Dec 30, 2010

Terengganu, ahad cuti…

yahoooo..ahad ni cuti…best2…

pagi2 td, mcm frust je sbb dgr2 PM bg cuti 31hb disember 2010…di terengganu, tarikh tu ari jumaat..kami mmg cuti laa PM..so, frust sket laa…

lepas lunch td, dgr plak, MB umum trg cuti ari ahad…waaaaaaaa….bestnyeeeeee..hepi kuasa dua belas gitu…

p/s : untuk kelantan, kedah, kami tak tau ye…yang kami tau terengganu je…sorry…huhuhu

Bila sudah tiba masanya…

ya Allah ya tuhan ku, Kau permudahkanlah perjalanan kami didunia dan jauhilah kami dari godaan syaitan yang dilaknatMu ya Allah…

baru2 ni, aku dpt berita kematian salah seorg sahabat cik hubby(sahabat aku jugaklaa kirenye)…katanya H1N1…aku pun tak pasti…tp yang aku betul2 tau, die pregnant anak no. 2 masa tu…baru 3bulan dlm perut..hmm…ye laa, bila dah tiba masanya…

cerita dari sahabat2, mula2 arwah demam panas…doktor suspect denggi…2hari masuk hospital , demam tak kebah2..then, kene jangkitan kuman kat paru2..terus koma…13hari di hospital…cik hubby sempat melawat arwah dihospital…katanya, tak sedar ape2 pun…wayar penuh dibadan…ye laa, bila dah tiba masanya…

bila dapat je berita, arwah dah takde, cik hubby ajak laa aku pegi melawat…ya Allah, rmai nya org…kakak arwah sedih yang amat2..ye laa, adik pegi dulu..bila tiba masanya, tak tunggu sape2…

arwah yang aku tau seorg yang lincah(aku tak kenal lama arwah…)arwah tinggalkan seorg anak lelaki berumur 3/4tahun gitu…ya Allah sedihnye tgk anak die…tp pada hari tu, sedikit pun tak nangis, bile org tanye mana mama, si anak jawab “mama tido”… kadang2 aku pk, macamana kalo aku yang pergi dulu…eryna mcmana?ya Allah, permudahkanlah kami…

p/s : semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman…aminn…alfatihah…

Dec 28, 2010

kisah semalam

dr pagi tadi dah aku nak bercerita kisah semalam ni…tp tak menyempat lg sbb sibuk sket…ni pun bukan sbb takde keje tp sbb keje yang aku nak buat tu tak bleh buat..heheh…so, menulis jap ye bos..jgn marah…

semalam…apa yang jd?? cik hubby aku keje smlm…pkul 10 gitu dia kene g…dlm pkul 12mlm, aku dgr something

“assalamualaikum…..”

dua tiga kali jugak laa suara tu memberi salam…lelaki…pastu aku dgr mcm ada enjin  kereta gitu depan rumah…aku pun pk….

‘kalo family aku, mesti diorg panggil nama…’

aku duk diam2 je dlm rumah..aku msg cik hubby bgtau…die call jap tanye cane, aku ckp tak tau, aku takut nak bukak pintu/tingkap…

kalo korang nak tau, rumah yang aku duk ni, rumah toki aku tau…jd mmg rumah lama…rumah kayu dan tinggi…pintu2 dan tinggap2 sume takde grille…bukan tanak buat grille tp takde ongkos lg..hehe…so, sabarrrrrr…

lama jugak laa lepas tu, aku tak brani nak tido lg..takut wehhh…aku dgr lg org bagi salam..hishhh…kalo antu  benda tu, takkan bg salam ye tak??hehehe…aku diam je…dlm pkul 1 gitu, aku dah tak tahan, tido jelaa…sbb masa tu dah takde bunyi2 lg dah…hehehe

sedar2 pagi dah…cik hubby dah ada dah…heheh…aku tak sdar lnsung pkul bape die balik…sbb aku penat sgt…tido lewat…eryna dah tido dari pkul 930 gitu…tak sdar ape dah die tu…hehehe

aku mmg penakut laa…dengan kdaan pintu tingkap takde grille tu, aku taknak bukak..ye laa, kalo bukak org tu mesti nampak rumah aku takde grille…lepas ni senang laa kan?hishh…takut aku pk laa…

jd pagi td, aku mintak laa cik hubby order grille…kene buat jugak ni…tanak buat sume tingkap pun, buat yang pintu dulu..kan2??

