Mar 23, 2010

kenapa dah lm aku tak update blog...

hahaha..aku mmg pemalas...opsss...bukan malas..bz dengan keje yang tak penah abih...aku tak tau laa bile nak abih sume ni...

siap satu benda, baru je nak lega sket, smpai plak yang baru...ni ha, tak sempat siap yang lama pun, dah smpai yang baru...TOLONGGGG...

aku rs, aku betul2 perlu vacation...otak aku dah nak meletup ni...

tgk ha, meja aku ni...mcm sarang tikus dah ni...macamane niiii....

ya Allah...pening2...


Bile nak abih niiiiiiiiii...

alahai Eryna

Eryna dah tido awl tau..biase nye lepas maghrib, die mmg dah nak tido je...hehe...

tgh aku ngan cik abg duk tgk tv, tetiba, cik abg kate "tgk anak kite tu...td ok je.." ya Allah die tido atas bantal...hehe..td baru je tgk duk atas tilam die...abah die pun ckp "amik gmbar..amik gambar..."jht sungguh kami kan?





nnt eryna besar, umi tunjuk sume gambar2 ni..k??u make our life happier..rs mcm stiap hari nak tggu, ape yang kamu nak buat arini...hehehe

Eryna's Favourite Toys...

hehehe..aritu, tgh eryna ni duk main2, tunggu nak mandikan die, seronok pulak tgk die main dgn tortoise n rabbit die..dengan tak malunye, umi pun snap2 gambar die...hahaha...sorry ye sayang...tercekci plak...hehehe


ni laa die..si tortoise n rabbit eryna


 memula tgk dulu...cm best je rabbit ni...

 amik ko...digigitnye ci rabbit tu..skali dah nampak umi amik gmbo die..

jgn datang...jgn...habisss..hehehe

Mar 19, 2010

My dear Eryna 9th Month

sedar tak sedar, Eryna dah masuk 9bulan...kejap je kan?mcm baru je smalam tgk die blaja nak meniarap..arini dah mula dah panjat2..hmm...mcm tak caye pun ade...hehehe

eryna meniarap pd usia 2bulan..for me n family, awal laa tu...tak masuk 3bulan, eryna dah bleh guling2...bygkan ade skali tu, pnye laa umi ni lalok, tido atas katil dengan eryna, pastu, pg tu dlm pkul 4 cmtu, bgn nak pump susu, lupe nak letak bantal sblah die..skali die guling2 jatuh katil..bimbang sgt ms tu..alhamdulillah, takde pape..benjol pun takde tau..cuma die nangis je skejap...tu laa, org tua2 ckp, bby ni kalo jatuh ke ape ke, malaikat sambut dulu..ye ke??agaknya laa kot...takpe laa..as long as die selamat, ckup dah umi rs..heheh...

masuk 4bulan eryna dah pandai jd 'askar'...hehe...tp tak lame askar die...5bulan tu dah merangkak dah...huishh...ni laa die start nak panjat2...bimbang sebab kdg2 kita pun, nak tinggal die kat ruang tamu ke ape ke, skejap pun takut...hehe...eryna...eryna...

semalam die dah masuk 9bulan dah...hm...dah besar dah anak umi..heheh...




tgk tu...dah nak bwk kete dah..heheh


hambik ko..hehehe...

Mar 17, 2010

My Eryna...

sayang, umi rindu dengan eryna...arini aku nak letak gmbar2 die je..

ni sy kongsi gmbar2 die...


1st Day


1 bulan


2 bulan


3 bulan

4bulan
 
 
5 bulan


6 bulan



7 bulan


8 bulan

rindu kat eryna..esok cuti, umi teman eryna smpai petang..kite main k??tak sabar nak tunggu esokk

Mar 16, 2010

bila hati mula berbicara...

kenapa aku tulis tajuk cenggitu??sbbnya aku dah mula bosan dgn kdaan 'ni'..kalo korang, mcmane?

bgn pg, pk keje diofis byk yang tertangguh...duk diofis plak pk kdaan dirumah...otak tak berhenti berfikir...aduhhh...sabar bee...hidup tak selalunya indah...

eryna pulak dlm mode aktif yang melampau...kecian dia..everyday aku marah2...mane tak marah, dia tak dengar ckp(tp kalo pk, mcmana nak dengar...die kecik lg)aduhhh...


aku pk, aku perlu suasana yang baru..yang lebih relax...yang lebih enjoy...mungkin aku perlu vacation...tp dimana ye? pulau ker? tasik? ke kene g shopping?hahaha...


mungkin aku perlu kembali ke saat2 ni....

