Sep 28, 2011

Wordless wednesday



Terbaikkk

Cik hubby MC 2hari



Semalam,cik hubby ditimpa kanopi..see...6 jahitan tau...huhuhu...

How?why?where?

Byk soklan tu...meh aku cite dr awal...cik hubby kan keje ngn SATU...ari sbtu aritu ada pameran kebudayaan dkt taman shahbandar...SATU pun amik satu booth...so that,kene laa bergilir2 jg booth tu kan?gitu laa cite asalnyeeee

Nak jd cerita,start dr pkul 6 ptg  semalam,giliran cik hubby kene jg..pegi laa die ke sana...dlm pkul 8 gitu dah start angin dah...pkul 9 start ribut..aku mmg dh pk awal dah,abis ah cik hubby..tp tak mjangka plak smpai seteruk tu...

Dlm pkul 915 gitu,cik hubby call...

Cik hubby : u, canopy semua dh runtuh

Aku : hahaha...runtuh...dah agak dahh..haha

Cik hubby : u gelak?i bdarah2 ni...

Aku : hah??(blank skejap)...ok2...u g hospital dulu..nnt i g dekat u...

Mane lah aku tau smpai mcm tu skali kan?huhuhu...sabo ajela...pegi hospital besar kuala terengganu...as usual,of coz laa lmbat kan?doktor sorang...dlm tunggu lama2 tu,aku pk, 'cik hubby ada insuran...masa2 ni laa nk guna'...ckp ngan cik hubby,dia pun terus ajak g KT specialist..bukan nk blagak tp KT specialist is panel prudential tu...so,mmg itu je tmpat tuju kami...

Smpai sana ward plak penuh...kalo nk claim atas insuran tu,kene warded..br dpt...aku call agen insuran tu(merangkap kazenku jugerkk).dia ckp,takpe,buat dulu...byr cash,nnt claim.lgpun tak mahal mane...dlm 200++ je...so,dlm pkul 1130mlm,baru siap jahit n terus balik rumah...

Pagi ni, terasa mamai2 je dtg keje..hehe..cik hubby dpt mc 2hari...eryna tanak dekat ngan abah die..takut katanye..heheh...alhamdulillah...nothing serious...just a minor case...semalam cik hubby ckp mcm bengang je rs telinga...tp bila tanya pagi ni,bengang tu dah hilang...ok laa tu kot..hhehe

P/s : cik hubby ckp, takde ingat ape dah masa kjadian tu..ingat mati je..huhuhu

Sep 26, 2011

29 syawal 1432



Esok majlis raye di pejabat daerah dan tanah hulu terengganu(ofis aku lerr)jd dengan rs rendah diri (dan jugak sedikit bangga)aku nak jemput laa sesape2 yang brada berdekatan,jemput lah datang bagi memeriahkan lg majlis...^^

Menu byk esok...nasi minyak..nasi dagang..lemang ketupat rendang...satay...ayam golek..kambing golek...buah buahan...tapai pulut...aneka puding...cendol...ada lg tp aku tak ingat dah...jemput lah ye...^^

P/s : esok aku rayeeeee...hehehe

Puasa syawal



Last day dah arini..alhmdulillah..last day arini..cukup 6hari puasa syawal...aritu ingatkan nak buat straight...tp byk pulak halangannya...jdnya puasa aku rongak jugak la..tp aku bsyukur sbb sempat jugak buat tahun ni..korang cane?

Bile last syawal?hmmm...tgk kalendar masing2 laa..hehe...rabu ni last syawal...lepas syawal ni,aku nak buat puasa2 sunat plak..senang nk puasa sejak keje cini sbbnye aku takde geng nk mkn...mungkin tkde lagi..lepas2 ni tak tau laa kan?tp itu laa..baik aku amik peluang ni awal2..nnt dah da geng,susah nk puasa...byk dugaan..hehehe...

