Jul 27, 2012

Rindu eryna

Baru masuk hari kedua aku tinggal eryna rumah mak...aku pegi johor amik adik ipar...bertolak dari trg naik bas sbb nanti nak drive kete adik bawak balik..malam khamis dari terengganu sampai pagi khamis..rehat sekejap di hotel sbb perjalanan masih panjang...tengahri semalam terus bertolak balik dari JB...

Skrg aku di kuantan..saje berhenti rehatkan badan...petang semalam sampai sini...sambil2 tu,nak mencari baju2 raya untuk eryna..bosan asyik tgk design sama aje yang ada di trg tu..alang2 berjalan ni..kan?



Dh lama aku mencari buku ni...sebelum ni pernah baca cuma bukan hakmilik sendiri...kali ni,aku beli untuk simpanan sendiri..sbbnye aku suke baca...mmg terkesan dihati...sejak dari petang semalam,sambil teman cik hubby drive,adik plak tidur dibelakang,aku sekali lagi baca buku ni...

Sungguh,menipu kalo aku katakan aku tak pernah marahkan anak...kalo bab lain,mungkin aku tak beremosi tapi kalo melibatkan anak,hati kecil aku cepat benar terasa...ya Allah,ampuni aku seandainya ada silap dan salah aku dlm mendidik anak...sesungguhnya aku hanyalah insan biasa yang tidak dapat lari dari buat kesalahan...

Mungkin lepas ni,aku perlu lebih mendekati diri kepadaNya..supaya hati ini lebih tenang..supaya diri ini lebih berkeyakinan dan agar aku mampu mengawal kemarahan...marahkan anak tangan2kan...tapi apelah budak 3tahun paham kalo di marah..kan?setiap kali bab yang aku baca melibatkan anak,pasti hidung aku merah menahan tangis...

Pada sape2 yang belum baca lagi,silalah baca...pengisian jiwa..insyAllah untuk menjadi insan yang lebih baik...

P/s : sungguh rindu eryna..kalo bleh saat ni jugak aku nak balik peluk cium die...sayang..ummi mintak maaf...ummi sayang eryna...

Jul 24, 2012

4th day puasa

Sahur makan nasi goreng aje..malas..bley gitu?hakhakhak...

Esok aku nak g JB...amik adik ipar kat johor...bimbang jugak die nak balik drive sorang2,perempuan plak tu...lgpuj,aku ngan cik hubby rancang nak g jalan2 cari baju raye eryna...alaaa...bukannye kat trg ni takde,cuma dh naik muak tgk baju2 kat trg ni...try cari lain sket...

Baru cadang nak ajak kawan2 kat johor bukak puasa sama2,tapi cik hubby kata mcm tak sempat aje...ape bleh buat..aku bukannye pegi bercuti..lagi pulak,kawan2 sana sume keje...kang ganggu plak..dhlah aku buat keputusan ni baru semalam...esok dh pegi...takkan arini baru nak contact sume org...sure kene marah aje kan?hehehe

Rasenye dh dekat 7tahun kot aku tak jejak JB tu...sejak abis study dulu,tinggal skudai tu,terus tak pegi dh..bukan taknak pegi..selalu sgt ada undangan kawan2 kawen tu,cumanya takde kesempatan nak pegi..yela...aku kawen awal dari kawan2 aku..(gatal kot dolu2..hahaha) jdnye,once dh kawen,masa untuk diri sendiri jd kurang laa...rindu sgt nak jumpe semua...tp nak buat cane...kan?hopefully persahabatan kita kekal sampai bila2...

P/s : dina, fara, pia, azee, zati, anum, kak maz, linda, ju, eja, maria, ........aku rinduuuuuuu.....

Jul 21, 2012

1st ramadhan

Dah tak tau nak masak ape..bleh gitu?hahahah...

Cik hubby : u nk masak ape ptg ni?
Aku : ntah..u nk makan ape?
Cik hubby : xtau laa...mee goreng ke?
Aku : 1st day puasa dh mintak mee goreng?hikhikhik

Biasanya,tahun2 lepas,aku akan goreng mee or nasi ni bila dh kering idea nak masak ape...tp arini,awal2 cik hubby tanye kot2 aku nak goreng mee..hikhikhik..sila jgn buat lawak ye u...

Oleh sbb arini ari pertama puasa,confirm2 kuih2 kat bazar ramadhan tu kuih baru buat..kan?so,aku cadangkan kitorg beli jela ape nak makan arini...esok baru pikir nak masak ape..boleh gitu?



Teringin nak makan ketam masak gini..hukhukhuk...

P/s : tak masak time bukak puasa pun,tetap kene masak time sahur nanti..kan?

Jul 19, 2012

Bosan sungguh...

Oleh sebab ari ahad ni trg cuti,keje arini rs malas gile...padahal kejenye cuma tunggu panggilan telefon aje..pelanggan arini pun takde laa ramai sgt...so,bosan sbb takde pelanggan dan hati perasaan segalanya laa dah ada kat rumah...hehehe

Elok jugak aku jalan2 'rumah' kawan2...tunggu jap ye...jap lg aku smpai...hehehehe



Budak kecik ni tak g sekolah arini...mentang2lah achik die ada balik,semalam tido rumah mak aku,terus pagi ni tak g taska...takde org nak tolong marah,naik minyak laa budak kecik tu...aiyooo...

Semalam...

