Aug 4, 2011

4th ramadhan



Skejap je masa blalu..ari isnin ni,parent aku balik laa...semalam aku ada terima mesej dari my mom..katanya

"Slm. Bee, kami dah selamat umrah. Skrg berada dlm masjidilharam untuk solat asar. Tinggal tak jauh. Alhamdulillah kami sihat semuanya. Slm untuk semua"

Tetiba menitis air mata aku...alhamdulillah..semua sihat..aku sentiasa doakan mereka sihat sepanjang berada di sana..

Sahur pagi td aku mkn nasi n sambal daging je..cukup laa untuk aku..tp untuk cik hubby n my lil bro,ada gulai daging yang mak mentua bg semalam, then goreng ayam sket...heheh...

Bulan2 puasa ni,byk laa pk pasal makanan...kan2?korang tak ke?aku ni almost tiap2 ari (padahal baru 4ari puasa) pk nak mkan ape arini...bukannye pk nak baca surah ape arini ke,nak ke masjid mana mlm ni ke...hohoho

Penah tak korang tfikir yang bangun sahur ni adalah latihan bagi tubuh kita untuk bangun mlm...jd,klo laa kita dah tbiasa bgn pkul 4 5 pagi,bukan bulan rmadhan pun,pasti bngun jugak..jd alang2 dah bngun,ape salahnya amik air smayang n smyang tahajjud skejap..bukan lama pun...mula2 buat 2 rakaat..lama2 sure dapat buat lebih..huhu...

Tahun lepas punya ramadhan,sempat jugak laa aku buat 2-4 rakaat..tp abis je ramadhan,aku tak buat dh..pmlas punya manusia..kn?heheh...tahun ni pun aku blum smpat buat lg..niat nya dah ada,tp penyakit M still ada..huahuahua

Pagi td punya sahur,eryna bangun sama...so,pepaham jelaa kalo dh sikecik tu ada...umi nak makn pun tak senang..huhu...tp takpe,meramaikan majlis..hehe...

P/s : aku suka khamis..sbb esok dah cuti..heheh

Posted via Blogaway

2 comments:

Daddy Ziyyad said...

Sangat, sangat best kalau dapat berpuasa di Makkah. Teringin sangat.

Sabihah said...

sy pun teringin...sama2 laa kita berdoa diberi peluang..insyAllah..aminn

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...