Semalam punye menu,beli je kat kedai...y?sbbnye baru je g beli barang dapur semalam...hehehe...byk yang dh abis..kalo barang dpur habis,mmg tkde mood nak masak...korang plak cane?mlm ni teringin nk mkn megi...yum..yumm...hahaha(bila dah ada barang,rs nk mkn megi plak..apedaa)

Eryna?biasa kalo aku masak megi,untuk eryna,aku belikan je mknan ape pun..biasanya aku beli kue tiaw sup...mmg dia suke laa...hehe...aku bsyukur sgt2 sbbnye hasil didikan(mdidik laa sgt kan)eryna kurang minat makan2 mcm megi, bege, eskrem, gula2..dia suke biskut, coklat, dan tak lupa masakan aku..hehehe.. ^^

Baru 2hari keje balik,dah rindu eryna...hmmmm....

P/s : syahdu plak rsnye...

Sep 25, 2011

Tq Anjung Ikhtisas


Jumaat,23hb sept 2011...aku pegi mjlis hari raya ofis lama aku...sungguh tharu sbbnye dijemput...hepi jugak jmpe kawan2...tq anjung ikhtisas atas jemputan...

Dahlah jemput makan free,dpt plak hadiah...hadiah ape?dpt baju baju batek sepasang..cntik sgt..lupe nak amik gmbar kain tu...warna biru gelap..mntang2 aku masuk ofis gomen,korang belikan aku bj kaler ni ye...tp ape2pun...aku suke n tharu...tq anjung ikhtisas

Masa mjlis,aku kene berucap plak...masalahnye,mane laa aku biasa berucap didalam ape2 mjlis...klo ikut ati aku,byk yang aku nk ckp..klo bleh nak sebut semua org2 yang penah tolong aku tu...tp apekan daya...takut tak tersebut semua...kang ada yang terasa plak...cuma nk ucap terima kasih atas semuanya..tq anjung ikhtisas

P/s : anjung ikhtisas tu tempat keje lama aku..hehe

Sep 23, 2011

Eryna



Tak reti dah aku nk kemas rumah ni mcmane..skejap je kemas nye..pastu mcm reban ayam..tensen tau...

Nak marah, kecik lg sibudak tu..sabar ajelaa...tp kadang2 tlepas jugak amarah ni kat die...hehehe...bile tgk die,tfikir plak..agaknye dulu2 aku masa kecik mcm tu laa nakal nye kan?agaknye lahh..hehehe

Eryna2...bukan sengaja tanak pkaikan dia baju,cuma baru siap mandi..jap lg nak gerak pegi hi-tea kat riyaz with kawan2 ofis lama...jdnye mls nk pkaikn dia baju dulu..kang kotor plak...mlsnak tukar 2 3 kali..sabo ajelaa...

Hi-tea with krew anjung ikhtisas..ofis lama aku...ye laa..buat majlis raya ofis...tak sgka aku dijemput jugak..tq ye...hehehe ^^

P/s : takyah masak petang ni dh...^^

Sep 22, 2011

Today's face #2


Today's face


Dah pkul 2 petang...lg sejam setengah nk balek...hepi nyeee...petang cik hubby nk mai amik...double hepi...huhuh

Aku nk tanye je...ape perasaan korang kalo ada dari kalangan family korang ckp mcm ni "dok lekat lg?tadok doh kot...sorang ni je kot"smbil buat muka...

Bg korang2 yang bukan org trg,maksud die "tk pregnant lg?dah takde dah kot..sorang ni je kot"

Bagi aku, kata2 itu doa..walau apepun korang rs pada masa tu,jgn sesuka hati sebut..mungkin akan menyakitkan hati sesape...hmmm

Aku mungkin boleh terima kalo yang ckp tu just kawan2..tp kalo dah dari kalangan family tdekat,mmg terasa sgt2...terasa rendah diri..terasa kecik ati..terasa seperti dah tak guna...walau cik hubby ckp "buat tak tau je..bukan niat dia" but still terngiang2 ditelinga aku..Sorry to say,aku tak bleh terima...dan aku ingat smpai bila2...