rumah aku ni tinggi…kalo letak tangga pun blum tentu bleh masuk tingkap rumah aku…hahaha…jd tak bimbang sgt tingkap2 tu sume…pintu tu yang aku bimbang…dah laa rumah ni takde pintu blkg…pintu depan je ada..so, kalo ape2 aku nk lari mana??huhuhuhu

alhamdulillah sume selamat lg stakat ni…aku pun selalu doa supaya Allah jaga keselamatan kami sekeluarga…kepada siapa lg kita nak mintak tolong kan?

p/s : harap2 laa lepas ni takde dah kjadian gini…takut jugak kot2 ada mata2 yang memandang dan tau cik hubby aku selalu keje mlm ni…

‘Ya Allah, Kau pelihara laa kami…hanya kepada Engkau kami bermohon keselamatan dari segala bahaya..aminn’

Dec 27, 2010

500 BLOG MENCARI HARTA KARUN

banner-ben-3[5]

jawapan untuk soalan no 1

10 - http://jantankeparat.blogspot.com(mari kenal blogger baru)

100 - http://aainaa4a.blogspot.com/ (saya blogger penang)

200 - http://safiyahezora.blogspot.com/ (chanteknya jadual class aku)

300 - http://sweetdyba.blogspot.com/ (500 blog)

500 - http://symuzzamir.blogspot.com (500 blog)

jawapan untuk soalan no 2

aku ni budak baru belajar jugak…nak komen pun tak pandai tp best jugak baca entry2 saudara roy kite tu…sbbnya bahasa yang digunakan adalah bahasa biasa percakapan didunia sebenar…maksudnya bukanlaa bahasa yang susah nak paham…kata org friendly user laa(betul ke penggunaan bahasa aku nih)…salam kenal buat saudara roy

tetiba rs hepi sket…

pagi td aku mcm sedih je kan…tp tidak lg..hehehe

berita2 yang buat ati aku gembira…

  1. esok mlm, ofis kitorg buat mkn2(dinner laa tu)…so, aku dengan semangatnye pegi cr kain nak buat bj..hahaha..tp aku takde laa harap sgt baju tu siap sebab mmg masa yang ada masa tu tak smpai seminggu…tanak laa paksa tukang jahit aku buat cepat2 kan…kecian jugak die…tp, pkul 2 tadi, tukang jahit tu msg ckp bj dah siap…yeeeaaaahooooo…bleh pkai bj baru..nnt aku upload gmbar ye…heheh
  2. lately, susu aku agak kurang sket..so, aku pun mencari laa penyelesaian secepat mungkin…pastu aku jumpe ostematix dari shaklee…trus order…hepi lg…
  3. kerepek pisang yang aku order minggu lepas dah smpai(yang ni pun dikira membuatkan aku hepi jugak ape…heheh)

jgn marah ye…ntah ape2 je entry ni kan??

sedih + kecewa

arini…mood aku kurang agak down…ntah laa…

sedih sbb aku belum cukup sabar untuk dugaan ni…tp mcm yang kite biasa dgr laa, Allah takkan uji kite kalo Dia tau kite tak mampu dgn ujian tu…means, aku mmpu laa kan?tp aku hanya mampu bersabar…huhuhu…*nangis.. -_-*

kecewa…sbb tak dapat apa yang diharap2kan…betul, tak semua yang kita nak kita akan dapat…kita mintak apa yang kite nak, tp kita dapat apa yang kita perlu…tp aku cukup2 kecewa sbb apa yang aku nak bukannya benda yang besar..bukan barang yang mahal..cukup sekadar keprihatinan dan perhatian…*nangis lagi…*

sabar ada batasan nye..kan2?aku masih lg cuba untuk bersabar…tp smpai bila tu, hanya Allah yang lebih mengetahui…takpe…ujian ni pun takde laa smpai perlu pergi berperang ke apa ke…senyum laa bee…u deserve to be happy… :)

