Jul 12, 2011

Bas Bandar

sape2 yang tak tau ape die bas bandar...ni haa gmbarnye

1

bas ni cuma ada kat terengganu je..jd sape2 yang rs nak naik, jom datang terengganu...

ok...ceritanye dah lama...setiap kali bas ni lalu je kat mane2, eryna mesti ajak naik...mesti punye...die mesti ckp “bas umi...bas...nak naik!!??” dah 2  3 bulan kot...dulu dh penah cuba nak naik, tp smpai tak kena masa plak...ye laa..bas ni ada jadual die plak..pkul2 bape bertolak...hehehe...masa tak kene laa plak...terpaksa laa pegi ari lain...

minggu lepas, aku ckp laa ngan cik hubby, “kecian eryna..dah lama nak naik bas...jom laa kite naik...” cik hubby diam je...aku pun mls laa nak ajak byk2 kali, ye laa, aku tau dia pun sibuk lately..keje tak tentu...mlm2 pun kene keje...jd, tanak laa paksa...^_^

tiba2 smpai masa hujung minggu lepas, lepas makan pagi, cik hubby ajak g naik bas..eryna dah lompat2 dah dlm rumah...katenye “naik bas..yea...yea...” sabo ajelaa anak aku....

smpai2 je dlm pkul 1145pagi...bas gerak pkul 1230...tunggu lama jugak laa, tp oleh sbb kami pun takde benda nak buat tghari2 ni, eryna pun exited dah ni...kami pun tunggu laa...

2 “lmbatnye umi...”

3berkelah dulu laa..hehehe... 

masa tunggu tu, kitorg berkelah laa di taman awam kat sblh tu...rehat2 bwh pokok...hehe...tetiba ada bas persiaran lalu depan tu, eryna terus menangis...hahaha..die ingatkan bas tu dah tinggal die..sabo ajelaa...^_^

perjalanan kami start pkul 1230 tghari...nak tau smpai ke taman awam tu balik pkul bape??pkul 230petang hokey...2jam dlm bas..naik lenguh vontot ni tau...hehehe...eryna tido je dlm bas..lupe plak nak snap gmbar die tido...ye laa, masing2 dh penat..hehehe

4 perjalanan kami aritu...klik kalo tak nampak...hehehe

5keadaan kerusi dlm bas ni...unik kan??ehehehe.. 

6kami...

lupe nak ckp...drebar bas tu baik sgt...budak2 sekolah sume die tak amik duit...spatutnye aku dan cik hubby kene byr RM4/person...tp drebar amik RM5 je untuk 2org...hehehe...TQ pakcik drebar...^_^

p/s : bila ada masa terluang...^_^

9 comments:

Sidratul Muntaha said...

bas yg cuma ade kat situ saje..
unik giler maa!!

d_LA said...

serius teringin nak naik bas ni..tp tulah, msg2 ade kete, nak gi mane2 naik kete..rase nk naikla sbb unik

ezumie esbarisma said...

hye2..wahh bestnye dpt naik bas tu.. ezumie xpnah naik pun spnjang duduk di tengganu ni hehe... oh ye ezumie nk jemput tetamu2 ezumie ni join contest kalau sudi ^_^

http://ezumie.blogspot.com/2011/07/contest-aku-dan-sesuatu.html

Sabihah said...

Sidratul Muntaha : kan??unik...hehehe ^_^

Sabihah said...

d_LA : jom naik..jom..kalo bukan sbb sikecik tu nak naik, kami pun tak kuasa nak naik saje2...hehehe

Sabihah said...

ezumie esbarisma : kalo ada masa tluang, tunggu je kat shahbandar tu...sure ada bas punye..hehe ^_^

Daddy Ziyyad said...

Uniknya...kenapa masa saya ke KT bulan 11 tahun lepas tak nampak ya? Kat mana nak jumpa? Batu Buruk?

Sabihah said...

dekat shahbandar Daddy Ziyyad...^_^ dekat pasar payang..nnt datang lg terengganu ye...hehehe

M a W a D D a H said...

aku dok penoh lagi naik bas nie bie...hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...