Mar 9, 2010

thinking of quitting....

lately, aku selalu pk pasal nak brenti keje...knape ye??

mungkin aku dah mula bosan dengan keje aku skarang..tp aku suke keje ni...suke cmpany ni..tp kalo suasana tidak mengizinkan aku untuk hepi disini, kenapa aku perlu pksa diri untuk stay...hmm...ni ke sebabnye??

atau mungkin kerana aku mula rs byk abaikan eryna dlm hal penjagaan dia..what to do..aku keje, jd mcmana nak jg dia sehari hari...hmmmm...balik keje dah petang...lepas mghrib, eryna dah tido...hujung minggu je masa aku dan eryna bermain bersama2..umi mintak maaf sayang...tp kerana ini ke aku mula rs nak brenti??

bila hati tak senang, perasaan tak tentu, otak mula malas berfikir, akal cr masalah....aku mula mencari penyelesaian...kalo aku brenti, cukup ke sbulan gaji suami aku?tp aku percaya Tuhan ada..Tuhan maha Memberi Rezeki...insyAllah aku tkkan kebulur...asalkan niat aku betul..tp betul ke niat aku ni?hmmmmm...

aku nak mula kan benda baru dlm hidup aku..bnda yang mmg aku nak buat dr dulu lg...tp tak berkesempatan je lagi...sabar bee...kalo itu takdir untuk aku, insyAllah...

menu semalam...

ni ape yg aku masak semlm...muahaha...ikan cermin masak sweet sour tp resepi ni ku tambh sayur2 yang mcm2 dlm fridge rumah..hehehe


jangan jeles tau..hehehe..nak resepi?senang je

mula2 tumis bahan2 yang di potong (bwg putih, bwg besar dan sdikit halia)..tumis smpai nmpak agak kuning...pastu masuk sos tomato n sos cili...sos cili tu jgn byk sgt tau...
then tunggu mendidih skejap, masuk laa syur2...(brokoli, bunga kobis, tomato buah...etc)
pastu tmbah gula sket..then rs laa...nak manis mcmane...jgn letak garam..kang xjadi sweet sour lak..hehehe

ps: kalo nak pekat, jgn tmbah air, kalo suke kuah byk, letak sos tomato lebih..kalo suke kuah cair tp byk, letak air..hehehe...slamat mencuba

our wedding...

kisah lama tp aku suke nak cerita lg...hehehe

bukan senang kami nak bersama...mcm2 halangan...mcm2 dugaan yang datang..tp percaya laa kalo dah jodoh, takkan ke mana..itu yang aku pegang dan alhamdulillah smpai ari ni, kami bahagia...dan insyAllah aku akan pertahan hubungan ni smpai bila2..insyAllah...

ni sdikit sbyk gmbar2 kami..aku akan cite balik kisah aku ni pada hari anniversary nnt...hehehe
aku terima nikahnya....

peace buat semua...

jeng... jeng... jeng....
kami...

alhamdulillah...semua dah selesai

my parents n his parents...

Mar 8, 2010

why me go blogging??

first of all, aku ni bukan suke sangat nak bercerita...tak pandai nak menulis ni..tp kenapa aku terbuka hati nak berblog ye??

    ni sume pasal cik yani ...budak ofis aku tu..ari2 tgk die update blog..teringin laa jugak tp tu laa...tak tau jugak nak cerita hal ape...takpe laa...saje je...menulis untuk kepuasan diri...bercerita tentang kehidupan masa skarang...aku tak terniat pun nak blog ni untuk menyakitkan ati org lain...aku berblog untuk diri aku sendiri...jd, kalo ade mana2 perkataan/bahasa aku ni yang terkasar aku nak mintak maaf laa awal2..bukan terniat dihati ni...

    sorry darling, gmbar kamu byk dengan mkanan..heheh

    ha, sebab kedua aku nak jugak ade blog ni pasal aku nak berkongsi cerita pasal anak aku yang menjadi kesayangan aku n suami...juga tentang keluarga aku yang tidak seberapa...hopefully family aku tak kisah aku bercerita ni..tp jgn salah paham, bukan sume benda bleh cite..hehehe


    lainnye..mungkin sbb aku dah mula bosan dgn diri aku yang same je everyday...aku nak cuba ubah diri aku yang buruk2 tu, kepada yang lebih baik..insyAllah...:

    hmmm...gmbar ape lg nak letak yer??heheheh...ni pun bleh laa...hahahah

    Mar 5, 2010

    US..

    This blog is all about me, my love n my soul...

    ni aku dengan kesayangan aku...


    ni pulak my heart, my soul...Wan Eryna Firzanah


    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...