Sep 6, 2011

Kerja, mengerjakan, bekerja, pekerjaan


Entry yang ntah hape2 hokey...actually,today aku dah start keje balik...setelah bcuti 11 hari(tmasuk weekend ye kwan2)..lemau pun ada rsnye arini..huhuhu

Task arini...nak settle kan semua kerja2 yang ada dlm tangan..aku cuma ada masa 4 5 hari je untuk selesaikan semua...hopefully semuanya bjalan dengan lancar...

Knape aku ckp aku ada 4 5 hari je ye?sbbnye aku dpt tawaran kerja kerajaan which is aku kene dftarkan diri pada 15hb ni...yahooo...aku mmg tunggu2 benda ni...dh lama woo aku mintak2 ni...alhamdulillah...rezeki...^^

Kadang2,ada org yang ptikai,kenapa laa nak keje kerajaan ni..padahal keje di swasta ni, gaji lebih tinggi..bonus lagi byk...mmg betul semua tu,tp selepas 6 tahun + + aku duk di swasta, semua tu cua dongengan semata2...kalo company korang tu mmg byk duit, mmg dah confirm2 tiap2 tahun ada bonus, tiap2 tahun ada kenaikkan gaji n yang paling penting, kebajikan korang tjamin(means bos korang mmg prihatin tentang ape jua masalah korang) korang adalah bertuah...tak payah sibuk2 cr keje dah..duk je situ diam2...

Aku tak kate company yang aku duk skrg ni tak bagus, tp tu laa..malas aku nak cerita panjang2..yang pnting,aku ada masa untuk anak..ada masa untuk r suami dirumah...tiap2 bulan gaji on time..cukup lah..aku tk kejar wang ringgit..aku nak kejar akhirat plak...

Yang penting bagi aku skrg, suami dan ank...kalo dh balik kje masih fikir keje di ofis, tak sudah2...bleh buat aku tensen je..cukup laa kot...huhuhu

P/s : lgpun keje kjaan ni byk kemudahannye...^^ alhamdulillah...doakan aku dapat sesuaikan diri sebaiknya ye?

Posted via Blogaxlvvw(ggpay

4 comments:

Daddy Ziyyad said...

Selamat bekerja dengan Kerajaan Malaysia :)

Tahniah.

Saya pernah bekerja dengan Kerajaan juga dulu...hehehe

Dr. Ben said...

banyak doa pada Allah s.w.t.

Sabihah said...

Daddy Ziyyad : bukan kerajaan malaysia..kerajaan negeri terengganu..huhuhu...

Sabihah said...

Dr. Ben : doa2kan laa..aminn

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...