Jul 30, 2011

Selamat pergi...



Entry sblm ni aku ada ckp my mom n my dad nak g umrah kan?td,g anta diorg..pehh..ramai sgt manusia kat airport td..lautan manusia...hehe...mcm nak anta pegi haji pun ada...

Eryna?wahh..tpaksa laa dukung je sepanjang masa..ye laa..kalo hilang,tak ke kea naya tu?hehehe...

Alhamdulillah...td kapal bertolak pkul 7 mlm...kami sume g anto pkul 3petang...awal kan?biasa la..taklimat dulu..mkn2 dulu...hehehe

Pengurusan, ok laa jugak...cuma ada sket je aku rs kurang seswai...airport trg ni dah besar tp kerusi untuk menunggu tu tak cukup..apehal tu kan?kecian tgk mcik2 yang agak kurang sihat,ibu2 mengandung...hmmm...ntah laa...tak tau laa nak ckp ape...

Pegi tak lama...8hb blik laa insyAllah...semoga ibadah umrah diterima..aminnn

P/s: aku pun teringin jugak nak jejak kaki ke sana satu hari nnt...bila tiba masanya...insyAllah...aminnn

Posted via Blogaway

Jul 28, 2011

At home already



Demam...bukan mintak pun...tp nak buat cane..kan?niat dihati nak amik sikecik eryna..tp takut tak bleh nk rehat plak...takpe,jap lg laa amik die...amik awal sket... :))

Lagi 3hari...isnin dah puasa...mcmane laa aku tahun ni...tahun lepas,eryna kecik lg..aku bgn masak sahur pun,dia tido je..tahun ni tak tau la..harap2 takde laa smpai tak bleh masak..kn?

Esok,my mom n my dad nk g umrah...smoga ibadat cik dan ku diterima...insyAllah..jgn lupe doakan untuk bee sekeluarga jugak ye..oleh sbb mak aku g time puasa,aku kene laa duk rumah die spanjng dia takde ni..ye laa,sape nk masak kat adik aku tu..dahlaa tahun ni nak amik spm...takpe laa..bukan selalu pun kan?

Ape lg nak cerita...skrg ni aku dah jarang2 bleh blogwalking...sibuk satu hal..kat rumah plk jd malas...sabo jelaa...

K laa..aku nak rehat sbentar...nnt kite smbang lagi ye

Jul 27, 2011

Further Study

Terase nak smbung blajar...mampu ke tak ye?duit,insyAllah bleh diusahakan...tp hmmm...bile tgk eryna,bile pk cik hubby,trase kecian laa plk...niat dihati nak amik parttime je tp tetap perlu pengorbanan dari mereka..kan?

Kadang2 rs mcm tak bbaloi nak blajar lagi..smpai kemane laa sgt..ke aku patut invest duit yang ada untuk buat bisnes sendiri?mampu ke?keluarga aku mane ada background buat bisnes ni...tp family cik hubby mmg sumenye bisnes..hehe...

Lgpun,peluang keje di trg ni,tak menyeluruh laa...yang ada2 je...aiyoo...ni laa yang cik hubby aku slalu ckp,aku ni negative thinking..jrg2 sgt je aku pk yang positive..hahah...sabo ajelaa..kan?

Rindu nak jalan2 blog korang...aku sibukk...hmm...sabo ajelaaa




P/s: eryna naik kuda...next entry laa aku cite

posted from Bloggeroid

Jul 24, 2011

Nur kasih; takde mood; salam ramadhan

Korang mesti nak kata aku ketinggalan zaman kan?ape bleh buat,dah nasib badan..hehehe...sikecik tu ada,mcmane laa aku nk g menonton dgn cik hubby..dah laa kat terengganu ni cuma mesra mall je yang ada wayang..huhuhu

Baru je khatam tgk nur kasih the movie...mata bengkak ni..hahah...

Kalo tanye pendapat aku,cite ni best...tp ye laa..pendpat masing2 kan?aku tak nafi,penah dgr org ckp cite ni tak se 'best' drama nye aritu...tp aku tetap suke dgn jln cite dia ni..hheheh

Minggu lepas punye entry,aku ada cite yang aku cuti ari selasa n khamis kan?ari rabu mmg cuti kat trg..oleh sbb cuti panjang sgt,mood keje pun slow je arini..hehe...