Dec 26, 2010

500 BLOG !

banner-ben-3[5]

wahh..en ben nak buat ape tah nih…aku join sbb aku minat..hehe…nak tau lebih lanjut, buke je kat SINI atau klik je pada banner di atas…

ok…sbgai syrat utama, aku kne cerita serba sedikit tentang diri aku…nama aku sabihah, tinggal di kuala terengganu.dah kawin dan merupakan umi kepada eryna(anak aku laa) hehe…kenapa aku menulis blog?mula2 dulu sbb aku tgk kawan aku menulis blog..aku suke baca blog die dan kawan2 die…lepas tu, try2 laa tulis jugak..lepas dah beranak ni, blog aku byk bercerita tentang aku dan family aku..sedikit resepi(kdg2 je ni) dan jugak minat nak kenal rakan2 dr dunia blog… :)

hopefully aku dah mencukupi syarat2 yang ditetapkan oleh en Ben kite…:)

Dec 21, 2010

Solok / Sarok

korang penah dgr tak nama mkanan ni?biasa glemer dengan nama solok lada laa…biasa org mkn dgn ns putih / ns kerabu…tp kali ni, resepi aku blajar dgn mak mentua…jd bukan laa buat solok lada…namanya cuma solok sbb tak masukkan dlm lada yang besar2 tu…hehehe

ni gmbarnya….

dec 019

pelik tak?berkuah…ni pun kali pertama laa aku mkn solok yang berkuah…hehe…biasa yang ada kat kedai tu sume yang letak dlm lada pastu kukus….

ni ada satu lagi gmbr…

dec 020

yang ni bergoreng…hehe…jgn pelik ye…nnt aku bg resepi…senang je bahan2 nye…

isi ikan (aku guna ikan selar..nak guna kembung/selayang pun bleh)

kelapa parut(cantiknya kalo guna isi putih je)

bwg merah

lada hitam

garam + gula + air asam jawa(sket je)

santan cair(untuk kuah)

cara2 buat solok

  1. tumbuk lada hitam bersama bwg merah(aku guna bwg merah yang aku dah siap2 mesin)
  2. masukkan isi ikan dan kelapa parut..tumbuk lg smpai agak2 lumat
  3. air asam jawa sket(ni bukan untuk rs masam ye..tp untuk buang hanyir ikan je-jd jgn letak byk…skeeeettt je)
  4. masuk garam dan gula secukup rasa….

untuk berkuah

  1. letak santan cair + garam + gula + bwg besar(belah 4) atas api sederhana
  2. nampak dah agak panas tu, bulat2 kan solok tadi, pastu masuk je dlm kuah…
  3. jgn lupe slalu kacau kuah ye..nnt santan jd tak cantik kalo tak kacau(org trg panggil serawa)hehehe
  4. rasa laa..pastu siap

untuk goreng

  • bulat2kan solok td, pastu goreng je dlm minyak panas..hehehe….

bahan2 diatas adalah agak2 je..aku letak kelapa parut tu last skali so, bleh agak laa smpai adunan(btul ke perkataan ni) bleh kepal2 dengan tgn..jgn terlalu cair / terlalu keras..ok??

dah siap…bleh mkn..hehe…cik hubby aku suke sgt mkn ni…aku buat 10ekor ikan aritu…abih licin…hahahah

Sabihah : slalu nye bile tanye kawan2 cane nak buat solok ni, mesti jawapan diorg, beli je kat kdai…bile aku buat, tgk cik hubby mkn dgn seleranya, aku puas ati..letih sket pun takpe…^_^

hanya aku…

pernah tak korang rs mcm dah tawar ati pada satu2 benda…huhuhu…aku bukan kadang2..dah selalu sgt..tp ye laa…pengalaman mengajar kita untuk jd lebih dewasa kan?kalo tak rs tak tau…

ape yang aku melalut ni pagi2…heheh…cik hubby aku dah dua mlm keje tau…mlm semalam balik pkul 330 pagi…mlm td plak pkul 1…aiyaa…aku susah ati ooo…hehehe

mcm biasa, perkara pertama aku susahkan adalah diri aku sendiri(jht tak???).ye laa aku duk rumah sorg2 tau(tipu….dgn eryna) tp ape nak kisah budak tu…die tak tau ape2..yang die tau, smpai masa tido, die tido jelaa…huhuhu…

yang mlm smlm punye aku tak rs sgt sbb aku penat sgt..cik hubby keluar je rumah, aku terus tido…smlm ni ha…mcm2 bunyi aku dgr..padahal angin je…hehe…tp tetap takoootttt….mcm2 pk dlm kepala nih…aku bukak tv…tunggu cik hubby balik…die balik baru aku tido…hahaha…

ni aku letak gmbr eryna main buai dekat hospital…:) knapa aku g hospital?nnt aku cerita ye….

december 041

december 043

december 039 seksinye eryna…heheh..baru balik dr taska….

