Oct 31, 2011

Keluarga bahagia



Lately..aku byk mendengar kisah rumahtangga yang kebnyakkannya hampir2 meruntun jiwa aku...sejauh mana kebenaran sesuatu cerita itu hanya tuan empunya diri sahaja yang lebih mengetahui...

Ada yang gaduh pasal org ketiga..ada yang bkecil hati kerana suami/isteri kurang memberi perhatian kepada rumahtangga..ada juga yang gaduh pd benda2 yang langsung tidak munasabah...mcm2 manusia ni..mcm2 karenah..aku nk ckp bnyak pun aku belum tentu lagi..harap2nya aku tidaklah diuji sebesar2 ujian itu..^^

Tp kebanyakkan masalah2 ni timbul pada wktu2 yang mmg sudah dpt dijangkakan..contohnya, isteri mengandung...sisuami sibuk lah merewang diluar...natijahnya?timbullah cerita2 yang tidak enak didengar...hmm...

Ada juga keadaannya bilamana pasngan ini dlm mperkukuhkan dan mstabilkan kehidupan mereka..contohnya beli rumah sendiri...dlm mnunggu rumah itu siap,macam2 laa...heheh...

Betul, setiap manusia dlm dunia ni,ada dugaan dan masalah masing2..bersabar lah..insyAllah bahagia pasti datang...^^

Aku ada dengar org kata, keadaan2 yang disebut diatas adalah keadaan yang dikatakan PANAS..hehe...mkhluk yang bnama sy****n ni suka ganggu time keadaan mcm tu...makhluk S ni mmg tak suka tgk manusia mendirikan masjid..mereka2 juga tak suka lihat sesebuah keluarga semakin erat kasih sayangnya juga semakin stabil kehidupan..mereka pasti cari helah untuk merosakkan hubungan itu...hmm

Kdg2 aku pk,agaknya aku nnt mcmane lah kdaannye..ya Allah...mintak2 jauh lah dari dugaan2 ni..selalu doa supaya sentiasa dlm lindunganNya..jauhkan dari malapetaka..aminn

P/s : gmbar ehsan en google

Oct 30, 2011

Super sunday



Miss my baby...huhuhu

Menangis..huhuhu


Sape tgk final piala malaysia semalam??aku tgk..hahaha...tp kalah...

Takpe..adat permainan..pasti ada yang kalah...betul tak?tp cik hubby plak nak marah2 semalam...sbbnye aku mcm tak sokong pasukan trg ni...hmmm...

Salah ke aku cuba tenteramkan hati yang sedang mgelegak marahkan penjaga gol...cian penjaga gol tu...die penat main tau?die dah cuba buat yang tbaik...lagipun, takkan lah dia saje2 nak bg bola tu masuk...kan?kan?die pun nak menang jugak..huhuhu

Hujan lebat pagi ni...bumi terengganu juga menangisi kekalahan pasukan terengganu semalam..takpe...cuba lagi tahun depan...tingkatkan usaha...ape2 pun..terengganu tetap tanah airku...^^

P/s : hujan...lapar wehh...

Oct 28, 2011

Long weekend



Haishh...pnjang cuti weekend minggu ni..rabu cuti deepavali...rasanya belum terlambat kot aku nak ucap happy deepavali kepada mereka2 yang menyambutnya...aku smpai takde masa nak diluangkan bersama blog..sibuk sket..hehehe...cuti tak semestinya tak keje...^^

Hari khamis plak aku amik cuti sbb kazen kawen...seharian duk rumah makcik...kalo tak disebabkan ada kerja kawen, takdenye nak bkumpul semua satu family besar ni...jd,amik peluang berkumpul dan berkongsi cerita...sehari terasa tak cukup...^^

Hari ni pulak,pagi2 mengemas rumah...seperti biasa...sepagi dihabiskan untuk vacuum rumah..lipat dan simpan baju..basuh baju...masak...hujung minggu barulah ada mood nak masak best2...hehhe...^^

