Aug 24, 2015

Dimana ada makanan, disitu ada ErynaFirzanah

Ada yang tak kenal siapa ErynaFirzanah ni? Nampak sangat tak pernah baca blog bee..hikhikhik



Inilah anak umi dan abah

Kalau nak kenal, itulah sibudak kecik Eryna..hobi dia banyak..suka "kemas barang", suka "membaca", dan macam2 lagi..hobi yang paling dia suka dan tak boleh kalo tak buat sehari adalah MAKAN!!

Jangan tak tau ye, teacher dia kat sekolah pun pening dengan dia..sebabnya suka makan dan tambah makanan dan lagi tambah makanan..hahaha...umi dia pun dah tak tau camane nak bagitau..abis selera dia, takkan lah umi nak marah..



Benda kedua dia suka Mealshake shaklee..memang dia akan mintak kalo tak buat dia akan bancuh sendiri mealshake dia..yelah anak umi ni dah besar..alhamdulillah..kalo tanye kenapa eryna nak minum mealshake ni? Dia cakap sebab dia nak putih..hahaha..sabo ajelah bdk tecit sorang ni...hihihi



Nampak ni? Perkara ketiga dia suka makan adalah bawang dalam ikan singgang...aduhai, terpaksa lah umi letak bawang banyak2 dalam ikan singgang..pasti dia amik semuanya..diulang SEMUANYA tau..hihihi



Dan dia suka kucing...inilah Bella...kucing rumah kami..kami seronok setiap hari melayan Bella..nnt lah bee share pasal Bella plak lepas ni ye

Umi sayang sama kamu ErynaFirzanah

posted from Bloggeroid

Aug 23, 2015

3 sebab kenapa bee suka bisnes shaklee

Wow.. ramai rupanya yang tertunggu2 entry dari bee. Jangan tak tau, walau bee tak post apa2 entry, anda tetap mengunjungi blog bee..terima kasih tau..terima kasih sangat2

Ok berbalik kepada tajuk asal, ramai jugak yang bertanya malahan yang mengajak bee bisnes lain..contoh paling senang, dropship handbag lah, barangan kosmetik laa...bee memang minat berniaga tapi handbag dan kosmetik bukan keutamaan..sebab nya bee memang jenis Malas Make up, dan bukan suka tukar2 handbag..so, its not my type laa..senang cite kan

Meh bee bagitau kenapa bee pilih shaklee sebagai bisnes...padahal bee bermula sebagai consumer je

1. Sebab bee dapat beli barangan shaklee dengan harga ahli...hampir 30% diskaun tau..bukan sikit2..kalo dapat bonus, bolehlah beli Collagen dan VIVIX dengan duit bonus...sape taknak kan???

2. Selain tu, bee dapat bantu org sekeliling bee yang perlukan pendapatan sampingan..mungkin ada org yang kate alahai rm200 je bonus dapat bulan2, tapi bagi sesetengah org, rm200 tu banyakkk...seronok bila tengok mereka seronok

3. Bee dapat free vacation setiap tahun..yang ni kalau cukup point yang dikumpul..alhamdulillah bee pernah dapat percutian dalam negara..sape nak bagi percutian bernilai rm1000 seorang..even bee sendiri pun belum tentu mampu nak bawak diri sendiri bercuti ke hotel bertaraf 5bintang..belum fikir nak bawak suami dan anak2 lagi tu...

Alhamdulillah..walaupun dalam bisnes tetap ada halangan, dugaan dan ujian, bee masih mampu bertahan disebabkan oleh passion bee terhadap bisnes dan shaklee...semoga kita semua mampu sukses dalam apa jua bidang yang kita ceburi..in shaa Allah..aminn

Saya sabihah
@} PENGEDAR SAH SHAKLEE KAWASAN KUALA TERENGGANU, MARANG, KUALA NERUS, AJIL DAN KUALA BERANG
@}-- Urusan penghantaran terpantas seluruh negara ~ order hari ini in shaa Allah esok dapat
@}-- Pakar Set Kecantikan, dan pengurusan berat badan
@}-- Rakan Penyusuan susuibu anda
@}
Sihat untuk beribadah

017 374 0100
019 989 7010

posted from Bloggeroid

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...