Feb 9, 2011

dah 3 minggu dah

sejak dari aku beli and PB aritu, aku tak update2 pun kan?ok, arini aku nak update sket pasal perubahan yang aku rs sepanjang lebih kurang 3minggu aku pkai PB ni…

pada sesape yang tak tau PB tu ape, bleh tgk kat entry aku yang NI atau korang bleh google je..mcm2 info korang akan dapat…

k laa…takyah panjang2 cite..aku cuma nak bgtau je..mane laa tau, lepas baca ape yang aku tulis ni, rmai yang tergerak hati nak beli..mane laa tau kan?ilmu ni ape salahnye kalo disebar2 kan…^_^

minggu pertama pemakaian(21jan – 27jan)

  1. huish..susah toksah tanye laa…long bra die ada 3cangkuk..aku nak cangkuk pd cangkuk paling awal tu pun susah…kene tahan nafas lame2 sbb cik hubby kene tolong cangkukkan..hahaha
  2. pagi2 kene bgn awal..kalo tak, takut tak sempat nak pkai..barang mahal, takkan tanak pkai kan?
  3. mkn pun dah tak bleh mkn byk…sket2 je bleh masuk…tp kan aku ni BF mom, nak tanak aku tetap kene consume air masak…aduhai, susahnye stiap kali nk ke tandas…
  4. bdk2 ofis tegur, wah…nampak tegak je(mungkin cam robot kot aku minggu tu) dan slim sket(dlm ati aku ni rs nak penampo..nak makan minum pn susah laa…slim ape ke bende..hahah)
  5. basuh tiap2 ari…sbb rs bdn berpeluh sket
  6. kuatkan semangat…pkai jugak walau ape pun..mcm fariha kata (beauty is pain dear)hehehe

minggu kedua(28 jan – 3feb)

  1. start minggu ni, aku dah bleh pkai sndiri dah long bra tu…tak perasan sgt pun perubahan tu sbb masa ni, aku sibuk sgt..keje siang malam tu…tp tetap tak lupa pkai PB(barang mahal weh…mane bleh lupe)hehe
  2. nak ke tandas?dah tak mcm dulu…still tak perasan perubahan tu sbb aku sibuk gile wehh…
  3. basuh masih lg stiap ari sbb ntah…rs nak basuh…takde sebab…hahah

minggu ketiga

  1. 4hb feb – aku dah bleh cangkuk pada cangkuk yang tengah(kedua)..macam tak caya sbb masa mula2 pakai tu, fariha siap terkejut sbb kata mungkin silap saiz tau…mungkin saiz aku lebih besar..now fariha, u see, u gave me the right size tau..cuma i need to work a little harder…hehe
  2. selama ni mane perasan sbb aku mmg everyday berbaju kurung…semalam, try my old jeans..muat weh…aritu ketat nak mati..seluar2 yang aku selalu pkai(yang takde cangkuk, cuma getah saje yang aku mmpu pkai masa gemuk tak kurus tau)sume dah longgar..kalo pkai, rs mcm nak terlondeh…rs mcm kene tukar getah je…hehehe(means, kene beli seluar baru laa ye??)
  3. takde ape yang lebih penting dari pujian cik hubby kan?tp die msih belum puji…die cuma kata, “i tgk u mcm biasa je…ada perubahan ke?”kecik ati tak?org lain sume dah noticed tp die masih belum..mmg masih belum mcapai potongan yang die nak kan, tp at least ape salahnye puji laa sket..hhuhu…penat i pkai tau…:(
  4. tp takpe..as long as kawan2 aku bg aku semangat..aku akan teruskan…mcm fariha kata “die ego tu..nnt bile kawan2 tegur depan die kata u kurus, baru laa die nak bangga n notice perubahan tu” i’ll wait for that moment..hehehe

k laa, dah panjang lebar nih…aku nak g solat jap..gambar?ala…tak sempat lg nak amik gmbr…nnt aku tayang gmbr tbaru aku..nnt u all compare dgn gmbr lama i k??

nak g rumah toki lepas ni…lama dah tak berkunjung…lebih kurang 2minggu kot tak g rumah die…nak buat cane, sibuk je memanjangggggg

p/s : nak seribu daya..tanak seribu dalih…:) hati org tua kene jaga jugak kan?? ^_^

2 comments:

M a W a D D a H said...

nak tengok...mesti koho cun...

olohhh..nak jugak baju cenggitu...fulus jer xdok lagi nih...waa...kena sabo dulu...huhu

Sabihah said...

nnt aku tunjuk gambo..hehe...dok dang nok amik nih...

dok cung pom..mu lg cung dr aku... :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...