Aku tau Allah itu maha adil...pasti ini yng tbaik untuk aku dlm masa ni..aku terima...tp aku doa,mereka2 yang tbabit rs ape yang aku rs...biarlah Allah sahaja yang mblasnya...aminn

P/s : sedih tau...kalo aku tak bleh pregnant dah,nk suh cik hubby aku kawen lg?cubalah kalo berani...huhuhu

Tak kenal?tak cinta?


Org kata "tak kenal maka tak cinta..."

Pagi td ada kakak yang sama2 naik van tu tanya aku "so,mcmane?ok ke kuala berang?"

Bagi aku, best ah keje ni...makin hari,makin aku mahir dengan system yang ada..makin mahir, makin seronok la keje aku...mmg seronok..sbbnya,aku cuma perlu tanya org yang datang nak jumpe sape?atau nak kemana?dan juga pick up phone atau call sesape yang bkenaan...dah tak perlu tgk drwg...dh tak perlu kire2...dah takde jelingan2 manja...hahahahaha

Masalah diofis?biasa laa...keje kat mane2 pun ada masalah...cuma aku perlu cara tbaik untuk tangani masalah tu...so,buat masa ni,aku cuma perlu diamkan saje...^^ tp yang pasti masalah yang aku hadapi ni takde lah sebesar mane...kan?ape pendapat korang?

Arini, ada mengaji...alhamdulillah...at least,aktiviti ni mengingatkan kita kan?keje je sehari-hari...perlu juga pengisian ilmu akhirat...betul tak?

P/s : masuk mngaji plak...nnt sambung ye?selamat ari rabu...^^

Sep 21, 2011

Sabar


Masuk ari ke empat aku disini..byk benda yang aku blajar...mcm2 perasaan yang aku ada...hanya Allah sahaja tempat aku bgantung...ya Allah...

Aku tak tau mane aku nk luahkan...aku juga tak pasti adakah patut aku ceritakan...perkara yang besar aku kira tp dipandang ringan oleh org2...so how?sbaiknya aku simpan sahaja...kate ayah,report aje..tp mak mbantah...mak kate diam2 sudah..jgn masuk cmpur...mane satu patut aku ikut?tak bgtau,aku turut tanggung dosa...ya Allah..Engkau sahajalah yang mampu bantu aku dan kepada Engkau lah tempat aku memohon bntuan...

Pasti rmai yang ttanya2 tp jgn risau...pkra ni tak mbabitkan korang2 semua...juga takde kene mengena dgn family aku...hal2 di pejabat sahaja...^^

4hari keje di tmpat baru,4hari juga aku tak masak dirumah...muahaha..penat ker?mcm tak sgt tp mlas adalah..heheh

P/s : suke kdaan ofis ni yang sentiasa bersih...sedap mata memandang...

Sep 20, 2011

Rambut baru



Bukan rambut palsu hokayy..ni rmbut betul ni...hehe..my lil baby eryna laa...

Oleh sebab rmbutnye teramat2lah nipis,cik hubby mmg tak bagi usik lansung..even untuk sikat pun kene slow2...takut putus katenye...huhuhu...sayangnye dekat rmbut die...

Tp minggu lepas,rmai la pulak yang komen rambut depan eryna dah masuk mata..mcm2 la komplen2 yang aku dpt...kecian dia mandi rmbut panjang kat depan lah..nk main sibuk dengan rambut masuk mata la..mcm2lah..jd oleh sbb komplen yang banyk itu datangnya bukan dari keluarga pihak aku sahaja..ada jugak dari pihak keluarga cik hubby,dngan terpaksa nya cik hubby merelakan semuanya bila aku ckp nk potong rmbut dia...