Umi : eryna,tahun ni eryna puasa eh?susu je bleh minum..nasi tak bleh makan...ok ke x?
Eryna : ok (smbil angguk2 kepala tanda paham)

Agaknya paham ke die bile aku nak ajar puasa ni...nak ajak g solat terawih pun rsnye bleh kot..die dh besar..tp mak aku plak tak kasi..katanya takut ganggu org lain nak solat..betul jugak kan?tp ntahlahh...abih tu,bile laa aku bleh g solat terawih kat masjid ni..tahun lepas pun buat kat rumah je..sabo ajelahh...

P/s : kan senang kalo ada org sanggup jg eryna kat rumah time aku g solat kat masjid...die bukan nakal sgt...just nak teman tido je pun..huhuhu

Jul 18, 2012

Menjelang Ramadhan

Lagi 2hari nak smbut ramadhan ni....persiapan?ape korang ingat raya je kene ada persiapan...puasa pun kene ada lah...

Aku?insyAllah...arini,esok cukup laa kot...aku ada buat listing menu untuk bulan puasa ni...aku pun ada buat jadual bile nak beli ikan,bile nak beli ayam..kalo tak,penuhlah isi peti sejuk aku dengan barang2 yang lambat lagi gunanye...tak syiokk laa...

Tahun ni,teringin nak solat sunat tarawih di masjid...kalo tahun lepas,setakat buat dirumah aje yang mampu...eryna kecik lagi waktu tu...hopefully tahun ni,eryna lebih bersedia(sedia tak dia?)



Kuih raya?ntahlahh...malas rasenye nak buat...skrg ni,kuih kat kedai byk...beli ajelah..lagipun,aku rase nak buat kek je tahun ni...biskut2 ni nanti tak habis..buat kek,confirm abis sebabnye bleh anta jiran sebelah sket..anta kat mak lagi...cukup laa tu...kan?

P/s : tahun ni berpuasa ditempat kerja baru...kalo tahun2 lepas,ada org ajak solat zohor dimasjid...tahun ni?tgk laa macamane nanti..hehehe

Jul 17, 2012

Terengganu cuti sempena sukma 2012

Sape suke? Kami suke...



Petang ni kontijen terengganu akan berkampung di hulu terengganu dulu..mungkin sbb exco belia dan sukan terengganu merupakan anak jati hulu terengganu...sila laa datang ye..hehehe

Bile cuti?aku nak print screen gune tablet ni langsung xreti...tp yang pasti MB terengganu Dato' Seri Ahmad b. Said dh umum cuti dlm fb beliau...cuti ari ahad ni,22hb julai 2012....

P/s : tq dato'...bleh puasa dirumah 2hari...i likeeeee

Jul 14, 2012

4th anniversary

Sedar tak sedar je rasenye...dh 4tahun usia perkahwinan kami...nak kate bahagia sentiasa tu nampak bebeno ler menipunya...ada laa sesekali tapi takde lah teruk sangat..biasa2 aje..

Mcm tahun2 lepas jugak,kami pegi makan2...bwk sikecik sayang pengarang jantung umi,eryna...cuma tahun ni,makan kat warung aje..hahaha...cukup laa...ukur baju dibadan sendiri ye tak?hehehe...tanak susahkan cik hubby..die ajak makan kedai pun dh cukup bagus...nsb baik tak kene masak kat rumah..ye tak?hakhakhak



Eryna pun happy je bile kami bwk die jugak..tahun lepas tak bwk rsnye...hehehe..tahun ni kate org,susah senang kite sama2 rasa...(sedap ke tak sedap ke,kite sama2 makan..hahahaha)

P/s : terima kasih Allah atas kurniaanMu...aku bahagia dan amat2 bersyukur...and cik hubby n my baby,i love u both...mmmmuahh

Jul 12, 2012

Congrats dear

My lil sister...skrg dh tak lil dah...dh besar...alhamdulillah...sorry ye dik,akak dan keluarga tak dpt nak join u on ur convocation ceremony...jauh sgt...lagi pulak,tiket mahal giler..kalo akak pegi sorg,maunye cik abg awk tu tarik muka pat belas puluh ratus..hahahaha



Dari kecik lagi budak ni suke sangat membaca...tak tau laa ape yang die baca dari kecik smpai ke besar...buat laa ape2 pun,masak ke,tgk tv ke,even nak g jalan2 pun,buku tak penah ditinggalkn..ntah dari mana tabiat ni die dapat..tp yang pasti bukan dari aku..hahaha

Nanti balik trg,kite makan2 ye..akak belikan durian nak?byk ni bleh?



Hahahaha...pengsan nak makan sume tu...

P/s : rindu sungguh kami semua dekat awak...

Jul 11, 2012

Birthday party...

Rindu pada rakan blog...dialam maya...pada member2 yang still lagi berkunjung,tqvm...



Masa ni 3minggu lepas kot...birthday eryna yang ke 3...buat pun setakat keluarga belah mentua je...takde panggil sesape pun...tak sempat dan rasa terkejar2...lagi pulak party ni tak dirancang pun...

Petang 19hb tu,balik keje,terus g beli kek..eryna yang pilih sendiri...mula2 die berkenan kek angry bird yang kaler merah pacak2..tetiba,die nampak plak kek spongebob ni...berkenan kaler kuning sama dengan kaler kot yang die pilih...hikhikhik

P/s : sesekali bukak blog,pasti teringat kawan2...baru ingat nak post entry..apelah punye pemalas ni..kan?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...