Aug 25, 2010

alhamdulillah..

dah beberapa hari consume shaklee, alhamdulillah..dah nampak kesan positif...kalo sblm ni, dpt 7-8 oz je, 1st day consume aku dapat 8oz...pastu 9oz..hehe...semlam pun 9oz..hepi laa..sbb dapat buat stok lg...walaupun eryna dah masuk 14bulan..aku still lg takut nak ambil mudah bab stok ni..takut jd mcm dulu..mentang2 laa stok byk, aku skip pumping laa...aku tak jg makan lagi..pastu bile cik P... datang, terus drop pengeluaran...ari2 korek stok smpai licin...hahaha...skrg ni, aku bsyukur kerana dikurniakan kawan2 yang byk mmbantu aku...ye laa, family mcm susah sket nak terima aku BF..hehe...sabo ajelaa...

pasal camera aku...skrg ni, kedai yang aku anta baiki camera tu blum pasti lg bile dapat siap...hmm...aku bercadang nak cr camera murah2...bg laa cadangan sket..jenis n kat mane nak cr..kalo ade yang bleh beli online pun takpe..aku nak pkai raye ni....hehehe....cik hubby pun mcm dah bising sket...huhuhu..terpaksa ganti dulu...ye laa...mmg silap aku...:((

aku dah tak tau nak ngomel ape...nak letak gmbar EBM pun tak amik sbb NO CAMERA..huhu...nak letak gmbar lain pun takde mood..mls nak tgk gmbar2 ni..nnt lg laa rs mcm down...huhuhuuhuhu

Aug 23, 2010

siri update marathon...

hahah..jht tajuknye..bukan ape..mmg tak sempat nak meng'update' lately..bukan takde mase lnsung, tp kalo ade tu kebykkannye amik masa untuk rehat dan bersantai..betapa pemalasnye aku nak menulis.... 

1. firstly aku nak cite sedey..camera aku dah rosakkkkkkk....hmmm...dahlaa nak beli tu pk panjang, tak smpai pun 2thn guna, dah rosak..tp aku tak salahkan sape2..mmg silap diri sendiri...aku tak simpan elok2...sedar2 si kecik eryna dah amik dan buang camera tu..lens die patah aku rs..skrg ni, camera tu ade di kedai..hmmm..jd, smentara tu, takde lg laa gambar2 baru eryna...huhu...camera tu bukan laa canggih sgt pun..biase2 je..tp aku mmg cmni..kalo aku dah suke yang satu tu, susah aku nak ubah kepada yang lain...kalo org tanye, kalo camera tu tak bleh baiki cane?jawapan aku...aku akan beli camera yang sama mcm yang dulu...hahahaha

 2. owh...pasal spctra 3 ku tu...alhamdulillah, dah siap anta servis..abih pun dlm RM50 je..sume dah settle...bunyi pun takde..smangat nak pumping pun kelas je kan...heheh....tp ade jugak masalahnyeeeeee....susu ku merundum lately...mungkin berpuasa...kalo belum puasa dapat dlm 12oz, puasa aku dpt 8-9 oz je...huhuhu....arini, aku dah consume product sharklee yang aku beli dr kak N and kak hasmah...TQ to u both...hopefully aku akan dapat keputusan yang memberangsangkan...aminn

3. nak cite pasal cik hubby aku yang dah berenti keje...hahah...slamat dah die brenti..aku pun tumpang hepi walaupun takde lg keje lain..bukan ape, aku kecian kan die..bygkan everyday die kene drive 1jam pegi keje n 1 jam balik keje...pastu, gaji nye lmbat bayar..elaun tak dapat..minyak kete pun claim tak bleh2..mcmane?ade skali tu gaji dapat 15hb..ape perasaan seorg isteri kalo tgk suaminya monyok je ari2..walaupun aku ade gaji n aku tak kisahpun nak kongsi, tp aku tau, org lelaki sure segan n ego tetap ada..takkan nak mintak dengan bini..kan??mcm tu jugak laa die...slama ni aku malas nak cerita pasal ni sbb cik hubby masih lg keje situ..skrg dah brenti, bleh laa nak cite..hahah...

