Aug 23, 2010

siri update marathon...

hahah..jht tajuknye..bukan ape..mmg tak sempat nak meng'update' lately..bukan takde mase lnsung, tp kalo ade tu kebykkannye amik masa untuk rehat dan bersantai..betapa pemalasnye aku nak menulis.... 

1. firstly aku nak cite sedey..camera aku dah rosakkkkkkk....hmmm...dahlaa nak beli tu pk panjang, tak smpai pun 2thn guna, dah rosak..tp aku tak salahkan sape2..mmg silap diri sendiri...aku tak simpan elok2...sedar2 si kecik eryna dah amik dan buang camera tu..lens die patah aku rs..skrg ni, camera tu ade di kedai..hmmm..jd, smentara tu, takde lg laa gambar2 baru eryna...huhu...camera tu bukan laa canggih sgt pun..biase2 je..tp aku mmg cmni..kalo aku dah suke yang satu tu, susah aku nak ubah kepada yang lain...kalo org tanye, kalo camera tu tak bleh baiki cane?jawapan aku...aku akan beli camera yang sama mcm yang dulu...hahahaha

 2. owh...pasal spctra 3 ku tu...alhamdulillah, dah siap anta servis..abih pun dlm RM50 je..sume dah settle...bunyi pun takde..smangat nak pumping pun kelas je kan...heheh....tp ade jugak masalahnyeeeeee....susu ku merundum lately...mungkin berpuasa...kalo belum puasa dapat dlm 12oz, puasa aku dpt 8-9 oz je...huhuhu....arini, aku dah consume product sharklee yang aku beli dr kak N and kak hasmah...TQ to u both...hopefully aku akan dapat keputusan yang memberangsangkan...aminn

3. nak cite pasal cik hubby aku yang dah berenti keje...hahah...slamat dah die brenti..aku pun tumpang hepi walaupun takde lg keje lain..bukan ape, aku kecian kan die..bygkan everyday die kene drive 1jam pegi keje n 1 jam balik keje...pastu, gaji nye lmbat bayar..elaun tak dapat..minyak kete pun claim tak bleh2..mcmane?ade skali tu gaji dapat 15hb..ape perasaan seorg isteri kalo tgk suaminya monyok je ari2..walaupun aku ade gaji n aku tak kisahpun nak kongsi, tp aku tau, org lelaki sure segan n ego tetap ada..takkan nak mintak dengan bini..kan??mcm tu jugak laa die...slama ni aku malas nak cerita pasal ni sbb cik hubby masih lg keje situ..skrg dah brenti, bleh laa nak cite..hahah...

4. satu lg kisah cik hubby..n nak mintak jugak pendapat korang2 sume...cik hubby ku sakit pinggang..dah sebulan...pegi klinik swasta, no medicine doc kate..hahah...doc kate urat terkepit..aku pun tak tau laa istilah betulnye tp org trg panggil 'urat kepit' hahaha....jd, doc suh pegi hospital..cik hubby ku takut..sbb doc tu ckp kene bedah...huishh..ingat senang2 doc nak bedah2 ni...sume kene mintak psetujuan kan?heheh..nakal betul laa...aku skrg ni duk cr2 ape2 supplemen untuk die...sbb mak aku ckp, "kamu tu muda lg..darah muda lg...exerciselaa sket...pastu beli n mkn laa vitamin2 untuk kuatkan badan...insyAllah bleh baik" tp ape yang patut aku beli??aku dah try tanye cik 'google' tp tak jumpe yang seswai...huhuhu...kbykkannya untuk sendi2 n tulang...abih aku nak beli yang mcmane?seeloknya cr untuk saraf laa kan?ke mcmane?mintak pendapat sket..huhuh...

hmm...ape lg yer?takde dah kot..kalo ade lg, aku akan update lg...hehe...1 entry untu 2minggu punye cerita..hahah..pemalas punye sabihah jgn mrh ye??^_^

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...