Sepatutnya arini aku ada jemputan kenduri lagi...tp mcm tak dpt pegi je...penat semalam n pagi ni buatkan cik hubby malas nk gerak ke mane2...lagipun hujan dari pagi lagi ni...sorry laa buat kawan ye...bila cuaca tak merestui dicmpur plak kepenatan, penyakit M pun melanda...aiyyoohh

Tahniah buat biras aku yang selamat melahirkan baby boy yang comey...tak sabar nak jumpa baby lagi...tu gambar babynya...aku cuma bleh tumpang gembira aje...eryna tgk baby pun geram je...tanak balik aritu..siap ckp suruh bawak balik baby tu...hahaha...eryna ohh eryna...

P/s : kalo berenti hujan ni karang,nk g tgk baby lagi laa...^^

Oct 25, 2011

Bola Ohh Bolaa



Semalam ngan arini mmg penuh wall FB aku cite pasal tiket perlawanan bola mahal...dengar2 kata RM50 satu..muahahaha

Giler kentang ko nak pegi..dhlah jauh beribu batu(cheewwahh) hahaha...tiket bas pun mahal aku dengat cerita...aiyohh...ape ni??tp tkpe..aku yakin trg bleh menang punye...peteh ganu peteh..heheehe

Kalo 2hari lepas cik hubby ajak pegi shah alam tgk bola,semalam bile dgr tiket mahal,malas layan katenye..baik duk rumah je...RM100 2org tgk bola..cekik darah...hohoho..baik lah duit tu bg aku..bleh aku beli brg2 dapur...hahahaa

P/s : gambar tidak ada kene mngena langsung...hahahah

Oct 24, 2011

Bertambah lagi


Semalam biras aku bersalin dah...baby boy...alhamdulillah..semuanya selamat..cuma ceasar je..hohoho...bby nye besar..4kg hokay...mak mertua aku ckp tgk bby mcm dah umur 2 3 bula..tak sabar nak tgk bby..^^

Bila dgr kawan2 family ramai yang preggy n bsalin,teringin rsnye nk ada bby lagi...teringat pengalman masa mengandung eryna...masa bsalin pun...rindunya...kenapa?tak pcaya?sape kata bsalin tak sakit..mmg sakit tp pengalaman pegang bby buat kali pertama buat aku rs tidak serik untuk bsalin lagi...nikmatnya perasaan tu...

Belum rezeki lagi...hmm...aku menanti tp rezeki itu masih bukan milik aku...kan??huhuhuhuhu

P/s : mood bcampur gaul...gembira..sedih..^^

Oct 20, 2011

My lil princess



Klo dulu...stiap kali aku nak g keje,eryna mesti mengamuk..."nak itut" katanya...sayu stiap kali nak tinggl die...tp lepas sbulan,die mula paham,umi bukan nak tinggalkan die..umi pegi keje skejap,petang nnt umi balik lahh...sayang anak umi...^^

Setiap hari aku balik keje,aku pasti disambut dgn peluk cium dari eryna...stiap hari jugak lah aku rasa terharu..terasa eryna betul2 rindukan aku..sebagaimana aku rindukan dia jugak..smoga eryna jd anak solehah untuk umi n abah ye...sayang dan rindu betul umi pada kamu eryna sayang...^^

Stiap hari, sebelum tido, eryna mesti mintak aku nyanyikan lagu...biasanya, aku nyanyikan lagu 'are you sleeping', lagu 'twinkle little star', lagu 'ba ba black sheep', lagu 'abc', lagu 'air pasang pagi'...byk betul umi kene nyanyi setiap malam..tp semalam betul2 buat aku rs nk menitis air mata..boleh dikatakan,setiap pkataan dlm nyanyian tu, eryna dah boleh sebut..terharu sbb walau dalam mengantuk, rupa-rupanya, semua lagu2 tu dia simpan dlm memori...^^ rindunya...esok nk bawak eryna main kat pantai lah kalo tak hujan..