4. satu lg kisah cik hubby..n nak mintak jugak pendapat korang2 sume...cik hubby ku sakit pinggang..dah sebulan...pegi klinik swasta, no medicine doc kate..hahah...doc kate urat terkepit..aku pun tak tau laa istilah betulnye tp org trg panggil 'urat kepit' hahaha....jd, doc suh pegi hospital..cik hubby ku takut..sbb doc tu ckp kene bedah...huishh..ingat senang2 doc nak bedah2 ni...sume kene mintak psetujuan kan?heheh..nakal betul laa...aku skrg ni duk cr2 ape2 supplemen untuk die...sbb mak aku ckp, "kamu tu muda lg..darah muda lg...exerciselaa sket...pastu beli n mkn laa vitamin2 untuk kuatkan badan...insyAllah bleh baik" tp ape yang patut aku beli??aku dah try tanye cik 'google' tp tak jumpe yang seswai...huhuhu...kbykkannya untuk sendi2 n tulang...abih aku nak beli yang mcmane?seeloknya cr untuk saraf laa kan?ke mcmane?mintak pendapat sket..huhuh...

hmm...ape lg yer?takde dah kot..kalo ade lg, aku akan update lg...hehe...1 entry untu 2minggu punye cerita..hahah..pemalas punye sabihah jgn mrh ye??^_^

Aug 16, 2010

"CUTIEST Stripe & Line Contest"


"CUTIEST Stripe & Line Contest"

Seperti yang saya janjikan ngan sume org,
Saya akan buat satu Contest Utk sume Blogger!
Kawan2 sekeliling..kawan2 Blogger !
Tujuan Utama : Tambahkan Kenalan Blogger!
DueDate : 15 Ogos 2010

SYarat yg sangat Mudah..


1. Buat 1 entry pasai contest ni
2. Letak Banner ini pada entry n side bar Blog memasing!
(Linkkan ke Entry ini)
3. Pilih 1 gambo anak anda @ sape2 je..asalkan bb !
~ pakai baju/seluar belang2~ asalkan nampak belang!!
(1 bulan - 4tahun)
4. Nyatakan Nama & Umur anda anda!
5. Last, Jd Follower Myblog n masukkan myblog in ur bloglist!
(Nak delete after contest,Pon buleh..No hal ) 
kali ni saya nak masuk contest ni plak...mane tau ada rezeki kan??
kalau nak tau lebih lanjut, klik je pada banner tu atau disini ...ok??


ni gambar yang saya pertaruhkan untuk contest ni...



Nama : Wan Eryna Firzanah Wan Mohd Safwan
Umur : 1 Tahun 1 Bulan



Aug 12, 2010

Puasa dan Penyusuan...

Tahun ni tahun ke dua aku menyusu eryna dan berpuasa...thun lepas die kecik lg...susu masa tu pun melimpah ruah...stok EBM pun byk..aku tak serisau arini...huhuhu...trying to be positive....takpe..mungkin itu rezeki Eryna semalam...arini mungkin lebih byk...kan??

tp still risau...stok EBM tak brape byk nu haa....spectra 3 ku plak tak sampai2 lg...lame beno servisnye...tu laa aku pk sptutnya pusat2 servis ni sume dah kene ada di pantai timur ni satu...tak kecian kat kitorang ni yang terpaksa beli barang2 untuk BF secara online?kalo ada prob ape2 sume kene contact org jauh...huhuh...ter emo laa plak...hehehe...tp thun ni dah ade kedai yang jual brg2 untuk BF ni..baru bukak TAHUN NI tau...tp still spectra 3 tidak dijual di situ...cmno?tpaksa laa aku contact org sinun jugak untuk tlg anta servis spectra 3 aku tu...huhuhu...

takpe..akan ku gagahi diri ni...betul laa kate org, nak jd BF mommy ni, smangat kne kuat...kan??aku kene selalu cmni....

ha gitu..hehehe.....^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...