Dec 20, 2010

selamat pengantin baru…

18 dec 2010 – tarikh keramat ni dah menyatukan kawan sekolah aku dengan pilihan hatinya…alhamdulillah….

tahniah ye amalina…aku doakan korang akan bahagia smpai bile2…untuk ameliya dan amirah, jgn tunggu lama2..hehe….

ni gambar kami time mjlis akad nikah di majlis kristal…

december 022amirah(single lg nih….heheh), amalina(pengantin baru), aku(pengantin lama…nak jugak)hahaha

anak??heheh…umi nak bergambar dgn kawan2..takde anak2 masa ni…hahahaha..

december 005 eryna yang sgt baik..tak mengamuk masa majlis..tak buat hal…umi sayang eryna…

december 009 amalina yang nampak manja je..kan??tahniah untuk kamu berdua…

december 037 amalina..kenape tutup mata…hehehe…

p/s : lmbtnye adik2 aku nak kawen…aku teringin nak naik pelamin lg nih…hahahah..abg, kalo baca nih jgn marah ye…^_^

Dec 19, 2010

alhamdulillah..dapat KT

hehehe…ape yang KT tu ye?kan aritu aku ada cite cik hubby dapat keje ngan SATU laa pastu kursus laa bla bla bla…kali ni aku suke lg sbb cik hubby dpt posting di kuala terengganu(KT) jd tak perlu laa aku berchenta jarak jauh..heheh..suke suke….

tp biasa laa, kat mana2 pun ada susahnya…kalo dpt daerah lain, keje ringan sket…mane tak ringan, daerah lain tak sebesar KT nih…ari2 dpt aduan paip bocor laa ape lg…keje die laa tu…hehehe…td tengahari, cik hubby kate, mlm ni die ada keje…pkul 10 kene pegi…aku tanye, kalo kene g pkul 10mlm, pkul bape nak balik?? die jawab, 2-3 pagi laa…huhuuhuh…terpaksa laa..apa nak buat..itu dah mmg kejenye..

hopefully semua berjalan lancar..aku tak tau laa korang punye pandangan cane, tp kalo aku laa kan, aku kurang suke tgk cik hubby penat…walaupun aku tau die suke keje yang dia buat, aku tetap tak suke tgk die penat…nape ye??kecian kot…huhuhu…(ke sayang??hehehe)sabo ajelaa kan?

p/s : aku cuma mengharapkan keberkatanNya dlm apa jua yang kami kerjakan….^_^

4 hari tidak bersiaran..

sori sgt2 ye kawan2..aku demam ari rabu baru2 ni..niat untuk puasa pun terpaksa dikuburkan…sedey sgt tp dah terpaksa…aku redha je…yang penting kesihatan aku dan eryna…ye laa, bile aku demam, means eryna tak dapat manja2 or perhatian dr aku sebaiknya…dahla cik hubby kursus…keseorgan…huhuhu

aku g klinik ari rabu tu, jumpe plak doktor baik punye…die check2 aku, confirmkan aku bleh keje ke tak..pastu, doktor ckp, takpe laa..sy bagi cuti..esok dah khamis..sy bg 2hari terus ah…rehat je kat rumah…aku pun senyum je…walaupun badan tak sihat, dlm ati tetap suke bile dapat cuti…wlaupun aku cuma bleh duk rumah saje2 je…hehehe

tp yang pasti aku bukan duduk je kat rumah…keje rumah tetap berjalan..kalo tak, tak makan laa eryna tu…heheh…

yang pasal ini…aku dah settle kan dengan adik ipar aku ari rabu tu jugak…die jugak laa yang teman aku seharian..alhamdulillah die bleh terima…nak buat cane katanya..dah takde jodoh…tp aku tetap marah pada org ‘tu’…dah kawen, still cari adik aku…benci…lelaki yang tak sedar diri….huhuhuhuhuhu

ape lg nak cite?byk jugak….tp aku buat entry lain laa ye…hehehe….rindu nak blogwalking..tp tak menyempat lg..sorry ye kawan2…sayang kamuuu