Bukan potong semua pun...potong depan je..kecian die...nak main pun payah..huhuhu...masa nk potong,cik hubby tak tgk pun..tak sanggup tgk kot...ye aa..rambut anak sayang die nk kene potong...sorry ye sayangg

Tp bile dh siap potong,comel pulak katanye..die pulak yang lebih2..sabo ajelaaa

P/s : potong sendiri jerrr

Selamat pagi


Kini kembali bsiaran dari dlm van...hahaha...ye laa..sementara menunggu smpai,bleh la ku update mane2 yng patut kan?

Kabare korang semua...alhamdulillah arini masih lg diberi kesmpatan untuk menikmati alam dunia...mane tau kan?semalam aku dpt berita kehilangan seorg rakan...innalillah...dah mjadi lumrah..yang hidup pasti mati...hmmm

Lamanye ku tak mengunjungi blog rakan2...rindu pada cerita2 korang...kadang2 sempat bukak dan baca je..komen tu payah sket..tak menyempat aje...sibuk "kerja" kan..hahaha

P/s : doakan aku bleh tukar ke daerah aku ye...aminnnn

Sep 19, 2011

Sendiri


Hahaha...arini..aku sendiri je...serba serbi sendiri...wahaha...bmulalah kisah aku dan diri aku sendiri...hahaha

Kenape drive sendiri?semalam, masa balik keje,abg driver tu ckp arini kene blik sendiri..nk jd cerita,semalam ada org mesin rumput kt ofis abg driver tu...tp tak tau laa betul ke tak pakcik mesin rumput tu yang buat..abg driver tu yang cerita cmtu..buat ape?cermin blakang van tu pecah berderai...hoho..jd,abg driver ckp,pagi bleh la naik dgn die...tp petang, dia nak g baiki cermin tu...sooo..tpksa laa sendiri drive arini...huhu

Smpai ofis plak kakak ni nk cuti arini...keje sendiri lagi...ape bleh buat..aku ok je..tp klo salah anto line lg aini,sorry ye...huhuhu...

Korang punye cite laa plak...cuti lame ye...3hari u...rehat je u all kan?aku jugak yang kene keje..."ye makcik,makcik nak cr sape?" Hohohoho

P/s : korang mesti bosan kan..asik cite pasal keje yang tak brape mengancam ni je..kan?huhuhu

Sep 18, 2011

1st day



Wah2...cuba laa tgk rupa aku 1st day ni...weiii...sorg2 keje...sorry laa kalo silap kat mane2 ye...saya pekerja baru..huhuh

Alhamdulillah...setakat ni,semua yang aku jumpe,best2 je...huhuhu....tp ye laa..baru2 ni...macam2 lah yang tak tau...2 3 kali dah silap anto line ni...dah tu sistem ni byk yang salah..aku anto tmpat yang betul tp die dh btukar tmpat...no ext die tu dah btukar...salah aku ke?

Rsnye..kalo aku ikutkan..sepatutnya,kami diberi dulu pnerangan tentng ext ni..dan juga sepatutnye aku dpt satu list ext yng sebenar..tp no ext yang ada ni,byk yang dah berubah...so how?salah aku ke?

Sorry ye geng2 blogger...mungkin minggu ni,korang byk la baca cite aku dan pelanggan..haaha...ape bleh buat...sabo ajelaaaaa

P/s : kepada sape aku nk mengadu nasib ni...keje sorang2...ckp sorang2...huhu

Sep 16, 2011

Kisah lapor diri


Alhamdulillah..semua sudah selesai..ari ahad ni,insyAllah aku start keje...