Nasib baik laa keje aku dah tak menimbun sgt...jd,sesambil aku buat keje,aku layan laa cite nur kasih tu...hebat tak aku?(ye laa..kalo aku
tak buat cenggitu,mau nye aku tertido buat keje td..hehe

Dh nk dkt pukul 4...lg sejam nak balik ni...tak sbarnye...

P/s : lagi 7 hari lg kita akan bertemu dgn ramadhan...persiapan korang cane?

posted from Bloggeroid

Jul 22, 2011

Penyejuk mata, penawar hati

Eryna...


Smoga kamu sentiasa jd pnyejuk mata dan penawar hati umi dn abah...umi n abah sentiasa syang kamu..sesekali marah tu bukan saje nk marah tp kamu sungguh nakal skrg...selalu buat umi geraaammm sgt..huhu

Aritu,aku ada berbual dgn seorg ustaz...tgh2 berbual,ustaz tanya kn nama sikecik ni

Aku: nama dia eryna firzanah ustaz..knape?

Ustaz: ape maksudnye?

Aku: sy pun kurang ariff jugak tp yang dlm buku laa ckp ; eryna is cantik dan firzanah is cerdik pandai

Ustaz: sy cuma btanya sbb sy tak pernah dgr firzan sbg cerdik..

Aku: knape ustaz tanye?ada ape2 yang sy tak tau ke?

Ustaz: takde ape2.cuma skrg ni sy byk tgk buku2 himpunan nama ni byk yang terpengaruh dgn nama2 barat..tak salah maksudnye tp perlu diselidiki jugak maksud tersiratnya

Aku: mksud ustaz?nama2 dlm buku tu ada yang double meaning ke?

Ustaz: sy bg contoh cerdik...kalo yang biasa dgr,sifat nabi cerdik is fatonah..padahal byk lg perkataan lain yang bmaksud cerdik pandai...tp knape Allah pilih pkataan fatonah?sbbnye fatonah ni cerdik untuk kebaikkan..bukan setakat cerdik untuk kbaikkan diri sendiri tp untuk org sekeliling jugak...

Aku: jd ada jugak nma2 yang maksudnye cerdik pandai untuk pkara2 yang kurang bmanfaat?begitu maksud ustaz?

Ustaz: betul...contohnye (aku dah lupe nama ape yang ustaz tu sbut) mksudnya cerdik juga..tp cerdik licik..dia pndai menipu..cerdik bab belit2...

Aku: jd ustaz mane kita nk tau mksud tsirat ni?sy pun tak belajar bahasa arab ni ustaz?

Ustaz: hmm...yang ni,sy pun tak boleh tolong..cr laa sesape yang boleh membntu... :))

Ape pendapat korang?rupanye,byk lg yang aku tak tau ni..nak pilih nama untuk anak pun belum pass lg...ya Allah...aku mohon supaya jauhkan keluarga kami dari mala petaka...aminn

P/s : smoga kita semua sentiasa dlm lindunganNya




posted from Bloggeroid

Jul 21, 2011

Redang mutiara beach resort - part 2

Aritu aku bgtau nak cite pasal redang ni kan??ok..skrg aku ada masa n rs nak cite..heheh...

Actually resort tu makcik cik hubby yang punye...mutiara redang...sape2 yang rs teringin nak pegi bleh laa call khairul - 0179388115

Harga?aku pun tak brape ariff bab ni..ape kata korang call je khairul tu...dia pasti tak kisah nak jawab soklan2 kome yang byk tu...hehe..

Ada org tak suka pegi pulau tp aku suke sgt2...dari dulu lg(kalo korang ikut blog aku ni dr awal,aku dah byk kali cite pasal pantai dan pulau...)...ntah laa mungkin org akan kata bosan laa duk pulau..ape pun takde...aku?suke ape....

Duk di darat ni,stiap ari aku dgr bunyi moto,kereta,lori...pastu stiap hari mesti pk pasal keje...otak aku terasa penuh dan berselirat hokay...once i reach on the island,sume tu hilang...tgk pantainya yang bersih..airnye yang biru...pasirnya yang putih halus...buat ati aku tenang,perasaan aku terasa berbunga2...

Kalo ikutkan hati,terasa mcm nk terus duk sana je...tp apekn daya, aku masih ada kerja yang perlu aku buat disini...