Dec 14, 2010

baju baru eryna

sblm aku bercerita panjang, utk pngetahuan semua, badan eryna boleh dikatakan kecik untuk umur die…slalu laa tok(mak aku) die tanye aku tak bg mkn ke ape ke…tp doktor takde plak kate ape2..cume mmg Tuhan jdkan die kecik…heheh..doktor ckp selagi die nampak aktif, minum susu, mkn, n proses pembuangan die ok, then semua pun ok laa…jd, aku takde laa risau sgt..tok die je laa yang risau..hahaha

bukan itu yang nak aku cite, aku nk cite dah lama aku tak beli bj eryna..disebabkan bdn die yang tak byk membesar, bj2 yang untuk umur setahun pun die pkai lg…pdahal die dah 18bulan…(jimat aku kan..heheh)tp dah nak buat cane…bj bleh pkai lg..aku tanak ajar sgt anak asyik pkai bj br je…nnt die selalu nak bj baru..tak ke susah tu??hehehe(alasan msti konkrit punye)

last aku beli bj eryna mase nak raya puasa…yg ni ha…

Picture 040 jd, semalam aku tgk laa butik2 online nih…berkenan laa satu ni…murah je die jual…tu yang aku beli..nak tgk??ni haa

dec 003 panas lg nih..br je amik gmbr nih..hehehe..suke2 aku suke…hehhe..aku kurang minat eryna pkai skirt sbb die lasak…aritu ada laa aku pkaikan die skirt, tak lama lepas tu, ada laa luka dekat lutut tu…adoiii…yang sakit ati nye time nak mandi..kan pedih…jd aku amik tu sbg pengajaran, no more skirt until she’s 3/4years..heheh…bleh gitu??

tu jelaa kot yang aku nk cite..geram aku tgk bj2 bdk pmpuan nih…ni laa masalah untuk kaum ibu yang ada anak pompuan…rambang mata sehh…geram je tgk…heheheh

owhh…lupe nak bgtau mana aku beli..aku bukan page kat FB je…kalo korang nak usha, tgk SINI

aku tau rahsia itu…

alamak..cane nih…aku tau satu rhsia yang besar nih…boyfriend adik ipar aku suami org…mcmane nak bagitau ni..kang dikata jg tepi kain die plak…kalo adik aku, pandai laa plak aku marah..ni adik ipar…aduhai…cane nihhhhhhh

selamat pagi

pagi ni, cik hubby aku kene g kursus…korang tau kan yang pasal cik hubby aku dpt keje kat Syarikat Air Trg(SATU)?

jd, arini, cik hubby kene g kursus di rusila 4hari…sabtu baru balik…haiyaa…dahlaa aku rs tak sedap badan, rs cm nak demam je…cik hbby plak takde…eryna plak, tak terkawal rsnye…sabo ajelaa…

aritu masa dpt tau cik hubby kene g kursus ni, rs mcm best je..org kate kembali bujang…hehehe..tp bile die dah pegi ni, teringat2 plak…korang penah tak rs mcm aku rs…aku takut jugak kalo2 eryna tak tdo mlm ni…huhuhu…

semalam aku ada bgtau yang 9,10 dan 11 muharram sunat puasa kan?so, insyAllah aku nak puasa esok…kalo diizinkan, tak demam, susu pun ok, aku akan puasa 3hari..^_^

ckp pasal susu, 2hari ni, susu aku agak kurang berbanding sblm2 ni…skali pam dpt 2oz je…2jam skali pam pun dpt 2oz…3jam skali pam pun dpt 2oz..cane tuh??takpe2 relax…kene byk2 tenang…aku sibuk kot lately…byk keje yang ttangguh… (sedapkan ati je ni…huhuhu)

tkpe laa…yang penting, susu masih lg ada…^_^ k laa, aku nak smbung keje..nnt aku cite lg ape2 yang aku rs menarik…

Dec 13, 2010

9,10 dan 11 muharram

10 muharram adalah hari ‘asyura…hari yang disunatkan puasa…

aku pun teringin nak puasa…insyAllah…meh laa kite sama2 berpuasa…

KELEBIHAN

Baginda bersabda “ Berpuasa sunat pada 10 Muharram akan menghapuskan dosa setahun sebelumnya”. Riwayat Muslim.

