Dec 1, 2011

Upin & ipin



Dah macam fenomena kan?kalo lah ada bdk2 besar eryna tu tgk cite upin & ipin ni tak suke,bgtau aku..aku nk kenal budak tu..hehehehe

Eryna skrg dah mcm angau dgn si upin ipin ni...pantang dengar iklan kat tv, trus blari2 dtg kat aku tanye bile cite upin ipin nak siar?jengggg....tp bile aku ckp,takde arini ke atau,esok baru ada,die ok je..takde laa mngamuk...nasib jugak perngainye begitu, takde laa susahkan aku ngan cik hubby kan?hehehe

Nk jd cerita,last weekend kan ada acara monsoon cup kat trg ni...jd maskot upin ngan ipin ni dtg laa melawat trg...tiap2 tahun pun ada rsnye..tp seingat aku,tahun lepas,masa kami pegi,eryna kecik lg...tgk tv pun tak minat...mane nak kenal si upin ipin ni..hehehhe

Alkisahnya,kami pegi laa ari sbtu tu kononnye nak jmpe upin dan ipin ni...sekali dh smpai, si upin ipin dah balik..tak sempat laa nak jmpe...tgk die gerak keluar dewan je...blik je, die cerita kat tok ngan toki

Eryna : pinpin balik doh..dok dang salam pun...pinpin balik doh...



Oleh sbb kecian die...esoknye ari ahad,bwk lg sikecik eryna ni...nk laa kenalkan eryna dgn upin ipin ni...bile die nmpak dekat maskot ni besar gedabak...takut plak...heehe...cuma tk lah nangis...takut nk g dekat...hehehe...lepas salam n amik gmbar, tgk dr jauh je...

Bile balik rumah,mula laa bercerita...

Eryna : pin pin beso...takut umi

Aku : eryna jmpe upin ipin ke?

Eryna : eryna salam pin pin..takut umi, pinpin beso..esok takdok doh pinpin...balik doh...

Ye laa...asyik ulang je upin ipin die beso..cik hubby gelak je..hahahaha...tp bile aku ckp, tahun depan baru ada plok upin ipin, die mcm paham...2 hari sebut benda sama je...hahahaha

P/s : ntah2 tahun dpan,eryna dh lupe upin ipin...mane tau kan?^^

2 comments:

Dr. Ben said...

bukan budak je, mak bapak pun suka.

Sabihah said...

Dr. Ben : hikhikhik...tu laa pasal...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...