Ok,berbalik pada cite kenapa tetiba aku pegi sana...makcik cik hubby ajak sbbnya dia nk buat solat hajat sket.yelaa,kan dah nk dekat puasa ni..stiap tahun pun buat tp tahun ni nk buat kelainan sket...buat di pulau..kalo sblm2 ni buat di darat ni je...heheh...oleh sbb pegi tu ada tujuan,kali ni kami pegi cuma sehari jelaa...prgi petang khamis, pagi jumaat dah balik...tp takpe,aku rs dah cukup untuk buat otak aku rehat... :))

Meh kite tgk gmbar2 yang ada aku amik...tak byk sbb kami bukan pergi bercuti ye...












Blakang tu laa chalet2...



Jetty...

P/s : sesuai kalo nk bwk suami/isteri dan anak2 untuk berehat... (khairul...takdak komisen ke nih??

P/s : lupa nk bgtau...puasa n raye tahun ni,mutiara redang bukak untuk pelanggan...kalo tak silap,bulan 10 kot tutup..monsun kan.. :))

posted from Bloggeroid

Jul 19, 2011

Separuhh

Dh pkul 230 petang...meh tgk ape yang dah aku siapkan...

1. Mop lantai - siap
2. Lipat baju - siap
3. Iron baju - lansung tak sentuh..hahah
4. Kemas dapur - siap
5. Beli barang dpur - not yet
6. Basuh baju + langsir + sarung kusyen - baju je...yang lain blum
7. Basuh karpet - blum jugak
8. Masak - siap
9. Basuh toilet - siap

Esok laa smbung...jgn tak tau esok terengganu cuti...tp bkemas esok adalah bkemas bersama eryna sikecik yang nakal...jd keje yang cuma perlu masa sejam je pun,psti jd berjam2.hehehe...

Meh layan gmbar eryna dulu...jap lg nak g amik eryna n cik hubby...



Eryna dan kazennye



P/s : skejap je sehari arini...tak cukup laaa...aiyooo

posted from Bloggeroid

Cuti tp kerja

Mcmane tu ye?? Heheh...slamat pagi semua...mesti ada yang tertunggu2 cite dr aku pasal redang kan?tp arini aku taknak cite lg pasal tu sbbnye gmbar2 blum masuk lappy lagi...bile duk rumah,mmg mlas nak on lappy kan?

Arini aku cuti lagi...hehe...sila jgn jeles sbb aku bkn cuti rehat...aku byk keje kat rumah ni...meh aku listkn ape aku nak buat arini

1. Mop lantai
2. Lipat baju
3. Iron baju
4. Kemas dapur
5. Beli barang dpur
6. Basuh baju + langsir + sarung kusyen
7. Basuh karpet

Rsnye mcm ada lagi yang kene buat tp blank...heheh...takpe laa...ape2 pun pagi ni aku buat nasi kuning...jom makan dulu...hehehe

P/s : selamat bekerja ye semua...

posted from Bloggeroid

Jul 15, 2011

Redang mutiara beach resort

Sorry ye kwan2...tak sempat nk update ape2 pun semalam...sibuk diofis...pastu petang smalam datang ke pulau redang tanpa dirancang...ceritanya akan aku veritable kemudian ye...skrg aku nak upload gmbar yang aku amik petang semalm...enjoy ye



Sebelum naik bot

Masa dlm bot tak smpat nk amik gmbar...



Kami dah smpai



Chalet kami tido





P/S : gmbar tak cntik sbb pakai camera telefon je..high

posted from Bloggeroid

Jul 12, 2011

Bas Bandar

sape2 yang tak tau ape die bas bandar...ni haa gmbarnye

1

bas ni cuma ada kat terengganu je..jd sape2 yang rs nak naik, jom datang terengganu...

ok...ceritanye dah lama...setiap kali bas ni lalu je kat mane2, eryna mesti ajak naik...mesti punye...die mesti ckp “bas umi...bas...nak naik!!??” dah 2  3 bulan kot...dulu dh penah cuba nak naik, tp smpai tak kena masa plak...ye laa..bas ni ada jadual die plak..pkul2 bape bertolak...hehehe...masa tak kene laa plak...terpaksa laa pegi ari lain...

minggu lepas, aku ckp laa ngan cik hubby, “kecian eryna..dah lama nak naik bas...jom laa kite naik...” cik hubby diam je...aku pun mls laa nak ajak byk2 kali, ye laa, aku tau dia pun sibuk lately..keje tak tentu...mlm2 pun kene keje...jd, tanak laa paksa...^_^

tiba2 smpai masa hujung minggu lepas, lepas makan pagi, cik hubby ajak g naik bas..eryna dah lompat2 dah dlm rumah...katenye “naik bas..yea...yea...” sabo ajelaa anak aku....

smpai2 je dlm pkul 1145pagi...bas gerak pkul 1230...tunggu lama jugak laa, tp oleh sbb kami pun takde benda nak buat tghari2 ni, eryna pun exited dah ni...kami pun tunggu laa...

