Dec 12, 2011

Doa pagi ni

Pagi2 lagi td,sedang aku dan za(peg khidmat pelanggan skali ngan aku) sibuk menjawab telefon, datang lah seorg pakcik...kebetulan za dah letak phone,jd za pun pandang pakcik tu...ye laa..kot2nye lah die nk dtg tanye ape2...aku pun teruskan lah keje aku tu...

Pakcik : assalamualaikum

Za : waalaikummussalam...mcmane tu pakcik..ape bleh sy bantu?

Pakcik pun dtg dekat, tadah tangan pastu ckp : kite baca doa pagi dulu..

Aku pun pandang za..ishh pakcik ni sihat ke tak?za plak buat muka toya je, pastu angkat tangan mcm nk baca doa tu..aku tgk muka za mmg betul2 takde perasaan...relax je die layan pakcik tu baca doa...

Pakcik : bismillahhirrahmannirrahim..ya Allah ya Tuhanku,Kau selamatkanlah kerani2 perempuan yang jaga didepan ni,jauhkan lah daripada bahaya naik moto ke naik kereta..Kau panjangkan lah umur mereka...aminn

Aku plak tgh ckp tepon,tangan pun sibuk dail nombor...tp aku dengar jugak sket2...aku ingat setakat tu je..tiba2 pakcik tu ckp

Pakcik : kene byr singgit...baca doa kene byr singgit

Za : ooo..ok..(smbil amik beg duit,pastu bg duit singgit kat pakcik tu)

Then die tunjuk laa borang duit RM500 yang LHDN handle tu,tanye nk hantar kat mane..kami pun bgtau laa kene hantar ke mane...bile pakcik tu dh naik atas,kami bantai gelak guling2...

Mcm ni punye org pun ada..hehehe...

P/s : skrg ni sibuk org dtg pejabat daerah amik borang yang RM500 tu..sabo ajelaaaaaaa

1 comment:

budak penjara said...

doa pon ade bayaran er..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...