Oct 18, 2010

menyusahkan dan disusahkan...

susah nak describe tajuk tu...hmm...arini sesi luahan perasaan..hehehe

bukan ape, aku ada laa kenal sorg manusia ni kan..keje die ari2 menyusahkan idup org sekeliling die...tak bleh tgk org senang...pasti ada benda die nak buat org susah...kalo tgk kita bersenang2 je, tarik muka masam..mcm laa ko tak penah bersenang2..ari2 keje ko main internet jugak...keje satu haram pun tak siap...bile dah last minit nak anto, mula laa susahkan manusia2 ni keliling ko ni...(ops lupe...mmg keje die suke susahkan org sekeliling die..hahah) ish, aku main tenet pun, keje aku takde yang bertangguh..smpai masa bos nak, sume bleh ato laa...walaupun bos aku cerewet nak mampos, tp takde laa seteruk manusia tu...bos aku tak suke susahkan org...aku je laa sbb aku anak buah die...manusia tu tak kire sape2 pun..nampak depan mata, sume die tibai...susah betul kenal org macam ni...pening laa...tp aku tak kisah die nak susahkan aku sbb aku tau, setiap benda yang dia buat, pasti ada balasan..kalo tak di alam ni, mungkin di alam lain...itu janji Tuhan kan?so, kalo ada laa korang kenal manusia2 yang mmg perangainya mcm ni, redha saje..makin dilayan, makin teruk kita kene nnt..kalo kita redha, nnt kita akan nampak hidup dia pun akan susah...HAHAHA ---> gelak jahat

anggap jelaa semua ni dugaan kita didunia..kalo kita sabar, insyAllah ada balasan untuk kesabaran kita tu...kan??

5 comments:

SiTi said...

salam ziarah

IBU WAFIQ said...

i like!!!

Sabihah said...

salam ziarah n kenal puan siti.. :)

i like it too ibu wafiq...hehehe

kakyong said...

di mana2 pun akan ade org mcm ni..

Gerakan said...

Don't worry, be happy. Kita berhibur jap dengan pantun kelakar di bawah, dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’ hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...