Ape jd semalam?takde ape...cuma aku ditugaskan jauh sket je...lebih kurang 40min perjalanan...tu kalo drive sendiri laa...dimana?di Pejabat Daerah Kuala Berang...alhamdulillah...aku tak menyesal pun malahan aku redha dan bersyukur...aku tau Allah sentiasa bsama aku...^^

Kenapa aku ckp cmtu...kalo org trg,tau laa mcmane jauhnye dr rumah aku (dibandar kuala trg) nak ke bandar kuala berang tu...huhuh...tp mcm yang aku ckp td laa...mungkin ada hikmahnya semua ni..insyAllah...mudah2han semuanya bjalan lancar...aminnn

Untuk ahad ni,rsnya aku nk tumpang van yang mmg pergi n amik org dr kuala trg ke kuala berang...saje nk tgk dulu kdaan nye...ok ke tidak naik van tu..nk tgk jugak driver nye cmane...kn?takut jugak nk tumpang2 org ni tp tak knal sesape...huhuhu...

Byk yang aku dgr dr org2...duduk di daerah lg senang dr duk di bandar besar...hopefully,semuanya bjalan lancar...

P/s : mnumpang org means no high heels for me...mane nak cr sandal size 3 comey2 kat trg ni...tensennyeeeeeeee

Sep 15, 2011

Esok dah ke?


Dah sedia ke belum ni?

Pada sesape yang belum tau cerita,sila lah buka entry2 sblm ni...yang pasti,esok akn bmulalah perjalanan kerjaya aku sebagai "Pegawai Khidmat Pelanggan"...

Mmg bidang yang jauh dr yang aku ceburi sekarang tp aku yakin dengan jalan yang Allah tetapkan untuk aku...insyAllah aku pasti dapat harungi nya nnt...mcm nk pergi berjuang je rsnya..tp betul ape...kerja kerana Allah...ada pahalanya kan?huhuhu

Sijil2 sume dah siap simpan...bju dh siap iron(esok kan hari khamis...hari baju batek.. ^^)keputusan medical check up pun dh susun elok2...kasut dh siap dikeluarkan dr rak kasut dan dah dbersihkan(nmpk sgt dh lama tak pkai kasut..kasut hntaran kawen tuuu..hehe)tinggal untuk bgn awal pagi esok,mndi n solat...

Nmpk mcm tenang je kan?tp dlm hati ni...hanya Tuhan yang tau betapa kecutnya perut ni...huhuhu

P/s : jgn esok kelam kabut dahh...^^ nak tido dah..selamat malam...assalamualaikum

Sep 13, 2011

Makan besar?



Nak cerita ni...meh laa baca..hehehe...td kan...td kan...bos kite blanja kite mkn tau...jgn jeles ye...

Hehehe...ye laa...aku kan jarang sgt mkn ns blauk mcm tu diluar...biasa mkn kat ofis je...dengan cik hubby?jarang jugak sbbnye cik hubby suke mkn kat rumah...even kalo aku ckp aku tak larat nak masak pun, dia still suh aku masak..biasnya ayat die cmni laa "alaaa..u masak simple2 je pun takpe..ns goreng ke...mee goreng ke...ok?"...its mean,aku tetap kene masak..huhuhu

Jd bile ada org ajak mkn diluar,hepi jugak laa...sesekali kn?lgpun bos blanje ni..bukan selalu dpt..hehe...tp jgn salah phm plak..bkan berdua tau..kami pergi berlima...best...tq ye bossss

Esok sehari lg aku bersama ofis tu...sayang pun ada...ye laa..bukan sehari dua aku kejr citu...4tahun tau...dari aku anak dara smpai dh jd mak...hehe...tp ye laa...hidup mesti diteruskan...bukannya aku gaduh dgn sape2 pun...still lg kawan2 aku sume...pasti lepas ni aku rindu sume kawan2 kat cini...huhu

Ni kali kedua aku tukar tempat keje...skali lg aku tpksa menjalani proses suai kenal...harap sgt2 aku blh serasi dan ada geng kat sana nnt...tkut tp hepi...^^

Korang2...doakan aku ye...doakan aku dpt bos baik..doakan aku dpt kawan yang best...doakan aku cepat sesuaikan diri...aminn...^^

P/s : takut tp hepi...cane tu?

