Dec 7, 2011

Ya Allah...


Kau lindungilah aku dari malapetaka...

Pagi td bangun lmbat...terus buat keputusan nak dtg ofis sendiri..means, drive sendiri laa...aku pun msg laa abg driver van tu,aku nk g sendiri...so, lepas siap2 semua,aku pun gerak laa dari rumah...mmg lambat betul ni..biasa btolak pkul 7pagi,arini btolak 715...mmg lewat laa...

Jd aku pun pecut laa sket...pastu tengah elok2 bwk kete, aku dpt msg dr kawan ofis, die ckp die demam..jdnye arini ku sorg2 laa..dpt berita tu,lglahh aku nak cepat smpai..ye laa, kang org call pejabat takde org jawab plak..huhuhu

Smpai kat satu tempat tu(aku lupe laa plak...ajil kot)syok2 bwk laju kete,dengan otak duk pk nak smpai awal,aku tak perasan traffic light merah laa plak...aku tengah laju,dh dekat baru perasan,aku brek mngejut..mmg betul2 mengejut sbbnye tali pinggang kledar ku bleh stuck..tp aku tak brenti pun sbb mmg tak sempat..alhamdulillah,Allah panjangkan akal aku waktu tu,aku cuma tgk,ada sape2 nk melintas ke tak..skilas ke kanan,skilas ke kiri, confirm takde org,aku lepas brek,pastu terus je pandu kedepan...(klo abg polis baca ni,tolong ampunkan aku ye..huhuhu)

Mengucap panjang bile dah lepas tu..ketar skejap lutut aku...lepas tu,aku dh tak kisah lambat ke cepat..yang penting aku selamat sampai...alhamdulillah,aku smpai betul2 pkul 8pagi...

Lepas ni tanak bwk laju dah..kalo lmbat bangun,aku nk amik cuti terus...tanak dah berkejar2 lagi..aku serikk...ya Allah..

P/s : kecik ati dgn cik hubby sbb bile bgtau die tadi,die marah...sepatutnye bersyukur lah aku selamat...bg laa semangat kat aku...hmmm

4 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

peringatan utk diri sendiri kan...

Sabihah said...

Mrs.Eady : betul tu...jgn laa tiru ye...teladan yang tidak baik..huhuhu

eda_ej said...

alhamdulillah selamat sampai.. mujur tak jadi pape..

Sabihah said...

Alhamdulillah eda_ej....^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...