Cuma lately, eryna byk buat aku ngan abah die marah...apa yang kami tak bagi dia main, yang tu la yang die nak sgt main...haiyoo...mau naik darah aku stiap kali dia panjat kerusi nak tgk aku masak ape...PANAS tau??haishh...sabo ajela...tp ye lah..budak2...nak marah lebih2 pun,bukan dia paham...kan?

P/s :  ke nak kene beli mainan masak2 untuk die baru tak main periuk belanga aku?hohoho

Oct 19, 2011

Magnum...


Baca lah wahai suami


Love her.... When she sips on your coffee or tea, she only wants to make sure it tastes just right for you

Love her... When she 'pushes' you to pray, she wants to be with you in Jannah

Love her... When she ask you to play with the kids, she did not 'make' them on her own

Love her... When she jealous, out of all the men she can have,she choose you

Love her... When she annoying little habits that drives you nuts. You have them too

Love her... When her cooking is bad, she tried

Love her... When she looks dishevelled in the morning, she always grooms herself up again

Love her... When she asks to help with the kids homework, she only wants you to be part of the home

Love her... When she asks if she looks fat, your opinion counts. So,tell her she's beautiful

Love her... When she looks beautiful, she's yours. So, appreciate her

Love her... When she spends hours to get ready, she only wants to look her best for you

Love her... When she buy you a gift that you dont like, smile and tell her its what you're always wanted

Love her... When she has developed a bad habit, you have many more and with wisdom and politeness you have all the time to help her change

Love her... When she cries for absolutely nothing. Dont worry,tell her its going to be okey

Love her... When she suffer from PMS, buy chocolate,rub her feet and back and just chat to her (trust me,this really works!)

Love her... When she tells you how to drive, she only wants you to be safe

Love her... When she argues, she only wants to make things right for both

Love her... Just love her... She's yours. You dont need any other special reason for that...^^

P/s : copy and paste from FB..good quotes...^^

Ubi rebus + hujan


Permulaan pagi ni mmg mbuatkan aku rs nk tido je..hahahah...klo dirumah,maunye aku tido je ni...berselimut..muahahaha

Hujan je pagi ni..start subuh td lg ni..agaknye hujan ni bterusan smpai petang..nmpak mndung je..dah 2hari hujan dibumi kuala berang ni...hmmm...korang cne?

Org tua2 kate,dah namanya musim hujan...hujan jelaa...kan?harap2 takde lahh banjir teruk2...bukan ape,aku tumpang kecian...mmg aku tak kene banjir tu,tp keciankan lah mereka2 ya Allah...hmm...

Bila kdaan hujan mcm ni,teringat ubi kayu rebus...kan??hahah..zaman kecik2 dulu..aku suke mintak ubi rebus or pisang rebus..wahhh...kecur liur hokayy..korang2 plak cane?biasa kalo ujan,ape yang bmain difikiran?heheheh...

P/s : bila time ujan mcm ni,perut pun cepat je rs lapar...huhuhu

Oct 17, 2011

Mengidam?



Aku ni dah macam org mengidam cari aiskrim magnum...lebih kurang 2minggu baru dpt makan..dapat plak,2 skaligus..wahahaha..sila lah jeles hokay..

Tp aku tak mkan yang magnum classic tu pun...aku beli yang choc tu je..tp mmg dh tertulis rezeki aku aritu,kazen aku beli jugak untuk aku..terima kasih kaklong...sooo lovely..^^

Jd,kedua2 eskrem dlm gmbar diatas,dah masuk dlm perut aku..sekian terima kasih..hahaahahaha

Ke aku preggy?ntahlah...doa2kn lah ye semua...stakat ni blum lagi..hohoho...tp mmg lately selera makan aku btambah2...thanx tp premium beautiful sbb walau byk mane aku makan,berat aku MAINTAINNN..hehehe

P/s : aku mengidam pulut durian plak...sape nak tolong ni?aiyooo

Oct 16, 2011

Candlelight dinner?