PERKARA SUNAT DILAKUKAN PADA HARI ‘ASYURA

  1. Melapangkan masa / belanja anak isteri
  2. Memuliakan fakir miskin
  3. Menahan marah
  4. Memberi jalan kepada orang yang sesat
  5. Menyapu / mengusap kepala anak yatim
  6. Bersedekah
  7. Mandi sunat
  8. Membaca Qulhuwallah hingga akhir seribu kali
  9. Sembahyang sunat 4 rakaat : lafaz niat ‘sahaja aku sembahyang sunat hari ‘asyura 4 rakaat kerana Allah taala’. pada rakaat pertama dan kedua, lepas baca alfatihah, baca qulhuwallah sebelas kali.
  10. Menjamu org berbuka puasa
  11. Berpuasa : lafaz niat ‘Sahaja aku berpuasa esok hari sunat hari ‘asyura kerana Allah taala’

meh laa kawan2, sama2 kita menjalankan ibadah sunat ini..tp ada aku baca jugak..kalo nak puasa 10 muharram, perlu digandingkan dengan 9muharram / 11muharram kerana nak bezakan dengan puasa org yahudi.(org yahudi pun puasa pada 10muharram rupanya..huhu)

Dec 9, 2010

aktiviti hujung minggu?

di trg, esok dah cuti..heheh…jd, aku nak tau jugak, biasa korg buat ape ye dengan family ke kawan2 ke hujung2 minggu ni?

aku?ntahlaa..dah abih dah kuala terengganu ni aku jelajah..baca elok2 ye, ‘kuala terengganu’ jd maksudnya, takde laa smpai ke dungun kemaman segala..hehe…skrg ni trg monsun..jd mmg agak tak seswai laa nak jalan2 ni…disebabkan itu laa, aku dah takde idea dah nak kemana musim2 mcm ni…heheh

niat dihati dari eryna umur stahun lg, aku nak pegi zoo kemaman tu..tp oleh sbb eryna mcm blum minat lg masa tu, aku tangguhkan xtvt tu smpai laa skrg ni, eryna dah lebih dr minat dah ni…musim ujan lak…mcmane nak g nih…terpaksa laa tgk yang dlm tv dulu…hehehe…

esok nak buat ns lemak laa…dah lm dah tak buat..eheheh…ujan2, makan nasi lemak panas2..wahhh..marbeles kan?heheh…

kalo laa esok lusa hujan je kejenya, nampak gaya nya, duk rumah jelaa kami sekeluarga..abih2, pegi rumah mak..hehe…tv jela jd teman..tp masalah aku ni, eryna tak minat tgk tv..die hanya akan tgk bile ada iklan hotlink dengan lagu tv3 tu…yang lain, sorry laa…kartun ke ape ke, die tak minat…kalo dh bosan sgt, die akan mengamuk smbil tunjuk2 kat pintu rumah/tunjuk kasut dia…meanings, nak ajak keluar laa tu…aduhai, anakku, ujan2 ni, mcmane nak keluar…huhuhuhuhu

korang punye aktiviti hujung minggu cane plak?kalo ujan ape korang buat ekk?bg idea sket..hehehe

Dec 8, 2010

Maher Zain…

seharian arini aku dengar lagu2 dari maher zain…sape yang tak kenal sape tu, tak tau laa aku nk kate ape..hehehe…

sayu sungguh dengar lagu2 nya…menusuk kalbu..skrg ni berkumandang lagu ‘The Chosen One’…kdg2 bila hati kurang senang, otak byk fikir, keje menimbun depan mata, lagu2 yang menyenangkan jiwa dan ayat2 suci laa jd mengubatnya…kan2??

masa raya haji aritu, kazen aku yang duk KL ada laa balik…kecik lg tuannya, br 4tahun..jgn tkejut, aku ada kazen umo 4tahun tau…budak ni suke sgt dengar maher zain..mama dia ckp ari2 dlm kete ke kat rumah ke, kalo tak bukak mengamuk…hehehe..die smpai bleh hafal satu2 tau…lebih2 lagi lagu ‘Baraka Allah Lakuma’ ..bleh nyanyi smpai abih…toki aku pun bleh gelak tgk die tau…heheh…(suke tgk toki gelak sbb die jrg gelak2…jrg bgurau2 dgn cucu2 ni)…

