May 16, 2011

BEN ASHAARI BICARA CINTA SEKALI LAGI

santai ben ashaari 5

knape aku minat nak join segmen ni??hormon kot…ntah kenapa lately, aku mcm jiwang sket…jiwa pun sensitif je…hehe

oleh sbb segmen ni memerlukan pendapat tentang pcintaan, aku nak komen yang CINTA SBLUM KAWEN lebih sesuai kot pada zaman skrg…kalo ikutkan, zaman dulu lain…org dulu2 keje nye berkebun, petani, nelayan etc. zaman skrg, stakat sebut dimulut tu, belum tau..aku bleh kata, aku keje manager…blajar oberc dulu…hehhehehe….kang tak pasal2 kawen dgn pengedar d***h…ke tali gantung laa…cepat dapat title janda plak..huhuhu

kalo tanye pengalaman aku??pengalaman yang paling tak dapat aku lupe, dugaan aku bile aku buat keputusan nak kawen dgn cik hubby skrg…(u jgn mrah ye, i cite sket2 je)…besar dugaan kami…dengan kehadiran org ketiga yang tgila2 kan cik hubby(ape laa yang dia berkenan sgt-hahaha)..siap dgn niat jahat dari org lain yang cuba buruk2kan aku depan mak cik hubby(skrg dh jd mak mertua aku dah)…cmpur plak dgn cik hubby masa tu, amat2 sabar dgn kerenah org sekeliling…dah jodoh aku dgn cik hubby kan?byk mana pun dugaan kami masa tu, kami lalui dgn hati yang sabar….i sayang u tau..hehehe…

yang penting, cinta paling agung adalah cinta pada ALLAH…

cintakan dunia, dunia akan musnah

cintakan kumbang, kumbang akan lari

cintakan bunga, bunga akan layu

cintakan manusia, manusia akan mati,

cintakan Allah..itu pasti kekal abadi…^_^

p/s : nak join, klik je kat banner tu atau SINI

11 comments:

Fendy said...

cinta Allah cinta yang hakiki...

jom terjah http://fendy1302.blogspot.com/

zacky ~786~ said...

:) cinta hakiki ..

http://zacky786.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

GaRy™ said...

benar... sesungguhnyer cinta terhadap Allah itu adalah cinta yang ultimate kerana Allah itu sentiasa ada...
datang dari blog abg ben..gary follow cne yer...=)

Jahidih Saili said...

Assalamualaikum..
mg kekal bahagia dgn suami tercinta..

cik faez said...

kalau jodoh mmg x ke mana la kn kak , yg penting sabar itu harus . harap2 sy dpt bersabar mcm akq . hehe
neway , semoga berbahagia dgn en hubby :)

muhamad hanif said...

tu dia, mcm-mcm pendapat dah..kahkahkah !

Pembawa_Wacana said...

Berkahwin dulu baru bercinta adalah yang terbaik....;)

aida4eva said...

setuju dgn akak :D

cintakan manusia, manusia akan mati,

cintakan Allah..itu pasti kekal abadi…

http://aida4eva.blogspot.com

Kathy Tuah said...

singgah baca entri dr segmen abg ben & trs folo ^^,

hitammanis said...

utk mencipta syurga r/tangga, kita perlu kembali kpd resepi asasnya.

jom jejak ke sini....
http://lizahhamidin.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

wahida said...

itulah yg dinamakan kalau jodoh tak ke mana...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...