Nov 23, 2011

Hujan..hujan..hujan..



Hujan masih lagi membasahi bumi hulu terengganu..sudah masuk 3 hari..tp bukan lah maksud aku hujan tak brenti langsung ye..hujan lebat sejam pastu brenti 10minit..hujan blik...hmm

Pagi td,bgn dr tdo tgk jam dah pkul 6pagi..dah siap semua mandi solat, siapkan baju eryna, baju cik hubby, buat susu, tgk jam dh pkul 645..terus gerak nak g tunggu van..pkul 7 dlm van,cuaca mcm malam..dengan hujan yang tak brenti start dr naik van hingga lah smpai ofis...huiyyooo...tak penah aku lalui penglaman ni..hehehe

Hulu trg dh byk kg dah banjir..rmai yang dipindahkan...ya Allah, lindungi lah kami semua..aminn...kat tempat korang plak?

Bila tgk cuaca ni,org2 yang main monsun cup suke lah..tp kecian plak pd student2 yang tengah berkhemah di teluk ketapang tu...jamboree...bersukan lasak pastu .baju tak smpat basuh / kering,dah kene pkai balik untuk smbung aktiviti...kecian plak kalo yang lalui ni budak2 kan?

Teringat plak aku time sekolah dulu..kalo ujan2 ni,rs mls nak camping..ye lah..nak masak,nak mandi,basuh baju...semua tu akan jd payah bila musim hujan ni...eeii....leceh...

Tp aku tak kate semua org tak suke..ada org yang suke camping time ujan...mencabar katenye..hehe...atas masing2..lain org lain pendapatnya,lain ragamnye...yang penting kita sebagai mnusia kene sentiasa bersyukur..apa yang dikurniakanNya pasti ada hikmah disebalik..kn?alaa...setahun skali je hujan lebat ni...bersih jalan2 kita bila hujan lebat ni...pokok2 pun subur..smpah semua hanyut dibawa arus...alamdulillah...

P/s : harap2 tak bnjir laa ditengah2 jlan ni..takut tak dpt balik petang nnt...huhuhu

6 comments:

eda_ej said...

ganu banjer terok sangat ke?? harap2 tak de la sampai masok rumah.. jenoh la nak slamatkan prabot sume tu..

Sabihah said...

Eda_ej : dah smpai musim die...sabo ajelaa

Daddy Ziyyad said...

Hulu Terengganu ni di kawasan mana ya? Berapa jauh dari KT?

Sabihah said...

Dlm 40km dr bndar kuala terengganu...knape DZ? Nk dtg trg ke?hehehe...hulu trg ni dekat kenyir..hehe...pekan kecik je ^^

pena rozie said...

Semalam Bee depan opis dah banjir la. hu..hu..hu..

Sabihah said...

PR : rindu suasana bnjir depan ofis itu..huhuhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...