Sep 12, 2011

Tiada tajuk


Hahaha...aku sedang mmgalami hilang daya tumpuan kreatif dimana nk letak tajuk pun amik masa dlm 10-15minit...hahaha..sabo ajelaaaa....

Korang bg laa tajuk untuk entry kali ni..bleh?hehehe...aku tak tau nak mkn ape bukak puasa arini...tekak teringin nk mkn mihun goreng tomyam yang aku mkn semalam...tp hellooo...sape nak masak...semalam aku mkn sbb ada jamuan makan2 kat ofis ni...arini mane nk cr?aku?tk penah buat...kang jd tak best kang...tak puas ati plak..huhuhu

Sms cik hubby tanye nk mkn ape mlm ni..siap die jawab,buat mknan yang eryna suke mkn...hello...eryna tu tak pandai lg nk bgtau suke mkn ape tak suke ape...kdg2 tgk die mcm suke gile mkn mihun goreng..kdg2 tak suke plak...sesekali die bleh je habiskan semangkuk mee rebus..tp kdg2 sesuap pun payah..so,mcmane?huhuhu

P/s : bglaa ideaaaaaaa

Cave of the golden rose


Sila angkat tangan sape2 yang penah tgk cite ni...kalo korg penah tgk means umur korang lebih2 kurang dengan aku laa..hehe...sape tgk semalam punye 1st episode?aku tgkkk..hahahaha

Mmg cerita di alam fantasi laa...hehe..cik hubby tak suke...mengarut katenye...suke ati laa kn?org laki mmg cmtu,tak minat cite2 yang ala2 kanak2 ni..tp bile aku kate nk tgk,die yang sibuk tgk jugak...sabo ajelaaaaaaa

Teringat plak zaman kecik2 dulu...cite tu mmg menjadi igauan same2 kawan2...ke aku je yang alami benda ni?hehe..sume dah jd kenangan paling manis..masing2 dh kawen..dh ada ank...dh ada komitmen masing2...bila agaknya kite dpt bkumpul rmai2 ye...^^

P/s : keje yang org lain bleh buat,still nk suh aku buat...kang tak siap br tau..hahaha

Sep 9, 2011

Mee rebus + jeruk cili



Menu berbuka puasa untuk ari ni...simple je...cukup laa..alhamdulillah...aku suke buat mee rebus ni sbb eryna pasti mkn byk..cik hubby pun suke..kalo dah sume org suke,aku tak teragak2 nk masak byk..heheh

Meh aku kongsi sket resepinye

Bahan tumis:

5 ulas bwg putih - titik

1 biji bwg besar

Bahan2:

Mee kuning - celur dan toskan

3biji telur

Serbuk lada hitam

Serbuk lada sulah

Udang- byk mne nak letak..suke hati k?

Air

Garam

Sawi*

Lobak merah*

Bunga kobis*

Putik jagung*

Tomato*

*ikut suke byk2 mane..potong...

Cara:

1. Tumis bahan tumis smpai agak kekuningan...masukkan udang yang siap dibersihkan(aku suke buang kulit udang dulu..senang nk mkn).goreng smpai udang masak

2. Masukkn air secukupnya...masukkan serbuk lada sulah,serbuk lada hitam dan sayur(kecuali daun sawi n tomato)

3. Dah mdidih tu, masukkan garam secukup rasa...pastu pecahkan telur...pastikan telur kuning tak hancur..kalo tak,tak cantik laa..hehe

4. Last...masukkan daun sawi n tomato..

5. Bile nak mkn baru cmpur dengan mee yang dah dicelur..baru la mee tu tak kembang.k?

Untuk cili jeruk plak :

Cili - potong nipis2

Cuka

Garam

Gula

1. Cmpur semua bahan..tunggu smpai garam dan gula sume hancur..dah siapp

P/s : gigih aku menulis resepi mlm ni..kihkihkih

Posted by sabihah

Sep 8, 2011

Puasa syawal


Korang dah start puasa syawal blum?kalo belum start,cepat2 tau amik peluang ni...bukan ape,syawal cuma skali je setahun..amik peluang ni k?belum tntu lagi kita dpt btemu syawal lg selepas ni(sedih plak aku pk..huhuhu)

