Dec 28, 2010

kisah semalam

dr pagi tadi dah aku nak bercerita kisah semalam ni…tp tak menyempat lg sbb sibuk sket…ni pun bukan sbb takde keje tp sbb keje yang aku nak buat tu tak bleh buat..heheh…so, menulis jap ye bos..jgn marah…

semalam…apa yang jd?? cik hubby aku keje smlm…pkul 10 gitu dia kene g…dlm pkul 12mlm, aku dgr something

“assalamualaikum…..”

dua tiga kali jugak laa suara tu memberi salam…lelaki…pastu aku dgr mcm ada enjin  kereta gitu depan rumah…aku pun pk….

‘kalo family aku, mesti diorg panggil nama…’

aku duk diam2 je dlm rumah..aku msg cik hubby bgtau…die call jap tanye cane, aku ckp tak tau, aku takut nak bukak pintu/tingkap…

kalo korang nak tau, rumah yang aku duk ni, rumah toki aku tau…jd mmg rumah lama…rumah kayu dan tinggi…pintu2 dan tinggap2 sume takde grille…bukan tanak buat grille tp takde ongkos lg..hehe…so, sabarrrrrr…

lama jugak laa lepas tu, aku tak brani nak tido lg..takut wehhh…aku dgr lg org bagi salam..hishhh…kalo antu  benda tu, takkan bg salam ye tak??hehehe…aku diam je…dlm pkul 1 gitu, aku dah tak tahan, tido jelaa…sbb masa tu dah takde bunyi2 lg dah…hehehe

sedar2 pagi dah…cik hubby dah ada dah…heheh…aku tak sdar lnsung pkul bape die balik…sbb aku penat sgt…tido lewat…eryna dah tido dari pkul 930 gitu…tak sdar ape dah die tu…hehehe

aku mmg penakut laa…dengan kdaan pintu tingkap takde grille tu, aku taknak bukak..ye laa, kalo bukak org tu mesti nampak rumah aku takde grille…lepas ni senang laa kan?hishh…takut aku pk laa…

jd pagi td, aku mintak laa cik hubby order grille…kene buat jugak ni…tanak buat sume tingkap pun, buat yang pintu dulu..kan2??

rumah aku ni tinggi…kalo letak tangga pun blum tentu bleh masuk tingkap rumah aku…hahaha…jd tak bimbang sgt tingkap2 tu sume…pintu tu yang aku bimbang…dah laa rumah ni takde pintu blkg…pintu depan je ada..so, kalo ape2 aku nk lari mana??huhuhuhu

alhamdulillah sume selamat lg stakat ni…aku pun selalu doa supaya Allah jaga keselamatan kami sekeluarga…kepada siapa lg kita nak mintak tolong kan?

p/s : harap2 laa lepas ni takde dah kjadian gini…takut jugak kot2 ada mata2 yang memandang dan tau cik hubby aku selalu keje mlm ni…

‘Ya Allah, Kau pelihara laa kami…hanya kepada Engkau kami bermohon keselamatan dari segala bahaya..aminn’

2 comments:

wahida said...

siyes, kalau saya pun x hingin nak bukak pintu tgh2 mlm cenggitu...
nasib u all x de apa2...mudah2an u all selamat hendaknya...amin..

Magrib said...

panjang nya entry.. insyallah.. kalo kita sentiasa ingat kat DIA.. DIA mesti tolong kita... insyallah.. anyway.. blog anda sungguh menarik buat saya tertarik.. suka dan follow anda

Ini entry terbaru saya..
Cara cepat tingkatkan traffic
Skuad MALAYSIA berjaya Benam CHELSEA 3 - 0 
Pembaca Fanatik Blog gua mengganas
Aku nak rambut mcm Dr Rozmey
Gempar! ramai bantah aku wat rambut DdR
Mari lah ROGOL saya!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...