Feb 16, 2011

Coca-Cola's 'secret ingredient revealed'

sape2 yang minat minum air ni, sila laa baca ingredient yang ada dlm coca cola nih…aiya…terkejut den baco…

1153369a

aku tak suke sgt minum ni, tp kadang2 minum jugak seteguk dua…lepas nih confirm takmo minum dah…

Here is the ‘secret recipe’:

  • Fluid extract of Coca 3 drams USP
  • Citric acid 3 oz
  • Caffeine 1oz
  • Sugar 30 (it is unclear from the markings what quantity is required)
  • Water 2.5 gal
  • Lime juice 2 pints 1 qrt
  • Vanilla 1oz
  • Caramel 1.5oz or more to colour
  • 7X flavour (use 2oz of flavour to 5 gals syrup):
  • Alcohol 8oz
  • Orange oil 20 drops
  • Lemon oil 30 drops
  • Nutmeg oil 10 drops
  • Coriander 5 drops
  • Neroli 10 drops
  • Cinnamon 10 drops

benda ni aku copy dlm NI …cuba laa baca…pls2 sebar2 kan ye…aku tak snggup jugak tgk kawan2 seagama dengan aku minum ni..betul, mmg tak dosa kalo minum dan tak tau yang minuman tu ada alkohol, tp tetap menjadi titik hitam dalam hati kita…kalo dah sket2 jd hitam, lama2 legam laa kan??(no wonder, bdk2 skrg dah tak takut pada dosa…hmmmm…)

p/s : cik hubby pun suke nih…huhuhuh…lepas nih, dah tak bleh dah..

4 comments:

muniefithrie said...

lepas ni dah xmo minum dah..

Sabihah said...

betul tu munie...sama2 laa kita jaga...bukan untuk org lain, untuk kita dan keturunan kita jugak kan?^_^

mamaqari said...

erkkkk...ada alcohol ke??btl ke???

Sabihah said...

tu laa pasal mamaqari...rs mcm tak caye kan?kalo rs was2, cuba laa cr info lain..info ni saya dpt dr my sister...hmm

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...