Dec 11, 2011

Update Eryna

Dh masuk 2tahun setengah anak umi...dh pandai macam2..bercakap kalah org tua dah...naik pening umi ni..hehehe

Mmg sejak eryna pandai bercakap ni,eryna sentiasa gubah lagu untuk umi dan abah..mcm2 bunyi dh jdnye...tajuk pun bergantung kepada situasi pada masa tu...

Contoh terdekat,weekend aritu,aku buat nasi goreng..dh siap masak tu,aku kemas laa dpur sume...sikecik tu duk main kat depan tv..aku tak amik tau laa kan?pastu,bile cik hubby dh siap2 nk mkn,aku pun angkat ns goreng tu atas meja..eryna pun bile nmpak je aku angkat ns goreng tu, die berlari naik kerusi...nmpak je ns goreng die pun nyanyi.. "nasi goreng..la la laa...." Aku ckp laa,tunggu dulu..umi buh dlm pinggan...die pun jawab "umi buh dlm pinggan..la la la..." Siap ada alunan lagu balada,irama pop dan irama dangdut dh..macam2 laa kamu ni eryna...hishhh

Tp bukan setakat lagu je...die dh pandai baca doa makan...
"Allahummaba riklana fiima rozaktana wakiina azabannar...ya Allah berikanlah kami keberkatan diatas rezeki tedas tedas tedas.."sila jgn tanya ape tedas tu..aku pun tak tau..hahaha...mula2 dengar mmg gelak guling2...tp bile dh lama2,buat tak reti aje...



Yang paling aku rs bangga bile anak aku dh mula kenal huruf dan nombor...bukan lah semua..tp nombor tu bleh dikatakan semua laa..die cuma kdg2 tertukar antara 1 dengan 7..yang lain alhamdulillah...huruf plak,sket2 jelaa...terasa bangga sgt..huhu..biarlah kalo anak org lain, 3 tahun dh pandai mbaca but still aku bangga dengan eryna...^^

Umi always love u sayang...mmuahh

P/s : bile ari ahad je,terus rs rindu kat eryna..huhuhu

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...