FOR THE REST OF MY LIFE…

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself i feel so strong
Everything changed when you came along
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart

cerita 1 muharram

apa korang buat cuti semalam?ehhehe…aku?takde buat ape2 pun…pagi2 bgun kemas rumah sket…mls masak…hehehe

bersiap2 pastu makan roti tempayan dengan ayam tandoori(wah..mabeles)then g pos mini jap check apa2 yang patut…pukul 12 gitu g rumah mertua, makan tghari(betapa pemalas nya aku ni..mkn pun rumah mak…hahaha)

lepas makan pegi bandar jap..cr barang2 keperluan rumah jap..heheh…pastu balik dlm pkul 5petang..smpai rumah, tlupa nak beli jajan..so, aku pun dengan (buat2) rajinnya, buat laa jemput2…heheh…

mlm, eryna tido awal..pkul 8 dah tido dah..ye laa, seharian die tak tido…lepas mandikan die, mkn n minum susu, bg tido laa…aku buat kue tiaw goreng je…hahaha…pastu tgk malaysia lawan laos…tak tau sape menang sbb aku dah tido sblm abih game tuh…hahaha..

sekian berita untuk semalam..wawawawa

BLOGLIST 2011 .. SELAMAT DATANG TAHUN BARU

h4 (1)

wah..peluang nih….hehehe…

memandangkan en Ben nak bubarkn bloglist die, pastu nak masukkan yang baru, aku rs ni satu peluang untuk aku..hehe..

kalo korang nak join, klik sini atau pada header tu…k??

hopefully ada laa peluang untuk aku…TQ ye en Ben… ^_^

Dec 7, 2010

Salam Muharram..

sedar tak sedar, dah masuk tahun baru ye..dah nak bukak buku baru..ntah apa yang ada pada buku lama kan??

hampir tiap2 tahun, aku akan berazam nak jadi yang lebih baik dari yang lepas…jd ke tak?alhamdulillah, ada yang berubah…tp ada jugak yang masih dlm takat yang sama..yelaa, aku hanya manusia biasa…cuma aku bdoa supaya Tuhan sentiasa ada dengan aku…blajar dari kesilapan yang lalu…insyAllah kite akan bertambah matang…

tahun ni, doa aku lebih untuk suami dan anak…

korang pulak macamane?

Dec 6, 2010

bonus akhir tahunnn…yeeeehhaaaa…

ari khamis aritu, pihak management ofis aku ada laa bg email ckp nak bg bonus akhir tahun ni, ye laa, kan mase raye aritu aku ada cite kan…ofis aku tak memperuntukkan untuk bonus…jd bile dgr je ada bonus, masing2 pun hepi je…:) tp aku punye blum masuk lg…tak tau masuk byk mana…tp aku dah niatkan dlm hati..kalo dpt byk, aku nak bg sedekah sket…

ye laa..dah confirm2 tu duit lebih kan?? gaji yang bulan2 tu mmg dah ada komitmen ke mana2..jd, bonus jelaa yang bleh nak sedekah pun…blajar senangkan hidup org, insyAllah Tuhan akan permudahkan segala urusan…AMINNN…

lmbtnye masuk bonus…nak check ni masuk byk mane…hehehe….tak sabar2 nih…hehehe

duit oh duitt…

duit

sabo ajelaa…

sabar tu sebahagian dari iman…kn??sabar2…heheh…

aku perasan sgt, lately(sejak aku consume vit2 dari shaklee), aku jrg sakit/pening kepala…kalo dulu, byk keje / sibuk kat ofis, ada masalah keje, masalah dengan bos ke, msalah dengan ofismate ke(kebykkan masalah aku sume datangnya dari ofis…-_-) aku pasti pening…kdg2 migrain…teruk jugak kdg2 smpai aku tak bleh tido mlm, makan muntah, driving mmg sah2 kene elak…hehehe….kdg2 jelaa yang jd cmtu..biasa nya pening jelaa…tp lately, aku mmg jrg sgt pening…rs enjoy je…ntahlaa…smada sbb aku consume shaklee ke org takde buat masalah dengan aku lately…

tp mmg ada jugak masalah aku diofis ni….tipu ah kalo aku kate takde masalah…mmg ada..mcm mak aku penah kate, kat mane2 pun kite pegi, pasti ada org tak puas ati dgn kita…kita hanya manusia biasa kan?sabo ajelaa…