Lupe nak bercerita pasal smbut birthday ari jumaat aritu..biasa laa...hehehe..penyakit M selalu melanda diri aku lately...hahah

Birthday cik hubby aritu kami ke KFC je...ye laa,cik hubby tu taste die pelik2...ari rs nak mkn nasi,suruh jugak kita masak...penat macamane pun masak jugak lahh..hoho..jd kene pada ari birthday dia baru2 ni,dia nk mkn ayam KFC yang perisa tomyam tu..tp yang pasti dari dulu smpai skrg, KFC perisa tomyam tu mmg tak best...hohoho..ingatkan kali ni tomyam versi baru,nmpak gayanya,sama saje..huhuhu

Hari jumaat baru2 ni,14 oktober 2011,genap lah umur aku 27tahun...aku tak malu nak bgtau pun..takyah sape2 nk sibuk tanya ye..hehe...pagi duk rumah je..petang balik rumah mak aku...smpai malam..bukan saje2 duk rumah mak..cik hubby laa..nk tgk bola trg vs. kelantan..oleh sbb lma sgt tunggu game tu abih,mmg tido la jawabnye..aku pun tido,sikecik pun tido...hehe...tp abis je game,mak aku suruh tinggal je sikecik tu..bagus jugak,bleh aku berdua je dgn cik hubby..hehehe

Oleh sebab berdua malam tu,kami pun pnjang kaki lah...konon2 smbut birthday lah..walaupun pkuk 11 lebih dah mlm tu,aku tetap enjoy..thanx sayang...thanx alot...tp takdenye pegi jauh pun..kedai luar2 tu je..terima kasih syg...

P/s : tp jgn ditanya hadiah ape yang aku dpt..hadiah aku dah berzaman dah dptnye...hehehe...untuk sidia,aku tukarkan tali jam dia...^^(melayang RM400 duit aku)huhuhu...setahun sekali...^^

Pej Daerah Hulu Terengganu


Alhamdulillah..dah sebulan dah aku disini...dalam tak sedar je kan?masa berlalu cepat atau mungkin aku je yang rasa cepat??ntahlah...tapi yang pasti sebulan dah berlalu...alhamdulillah

Setakat hari ini,takde lagi masalah2 besar..aku hepi je rasa...walau kerja jauh sket dari rumah,tp sikit pun aku tak rasa susah...semuanya rasa senang dan tenang bagi aku..alhamdulillahh...aku bersyukur padaMu ya Allah..smoga ketenangan yang aku ada skarang ni kekal bersama aku..aminn

Bila dah keje bukan jadi satu beban bagi aku,otak aku mula fikirkan tentang further study...ye laa..hasratnya dah lama ada,cuma masa tidak mengizinkan...skrg ni pun,masa semput2 je yang ada,tp aku ada laa terfikir hal ni..ye lah...mcm kata pepatah,nak seribu daya kan?jadi ape salahnya fikir dulu..tak buat lagi pun, takpe..at least,hasrat tu ada...niat kene baik,insyAllah ada bantuan dari Dia..^^

P/s : smoga Allah permudahkan segalanya bgi aku...aminn

Oct 10, 2011

Kenaikkan gaji


Alhamdulillahh..rmai yang ckp aku beruntung, baru je join gomen, terua dpt kenaikkan gaji...pada aku,rezeki masing2...rsnye kalo yang duk swasta tu byk lagi kenaikkan gaji nye..kn?tak perlu nk tunggu2 bajet2 dr PM..ikut suke bos korang la nak naik byk2 mane..ye tak?

Tp tetap aku bsyukur sbb bleh lah jugak aku bnafas walau dlm lumpur..hehehe...perumpamaan...heheheh

Oleh sbb rmai yang ttnya2 mcmane jadual kenaikkan gaji tu..ye laa,PM umum tu general sgt..ni aku nk senaraikn kenaikkan tu..dapat pun dari kawan kat FB..kalo die tipu,aku pun tipu jugak laa ye...hehehe

Ok..

