpeluh sket
  6. kuatkan semangat…pkai jugak walau ape pun..mcm fariha kata (beauty is pain dear)hehehe

minggu kedua(28 jan – 3feb)

  1. start minggu ni, aku dah bleh pkai sndiri dah long bra tu…tak perasan sgt pun perubahan tu sbb masa ni, aku sibuk sgt..keje siang malam tu…tp tetap tak lupa pkai PB(barang mahal weh…mane bleh lupe)hehe
  2. nak ke tandas?dah tak mcm dulu…still tak perasan perubahan tu sbb aku sibuk gile wehh…
  3. basuh masih lg stiap ari sbb ntah…rs nak basuh…takde sebab…hahah

minggu ketiga

  1. 4hb feb – aku dah bleh cangkuk pada cangkuk yang tengah(kedua)..macam tak caya sbb masa mula2 pakai tu, fariha siap terkejut sbb kata mungkin silap saiz tau…mungkin saiz aku lebih besar..now fariha, u see, u gave me the right size tau..cuma i need to work a little harder…hehe
  2. selama ni mane perasan sbb aku mmg everyday berbaju kurung…semalam, try my old jeans..muat weh…aritu ketat nak mati..seluar2 yang aku selalu pkai(yang takde cangkuk, cuma getah saje yang aku mmpu pkai masa gemuk tak kurus tau)sume dah longgar..kalo pkai, rs mcm nak terlondeh…rs mcm kene tukar getah je…hehehe(means, kene beli seluar baru laa ye??)
  3. takde ape yang lebih penting dari pujian cik hubby kan?tp die msih belum puji…die cuma kata, “i tgk u mcm biasa je…ada perubahan ke?”kecik ati tak?org lain sume dah noticed tp die masih belum..mmg masih belum mcapai potongan yang die nak kan, tp at least ape salahnye puji laa sket..hhuhu…penat i pkai tau…:(
  4. tp takpe..as long as kawan2 aku bg aku semangat..aku akan teruskan…mcm fariha kata “die ego tu..nnt bile kawan2 tegur depan die kata u kurus, baru laa die nak bangga n notice perubahan tu” i’ll wait for that moment..hehehe

k laa, dah panjang lebar nih…aku nak g solat jap..gambar?ala…tak sempat lg nak amik gmbr…nnt aku tayang gmbr tbaru aku..nnt u all compare dgn gmbr lama i k??

nak g rumah toki lepas ni…lama dah tak berkunjung…lebih kurang 2minggu kot tak g rumah die…nak buat cane, sibuk je memanjangggggg

p/s : nak seribu daya..tanak seribu dalih…:) hati org tua kene jaga jugak kan?? ^_^

dulu…kawan aku penah pesan…

cari laa pasangan yang sama taraf dan minat dengan kamu

kalo nak cari pasangan, biarlah yang sama taraf ..maksudnye, dunia sidia lebih kurang dgn kamu…kalo dulu, sblm aku kawen, aku tak paham maksud kawan aku ni, skrg, aku dah paham dah…

ye la, kalo kite dari keluarga yang biasa2, tp sidia org yang berketurunan berada, mungkin kita bleh hidup dlm dunia sidia, tp cuba kite pk, bleh ke sidia hidup dlm dunia kite?betul, kite kene laa saling bertolak ansur, memahami, sabar..barulah hidup bahagia…tp kalo dah, sidia 25tahun dah hidup senang, tahan ke die nak hidup lg 25tahun dgn kita yang hidup biasa2 ni?fikir2kan laa ye?

kalo nak cari pasangan, cari yang minatnye tak jauh beza dgn kamu…ye laa, kalo dah sorg ckp bahasa ayam, sorang ckp bahasa itik, kang susah nak phm tu…hehehe..tp yang ni, aku kurang bersetuju sbbnye, minat ni bleh pupuk…kan?mcm aku laa,..dulu belum kawen, mane laa aku reti bab2 bola, tenis, badminton, national geographic segala..aku pandai bukak tv tgk kartun or cite2 omputih..yang lain, sorry..hujung2 minggu layan hindustan skali skala …bile dah kawen, alhamdulillah aku bleh layan sume yang die layan…kalo dulu aku tak kenal pun drogba, van de sar, federer, rupa ikan toman pun aku tak kenal…lepas kawen, cik hubby suke tgk cite2 gitu..aku rs tak rugi pun kalo aku pupuk minat tu..sekurang2 nye aku ada benda nak bercerita dgn cik hubby selain dari cite hal keje..hehehe..lgpun, sume tu bleh dikategorikan sebagai ilmu kan?heheh..ilmu sukan..hahaha

jgn tinggal solat…sbb solat itu tiang agama…

aku masa sekolah2 dulu selalu jugak laa tinggal lebih2 lg solat subuh…ye laa, bgn dah pkul bape kan?heheh…tp kawan aku ni selalu tegur aku…(for ur info, aku dulu duk asrama…^_^)

one day, aku berpeluang berbual panjang dgn die…die ckp byk kelebihan kalo kite selalu ingat Tuhan..