semalam, mak aku baru balik dr langkawi…die pegi dengan rombongan p******ta..jd sume wanita2 yg pegi…skali balik, bwk beg 3 biji, kotak besar 4biji..aku tanye laa, mcmane die bawak byk2 tu…korg tau ape jawpan nye??die senyum then jawab, kalo kite suke tolong org, pasti ada org tolong kite… rupa2nya, masa nak balik tu, ada laa hamba Allah ni suami isteri yang baik ati, tolong mak aku…mak aku pesan kat aku, kita kene selalu tolong org, insyAllah smpai masa, org akan tolong kita..ikhlaskan hati…Allah pasti tau niat kita…

sabar ajela….^_^

monsoon cup

sebagaimana ramai org tau, baru2 ni berlansung monsoon cup di trg ni…aku ni, biase je kalo bab2 cani..tak exited sgt laa…tp, ari jumaat baru2 ni, ntah kenapa, cik hubby ajak g plak…saje katanya, nak tgk jugak..dah berapa tahun dah main ni, tp tak penah pegi pun…aku ikutkan jela…heheh…

sebetulnya, aku tak tau cane diorg main benda tu..ape yang dikejar, mane lane die, cane nak dapat markah…ntahlaa..aku tak paham lansung..jgn tanye aku, aku xtau…hahahah..aku pegi sekadar memenuhi masa lapang je…bleh jugak bwk eryna main2..dengan cuaca yang tak panas n tak ujan..mendung je gitu…hehehe

ni ha, gmbr sikecik tu..tak dapek amik byk20 gmbar pun.sikecik tu skrg ni susah nak amik gmbar die..asyik gerak je..kalo dibiarkan, maunya die tinggal umi ngan abah dibelakang..hehehe

dec 027

sikecik yang tak mau org pegang bile jalan…susahnyaaa

dec 025

dec 028   tgk dari jauh je…kalo dikejar, makin dia lari..heheh

pastu dah puas dah main2 kat citu, nak balik plak, masuk laa dewan die, nampak upin&ipin plak…ape lg, sikecik ni, nak tgk plak…smpai tak berkelip mata tgk upin&ipin kepala besar tu…hehehe

dec 031

dec 033

melopong ha ko…heheheh

p/s: esok cuti awal muharram, hopefully tak ujan laa…bleh jugak bwk eryna jalan2…huhu…(tp org tua2 kata, muharram ni bulan tak elok jalan2…hmmm…dekat2 bleh kot…^_^)

New Zealand here I come! Awesome adventure awaits! Book your tickets now starting from RM199! #AANZ

Dec 2, 2010

khamis dah tiba…

sedar tak sedar, dah ari khamis arini kan?esok jumaat, buat org trg, kelantan, kedah…selamat berhujung minggu laa…heheh…

tp aku kurang suke ari khamis..kalo ingat bab cuti esok mmg suke tp ari khamis adalah ari bz nak pengsan..biasa nya, arini laa bos2 akan kerahkan anak2 buah siapkan ape2 yang perlu anta…kalo bos yang suke bg keje awal2 kat anak2 buah, senang laa sket…anak2 buah ni bleh laa buat awal2..siapkan awl2 jd takde laa terkejar2 nak anta ari khamis….

ada jugak jenis bos yang suke bg keje last2 minit pastu suh anta segera / ari tu jugak..tak ke pengsan tu…tp nak buat cane, dah mmg namanya bos…kerenah mcm2 pun, die tetap bos…tp ingatlaa wahai bos2 sekalian, sekiranya kamu suka menyusahkan hidup org sekeliling kamu, maka org sekeliling kamu juga pasti rs mau menyusahkan kamu..hahahaha(gelak jahat nih…)

cari-kerja gambar sekadar hiasan semata-mata…

bengkak gusi…

malu nye nak bgtau..mcm budak2 cik hubby ckp…ye la, bengkak gusi nk tumbuh gg mcm budak2 la kan??!! hehehe

dari petang semalam lg…aku tak senang duduk…sakit wooo…berdenyut2…nak duduk tak kene, berdiri tak kene..nak mkn, berckp, telan air even air liuq pun rs mcm telan batu…aduhai…

semalam plak, ada masalah di kedai cik hubby…terpaksa laa ke sana check apa2 yang patut…pkul 12 br smpai rumah…nsb baik la eryna tak meragam…

ntah pkul bape aku tido smlm…sakitt…sabar aje laa, sakit ni penghapus dosa..kan??

toothachegambar ihsan en google… -_-

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...