Gred 1 hingga 16 : RM80

Gred 17 hingga 26 : RM120

Gred 27 hingga 40 : RM160

Gred 41 hingga 48 : RM220

Gred 52 hingga 54 : RM260

JUSA A B C : RM320

P/s : aku baru berangan gaji aku naik RM300..muahahah

Entry PB



Dah masuk 9 bulan aku pkai PB..kalo ditanya..ape perasaan dan mcamane target?perasaan mmg puas ati...aku jarang update pasal PB ni kan?bukan sbb aku kecewa dgn PB tp sbb aku rs tak penting kot..heheheh ^^

tp oleh sbb arini,aku rajin dan rs nak bcerita pasal diri aku yang tak seberapa ni,maka timbul lah balik cerita pasal PB..alhamdulillah, 3bulan lepas pkai,aku dah mampu pkai balik baju kawen aku..something yang aku rasa hampir2 tak mampu aku buat..sbbnye aku diet untuk dpt figure masa kawen aritu..diet dan jogging..everyweek aku jogging..diet mknan..mane mkan m inyak2 ni...lepas kawen sbulan,aku dah.  tak bleh pkai baju tu..bygkan lah mcmane rupa aku masa tu...hahahaha

Lepas 6 7 bulan  since aku pkai PB..aku dh mampu sarungkan jeans size 29...hokay...29 tu besar jugak tp lepas branak aritu aku hanya mampu sarungkan jeans size 33 hokay..bukan pinggang jd masalah..tp peha dan punggung yang melebar lepas beranak menjadi phalang masa tu..hohoho...alhamdulillah..skarang size 29...i likeeee ^^

Kalo tnye matlamat..kalo dulu,masa mula2 pkai, aku lebih nakkan kuramgkan berat badan,tp lepas pkai,bukan itu jd keutamaan...knape aku ckp cmtu?sbbnye selama 9bulan aku konsisten kononnye(ada jugak sesekali aku malas..hohoho),berat ku hanya menyusut sebanyak 5kg...langsung tidak memberansangkan..tp lepas aku tgk dr segi lain,means bleh pkai balik bj kawen,bleh sarung jeans size 29...aku rs puas hati...

Mmg betul ckp fariha masa mula2 aku nk beli dulu..lain org,lain kesannya...aku bsyukur sgt2 sebab dipertemukan dgn PB...sape2 yang bminat nak beli,aku tak jual secara bersungguh2 tp bleh je kalo rs nak tau lebih lanjut,contact je aku..aku bleh bgtau mcmane korang bleh dptkan PB ni..insyAllah...^^

P/s : kalo malu nk tanye kat cini or fb,email aku kat cksabihah@gmail.com ok?

Oct 9, 2011

Sunday's morning



Selamat pagi malaysia...pada mereka2 yang dah masuk keje arini,selamat menjalankan kerja2 seharian dengan amanah dan berhemah..smoga kerja kita menjadi satu ibadah...pahala ganjarannya..insyAllah...

Kepada mereka2 yang masih berhujung minggu,lakukan lah aktiviti2 yang berfaedah hujung2 minggu ni.jgn asyik nak tido aje..bwk laa anak2 isteri/suami berlibur dihujung minggu..setelah penat bkerja/bersekolah 5/6 hari sminggu,hujung minggu adalah waktu yang ditunggu2 oleh isteri/suami/anak2 untuk beriadah...ape lah salahnya luangkan sedikit masa bersama kluarga dihujung2 minggu ni..kan?

Ok...berbalik kpada kehidupan aku plak...oleh sebab teka teki semalam takde sape yang bleh jawab..aku tpaksa simpan jela hadiah tu..nnt aku bg soalan lain..nak tau jawapan?buah perah...heheh..kalo sape2 tak kenal,sila lah google ye..rsnye sedap..mcm kacang tanah gitu..cuma kacang tanah lebih keras dan rangup...heheheh

Aku dah kat ofis ni...perut lapar...mata layu..hehe..smalam byk cerita best kat tv..menyesal betul tgk semalam..padahal aku dh bpuluh2 kali tgk cerita tu..ish2...ape bleh buat..