Aku? Baru je start puase...dugaan betul laa puasa syawal ni kan?huhuhu...minggu depan insyAllah abis laa 6hari puasa syawal aku ni...aminnn

Ada org ckp kalo nk puasa syawal,kene puasa yang wajib dulu..means untuk wanita2 mcm aku ni laa,kene abiskan yang gnti dulu...tp ada jugak yang ckp takpe sbb kite nak kejar syawal ni...ye laa..syawal sbulan jr..nnt kalo uzur plak kang, terus tak dapat penuh plak...ntah laa...

bagi aku,takyah pk yang susah2...niat kene betul dan kalo dah niat baik,insyAllah dpat laa..kan?lagipun, puasa ni bagus sbnarnya...aku pun rs lebih tenang(tak tau laa tenang aku kali ni sbb puasa ke sbb aku dah tak tensen..hehe) emosi pun bpuasa hokey...satu lg,bleh jugak membantu dlm mengurangkan berat badan..ye laa,puasa dah sbulan,biasanya bila abis bulan puasa, makan tak ingat...huhuhh..puasa will prevent me from this makan tak ingat..hohoho

P/s : sape yang dah abis puasa 6, cuba angkat tangan..aku nak tabik springg ni..hehehe

Posted by sabihah

Alhamdulillah



Keje yang selama ni tertangguh,sume dah selesai...tinggal keje yang aku tak smpat nak sentuh je...baki2 keje tu,aku nak serah kat senior aku je kot..bukan ape,aku takut tak sempat nak siapkan...lg kecian kalo org nak kene smbung keje aku...huhuhu

Arini dah 8hb...ari khamis...esok dah jumaat...hmmm...ari ahad ada medical check up lg...hmm...tinggal bape hari je lg aku duk cini... :((

Ada org tanye aku,mmpu tak aku nak keje yang diluar bidang aku?kadang2 aku pun pk bnda yang sama tp aku yakin Allah lebih tahu ape yang lebih baik untuk aku buat masa ni...kan?percaya dan yakinlah padaNya..insyAllah semua akan bjalan lancar... :))

Cik hubby plak kate, kenape nak pk2...masuk dulu..kalo dh Allah tetapkan begitu,pasti kita mampu hadapinya...aku ni bukannye ape..bile dh aku masuk ni,confirm2 gaji kurang dr yang aku dpt skrg..tp cik hubby kate "we will manage it..dont worry"..tq sayang ^^

Korang doa2kan lah yang terbaik untuk aku ye...

P/s : kalo dah sume kje dah siap,bleh aku update blog seharian arini kan?hahaah

Posted via Blogaxlvvw(ggpay

Sep 6, 2011

Eryna's progress - own bed


Hm...eryna dah 2tahun lebih dah...bcakp pun dh kalah kite2 ni...mcm2 perangai dh...

Aritu masa demam panjang tu,ada org ckp, demam nak bleh ape2 kan...rupanye die nak bleh manja...mkin ari makin mnje...dont know y laa sikecik tu...tak bleh salah lnsung,sket2 nk nangis...sabo jelaa...

