Nov 26, 2011

Salam maal hijrah 1433



Buat semua reader2 dan umat isam dunia...sama2 lah kita panjatkn doa supaya diampunkan dosa2 yang lalu..smoga dengan kedatangan tahun baru ini,hidup ini sentiasa diberkati dan sentiasa dlm lindungan Nya..aminn

Nov 24, 2011

Game lover


Sape yang tak suke main game?aku paling suke..tp tak lah mcm boboys..aku tak suke game tembak2..aku suke game relax2 je...hehe

Sejak aku kecik lg aku suke main...kalo dulu ms skolah rendah,aku main game yang dlm komputer tu je..ala...solitaire,minesweeper..hehehe...

Bila dah besar ni, mula suke main game susun2, game buat kek, game buka restoran..ahaks..mcm bdk2...sabo ajelaa...smpai harini pun aku masih lg tak bleh buang tabiat main game ni...teruk kan?hehehe...kdg2 smpai tak tido pun takpe..huhuhu...

Knape main game?ntahlah..lain org lain pendapat..tp aku main game untuk lepas tensen...dulu keje menimbun..sesekali main game terasa tenang je..tgk pelanggan beli kek yang kita buat rs puas ati sgt2...hehehe..tp skrg,keje dah takde..but still main game..knape ye?sbb takde keje yang nk buat..hahaa...mengisi masa lapang..hahahah

Skrg ni duk main game bakers story, farms story, fashion story,mahjong dan mouse trap..hahahaha

P/s : korang2 suke main game ape?jom kongsi...hehehe

Nov 23, 2011

Wordless wednesday



My love and my soul...

Hujan..hujan..hujan..



Hujan masih lagi membasahi bumi hulu terengganu..sudah masuk 3 hari..tp bukan lah maksud aku hujan tak brenti langsung ye..hujan lebat sejam pastu brenti 10minit..hujan blik...hmm

Pagi td,bgn dr tdo tgk jam dah pkul 6pagi..dah siap semua mandi solat, siapkan baju eryna, baju cik hubby, buat susu, tgk jam dh pkul 645..terus gerak nak g tunggu van..pkul 7 dlm van,cuaca mcm malam..dengan hujan yang tak brenti start dr naik van hingga lah smpai ofis...huiyyooo...tak penah aku lalui penglaman ni..hehehe

Hulu trg dh byk kg dah banjir..rmai yang dipindahkan...ya Allah, lindungi lah kami semua..aminn...kat tempat korang plak?

Bila tgk cuaca ni,org2 yang main monsun cup suke lah..tp kecian plak pd student2 yang tengah berkhemah di teluk ketapang tu...jamboree...bersukan lasak pastu .baju tak smpat basuh / kering,dah kene pkai balik untuk smbung aktiviti...kecian plak kalo yang lalui ni budak2 kan?

Teringat plak aku time sekolah dulu..kalo ujan2 ni,rs mls nak camping..ye lah..nak masak,nak mandi,basuh baju...semua tu akan jd payah bila musim hujan ni...eeii....leceh...

Tp aku tak kate semua org tak suke..ada org yang suke camping time ujan...mencabar katenye..hehe...atas masing2..lain org lain pendapatnya,lain ragamnye...yang penting kita sebagai mnusia kene sentiasa bersyukur..apa yang dikurniakanNya pasti ada hikmah disebalik..kn?alaa...setahun skali je hujan lebat ni...bersih jalan2 kita bila hujan lebat ni...pokok2 pun subur..smpah semua hanyut dibawa arus...alamdulillah...

P/s : harap2 tak bnjir laa ditengah2 jlan ni..takut tak dpt balik petang nnt...huhuhu

Nov 21, 2011

Taklimat SPR



sekarang ni duk dengar taklimat spr..aku buat ape?biasa laa...bila jd staf pej daerah,kene laa jg masa hari mengundi nnt...tp jgn tanye aku bile nk mengundi sbb aku tak tau..haaha

K laa...nnt aku smbung jenguk2 korng...