  1. setiap kali kite amik air semayang, dosa2 kecik terhapus – jd, bile dah dosa2 tu terhapus, sah2 muka jd berseri2 kan?patut laa aku tgk muka dia ni berseri2 je…^_^
  2. setiap kali kite solat, insyAllah, ketenangan sentiasa bersama kita…dlm solat jgn pk benda lain…cuba fokus kan ati... – yang ni smpai sekarang pun aku susah lg nak buat…ye laa S*****N mmg keje die menyesatkan kite kan?yang penting, niat dulu…insyAllah Allah akan tolong kite
  3. setiap kali lepas solat, mintak doa permudahkan urusan kite – dengan sape lg kite nak mintak kan?kalo bukan dengan Dia…^_^

p/s : aku ada byk lg nk list down..tp tetiba ada keje plak..terus blank…lain kali laa aku list down yang lain ye?hehehe…hopefully blh jd pengajaran dan amik sebagai ilmu baru bg sesape yang belum tau..hehehe

why blogging??

aku berblog hanya untuk kepuasan diri…bukan untuk cr glemer…kalo ada org nak bc blog aku aku ucap TQVM…aku pun cuma bercerita benda yang ada disekeliling aku..aku tak suke cerita benda2 yang aku sendiri tak pasti betul ke tak or sesuatu aku sendiri tak praktikkan…jd, kalo korg rs bosan baca cite2 aku ni, sorry sgt2…

aku tak pandai menulis sbnrnye..tak tau laa, kalo idea ada pun, aku mesti blank…heheh…sejak dari aku kenal dunia blog ni, aku suka baca je blog org…byk jugak blog yang aku bc…n mmg aku jarang2 miss entry diorg…kepada sesapa yang blognye tersenarai kat blog aku ni, aku suke baca ape yang korg tulis cuma kadang2 aku sibuk, aku tak sempat nak menerjah…sori ye geng…^_^

untuk duit?takde laa…kalo aku mmg nak duit dari blog ni, aku takkan laa smpai 2 3 hari tak update blog kan?nuff n HB tu?ala..menyelam sambil minum air..kalo ada rezeki tu, knape nak tolak kan?hehehe

kdg2 aku pelik kalo ada blogger2 yang jenis suke compare blog “blog aku ada ni, blog ko takde…blog aku gini…” excuse me sir, kite berblog ikut cara kite…jgn persendakan blog org dan jgn kritik yang buruk2..kecuali anda ingin mengajar dan mereka yang nak belajar…jgn berlagak pandai..dunia blogging ni dunia yang luas…mcm2 pesen org yang pasti kite jumpe kalo kite suke membaca…kalo kite nak org suke kite, kite kene suke org dulu kan?so…..lu pk laa sendiri..heheh

p/s : kalo setakat follower u / UV u cuma 50-60 sehari, jgn pandai2 mengajar org…anda akan nampak bodoh kurang pandai jika anda berceramah pada org yang tuli…^_^

Feb 8, 2011

Parking bertingkat – ho ho ho

semalam dah anta untuk pakej 2…jd lepas je anta semalam dan pagi ni adalah masa untuk rehat sebentar…semalam tak sempat nak update blog..aku sibuk menelaah blog org2 saje..hehe

ape nak cite nih?byk weh…sabo ye..nnt aku cite satu2..hehe…

mula2 aku nak cite pasal parking bertingkat kat trg ni…kawan ofis aku kata dah nampak mcm balai polis…korang komen laa plak ye..heheh

feb 292feb 293feb 294 mmg nampak jimat ruang kan?tp setiap kali ada kete parking, bunyi yang akan kite dengar adalah amat2 laa bingit..aku tak tau laa mcmane laa org yang keje dekat2 dengan parking ni…pening agaknye…

owh, lupe nak bgtau, stakat yang aku dengar(aku tak penah letak lg kete aku kat sini) bayaran die bleh tahan laa…RM2.50 sejam / RM150.00 sebulan…quite ok laa…sebab kalo kat trg ni ada jugak 2 3 tempat yang charge RM2.00 sejam…jd, parking bertingkat ni lebih ok laa sbb ada guard(lebih kurang 3org jugak laa) yang jg…hehehe…tak kisah laa byr lebih 50sen pun kan?

tp kene phm, kete yang dibolehkan adalah untuk kereta2 yang standard sahaja..hehe…see signboard tu?? “KENDERAAN ‘SAIZ BIASA’ SAHAJA” heheheh   ;p

tak lupe..gambar my baby tgk singa  ^_^..nnt i cite…lain masa ye.. hehehe

feb 287

Feb 2, 2011

RELAXX

kadang2 otak pun kene rehat…huhuuhu

meh kite layan gambar2 eryna dari die kcik…heheh

Picture 072 D.O.B : 19.06.2009 @ 10.04 a.m

Picture 110 rindu nak ada bby balik laa..huhu

Picture 196montelnye eryna masa ni… 

24.01.10 097eryna 7bulan..dah bleh duduk n merangkak.. 

22.6.10 134eryna setahun…rambut blum tumbuh2 tp gg dah ada masa ni…kecik je gg nye..^_^ 

dec 044eryna…anak dara umi…:) 

jan 021

kdg2..bile aku tensen or byk keje, aku cr jalan nak kurangkan tekanan tu..salah satu caranye, tgk gmbr anak…kalo korg tak penah buat, cuba laa buat…insyAllah menjadi…

dah lama tak bwk eryna jalan2…esok kite g kg.cina ye sayang…kite tgk tarian singa…mesti eryna suke…^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...