Sep 28, 2011

Cik hubby MC 2hari



Semalam,cik hubby ditimpa kanopi..see...6 jahitan tau...huhuhu...

How?why?where?

Byk soklan tu...meh aku cite dr awal...cik hubby kan keje ngn SATU...ari sbtu aritu ada pameran kebudayaan dkt taman shahbandar...SATU pun amik satu booth...so that,kene laa bergilir2 jg booth tu kan?gitu laa cite asalnyeeee

Nak jd cerita,start dr pkul 6 ptg  semalam,giliran cik hubby kene jg..pegi laa die ke sana...dlm pkul 8 gitu dah start angin dah...pkul 9 start ribut..aku mmg dh pk awal dah,abis ah cik hubby..tp tak mjangka plak smpai seteruk tu...

Dlm pkul 915 gitu,cik hubby call...

Cik hubby : u, canopy semua dh runtuh

Aku : hahaha...runtuh...dah agak dahh..haha

Cik hubby : u gelak?i bdarah2 ni...

Aku : hah??(blank skejap)...ok2...u g hospital dulu..nnt i g dekat u...

Mane lah aku tau smpai mcm tu skali kan?huhuhu...sabo ajela...pegi hospital besar kuala terengganu...as usual,of coz laa lmbat kan?doktor sorang...dlm tunggu lama2 tu,aku pk, 'cik hubby ada insuran...masa2 ni laa nk guna'...ckp ngan cik hubby,dia pun terus ajak g KT specialist..bukan nk blagak tp KT specialist is panel prudential tu...so,mmg itu je tmpat tuju kami...

Smpai sana ward plak penuh...kalo nk claim atas insuran tu,kene warded..br dpt...aku call agen insuran tu(merangkap kazenku jugerkk).dia ckp,takpe,buat dulu...byr cash,nnt claim.lgpun tak mahal mane...dlm 200++ je...so,dlm pkul 1130mlm,baru siap jahit n terus balik rumah...

Pagi ni, terasa mamai2 je dtg keje..hehe..cik hubby dpt mc 2hari...eryna tanak dekat ngan abah die..takut katanye..heheh...alhamdulillah...nothing serious...just a minor case...semalam cik hubby ckp mcm bengang je rs telinga...tp bila tanya pagi ni,bengang tu dah hilang...ok laa tu kot..hhehe

P/s : cik hubby ckp, takde ingat ape dah masa kjadian tu..ingat mati je..huhuhu

4 comments:

Dr. Ben said...

ni namanya freak accident. Moga sihat cepat.

Sabihah said...

Tq Dr. Ben... ^^

Daddy Ziyyad said...

nasib kena sipi kat telinga..atas kepala tak luka kan?

Sabihah said...

Daddy ziyyad : atas kepala ok je..sbb ada kawan die perasan kanopi tu nak runtuh,die tolak cik hubby kedepan..kanopi jatuh atas belakang budak tu...tp budak tu tak luka..cuma lebam2 je..huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...