Jul 27, 2012

Rindu eryna

Baru masuk hari kedua aku tinggal eryna rumah mak...aku pegi johor amik adik ipar...bertolak dari trg naik bas sbb nanti nak drive kete adik bawak balik..malam khamis dari terengganu sampai pagi khamis..rehat sekejap di hotel sbb perjalanan masih panjang...tengahri semalam terus bertolak balik dari JB...

Skrg aku di kuantan..saje berhenti rehatkan badan...petang semalam sampai sini...sambil2 tu,nak mencari baju2 raya untuk eryna..bosan asyik tgk design sama aje yang ada di trg tu..alang2 berjalan ni..kan?



Dh lama aku mencari buku ni...sebelum ni pernah baca cuma bukan hakmilik sendiri...kali ni,aku beli untuk simpanan sendiri..sbbnye aku suke baca...mmg terkesan dihati...sejak dari petang semalam,sambil teman cik hubby drive,adik plak tidur dibelakang,aku sekali lagi baca buku ni...

Sungguh,menipu kalo aku katakan aku tak pernah marahkan anak...kalo bab lain,mungkin aku tak beremosi tapi kalo melibatkan anak,hati kecil aku cepat benar terasa...ya Allah,ampuni aku seandainya ada silap dan salah aku dlm mendidik anak...sesungguhnya aku hanyalah insan biasa yang tidak dapat lari dari buat kesalahan...

Mungkin lepas ni,aku perlu lebih mendekati diri kepadaNya..supaya hati ini lebih tenang..supaya diri ini lebih berkeyakinan dan agar aku mampu mengawal kemarahan...marahkan anak tangan2kan...tapi apelah budak 3tahun paham kalo di marah..kan?setiap kali bab yang aku baca melibatkan anak,pasti hidung aku merah menahan tangis...

Pada sape2 yang belum baca lagi,silalah baca...pengisian jiwa..insyAllah untuk menjadi insan yang lebih baik...

P/s : sungguh rindu eryna..kalo bleh saat ni jugak aku nak balik peluk cium die...sayang..ummi mintak maaf...ummi sayang eryna...

1 comment:

:: Mrs.Eady :: said...

alahai...touching la :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...