Dec 30, 2010

Bila sudah tiba masanya…

ya Allah ya tuhan ku, Kau permudahkanlah perjalanan kami didunia dan jauhilah kami dari godaan syaitan yang dilaknatMu ya Allah…

baru2 ni, aku dpt berita kematian salah seorg sahabat cik hubby(sahabat aku jugaklaa kirenye)…katanya H1N1…aku pun tak pasti…tp yang aku betul2 tau, die pregnant anak no. 2 masa tu…baru 3bulan dlm perut..hmm…ye laa, bila dah tiba masanya…

cerita dari sahabat2, mula2 arwah demam panas…doktor suspect denggi…2hari masuk hospital , demam tak kebah2..then, kene jangkitan kuman kat paru2..terus koma…13hari di hospital…cik hubby sempat melawat arwah dihospital…katanya, tak sedar ape2 pun…wayar penuh dibadan…ye laa, bila dah tiba masanya…

bila dapat je berita, arwah dah takde, cik hubby ajak laa aku pegi melawat…ya Allah, rmai nya org…kakak arwah sedih yang amat2..ye laa, adik pegi dulu..bila tiba masanya, tak tunggu sape2…

arwah yang aku tau seorg yang lincah(aku tak kenal lama arwah…)arwah tinggalkan seorg anak lelaki berumur 3/4tahun gitu…ya Allah sedihnye tgk anak die…tp pada hari tu, sedikit pun tak nangis, bile org tanye mana mama, si anak jawab “mama tido”… kadang2 aku pk, macamana kalo aku yang pergi dulu…eryna mcmana?ya Allah, permudahkanlah kami…

p/s : semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman…aminn…alfatihah…

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...