P/s : 8.00 pagi smpai 5.00 petang...^^

Nov 20, 2011

Pom...pom..pomm



Keretapi yang kene byr 50sen skali naik tu...eryna panggil pompom..hahaha...stiap kali hujung minggu,eryna mesti ajak g main ni..every week hokay..tp aku takde laa terasa menyusahkan pun sbbnye eryna bukannye nak naik tanak turun2..cukup skali seminggu...ok laa kan?hehehe

Mlm jumaat aritu,cik hubby keje..pkul 5pagi baru balik...so,pagi tu aku bwk laa sikecik tu g main pompom nih...hehe...bukan ape,kalo duk rumah,sikecik kaco abah die nk tido..kecian si abah nak tido..sikecik plak cari perhatian..jd bagi elakkan kekecohan,aku bawak la sikecik g jalan2...g pasar,g mydin..g jalan2 amik angin dipantai(tapi tk keluar kereta pun,mlas..heheh)...lebih kurang pkul 11 pagi baru smpai rumah..ye laa,biar lah si abah nak rehat kan?hehe...

Petang baru ke rumah mentua..biasa ah..hujung minggu je panjang sket masanya untuk jalan rumah mak / mentua...^^

P/s : sminggu lagi nak masuk muharram...skejap je setahun2...rs mcm takde achievement langsung dari muharram tahun lalu...haishh

Eloknya percaturan Mu ya Allah


2 hari bercuti penuh dgn aktiviti...sbbnye..tak hujan...alhamdulillah semua kerja settle..hehehe

Tiba2 arini nak pegi keje..hujan mencurah2 dibumi kuala terengganu..sepanjang perjalanan dari kuala terengganu ke kuala berang pun hujan masih tidak berhenti2...alhamdulilah...

Elok jugak hujung minggu diberikan panas, kerana majlis2 kenduri2 semuanya berjalan lancar...kan?bila start masuk keje je,hujan...walau bermalas2an nak msuk keje tp tetap rs senang hati sebabnya tau cuaca sebegini buatkan otak aku relax dan tenang..hehehe...kalo panas, hati pun bleh berubah jd panas..heheehe

Mcmane aktiviti hujung minggu korng??

Nov 19, 2011

Sukan SEA


Sape tgk?sila angkat kaki..hahaha...aku?tumpang tgk je..cik hubby mmg tgk..lebih2 lagi bola...sekian terima kasih..hehee

Eryna tido..jd sempat lah aku update blog petang ni...esok dah keje...korang masih cuti?hehe...bestnye..tp ye laa...tetap 2hari seminggu kan?

Dah rmai org ajak aku join bisnes..bukan tanak tp bisnes yang diorg tawarkan tu tak menarik minat aku..aku lebih suka pada bisnes yang relax dan tak perlu bkejar2..betul cuma duk dpn pc 2 3 jam sehari tp rsnya bukan aku kot...aku lebih suka bisnes yang tk perlu jumpe org,tak perlu yakinkan sape2,just barang yang semua org tau kualiti nya mcmane...yang pnting tak mahal^^ aku takut nak jual barang yang lain org,lain kesannya...takut org rs kite tipu je..^^

contoh?alaa...contohnye mcm jual mknan...tak perlu nak bgtau sedap ke tidak...try satu...lain org lain selera kan?dilidah kita rs sedap,mungkin ada org tak suke..ye tak?jd kalo rs tak suka,tak lah smpai mbazir beribu2...cuma singgit dua je..betul tak?hehehe...just an opinion..^^

P/s : Aku pun teringin nak jual kain2 batik trg ni..agak2 ada org nak beli tak?

Nov 16, 2011

Hujan..



Dah masuk musim dah...pagi2 bangun pn dah rs malas nak mandi...sejukkk...hishh

Kalo dulu duk rumah batu(rumah mak) lain kdaannye...pagi2 air tak sesejuk ni...bile dah duk rumah kayu ni..sejuk mye smpai ke tulang kering...tak dpt dinafikan lagi kdaannye..hohoho...

Eryna yang kecik tu pun dah pandai tarik selimut bile kejut pagi2...siap ckp tanak g skolah(taska)...mcmane tu?hehehe...