2 “lmbatnye umi...”

3berkelah dulu laa..hehehe... 

masa tunggu tu, kitorg berkelah laa di taman awam kat sblh tu...rehat2 bwh pokok...hehe...tetiba ada bas persiaran lalu depan tu, eryna terus menangis...hahaha..die ingatkan bas tu dah tinggal die..sabo ajelaa...^_^

perjalanan kami start pkul 1230 tghari...nak tau smpai ke taman awam tu balik pkul bape??pkul 230petang hokey...2jam dlm bas..naik lenguh vontot ni tau...hehehe...eryna tido je dlm bas..lupe plak nak snap gmbar die tido...ye laa, masing2 dh penat..hehehe

4 perjalanan kami aritu...klik kalo tak nampak...hehehe

5keadaan kerusi dlm bas ni...unik kan??ehehehe.. 

6kami...

lupe nak ckp...drebar bas tu baik sgt...budak2 sekolah sume die tak amik duit...spatutnye aku dan cik hubby kene byr RM4/person...tp drebar amik RM5 je untuk 2org...hehehe...TQ pakcik drebar...^_^

p/s : bila ada masa terluang...^_^

Mc D plak buat promosi...

sape2 yang suke double cheeseburger McD, sila laa copy dan print kupon dibawah...jom serbu McD plak..^_^

image4

hitam putih pun dibenarkan hokey...^_^

p/s : dah lama gile tak g McD... *_*

Eryna with her new hobby

cuba teka..hehehe...

ok..mula2, korang ingat tak kejadian setahun yang lepas...kalo tak ingat, bukak SINI...ha...pasal camera tu rosak...jd, camera tu mmg aku simpan untuk simpanan dan tetiba, sikecik eryna dah pandai buka almari dan jumpe camera ni...

sejak jumpe camera tu, kemane saje dibawaknye...ada baik dan ada buruknye...buruk??sah2 laa umi yang sakit ati sbb menengok kamu konon2 amik gmbar lori sebelah time berenti kat traffic light...siap drebar lori tu senyum2 lagi...nak tergelak pun ada...tensen hokay..lebih2 lagi dlm kete..lansung tak bleh nampak ape2 kat luar kereta..sume nak amik gmbarnye..nampak lori, amik gmbar lori...nampak motor, amik gmbar moto...abah tgh bwk kete pun nak amik...kalo ada polis tunggu dekat simpang traffic light pun, siap laa polis tu...anak aku amik gmbar ko..hahaha

baiknye plak, dia dah tak usik camera aku yang dlm beg ni..siap ckp, yang dlm beg tu camera umi, yang kat tangan die camera eryna...chet...perasan...heheh..

sabo jelaa umi n abah dengan perangai kamu ni...hehehe...

1eryna with her new toy...mahai toy kamu nih eryna sayang ooi... 

2ok..amik laa gmbar ape2 pun..(pegang camera pun tbalik...hehehe) 

2

p/s : nnt besar, kamu nak jd jurufoto ke sayang??^_^

Jul 7, 2011

Pantai Batu Buruk

eryna skrg dah makin berani..dlm ape jua benda pun..kecuali cicak...hahah...paling takut cicak...aku tak takut cicak tp aku geli...yakk

bile ke mane2, aku dah bleh tinggal die main sorang2, tgk dr jauh je pun dah ok..asalkan, di mata die nampak aku...bagi aku, dah besar la dia tu..hehe...

Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu...kalo kat trg ni, mane lg tempat riadah untuk anak2..aku rs tak byk...TTI(Taman Tamadun Islam) dah selalu pegi...jd aritu aku plan nak g pantai..sbb eryna suke main pasir...^_^

tp jgn salah sangka, aku tak bg eryna main pasir pun, aku nak suh die familiar dgn keadaan berpasir..aku tanak laa nanti dia claim, umi n abah tak penah bawak pegi pantai...(mane tau kan??)

oleh sebab dulu2 kami tak penah bg eryna naik kuda, this time pegi, aku tanye eryna either die nak naik kuda ke tanak...die jawab nak..hehe..jd aku mmg bygkan die nak naik kuda yang sekor2 tu, tetiba, die tgk kuda tu pandang die semacam je, terus nangis tanak naik..ko laa ni punye pasal kuda...hehehe

jd, naik kete kuda jela...kalo naik kete kuda, tak bleh laa bg die naik sorang2, cik hubby kata, die tanak naik..kecian kat kuda..(sedar diri laa tu kan??hehehe) kesudahannye, aku naik dgn miss kecik eryna je...jom layan gambar..dah byk menulis nih

33ni laa kami naik kete kuda...eryna diam je...takut kot...heheh 

11kereta kuda yang kami naik...comey je kan?? 

lupe plak nak bgtau...byran untuk naik kereta kuda...eryna tak yah bayar pun..dewasa RM5, kanak2 plak RM3...tp die tak amik plak byran untuk eryna...takpe laa kan??

1 layang2 yang dijual kat pantai...sila abaikan jambul cik hubby tu..^_^

2

3

4suke sangat bleh smpai kat layang2 tu..hehehe 

5masa ni..dah on da way balik...^_^ 

satu lg aku suke miss eryna ni, die tak penah mengamuk2 kat kedai ke, kat mane2 ke kalo nak ape2...ada la dia mintak, tp kalo aku atau abahnye kata, no, dia akan diam je..TQ sayang for being our good girl since the day u came to our life...love u so much...

tak lupe gmbar aku dan cik hubby sayang...hehehe

6

p/s : bile kat ofis keje bagai nak gila, weekends adalah waktu paling seronok untuk kami...^_^

Jul 6, 2011

KISAH CHENTA

otak ku blank arini...

byk keje??maybe...

sibuk??agaknye la...

tensen??ada laa jugak...

yang pasti, ku menunggu kedatangan esok...sebabnya esok dah khamis...ada sesape yang tak suka ari khamis??aku??amat2 suka...hehehe

aku teringin nak bercerita kisah cinta aku dan cik hubby..agak2nye, ada ke org nak bace ye?? *_*

p/s : kisah chenta kami tak seindah kisah chenta dlm cerita tv tu...heheh ^_^

Jul 5, 2011

Eryna is 2

hmm...eryna dah mula membebel ye tuan-tuan dan puan-puan...penat umi melayan nih...semua dikeliling dia mesti nak bgtau..contoh; nampak je kucing dia msti ckp, “cat mi...cat...”nmpak giant exited sket “ayen...yea...yea...main...”

umi ngan abah selalu gelakkan kamu kan??cian kamu ye...hehehe

latest statement yang eryna buat..bile dah siap mandikan dia..die mesti kate “tunggu lu..nok mayang jap” [means “tunggu dulu, nak sembahyang kejap”] agak2 korang laa..kalo laa korang berada di tempat aku, ape korang buat..aku gelak guling2 ok...tak tahan statement tu...

eryna dah pandai pakai slipar sendiri...walau kadang2 terbaik, tp dia tau mcmane nak pasangkan selipar die...

dah pandai pkai seluar sendiri..baju??tak pandai lagi..hehe...

eryna jugak dah reti pasang TV sendiri...tutup pun pandai...cuma nak tekan remote tu je yang tak reti lagi...tp dia tau babytv no brape...stiap kali buka tv, die ckp “mi...six...one...eight” kadang2 sebut six je...kadang2 tiwiwi...hehehe cuma tak kenal je six yang mane satu, one yang mana satu n eight yang mane satu...sabo jelaa...abah laa ni ajar die sebut nih...^_^

ape lg nak cite??oo...satu lg, bile tanye “eryna nak adik tak??” atau “eryna nak baby tak” die pasti jawab “takmo” hai..perlu ke umi dengar ckp kamu nih??mak aku ckp, eryna dah start manje..aku tak manjekan dia pun, cuma ye laa, kdg2 dlm tak sedar kan?aku tanak laa dia manje2 sgt..kang susah nak ada adik nnt (dah ade ke nih??--nnt aku cite yang ni)hehehe

