Aug 16, 2011

2y 2m little kiddie



Takde la pasal org lain...sikecik eryna laa..hehe..

Semalam,balik je dari skool,die ckp kat abah die "tak tau..tak tau...tak tau..bukan saya"....aku yang dgr ni gelak tgolek2...nasib baik dlm kete tak leh nak guling2 kalo tak agaknye,dah tgolek aku disitu..hehehe

2tahun 2bulan...dan die sudah boleh bcakap mcm2...dah bleh usik org..die amat gemar usik abah nye..ape pun yang dia buat,pasti ditujukan dulu untuk abah..aku?hanyalah hiasan semata2...huhuhu

Kalo dulu aku dgr je org kate,anak perempuan akan rpat dengan si ayah,   sekarang aku dah bleh iyakan kenyataan tu...aku pun pelik,walau sehari2 waktu aku,adalah sentiasa dengan eryna(kecuali waktu keje), eryna still cr abah nya...

Contoh

1. bgn tido tgk tempat tidor abah dulu... kalo takde "mane abah?"

2. Balik skoll, kiss abah dulu wlaupun aku yang g amik die kat skool.means, masuk kereta dulu,kiss abah baru kiss umi

3. Setiap masa nk abah depan mata,kalo takde,pasti die tanye..semalam cik hubby g bbuka kat luar dgn ofismate..aku n eryna jela..spanjang tunggu buke puasa tu, mulut die sebut "abah takde..abah masjid"(aku tpaksa kata abah kemasjid sbbnye kalo sebut kemasjid,die tak mengamuk nak ikut..hehe)duk atas kerusi meja mkan tu pun. Tgk kt kerusi abah n ckp "abah takde,abah masjid"...alahai anak umi...

Eryna dah bleh mbilang one, two, three smpai ten..satu, dua, tiga..smpai sepuluh...cuma A,B,C tak berapa betul lg..still tunggang langgang..hehe...Alif Ba Ta pun tunggang langgang lg...hehe

P/s : setakat ni,bila tanya eryna nk adik tak,still dia jawab tanak..huhu

Posted via Blogaway

5 comments:

M a W a D D a H said...

comey eryna...:) dah pandai doh die...

eryna xnak adik ea...hurmmmm...

oneyani said...

Makin keletah dan comel la eryna ni..doh kalau ank puang nk aboh je..cepat2 ah wak anok laki pulok..ahaha

Ehem ehem set meja baru nampak

Sabihah said...

Mawaddah : bile eryna bleh jmpe auntie adah ni..heheh

Sabihah said...

Oneyani : hehehe...meja baru pun biasa2 je..cukup laa untuk kami bertiga...

Anak laki??tungguuuu... ^^

Daddy Ziyyad said...

tunggu dia masuk 2.5 tahun, tak terlayan petahnya bercakap! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...