Alhamdulillah eryna dah ok...merah2 dah surut..cuma kene control laa pemakanan nye...smpai bile?mungkin untuk 3 4 bulan lagi...dlm pada tu,aku nak try jugak bagi die sket2 mknan yang bleh menyebbkan alergy ni...contoh?kekacang...ayam...telur..ikan tongkol..ikan bilis...udang...sotong..ketam...byk tu...agaknye lepas ni aku kene masak ape je untuk die ye?hohoho

Arini dah masuk keje balik...hrp2 takde pape laa eryna di sekolah...jgn salah mkn lagi ye sayang...nnt gatal smpai tk bleh tido lagi..huhuhu ^^

P/s : gelapnye arini mcm nak ujan sehari...haishh...

Nov 15, 2011

Selasa bersama sikecik



Lepas berhempas pulas (ape yg thempas?ape yang pulas?hikhikhik) akhirnya sekecik ni tido jugak...

Kalo kite org tua (tua ke?) ni, asal hujan je mesti nk tido...hehe...tp lain pulak ragam sikecik ni..dah berenti ujan baru nak tido...adoiyai...pening umi...Tp bagus jugak..lepas mkn tghari dah...dah minum milk..baru die tido..jd kalo dah kenyang,sure lama lena nya..kan?

Sepagi bersama sikecik ni, bleh dikatakan semua kerja aku buat dia tolong..aku masak,die tolong tgk..aku lipat baju,die tolong sepahkan balik..aku simpan baju,die tolong keluarkan balik...aku vacuum,die tolong jerit "UMI...TAKUT LAAA...TKUTT..." Sepagi bersama kamu betul2 mencabar kesabaran umi...hishh...

Tp tak smua benda die buat, aku sakit hati,mata,telinga dan otak...ada yang die buat aku gelak...aku sakit ati tgk die sepahkan baju yang aku dh simpan,die bleh tgk dgn pandangan comel pastu nyanyi.."itik ttelur,ayam tetetas" eryna..eryna...hehehehe

Nmpak dh hilang merah2 dibdn die ni..pagi td aku bg die mkn ns impit kuah kacang,ok je..means bukan kacang laa yang die tak bleh mkn...hehee...yng ain2 nnt dulu...kene try satu2...^^

P/s : elok aku sama2 tido kan?heehehe...aku cuti arini...^^

Nov 13, 2011

Happy sunday



Tahniah buat Yani n Apih atas kelahiran baby boy pada 12.11.2011...tak sangka kan?dah ada baby pun...heheh...

Gmbar diatas dicuri dari FB yani..jgn marah ye yani...sy exited awk dah bersalin...bila agaknya giliran sy plak..hohohoho

Niat semalam nk g KB...kawan sekolah kawen..tp tpaksa batalkan niat tu sbb mak aku ajak masak2 kat rumah..saje jemput sedara2 mkn..biasa laa..bila bertambah ahli keluarga(kazen kawen),dijemput laa dtg rumah untuk sesi perkenalan...takpe laa...sekurang2 nya,aku bleh g tgk baby yani...syiokkk...hehe...

P/s : gambar tu diambil tanpa izin...yaniii...sy msg awk tak reply...^^

Nov 11, 2011

11.11.11


Ntah laa...ada ape pada tarikh tu...rmai pulak yang sibuk nak mnikah...tp mmg senang ingat pun..hehe...15zulhijjah kan?hmm...

Arini byk berita yang aku dgr...yang gembira,alhamdulillah...syukur...ape yang gmbira?ofcoz laa kawen...tahniah buat kawan2 aku yang nikah tarikh arini...aku doakan korang bahagia dan kekal sampai akhir hayat..insyAllah...aminn

Tp dlm kita bergmbira..pasti ada yang bersedih...aku ada dpt berita pemergian bonda kepada kawan aku..innalillah...takziah buat jugah,zita dan keluarga atas pemergian bonda tercinta...smoga arwah ditempatkan dikalangan yang beriman..aminn...jd,aku nk mintak readers sekalian..marilah sama2 kita sedekahkan alfatihah buat arwah.........

Pagi tadi,aku g ofis lama...buat ape?biasa laa...keje...jgn kata aku rajin hokay...keje tu mmg keje aku..dah siap tp takde org nk tolong check...aku tak kisah sgt untuk tolong...bukan susah pun...lgpun takde laa terbeban sgt pun...harap2nya lepas ni, org ofis tak keberatan untuk panggil aku buat keje weekends ni...hehehe...

