Feb 9, 2011

dulu…kawan aku penah pesan…

cari laa pasangan yang sama taraf dan minat dengan kamu

kalo nak cari pasangan, biarlah yang sama taraf ..maksudnye, dunia sidia lebih kurang dgn kamu…kalo dulu, sblm aku kawen, aku tak paham maksud kawan aku ni, skrg, aku dah paham dah…

ye la, kalo kite dari keluarga yang biasa2, tp sidia org yang berketurunan berada, mungkin kita bleh hidup dlm dunia sidia, tp cuba kite pk, bleh ke sidia hidup dlm dunia kite?betul, kite kene laa saling bertolak ansur, memahami, sabar..barulah hidup bahagia…tp kalo dah, sidia 25tahun dah hidup senang, tahan ke die nak hidup lg 25tahun dgn kita yang hidup biasa2 ni?fikir2kan laa ye?

kalo nak cari pasangan, cari yang minatnye tak jauh beza dgn kamu…ye laa, kalo dah sorg ckp bahasa ayam, sorang ckp bahasa itik, kang susah nak phm tu…hehehe..tp yang ni, aku kurang bersetuju sbbnye, minat ni bleh pupuk…kan?mcm aku laa,..dulu belum kawen, mane laa aku reti bab2 bola, tenis, badminton, national geographic segala..aku pandai bukak tv tgk kartun or cite2 omputih..yang lain, sorry..hujung2 minggu layan hindustan skali skala …bile dah kawen, alhamdulillah aku bleh layan sume yang die layan…kalo dulu aku tak kenal pun drogba, van de sar, federer, rupa ikan toman pun aku tak kenal…lepas kawen, cik hubby suke tgk cite2 gitu..aku rs tak rugi pun kalo aku pupuk minat tu..sekurang2 nye aku ada benda nak bercerita dgn cik hubby selain dari cite hal keje..hehehe..lgpun, sume tu bleh dikategorikan sebagai ilmu kan?heheh..ilmu sukan..hahaha

jgn tinggal solat…sbb solat itu tiang agama…

aku masa sekolah2 dulu selalu jugak laa tinggal lebih2 lg solat subuh…ye laa, bgn dah pkul bape kan?heheh…tp kawan aku ni selalu tegur aku…(for ur info, aku dulu duk asrama…^_^)

one day, aku berpeluang berbual panjang dgn die…die ckp byk kelebihan kalo kite selalu ingat Tuhan..

  1. setiap kali kite amik air semayang, dosa2 kecik terhapus – jd, bile dah dosa2 tu terhapus, sah2 muka jd berseri2 kan?patut laa aku tgk muka dia ni berseri2 je…^_^
  2. setiap kali kite solat, insyAllah, ketenangan sentiasa bersama kita…dlm solat jgn pk benda lain…cuba fokus kan ati... – yang ni smpai sekarang pun aku susah lg nak buat…ye laa S*****N mmg keje die menyesatkan kite kan?yang penting, niat dulu…insyAllah Allah akan tolong kite
  3. setiap kali lepas solat, mintak doa permudahkan urusan kite – dengan sape lg kite nak mintak kan?kalo bukan dengan Dia…^_^

p/s : aku ada byk lg nk list down..tp tetiba ada keje plak..terus blank…lain kali laa aku list down yang lain ye?hehehe…hopefully blh jd pengajaran dan amik sebagai ilmu baru bg sesape yang belum tau..hehehe

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...