Jan 10, 2012

Umi sakit ke?

Kejadian berlaku semalam...macam biasa,kalo cik hubby tgk cite ganas2 or perang2,aku akan ajak sikecik eryna masuk tido...mls nk ajar die tgk cite cmtu...tak elok untuk minda die...aku takde laa reti sgt tp seingat aku,rsnye parents aku tak ajar aku tgk cite2 cmtu..parents aku ajar tgk tom and jerry je..hakhakhak

Berbalik kepada cerita eryna....oleh sebab susah nak ajak eryna masuk bilik,aku masuk dulu...

Aku : eryna...mai laa tgk umi ni...(baring smbil selimut atas katil)
Eryna : (berlari2 masuk bilik)bakpe umi...bakpe?umi sakit ke?
Aku : hor...umi sakit...mai laa dekat umi ni...
Eryna : buh ubat eh umi?buh ubat...
Aku : g ah amik ubat...eryna tolong buh..umi sakit ni...
Eryna : suh abah buh ubat eh?
Aku : hahahahahaha....(org suh die,die suh abah plok...)
Eryna : jap eh umi...eryna amik ubat jap...kejap eh?(sweet ayatnye)

Eryna pun keluar bilik cr cik hubby..aku dengar je dr dlm bilik

Eryna : abah..umi sakit...amik ubat
Cik hubby : tu ha ubat...eryna amik sendiri laaa..eryna kan dh besar...
Eryna : (smbil lompat2) dok smpai laa abah...tolong laa abah..amik ubat tu....
Cik hubby : kan ubat kat bawah tu je...kan smpai tu
Eryna : bukan ubat tu...ubat atas tv tu..tolong laa abah

Aku dengar je...tetiba die masuk bilik,bwk bedak aiken...hakhakhak...die buat aku mcm baby je...mmg kalo die gatal2 ke naik ruam ke,aku buh bedak tu...takde laa buh minyak bagai..hehehe

Eryna : meh umi..sakit katne?
Aku : sakit kat sini...kat sini...(smbil tunjuk pipi n dahi)

Penuh laa muka aku dengan bedak...hukhukhuk...sabo ajelaa...

P/s : sekurang2nya takdelah die simbah muka aku dengan minyak2..hakhakhak...tepung gomak laa aku semalam...hahahaha

2 comments:

Daddy Ziyyad said...

dia picit2 kepala tak lepas tabur dgn bedak? ekekekeke

Sabihah said...

Hikhikhik..dz,kalo die picit2 mau sy gelak guling2..hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...