Feb 27, 2012

Selamat pagi isnin

Aku pasti,rmai lagi yang lemau pagi ni..hehehe...betul tak?cuti hujung minggu yang 2hari tu pun still rs tak cukup..penat hujung minggu lagi penat dari penat weekdays..betul tak?

Wiken aku kali ni byk habiskan masa dirumah saja...byk keje rumah yang tertangguh berminggu2,nilah masanya nak siapkan...lipat baju,iron baju keje,kemas rumah,tukar cadar,bersih dapur,bersih tandas...kalo nak listkan semua,mmg panjang laa...huhuhu...kene buat slow2...mane2 yang tak sempat bleh buat lain kali plak..kan?

Eryna betul2 teruja membantu cik hubby basuh kereta baru2 ni..aku pun tak sempat nak amik gmbar die..betul2 rajin laa...smpaikan abih daun limau purut aku satu pokok dikerjakannya...ape die buat?mungkin die rs nak kasi wangi kereta ataupun mungkin die nak tambah accessories baru kat kete aku tu...die carik2kan daun tu,pastu ditempek2nye ke kereta...sabo ajelaa...itupun aku tak sempat tgk,cik hubby je yang cerita...hehehe

Aku?duk dlm rumah,siapkan keje rumah..masak simple2 pun akan rs sedap kalo dlm keadaan lapar dan penat buat keje...ye tak?hehehe...alhamdulillah..rezeki...

P/s : bulan mac bulan sibuk buat aku...tgklah kalo sempat aku update,aku update kisah aku ni..hehehe

Feb 25, 2012

Tensen...

Ape perasaan korang kalo dh menulis panjang2 sekali tak bleh nak upload...tensen hokay..tensen...hmmmm

Malas laa nak menulis panjang2..dah frust...esok laa plak...



Pelangi petang



Umi sayang anak umi yang sorg ni



P/s : dah lama tak ke pantai..hohoho

Feb 21, 2012

ABC

Minggu lepas..macam biasa,penyakim M aku ni melanda..aku ajak cik hubby g makan kat kedai...kocek kering pun sibuk nak makan diluar..hukhukhuk

Pegi makan di kedai feveret laa kononnye..selama ni kami biasa pegi waktu lepas maghrib...aritu pegi lepas asar...awal lg laa kan?jdnye cuaca masih panas...

Pekerja kedai : minum?makan?
Cik hubby : nasi putih dua,kailan ikan masin pastu ikan nnt saya pilih
Eryna : air milo juk(sejuk)...
Cik hubby : ok,air milo peng satu...u?
Aku : bagi ABC laa satu

Suddenly....

Eryna : HAH??? ABC???

Hakhakhak...baru aku teringat,tak penah sekali pun aku minum air tu depan die...jadinye,terpinga2 laa budak kecik tu...hahaha...terlupa plak nak amik gambar die minum ABC tu..terus tolak air milo juk die...hahaha...

Si kecik tu mmg byk mulut sekarang..mcm2 yang dibualkan...dari sekecik2 benda hingga ke besar2 alam..kadang2 lawak die tak terduga akal ni...situasi dlm kete..

Cik hubby : u....nak makan katne?
Belum sempat aku jawab, sikecik tu jawab "makan dimulut"

Mungkin die penah dengar bila aku mengusik cik hubby setiap kali die tanya soklan tu...kami ketawa smpai menitis air mata...huhuh..situasi kedua...

Eryna sgtlah nakal..langsung tak dengar kata....hasilnya,kene marahlah dengan cik hubby
Cik hubby : eryna ni kenape?tak dengar ckp abah ni?
Eryna : aaaaaa....abah marah eyna....
Cik hubby : eryna tu tak dengar...kalo abah kate jgn buat,kenape buat jugak...
Eryna : aaa...abah ni...mati lagi baik...

Ntah dimana die jumpe perkataan tu..ntah die paham ke idak ekk?abah yang nak marah pun tergelak sakan...ape laa ayat kamu ni eryna...eryna betul2 buat dunia kami berwarna warni...walau macamane kami marah pun,kamu tetap kami sayang...



P/s : sehari tanpa eryna...boleh ker??

Feb 19, 2012

Aku masih disini

Giler lama tak update...bz sgt ke?takde laa..penyakit M makin beranak pinak nih...macamane nak buang ni...jom kongsi tips rajin2 update blog..hikhikhik

Rsnya dh 2minggu kot aku tak update...tp bile check2,rmai jugak yg still berkunjung kat blog yang ntah ape2 ni..mekasih ye...aku nak cuba buang penyakit M ni cepat2...barulaa best org nak baca..ada cerita baru..kan?

Ape nak cerita ye?byk cerita tp tak tau mane nak mula...huhuhu...tp blog2 korang,hari2 aku baca..walau aku tak tinggal jejak,aku tetap kunjung...

Meh tgk gmbar sikecik ni dulu laa...



Main buai kat pantai batu buruk...masa ni berdua je dgn eryna...cik hubby malas nak join (cik hubby pun terkena penyakit M ke?hukhukhuk)



Gambar tupperware katalog baru...aku tgh meroyan membeli tupperware...dulu takde laa macam ni...hukhuk...comel2 warnanya...kan?korang2 tak minat tupperware?hehehe



Teringin nak makan lauk ni...hukhukhuk

P/s : sorry ye geng..aku terlupa yang aku punye ramai kawan siber..terima kasih atas sokongan korang

Feb 2, 2012

Lewat dan puing roti

Pagi td bangun lambat...gile punye lambat...pkul 640 br bangun..nak gerak keje pkul 650...camano?hukhukhuk..terkejar2 aku dtg keje arini...terpaksa bwk kereta...ttinggal van..hehe

Alhamdulillah..selamat smpai ofis..hehehe....smpai je terus cari makan..lapar wehh..semalam tak makan nasi pun..bukan sebab nak diet ye..sebab malas nak masak..boleh gitu?hehehe...

Aku buat puding roti je semalam..1st time buat...sblm2 ni aku tak suke pun puding roti ni..tp ntah blog mane aku tgk puding roti die..menggiurkan...aku pun terus jatuh hati...terus rs nak buat..cik hubby mmg sah2 tak suke...jd aku makan sorang je..



Aku ingatkan susah nak buat puding roti ni..simple je ek?resepi pun aku lupe amik dr blog sape..hukhuk...teruk laa aku ni kan?dhlah cilok resepi org pastu lupe plak amik mane..hukhukhuk...

Tp cik hubby puji aku buat ni..cuma die komen,manis je sket...jd lepas ni kalo buat,kene kurangkan sket gula tu..hehehe

P/s: wiken ni nak buat pavlova laa...sedap tak?tgk kawan buat..mcm best je...hehehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...