1 semangat nye kutip buah..makannye tidak...hehehe

p/s : 3rd anniversary semalam..citenye....nantiii

Jul 4, 2011

Tak mampu diungkapkan dgn kata-kata

sesungguhnya Allah saja la yang lebih tahu...

berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul...

aku tak tau nak cite camane tp marilah kita sama2 bdoa agar NORMA sembuh seperti sediakala...dan aku jugak doakan supaya TALIB diberi kekuatan untuk mengharungi semua ni...Allah hanya menguji pada mereka yang mampu..jgn putus asa...

aku tak berani nak cerita panjang2 sbb aku tak nak nangis lg...td masa baca blog MOON...aku dah menangis sperti aku yang duk ditempat mereka...aku tak mampu bercerita...mintak maaf...tp aku mohon sesape yang bace blog aku waktu tu, mai laa kita same2 doa...sape2 yang nak tau cite, meh aku sinopsiskan ceritanye...

norma

Norma menghidap Medulloblastoma...one type of brain cancer... T___T

sorry geng..aku tak mampu nak bercerita pasal dia..tgk gmbar pun dah buat air mata aku bercucuran(dah macam hujan dah ni)...amat2 payah nak diungkapkan...korang pegi laa bace di blog MOON...

sape2 nak tolong...

CIMB

01070068677528

NOORMAWATI MOHD RASIF

p/s : arini hari dia...esok lusa mungkin waktu kita...smoga Allah sentiasa memberi kami semua kekuatan...AMINNN

Pizza promotion LAGIII

pizza

pada sesape yang rs nak makan pizza atau sesape yang mengidam pizza atau sesape yang rs, bile tgk kupon ni, terus rs nak beli pizza, sila laa copy cupon diatas pastu g laa beli kat pizza hut mane2...print hitam putih pun bleh hokey...hehehe

Jul 3, 2011

Allah Maha Mengetahui

sesungguhnya Allah takkan menganiaya umatNya...hanya Dia yang lebih tau ape yang terbaik untuk umat manusia...

berita yang aku tau ni, benar2 meruntun jiwa..aku tak pernah rs sedih mcm ni..mmg sblm ni, aku tak bleh dengar pasal dera anak, buang anak, ape2 saje laa pasal kanak2...tp berita2 tu sume tak terkesan sprti berita yang aku dengar kali ni...

korang penah dgr pasal Anencephaly?? mungkin istilah saintifik buat kita blank skejap...kalo aku bg istilah ni 'tiada tempurung kepala'?? pasti korang penah dgr kan?meh aku kongsi sedikit pasal benda ni

Anencephaly
Anencephaly is the absence of a large part of the brain and the skull...[SUMBER]


korang bace laa sendiri dlm tu..kalo korang tak bleh nak gmbarkan lg...meh aku letak gmbar skeping


SUBHANALLAH....


aku tak tau mcmane nak cerita cuma ini je yang mampu aku kongsi...



Gugurkan Bayi Kerana Sakit & Cacat

Soalan : Adakah dibenarkan untuk menggugurkan bayi atas perkiraan dia mengalami penyakit genetik atau pun cacat kekal apabila lahir? Bagaimanakah hal ini boleh ditentukan?
Dijawab oleh Sheikh `Abd al-Rahmân al-Jar`î, Professor di King Khâlid University, Abhâ
Jika ia sudah disahkan oleh sepasukan doktor yang pakar dengan bersandarkan asas keputusan ujian makmal dan klinikal bahawa janin (fetus) itu tidak normal, terjejas teruk, tidak dapat dirawat, dan andainya dia lahir diyakini dia akan menderita sepanjang hidup dan juga menyebabkan kesulitan kepada keluarganya, maka bayi itu boleh digugurkan sebelum berumur empat bulan (120 hari).
Ianya terletak kepada tanggungjawab bagi mereka yang berhak seperti doktor dan ibu bapanya untuk menentukan hal tersebut.
Ini adalah kesimpulan dari fatwa yang dikeluarkan oleh Komiti Perundangan Islam, Liga Muslim Sedunia dalam perjumpaan sesi ke-12 pada 15 Rejab 1410 H, oleh pandangan pendapat majoriti.
p/s : sesungguhnye Allah sajelah yang maha Mengetahui ape yang terbaik untuk kita...insyAllah...berdoa laa...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...