P/s : mulakan hari anda dgn bismillah...^^

Oct 8, 2011

Taadaaaa...



Sebelum ape2..aku nk nsihatkn pada mereka2 yang sedang lm pbawakkan budak...jgn lah baca..kang teringin,susah hubby masing2 nk cari. Hehehe...

Cuba korang teka buah apekah yang ditunjukkan dlm gmbar diatas...

Dah lama gile aku tak jumpe buah ni..rsnye dr zaman skolah menengah kot...aku dah tinggal skolah menengah dh masuk 10tahun..gile lama tak jumpe buah ni...

Nk jd cerita,pagi td aku bgn awal2...rs teringin sangat nk g pasar tani..ntah ape yang ku nk cr pun aku tak tau...rupe2nye aku nk jumpe dgn buah ni...sungguh nostalgia rsnye...

Teringat2 zaman kecik2 dulu..arwah nenek suke beli n aku suke makan...suke ati korang laa nk kate selera aku selera kampung pun...aku tak malu langsung..dah mmg aku org kampung..ape nak malu..hohoho...tetiba emo kan?

Bile ingat zaman kecik mesti ingat arwah nenek...rindunye rs...smoga arwah ditempatkan dikalangan mereka2 yang beriman...amin..

P/s : sape bleh jawab aku nk bg hadiah ni...heheheh

Oct 6, 2011

Happy birthday sayang...


To my beloved wan mohd safwan wan razali...

I mintak maaf kalo selama perkenalan kita,i ada buat salah dgn u..dlm i sedar atau tak sedar..i mintak maaf sgt2...(tp mmg i tau mmg i byk buat u marah..i cuba jd isteri yang terbaik untuk u..huhu)

I jugak nk u tau yang i sayang sgt2 kat u...insyAllah,sayang i pada u hingga akhir nyawa...^^ u sayang i tak?hehehe

I mintak maaf sgt2 sebab tahun ni,i tak sempat nk belikan apa2 hadiah untuk u...bukan stakat masa mencemburui i dan u,malah duit pun semakin berkurang.hahah...tp i janji,i akan buat birthday u tahun ni,lebih baik dari birthday u tahun lepas...huhuhu

P/s : arini birthday cik hubby...selamat hari lahir sayang...

Oct 3, 2011

Pening...loya...


Masa preggy eryna aritu,aku takde alahan...sesekali jelaa rs loya nk muntah tp jarang2 sekali laa...

Knape aku ckp hal pregnant?salah2...aku belum lg mengndung...jgn buat spekulasi murahan ok..hehe...tp yang pasti arini,kepala rs pusing2,tekak rs loya...nak muntah je rs...agaknya aku pregnant ke?rs mcm tak lagi...sbbnya aku agak masalah angin dlm badan je aku ni..huhuhuhuhu

Rindu pada cik hubby...die pegi kedah tak balik lg...mlm ni kot baru smpai rumah...bile jarang bpisah,rs rindu tu mbuak2...teringat2 kat die..huhu...eryna?ada jugak dia tanye mane abah die tp takde la smpai nangis2...ok aje die tu...2mlm tido dgn mak aku...hahah...relax la aku 2mlm ni..hehehe

P/s : still craving for my magnum classic...mane nak cr niiii

Oct 2, 2011

Alone


Hmmm...keseorangan lagi mlm ni...miss him alot

Org kata kalo sayang tinggal2kan...kan?bru malam kedua cik hubby tinggal..esok janjinya balik lah...but still rindu tu ada...indah perasaan ni..buat mereka2 yang pernah rs,pasti tau perasaan aku ni...hehe..

Baru je sudah bbual dgn cik hubby...alhamdulillah semua sihat...dan semuanya bjalan lncar...tahniahh buat fatihah atas penganugerahan ijazah nya itu...smoga adik berjaya dlm kerjaya selepas ni...^^

P/s : tak rs sunyi pun...i love u loads sayang..cepat balik..i tunggu... :P

Magnum classic



Im craving for this today...gile rs nk makan..tak kire walau mcmane pun,akan aku cari jugak arini...

