Sep 8, 2011

Puasa syawal


Korang dah start puasa syawal blum?kalo belum start,cepat2 tau amik peluang ni...bukan ape,syawal cuma skali je setahun..amik peluang ni k?belum tntu lagi kita dpt btemu syawal lg selepas ni(sedih plak aku pk..huhuhu)

Aku? Baru je start puase...dugaan betul laa puasa syawal ni kan?huhuhu...minggu depan insyAllah abis laa 6hari puasa syawal aku ni...aminnn

Ada org ckp kalo nk puasa syawal,kene puasa yang wajib dulu..means untuk wanita2 mcm aku ni laa,kene abiskan yang gnti dulu...tp ada jugak yang ckp takpe sbb kite nak kejar syawal ni...ye laa..syawal sbulan jr..nnt kalo uzur plak kang, terus tak dapat penuh plak...ntah laa...

bagi aku,takyah pk yang susah2...niat kene betul dan kalo dah niat baik,insyAllah dpat laa..kan?lagipun, puasa ni bagus sbnarnya...aku pun rs lebih tenang(tak tau laa tenang aku kali ni sbb puasa ke sbb aku dah tak tensen..hehe) emosi pun bpuasa hokey...satu lg,bleh jugak membantu dlm mengurangkan berat badan..ye laa,puasa dah sbulan,biasanya bila abis bulan puasa, makan tak ingat...huhuhh..puasa will prevent me from this makan tak ingat..hohoho

P/s : sape yang dah abis puasa 6, cuba angkat tangan..aku nak tabik springg ni..hehehe

Posted by sabihah

6 comments:

Mrs. Amad said...

wwuuuu...sedeh..sehari pun blum stat lg.hubby dah stat rini..

intan morsalin said...

kita sama la Mrs.Amad....huhuhu..tgh waktu kecederaan ni...xleh nak join hubby pose.

Daddy Ziyyad said...

macam biasa, standard org malaysia...buat last minute lah nanti..ekekekeke

Sabihah said...

Mrs. Amad : takpe...masakkn lauk bbuka untuk en. Suami pun ada pahalanya..insyAllah

Sabihah said...

Intan morsalin : huhuhu...takpe...nnt sama2 buat..^^

Sabihah said...

Daddy Ziyyad : u takpe...u takde waktu uzur mcm kami sume...tp buat awal2 pun ape salahnye..heheh ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...