Eryna pun catat sejarah arini...tergaru2 dari subuh tadi lagi...ntah kenape...g klinik,doktor ckp mcm alergi...tp die makan ape ye?hmm...nak kate naik chicken pox,tak demam pulak sikecik ni...alahai anak umi...kecian umi tengok..tergaru2 dari td...hmm

P/s : tarikh yang menarik buat bayi2 yang baru lahir dan lahir di trg..no mykid diorg akan begini 111111-11-****...menarik kan?

Nov 10, 2011

Thursday morning



Good morning bloggers and readers...rindu nak menulis...dh dekat sminggu blog ni bersawang...how's life?harap2 nye semua sihat dan sentiasa bahagia bersama yang tersayang...aminn...

Dah mcm buat karangan pendahuluan tu...sabo ajelahh...semalam punye cerita, bola lagi...nasib baik menang..kalo kalah,tpaksa aku dengar cik hubby mbebel je..hehee....

Semalam sempat jugak aku buat nasi lemak...yum2...pagi ni pun bekal nasi lemak jelaa...kdg2 aku ttanye2 jugak kalo ada yang kata balik keje tak sempat nak masak...mungkin jugak org tu terlalu teliti dan lambat dlm buat keje..kalo org terengganu panggil 'mettek'...ish tak reti nk eja ehh..hehe...maksud die buat keje satu2...jd lmbat laa...

ada hikmahnya aku kawen dgn cik hubby yang suke makan kat rumah ni..aku terpksa blajar masak..walau aku tak reti pun,aku kene cr jugak resepinye...setakat arini, cik hubby makan je ape pun aku masak..walau kdg2 masakan aku tu tak jd,die makan aje...satu hari tu,die suruh aku buat nasi terbalik...korang tau?aku pun tak tau...cr laa dlm google ni sume...sabo ajelaa..masak jugak..tp of coz laa tk jd kan..hahaha...tp die makan aje...thanx dear..love u soooo muchh...^^

Pagi ni plak ada pnggilan dr manusia yang jenis tau serba serbi...tak tau pun buat2 tau..haha...mcm2 dlm dunia ni...sabo ajelaa...^^

P/s : ceria..resepi hidup bahagia...^^

Nov 9, 2011

Blogging..



Teringin nak menulis arini..tp dari pagi td lagi tak tau nak tulis ape..blh cmtu?hahahaha

Rindu my baby...^^

Nov 2, 2011

Puasa dan akhir



Dah ganti blum?gegirl laa...ke ada boboy yang tinggal puasa?aishh...ape nk jadi nih..buat malu je..hehehe...tp kalo tinggal sbb uzur,cepat2 laa ganti ye...bukan ape,takut tak sempat nak byar hutang..hutang dgn sape?dengan Allah...hmmm

Sejauh mana kita bjalan,pasti ada hujungnya..sama jugak dgn hidup kita ni..pasti ada akhirnya..kan?jd,jgn lah kita buat2 lupa..saya yakin dikalangan yang membaca ni semua tau kan?jd jgn lah leka...ingatkan diri tentang pengakhiran yang pasti itu..tak rugi pun kalo kita ingat pasal mati ni..kan?

Arini aku dpt berita tentang kematian anak seorg sahabat..baru 7bulan...mmg ajal maut ditangan Tuhan..siapa lah kita untuk melawan takdir...sesape yang tahu kisah baby adam ini,pasti sedih..knape?kerana dia dilahirkan sempurna...cuma disebabkan kecuaian doktor klinik k******n, anak ini mderita sehingga abis umurnya...jaundice yang panjang dan tinggi mnyebabkan hati nya rosak...subhanallah...berat dugaan Mu buat ibubapa baby ini...biarlah...baby adam pergi dgn tenang...syurga tempatnya insyAllah...

P/s : bgenang airmata... :'(

Nov 1, 2011

Blogwalking day



Arini malas nak update blog..tp teringin nak melawat blog kawan2...kalo rs nak aku jenguk korang...komen disini ye..^^

P/s : blog2 yang tsenarai di bloglist biasanya ku terjah hari2..stiap kali ada entry baru...hehee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...