P/s : yum...yumm

Birthday present


Hish...lg 4hari bday cik hubby...nak bg hadiah ape ye?

Antara hadiah2 yang aku penah bg...baju kemeja dan sluar slack..nk buat pegi keje laa kononnye..tp mmg die pkai pun...aku pun suke sbb die hargai ape yang aku beli..walaupun aku beli kaler yang bukan pilihan die..(aku pilih pilihan aku laa kan?hehe)

Aku penah beli perfume...mmg dah nk abih dh perfume die kat rumah tu..tp aku rs dh biasa sgt dh perfume tu...huhuhu...dh tak rs special kot..tp ok jugak perfume tu..tkyah pk2 lg kan?senang keje..tp nk jugak special2..huhuhu

Jam tangan?aku beli jam mahal masa kawen aritu..takkan aku nk beli jam cikai2 plak kn?aku mane ada duit bulan ni..gaji mane dpt lg...hujung bulan ni baru dpt..huhuhu..tp jam yang die ada tu rosak tali..tukar tali je pun dh ok kan?hmmm...tukar tali pun dh rm300 ni..hohoho...takpe...stahun sekali kan?hehehehe....

Wallet pun ok nak bg nih...sbbnye aritu masa kene ribut tu(korang godek sendiri la cerita ni) wallet cik hubby mmg basah lencun..dh tak elok dah tu..tp nk beli yang macamane?aku tak tau yang mane elok..ye laa,aku tk biasa beli barang2 leather ni..korang bg laa idea sket..huhuhu...

P/s : kang aku beli bunga ngan choc pastu suh wak delivery baru tau..hahaha

Oct 1, 2011

Konvo UUM



Lama tak mengupdate blog..malas kot..makin lama makin malas aku ni kan?

Ape isu lately ye?pasal memey n norman?lansung takde kene mengena ngan aku..hahaha...aku bukan tanak amik tau,tp rasenye tak perlu lagi aku nak ulas panjang2..tak perlu bagi apa2 pendapat..kadang2 ape yang kita bgtau tu,menyakitkan sesape...jd,dari tambah dosa yang mmg dah byk ni,baik laa aku diamkan aje..hehehe

Pagi td,mak aku marah aku...katanya cik hubby kene 6jahitan pun nak bcerita bagai kat internet(mak aku mane laa tau blog2 ni).knape tetiba die marah?hehe...kalo kazen aku baca ni,jgn laa kate aku marah plak ye..aku tak marah pun..ye darling2?ada kazen aku baca blog aku ni..die pun call mak die(means mak sdara aku laa)..tkejut laa mak die..terus dtg rumah,tgk cik hubby...ishh...tu yang mak aku marah..katenye benda kecik2 gitu,takyah laa cite..tkejut org yang baru tau...huhuhu...bagi aku,tak salah kalo cite..ye lah,kalo cite katenye bnda kecik..klo tk cite plak,kate kite nak sorok2 plak..aiyo...sabo ajelaa...ke aku takyah cite hal2 gitu?aku cite pasal kmbing ngan kucing..ok?heheheh

Cik hubby g kedah pagi td..pegi ngan family belah die laa..knape aku tak ikut?kan aku baru je masuk keje..takkan nk cuti kan?jadinya,cik hubby g ngn family die jelaa...buat ape kat sana?adik ipar ku yang sorang tu(cik hubby ada sorg je adik..hehe) nk konvo besok...yang bongsu ni,rmai laa nak ikut..mak2 sdara sume..takpe laa..lg rmai lg meriah kan?sedih jugak tak dpt pegi,tp ape bleh buat...kan?takpe laa..elok jugak..aku pun mcm tak brape sihat je...sakit tekak laa,selseme laa...huhuhu

Weekend?esok dh keje...weekend ni,duk2 je kat rumah..takde kemana pun...^^

P/s : adik2 akak takde yang konvo ke?^^ rindu kawan2 kat utm dulu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...