Oleh sebab die dah besar,aku n cik hubby bniat nak asingkan tempat tido die..ye laa..smpai bile nak tido dengan umi kan...sblm raya aritu,kami dah mula arrange bilik tu...katil lain je..bilik masih sama lagi..huhu

1st nite, dia exited gile bila aku ckp itu katil dia...terus naik n peluk bntal...tepuk2 sket, terus tido..senang keje aku..hehe..tp tak abis disitu hokey...dlm pkul 4pagi gitu laa,eryna bangun dari katil die,datang dekat aku, pastu ckp "tepi sket umi"...hahahaha

Sabo ajelaa umi ni...tp ok laa untuk hari pertama...selepas 3ari berulang pkara sama,hari ke 4, eryna dah bleh tido sendiri dan smpai ke subuh...alhamdulillah...gambar nnt2 laa aku letak...hehe...lupe nak amik gmbar die

Skrg, bleh laa umi pk nak bagi adik untuk eryna plak..ye tak?hehehe

P/s : stiap kali tnye eryna nak adik ke tanak, masih lg tanak jawapannye...sabo jelaaa

Posted via Blogaxlvvw(ggpay

Kerja, mengerjakan, bekerja, pekerjaan


Entry yang ntah hape2 hokey...actually,today aku dah start keje balik...setelah bcuti 11 hari(tmasuk weekend ye kwan2)..lemau pun ada rsnye arini..huhuhu

Task arini...nak settle kan semua kerja2 yang ada dlm tangan..aku cuma ada masa 4 5 hari je untuk selesaikan semua...hopefully semuanya bjalan dengan lancar...

Knape aku ckp aku ada 4 5 hari je ye?sbbnye aku dpt tawaran kerja kerajaan which is aku kene dftarkan diri pada 15hb ni...yahooo...aku mmg tunggu2 benda ni...dh lama woo aku mintak2 ni...alhamdulillah...rezeki...^^

Kadang2,ada org yang ptikai,kenapa laa nak keje kerajaan ni..padahal keje di swasta ni, gaji lebih tinggi..bonus lagi byk...mmg betul semua tu,tp selepas 6 tahun + + aku duk di swasta, semua tu cua dongengan semata2...kalo company korang tu mmg byk duit, mmg dah confirm2 tiap2 tahun ada bonus, tiap2 tahun ada kenaikkan gaji n yang paling penting, kebajikan korang tjamin(means bos korang mmg prihatin tentang ape jua masalah korang) korang adalah bertuah...tak payah sibuk2 cr keje dah..duk je situ diam2...

Aku tak kate company yang aku duk skrg ni tak bagus, tp tu laa..malas aku nak cerita panjang2..yang pnting,aku ada masa untuk anak..ada masa untuk r suami dirumah...tiap2 bulan gaji on time..cukup lah..aku tk kejar wang ringgit..aku nak kejar akhirat plak...

Yang penting bagi aku skrg, suami dan ank...kalo dh balik kje masih fikir keje di ofis, tak sudah2...bleh buat aku tensen je..cukup laa kot...huhuhu

P/s : lgpun keje kjaan ni byk kemudahannye...^^ alhamdulillah...doakan aku dapat sesuaikan diri sebaiknya ye?

Posted via Blogaxlvvw(ggpay

Sep 3, 2011

Maaf dan raya



Ya Allah...berkurun aku tak update...huhu...sorry ye geng...aku bukan sibuk tahap dewa pun cuma aku penat sket raya tahun ni...

Ye laa,eryna tahun ni manje semacam je dgn aku...tanak berenggang langsung...sabo ajelaaa...jd,penat aku tu,penat melayan sikecik ni laa..huhuhu...(org tua2 kata,biasanya bila anak manja2 gitu,dia nak dpt adik..ye ke? Doa2kan lah ye..huhu)

Sorry sebab lama tinggalkan blog ni...huhuuhu...tp aku perasan,everyday mesti ada yang jenguk..sorry sbb aku tak update..sorry sgt2...

Rsnye belum terlambat kot aku nak ucap selamat hari raya buat kawan2 blogger sekalian..maaf jika pkataan2 aku ni pernah menyinggung perasaan kalian..mane laa tau kan?aku ni cuma insan biasa yang byk melakukan dosa..huhuhu

P/s : raya korang tahun ni macamane?byk dpt duit raye?ke byk keluar duit raye?huhuhuhu

Posted via Blogaxlvvw(ggpay

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...